Мораториумът за ГМО - ПЪРЗАЛКА ЗА НАРОДА! НОВ ПРОТЕСТ - 11.02.10

• 51 574
  • 1 510
  •   1
Отговори
# 1 290
Браво, Мама Петя! Утре ще разпечатам листовката и ще раздавам  Hug!

# 1 291
И аз си копирах листовката на Мама Петя.
Успях да я форматирам на две страници и смятам да я направя двустранна. Ще обиколя съседните блокове и ще я пускам в пощеснките кутии.

# 1 292

Аз мисля, че е добре да отидат някои от нас в ПАНОРАМА следващия път! За целта е хубаво да влезем във връзка с водещия и да говорим с него!

Как го виждате това предложение?!

Много лесно, само кажете кой ще отиде?! Преди да се обаждаме в панорама, трябва да имаме определения човек. Желаещи?

# 1 293
  • София
Не съм изгледала всички филми по темата, но този на Пърси Шмайзер Давид(или Дейвид Thinking) срещу Монсанто според мен е почти в 10ката. Мислех си снощи (сън не ме хваща от тези ГМ "същества" Laughing) да запиша 10-20 диска с него и да ги подарявам на познати и комшии, на село особено. Нещо такова. В днешно време всеки има двд, компютър...предполагам ще стане нещо.
Ако мислиш, че не е направено вече.. Laughing
100 раздадохме, ама и това е капка в морето..

Имам въпрос към момичето, което отвори пощенската кутия за картичките. Мисля, че tanini   беше. Извинявам се, ако бъркам ника  bouquet

Докога е отворена? Има ли някакъв срок?
Защото кампанията с картичките е  удължена, както знаем.

Кутията е наета за 1 година. Надявам се да не се ползва толкова дълго, а скоро да я преостъпя за друга кауза  Peace

# 1 294

Докога е отворена? Има ли някакъв срок?[/color] Защото кампанията с картичките е  удължена, както знаем.

Кутията е наета за 1 година. Надявам се да не се ползва толкова дълго, а скоро да я преостъпя за друга кауза  Peace

Чудесно!  bouquet Hug
Значи продължаваме да пращаме на трите адреса:

гр. София 1164, пощенска кутия 38

Българска фондация Биораазнообразие
София 1233
кв. Банишора, бл.54, вх. Д, ет. 2, ап. 86
За кампанията срещу ГМО

Зелени Балкани
Пловдив 4000
Бул. “Шести септември” № 160 (в сгpадата на читалище „Алеко Константинов“)
За кампанията срещу ГМО

Можете да ни ги донесете и на ръка, най-удобно е между 10.00 и 16.00 часа в работните дни.

Краен срок за получаване на картичките: 28 февруари Или 1 март? ОП последно какво остава?

# 1 295
Мога ли да добавя към листовката и двата линка към петиции?

# 1 296
Предполагам, че да. Така хората ще си изразят отношението поне там.

# 1 297
А дали е коректно да сложа и препратка към тази тема? Все-пак тук има синтезирана доста информация.

# 1 298
ЧИСТА ЗЕМЯ = 30 КМ. БУФЕР ОКОЛО НАТУРА 2000

Нашите майки и бащи ни завещаха чиста земя!
Българи, имаме нужда от подкрепата ви, за да опазим чиста земята ни, и на свой ред да я завещаем на децата си.
Големите чужди компании да си задържат „великите и безвредни” технологии, които с такова настървение ни предлагат, ние сме обикновени хора, и вярваме повече на това, което си имаме и сме наследили от тези преди нас.
Чиста земя, чисто зърно, лозя и рози. Него ще си пазим, имаме да се изхраним, пък като се види великите докъде ще го докарат, нека децата ни след време да решават.

Последна редакция: нд, 14 фев 2010, 18:48 от teo7777

# 1 299
Това горното предлагам като целенасочено послание за решаващата сряда, на която ще се гласува най-ключовия текст. Предлагам да атакуваме по всички фронтове до сряда, и в сряда включително. В момента нямам възможност, но това мога да го оформя по-добре на ФШ. Можем да го пращаме по мейли на хора, медии и депутати вкл.. Ако имате идеи, кажете къде можем да го поръчаме на голям плакат. Можем и на ББ да връчим, даже мисля, ще е много добре, това е типично в негов стил, и казва всичко. Ако не е в час, ще му се изясни напълно за какво става дума и какво искаме.

Смятам, че трябва да насочим всичките си усилия за сряда, и после за парламентарна зала.

п.п. може и без царевицата, но не можах в момента да кача другата снимка с чиста Бг.

# 1 300
  • София
може ли да замените

прости хора

с обикновени хора!

# 1 301
Самоцитирам се в каква връзка го пускам горното, какви са ми съображенията:

Заседанието в сряда е решаващо, с най-важните точки за гласуване, земята и културите, 79 и 80 - 30 км. буфер са ни ключова първостепенна цел. За това заседание, както присъствие вътре, така и отвън, ни трябва много силна подкрепа от всички браншови организации. Трябват ни и интересни идеи и сценарии за протест в сряда. Супер и свръх кратък апел за подкрепа за протеста в сряда, който ударно да разпространим навсякъде, по всички възможни начини. Апелът да съдържа елементарни набиващи се послания, например "Чиста Бг земя = 30 км. буфер около Натура 2000." На мястото на Бг, може да се сложи картата на България, с трите цвята на трикольора. "Нашите майки и бащи ни завещаха чиста земя! Българи, имаме нужда от подкрепата ви, за да опазим чиста земята ни, и на свой ред да я завещаем на децата си." Съвсем простички такива послания само в няколко реда. Целта ни е да жегнем хората, да им трепне нещо, и да набием прости послания, земя, българска, 30 км., децата ни.

Имаше идеи да противопоставяме Бойко и Манева, но аз не ги намирам за много удачни, хората ще изпозаспят по диваните. Това на фона на разтърсващите скандали с Алексей Петров, престъпни схеми от мега величина на най-високите етажи?!? И то без преди да сме пратили до хората тия прости послания, по-горе, и повечето изобщо не вдяват какво става, кой крив, кой прав, кой лъже, а ГЕРБ все още има високо обществено доверие! Трябва да провокираме хората, да ги спечелим.
Как?
Какво и кой седи в дъното на цялата работа, чужди лобистки корпоративни интереси. Кой им е лицето, което имаше глупостта само да се покаже точно в този момент, изключително груба грешка от негова страна. Г-н Уорлик!  Ние сме 10 глуха за САЩ, затова са ни пратили не особено умен дипломат. Тази му глупост е именно това, което ни е нужно, за да събудим българите, без да е нужно да им обясняваме дори какво е ГМО. Достатъчно е само да им насочим вниманието в тази посока, само с няколко много добре и точно подбрани думи, прибавени към горните послания. Дори не е нужно и да му споменаваме името непременно.
Например от НАЗ ми пратиха няколко много простички въпроси, можем да обобщим текст като идея от тях:
•         " САЩ да отдели само 10-15% от военния си бюджет, за да подпомогне гладуващите по света и въпросът би бил решен.
•         Ако тази технология за отглеждане на ГМО беше толкова добра, велика, безвредна, не смятаме, че с такава лекота и хъс биха я продавали на България. Хъсът на представителите на Монсанто говори САМО за корпоративни интереси, а не за загриженост за гладуващите деца! Всеизвестно е, че отварянето на европейския пазар за американските фирми ще донесе на Монсанто за милиарди печалби в парично изражение....Значи ли всичко това, че ще се погрижат за гладуващите деца..."
         Например:
Големите компании да си задържат великите и безвредни технологии, които с такова настървение ни предлагат, ние сме прости хора, и вярваме повече на това, което си имаме и сме наследили от тези преди нас. Чиста земя, чисто зърно, лозя и рози. Него ще си пазим, имаме да се изхраним, пък като се види великите докъде ще го докарат, нека децата ни след време да решават.

Това предлагам, да съсредоточим максимално усилията си за сряда, в/у ключовата цел, 30 км буфер, после за парламентарна зала, да търсим максимално активната подкрепа на браншовите организации. Да разпространим тези прости послания до хората, да сме повече по възможност отпред и да имаме сценарии. Например да направим жива верига, и да пеем подходящи тематични песни. Това е положително, атрактивно, и с плакати с толкова ясни и разбираеми искания, право в целта, трябва да стане.
За среща с Бойко, мисля, че този път отпред трябва да са активни браншовите организации, зърнопроизводителите и асоциацията на фермерите са подали писма с искания за среща. Ще им звънна, нека те да настояват. С тях да отидат и биоземеделци и някоя майка, и няма нужда от повече хора, излишно е. Това са хората със земята, на полето, майките с децата, тази дума тежи повече от думата на всякакви експерти и учЕни.

може ли да замените

прости хора

с обикновени хора!

Да, по-добре ще е, на мен не ми пречи и прости.... Laughing

# 1 302
Справих се със задачата да развием със синчето урока "Растителността-природно богатство". Включихме проблема с ГМО. В учебника, естествено, не фигурира. Както и други неща, за които ние обаче писахме.

Ако на някой му трябва подобен материал за третокласници, да ми пише ЛС, с удоволствие пращам файла на Word, въпреки че крайния вариант е на презентация, но там е целия урок с материалите на още две деца.

# 1 303
Люлин, браво! Това ще е много полезно за целият клас. Децата имат нужда точно от това- истински факти, поднесени разбираемо. А и са във възраст, в която градят представите си за света, затова попиват лесно. Радвам се, че все повече хора осъзнават какъв кошмар е ГМО. Възхищавам се на старанието на всеки, включил се с каквото може. Всички заедно можем да ги прогоним от тук.

# 1 304
Писмото на Йотов направо взриви хората,закачих ги сега заедно с това на Диди Баев ,което от вчера върви в блог-вълна.....само днес е прочетено над 640 пъти,това показва,че броя на заинтересованите расте.....установявам,че хората наистина не са информирани,силата ни е в информацията...................ех,защо медиите не си поемат ролята на просветители както читалищата на времето????????? колко по-лесно щеше да е ако телевизионните медии непрекъснато тръбяха по темата както трябва .Тази листовака,на мама Петя нали може да я разпространяваме?...или има някакви промени да се правят?Такива изказвание като на Aganka(коренна промяна на мнението относно ГМО) показват колко е полезна работата в този форум

Общи условия

Активация на акаунт