МОРБИЛИ-масово ваксиниране в градините във Варна.

• 4 992
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
И в нашата детска градина днес ни съобщиха новината за ваксиниране на децата против морбили.
Аз също се птам не се ли нарушава по този начин последователността в имунизационния календар ,там следва
реимунизацията да бъде на 12 години.  ooooh!
Julyy , според нашата лекарка има нещо "недоизмислено" в имунизационния ни календар. Явно 13 месеца не е подходящата възраст за ваксината "Приорикс", тъй като деца, ваксинирани преди 7-8 месеца сега са се заразили с морбили. Помислих си дали не е възможно да е проблем с партидата, но  деца, родени и през други години също са се заразили, при положение, че и те са ваксинирани. Най-вероятно на тази възраст не се изгражда траен имунитет, или просто ваксината създава имунитет при малък брой деца на тази възраст.
 В този ред на мисли ти отговарям, че наистина се нарушава последователността в имунизационния ни календар, но явно има проблем в самия него. Но принципът "проба-грешка" е един от начините да се върви напред. Така че не можем да се сърдим на никой, ако е допусната грешка в календара ни. Единствено можем да се сърдим ако тази грешка не бъде отстранена в бъдеще.

# 31
Днес  и на дъщеря ми в у-ще дадоха декларация за извънредна имунизация срещу морбили ,живеем в Костинброд.Незнам какво да правя ,имам и малко дете което не ходи не детска градина все още.А сега му предстои и реимунизация с пентаксим. newsm78

# 32
  • Варна
Аз отказах. Излишно е според мен  Peace
На родителската среща в ДГ ни обясниха, че ще се прави от личните лекари, но още нямат яснота кога и как. Само събраха декларациите на родителите.

# 33
Никога не бих сложила на децата си допълнителна ваксина.

# 34
Аз също се консултирах с нашия педиатър ,той ме посъветва да не ваксинирам сина си.

# 35
Аз отказах. Излишно е според мен  Peace
На родителската среща в ДГ ни обясниха, че ще се прави от личните лекари, но още нямат яснота кога и как. Само събраха декларациите на родителите.

Явно само опипват почвата... Моето дете има сложена на 13 м ваксина, която е надлежно описана в картона му.. Ай първо те да ми обяснят защо  искат да му слагат още една от същите ваксини  след като по имунизационен календар една е достатъчна  #2gunfire

# 36
  • Варна
Тези дето правят ваксините...нали и те са хора, трябва да им осигурят работа предполагам...

При нас обясниха още, че боледуват масово децата от малцинствата. И какво излиза, понеже тях не успели да ги хванат за ваксини дай сега да сложат по още една на нашите деца.

# 37
  • София
Аз пък бих я сложила, не виждам с какво ще навреди!

А реимунизациите с такива ваксини се налагат, защото някакви изтрещели майки са решили, че не трябва да имунизират децата си изобщо. Покрай тях не епидемия от морбили, ами скоро и от едра шарка сигурно ще се появят! Crossing Arms

# 38
  • Варна
А как ще коментирате тогава разболяването на ваксинирани деца, не от малцинствата, и то с ваксина сложена преди година? Според личната лекарка - некачествена ваксина или видоизменен вирус /или там каквото е, не съм много наясно/. Е как тогава да имам вярата, че ваксината ще предпази детето ми от разболяване?

# 39
  • София
Не съм медик, но смятам, че всеки може да направи някаква справка, ако иска, каква е била заболеваемостта и особено смъртността от определени заболявания преди и след въвеждането на масовите ваксини. Факт, който никой не може да отрече е, че редица болести, като едрата шарка например, са напълно изчезнали от лицето на земята именно в резултат на същите тези ваксини. Защо се налага реимунизирането от морбили точно не знам, и аз се замислих вчера по въпроса, и на мен ми хрумна, че може би определени поколения са били ваксинирани с некачествени партиди. Така или иначе това са само догадки, а статистиката се основава на точни данни и цифри и засега показва, че в резултат на страха от имунизации или нехайството на определени групи родители, се появяват епидемии от болести, които до скоро се смятаха за овладяни. Помислете върху това!

# 40
Защо се налага реимунизирането от морбили точно не знам, и аз се замислих вчера по въпроса, и на мен ми хрумна, че може би определени поколения са били ваксинирани с некачествени партиди.

Eй това е което ме плаши и затова специално към всичко по Здравната каса  подхождам като "изтрещяла майка". Многократно господата там доказаха, че защитават корпоративни интереси и не им пука за здравето на хората.

# 41
  • София
Защо се налага реимунизирането от морбили точно не знам, и аз се замислих вчера по въпроса, и на мен ми хрумна, че може би определени поколения са били ваксинирани с некачествени партиди.

Eй това е което ме плаши и затова специално към всичко по Здравната каса  подхождам като "изтрещяла майка". Многократно господата там доказаха, че защитават корпоративни интереси и не им пука за здравето на хората.

Ами така е, права си да не вярваш на никого, до там ни докараха. Но нека все пак проявим разум! Резултатите от масовите ваксинации са добри, това е правилото, останалото са фатални изключения!

Впрочем по молба на една моя близка от Варна се допитах до един много добър лекар от Педиатрията на Медицинска академия и той ме увери, че реимунизирането няма как да навреди на детето. Нямам основание да не му вярвам.

# 42
Не съм съгласна, че точно в тази ситуация трябва да действа принципът "проба - грешка", моето дете не е опитно зайче. Долкото знам всяка ваксина си има определен процент на защита, тука нещо не им се връзва математиката май  newsm78

# 43
  • София
В крайна сметка важното е, че родителите имат избор. Всеки да решава за детето си.

Лично аз вярвам в постиженията на съвременната медицина и не бих лишила детето си от ваксините. Освен това не мисля, че хората от ХЕИ ще си сложат главата в торбата и ще направят масова реимунизация, ако тя носи голям процент риск.

# 44
Резултатите от масовите ваксинации са добри, това е правилото, останалото са фатални изключения!
Клер, ако детето ти попадне в графата фатални изключения дали ще си толкова "за" ваксинациите  newsm78 Много е лесно да четем сухата статистика колко помагат ваксините, когато цифрите за изключенията в нея не засягат нашите деца

Общи условия

Активация на акаунт