Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са предложените решения за справяне с проблема с винетните стикерни талони за деца с увреждания?
Какви са реакциите на форума към предложението за репортаж по темата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са предложените решения за справяне с проблема с винетните стикерни талони за деца с увреждания?
Родителите на деца с увреждания се борят за правата им, като подават жалби до съда и парламента. Те са подали жалба до Комисията за защита от дискриминация, която постановлява, че е неправомерно изискването децата да прехвърлят собствеността на автомобила, за да получат винетка. Също така родителите се борят за отмяна на ограничението за мощността на семейния автомобил при дете с увреждания. Предлагат и активизиране на родителите да искат промяна в закона за местните данъци и такси, за да могат да ползват по-големи автомобили. Тези инициативи са насочени към защита на правата на децата с увреждания. Предложените решения включват подаване на жалби до съда и парламента, активизиране на родителите да искат промени в законодателството, подаване на жалби до Комисията за защита от дискриминация и изпращане на молби до социалната комисия в парламента. Тези действия имат за цел да защитят правата на децата с увреждания и да променят законите, така че семействата да могат да получат винетни стикери без допълнителни ограничения.
-
Какви са реакциите на форума към предложението за репортаж по темата?
Реакциите във форума са смесени. Някои потребители подкрепят идеята за репортаж и изразяват желание да участват. Други поставят под въпрос ефективността на репортажа и предлагат алтернативни действия като подаване на жалби до съда и парламента. Въпреки това, има и потребители, които изразяват съмнения относно ползата от репортажа и призовават за практически стъпки, които да доведат до промени в законодателството.
Писах на Ани Цолова за това как е приета наредба с която се отпускат винетни стикери на деца с увреждания,но за да се възползва от тази екстра едно дете то трябва да е собственик на автомобил
. Изразих своето възмущение защото смятам , че това не е правилно, защото ако в едно семейство се роди дете с увр. за да може да ползва винетка трябва да прехвърли сем. автомобил на името на детето(или ако няма такъв, като си го купува да е на детето) .Това условие поставя семействата в недоумение защо след като ние се грижим за нашите деца отговаряме за всички проблеми ,подаваме молби ,документи ,получаваме парите които им отпускат по чл. ,интегр.добавки ...а не може да получим винетен стикер??? Нали ние ги превозваме до болници ,те не могат да шофират,и да си купят кола?
Според мен умишлено поставят печки пред нас за да не ползваме винетки и да спестим пари на държавата и т. на т. Ани Цолова и репортер от Тази сутрин Иван Георгиев ми писаха и получих предложение да направят репортаж за нашият проблем но поради много фактори които ме възпрепятстват аз не мога ,НО МОЛЯ НЯКОЙ ОТ ВАС АКО ИМА ЖЕЛАНИЕ ДА РАЗКАЖЕ ЗА ТОВА В ПРЕДАВАНЕТО НЕКА МИ ПИШЕ ИЛИ МИ СЕ ОБАДИ НА ТЕЛ 0898307433 МОЛЯ ВИ НЕКА НЕ ОСТАВЯМЕ ДЪРЖАВНИЦИТЕ ОТНОВО ДА СЕ ПОДИГРАЯТ С НАС!!!
. Извинявай, че те цитирах по-горе,странен ми е отговора, които си получила, а не въпроса ти.