За "четвъртото измерение"

• 6 044
  • 49
  •   1
Отговори
# 30
4D ехограф показвал образа в реално време, а 3Д - на снимка. Не го разбирам...
                             Снимката както и да се върти винаги ще е 2д  Crazy. Образът на мониторите също.

...3Д е триизмерна снимка на плода...
                              Което по същината си е неправилен израз. Снимката си е 2д.

# 31
Ей сега по повод на матраците веднага ще изскокна тук с едно лаишко предположение на некомпетентник в тая област... Та тия т.нар 4D матраци да не са ония "мемори", а? Wink

То не че като прочетох за пръв път за мемори матрака не се блещих 10 минути. Но сега ако пък се окаже, че освен дет са "мемори" са и един вид 4D направо ще взема да направя кълбо назад.

# 32
Да не спамим повече темата,  да и двете са LCD, едното е по по-усъвършенствана технология.

А иначе за 4D го рекламираха така :
За 4d киното - може би човешките усещания са четвъртото измерение. Усещаш вятър, сблъсък, сякаш си героя от филма.

# 33
...А иначе за 4D го рекламираха така : ...
                               Както и да го рекламират, четвъртото измерение е времето. Първите три измерения са за пространството, четвъртото е времето. Всичко друго е реклама. Освен петото измерение, де  Twisted Evil но за това друг път.

# 34
Така ли? А изображенията, направени на 3D STudio Max и те ли са 2Д?

# 35
А изображенията, направени на 3D STudio Max и те ли са 2Д?

Изображения, а не снимки!  Wink

# 36
  • София - Рим и обратно
скоро може да се появи 5Д ехограф и блондинките да се хвалят на приятелките си че са ги гледали на 5Д  Mr. Green
Според мен 4Д ехограф си е чиста глупост...
Мен  вече ме информира една /уж не блондинка/, че са я гледали на 5Д  Shocked Crazy
И аз мисля, че всичко нагоре от 3Д е измишльотина неземна.

# 37
Да не спамим повече темата,  да и двете са LCD, едното е по по-усъвършенствана технология.

Не е спам точно, а част от масовата дезинформация с рекламна цел по принцип. Независимо на какво. Един търговец решава да пусне на пазара продукта си под едно име. Но в условията на бурна конкуренция, другият пък и той, за да бъде интересен, измисля още по-атрактивно заглавие на продукта. Което обаче не е обезателно свързано с нещо реално. И изобщо не е задължително да е истина. Важното е алъшверишът да върви.

Само ми е чудно... ако все пак се окаже, че чисто научно такова жювотно като 4D ехограф например няма, маститите дофтуря дето са взели тлъсти суми от лековерни пациентки... ще вземат ли например малко да се засрамят?

Между другото и в този форум има тема за 4D ехографите, в която бая мами са се разписали компетентно. Мисля, че те знаят най-добре. Гледам повечето са много доволни. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=369422.msg10048378;topicseen#msg10048378

# 38
Така ли? А изображенията, направени на 3D STudio Max и те ли са 2Д?
                              Виждаш ги като 2 д - т.е. плоски, нали? Самите обекти се създават като 3д, но изображенията са 2д. Иначе ще можеш да ги заобиколиш и да ги видиш отзад. Принципно 3д-то, създадено на компютър имитира истинските 3д обекти, но реално не е такова.

# 39
А като гледаш 3Д кино отиваш ли да заобиколиш екрана и да видиш героите отзад?
Естествено, че е имитация. Всички 3Д изображения извън реалния свят са имитация на 3Д, но се казват така, защото изглеждат като 3Д.

Казах снимка в смисъл на статично изображение. Резултатът от 4Д ехографа е видео филмче с движение на плода.

# 40
Казах снимка в смисъл на статично изображение. Резултатът от 4Д ехографа е видео филмче с движение на плода.

Това е резултата, но докато го наблюдаваш по време на заснемането понеже е в реално време е 4Д.
Предмета на заснемането е триизмерен + реалното време = 4Д. Не коментирам до колко е коректно да се казва 4Д и дали е търговски трик.

# 41
Не мога да го формулирам в определение,но преди месеци бях на 4D кино.
Беше едно от преживяванията ми които ще си спомням за цял живот.
Няколко минутен филм на ужасите,бях се качила в/у един човек ,щото под седалката ме бутаха чудовища и пищях в ухото му,той се опитваше, но не можеше да ме махне от себе си,на мен изобщо не ми пукаше,такъв страх рядко съм изпитвала,като излязох навън всички ми ръкопляскаха,защото вътре е имало камери към зрителите обърнати и отвън всички минаващи са гледали hahaha

# 42
...бях се качила в/у един човек ,щото под седалката ме бутаха чудовища и пищях в ухото му,той се опитваше, но не можеше да ме махне от себе си,на ме...
                                    Ох, счупих се да се хиля... само като си представя на човека какво му е било... твоето изглежда несравнимо: отдолу чудовища, отгоре ти  Crazy...

# 43
...бях се качила в/у един човек ,щото под седалката ме бутаха чудовища и пищях в ухото му,той се опитваше, но не можеше да ме махне от себе си,на ме...
                                    Ох, счупих се да се хиля... само като си представя на човека какво му е било... твоето изглежда несравнимо: отдолу чудовища, отгоре ти  Crazy...

Беше му хем неудобно,хем се хилеше и викаше и той понякога,но явно му беше ужасно неудобно..дали е бил сам newsm78
Абе двата ми крака бяха в скута му,в/у неговите и го бях сграбчила и пищях като заклана Joy

# 44
Времето се дефинира като четвърто измерение единствено във връзка със специалната теория на относителността на Айнщайн. Концепцията се нарича "пространство на Минковски". Псевдоевклидово по своята същност, пространството на Минковски описва елегантно специалната теория на относителността на Айнщайн във физични системи със слаби гравитационни сили или т.нар. модели на плоска вселена.

В многомерната геометрия, обаче, четвърто измерение има друг смисъл. То е евклидово, т.е. четвъртото измерение е равносилно на другите три. По подобен начин се въвежда пето, шесто...n-мерно пространство. Точката в геометрията няма измерение. Отсечката е от първо измерение. Когато въведем второ измерение, перпендикулярно на първото, получаваме равнина. Квадратът е пример за двуизмерна фигура. Когато въведем и трето измерение, взаимно перпендикулярно на първите две, получаваме тримерно пространство, а кубът е пример за триизмерна фигура. Сега трябва много да напънем триизмерните си мозъци, ако искаме да въведем и си представим четвърто измерение. По подобен начин то е взаимноперпендикулярно на останалите три, а четиримерният аналог на куба се нарича тесеракт. И другите стереометрични (тримерни) фигури си имат аналози в четвърто измерение, а някои фигури са специфични само за четвърто измерение. По подобен начин можем да продължим да конструираме и описваме фигури в пето, шесто, n-мерно пространство. Ето как изглеждат проекции на ротиращ се куб, тесеракт (четиримерен куб) и пентеракт (петмерен куб):

Успех в опита да си представите повече от три пространствени измерения!  Simple Smile

4D ехографски образ е поредица от 3D снимки на бебето, т.е. филм.
(Истинско 3D изображение е например холограмата; останалите са равнинни със 3D-ефект - илюзия за дълбочина.)
4D изображение е същото като 4D ехографски образ, но общо понятие за всички методи на визуализация, т.е. филми или анимации.
4D-киното, както са обяснили и преди мен, са различни физически ефекти в синхронизация с филма - вятър, дъжд, светлини, вибрации. Много е ефектно!

В този смисъл, 5D фетална ехография би била такава, в която родителите освен че гледат ехографско филмче на бебето си, се поставят на негово място, като физически усещат подръпванията на пъпната връв, чуват звуците, които чува бебето, поглъщат околоплодни води и т.н.  Grinning (като описанието по-долу  Laughing)

Не мога да го формулирам в определение,но преди месеци бях на 4D кино.
Беше едно от преживяванията ми които ще си спомням за цял живот.
Няколко минутен филм на ужасите,бях се качила в/у един човек ,щото под седалката ме бутаха чудовища и пищях в ухото му,той се опитваше, но не можеше да ме махне от себе си,на мен изобщо не ми пукаше,такъв страх рядко съм изпитвала,като излязох навън всички ми ръкопляскаха,защото вътре е имало камери към зрителите обърнати и отвън всички минаващи са гледали hahaha

Joy

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 17:38 от Persona

Общи условия

Активация на акаунт