ОВУЛАЦИЯ

• 5 664
  • 61
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Момичета, а тези изследвания не трябва ли да ми ги назначи гинекологът? Тоест, ако тя не го направи - аз ли да самоинициирам?

# 46
  • София
Цитат
Моля, да  ми обясниш какво ще покаже Прогестерона на 3-5 ден от МЦ?

ее, написала го е по инерция момичето, да не се ядосваме така Peace
.......................

Моля, да  ми обясниш какво ще покаже Прогестерона на 3-5 ден от МЦ?

Абсолютно по инерция го написах  Laughing Извинете ме.
.................................

Няма такова нещо, като написано по инерция. Или пишеш верни неща или не пишеш нищо и само четеш. Вие тук  я  карате като Развален телефон, кой не чул, кой не разбрал...а повечето и идея си нямат за какво става въпрос.
Какъв е смисъла на всичко това? Нали всеки очаква  да получи вярна информация.
Изпратете го момичето да изследва прогестерон на 3-5 ден от МЦ, после му се извинете.
Как мога аз да си препрочитам постовете  понякога и 2 пъти, а вие с такава лекота пускате мнение?
Изобщо не ви оправдавам. Когато не разбираш от нещо, по-добре не пиши и не давай погрешна информация.

# 47
  • София
Момичета, а тези изследвания не трябва ли да ми ги назначи гинекологът? Тоест, ако тя не го направи - аз ли да самоинициирам?
Редно е да опидеш първо на АГ и той да прецени как да се подходи.
Преди да отидеш е добре да си мерила БТ /поне 3 МЦ/ и да си правила тестове за О. за да има от къде да се започне. По тях, той ще се ориентира дали има О. и дали всичко е наред.
Ако има проблем с О. ще се търси причината.

Едно изледване на хормони не е показателно само по себе си. Например при СПКЯ - може 2 МЦ да има О. и всичко да е наред /и ти тогава да пуснеш хормони/ и 10 МЦ да има проблем с О.

# 48
  • София
denis_d ,
Не виждам да съм посъветвала нещо грешно момичето. Все пак става въпрос за изследване на 1 хормон .Написала съм го Прогестерона,защото на мен ми го пускат по време на стимулация,от там е станало моето объркване.
А за да си позволя да пиша,съм си направила труда да чета ,а повечето от нещата съм изпитала и на собствения си гръб.
Хубава вечер!

# 49
  • София
Само да вметна, че Прогестерон и 17-ОН-прогестерон  се изследват по различно време през МЦ и се използват за различни неща
Първия е след О.
Втория е в 3 ден от МЦ -  за  диференциална диагноза /  Вродена надбъбречна хиперплазия/  със СПКЯ .........
Ако ми кажеш сега, че и всеки път ти пускат този прогестерон?!
Simple Smile

ПП. Това е последното което пиша
Лошото е, че ти дори не разбираш за какво става въпрос.

# 50
Здравейте и от мен!Искам да попитам дали някоя от вас е пила Утрогестан! И как се е чувствала по време на приема.Аз имам чувството че силите ми ме напускат и непрекъснато ми се спи. newsm78 Знам че всеки оранизъм си е индивидуален, но все пак....

# 51
  • София
Здравейте и от мен!Искам да попитам дали някоя от вас е пила Утрогестан! И как се е чувствала по време на приема.Аз имам чувството че силите ми ме напускат и непрекъснато ми се спи. newsm78 Знам че всеки оранизъм си е индивидуален, но все пак....
Така действа ако го пиеш.
Питай лекаря си дали не може да го поставяш вагинално, тогава тези ефекти ги няма.

# 52
  • София
Здравейте пак. Накратко: Бяхме с мъжа ми д-р Бъчваров в клиника Щерев, който му назначи много изследвания - хламидия, микробилогия... Спермограмата не е много добра: 23% нормокинетични сперматозоиди и 9% с нормална морфология по Крюгер. Оказа се, че мъжа ми има хламидия Igm - 14AE. Сега трябва и аз да се изследвам за хламидия щом той има, но се чудя дали да дам кръвно изследване и да ида с резултата при гинеколог или да ида при гинеколог в Щерев и той да ми направи изследването за хламидия. Някой спомена, че в Щерев не правят изследвания за хламидии, ама щом на мъжа ми направиха кръвен тест, значи правят!

# 53
а на някои предписван ли е медикамент за поява на овулация, за регулирането, за удължаването и.Тези стимулации за които говорите с овулацията ли са свързани и на какво въздействат.

# 54
viola2003 За липсата на овулация има причина и тя трябва да бъде открита от лекар, който да те наблюдава поне няколко месеца, и да пусне поредица изследвания.
Не е редно човек сам да си поствя диагноза.Ако имаш проблем съз зачеването, потърси специалист.Тук има предостатъчно теми, където да се прочете за стъпките, които една двойка поема, когато се стреми да пребори стерилитета. Аз също минавам по този път, мога да помогна с информация за лекари и клиники  Peace Желая ти късмет!

edna_mechta може вече да си пуснала изследване за хламидия, когато аз го правих ми взеха вагинален секрет, защото по думите на лекаря, този тест се препоръчва при жени.Желая ви скоро да преборите проблемите!Късмет!

# 55
  • София
Утре ще видя резултата за хламидията, но в клиника  Щерев предлагат само кръвен тест. Дано да нямам, че така съм се притеснила да не е запушила тръби. Cry  А лекарят на мъжа ми - Бъчваров каза, че дори и да ми е отрицателен - може да не е показало още, а да се развива в мен и пак да направя след 2 месеца. Аз утре с резулатите отивам при Андреева.

# 56
  • София
Утре ще видя резултата за хламидията, но в клиника  Щерев предлагат само кръвен тест. Дано да нямам, че така съм се притеснила да не е запушила тръби. Cry  А лекарят на мъжа ми - Бъчваров каза, че дори и да ми е отрицателен - може да не е показало още, а да се развива в мен и пак да направя след 2 месеца. Аз утре с резулатите отивам при Андреева.
За Хламидията е по-добре да пуснеш кръвен тест : Иг.А и Иг.Г.
Аз на твое место обаче бих си приложила и едно лечение успоредно с мъжа. Simple Smile
Хламидията е много коварна - може да си носител и да не си заразена.
Все пак общуваш с мъж, който е заразен

# 57
  • София
Аз на твое место обаче бих си приложила и едно лечение успоредно с мъжа. Simple Smile

Да, мисля да поискам лечение за хламидия, дори и да е отрицателен резултатът. Може да е такъв, но пак да имам. Само ме притеснява, че антибиотиците са доста силни и вредят на черния дроб.   Sad

# 58
  • София

Да, мисля да поискам лечение за хламидия, дори и да е отрицателен резултатът. Може да е такъв, но пак да имам. Само ме притеснява, че антибиотиците са доста силни и вредят на черния дроб.   Sad
Мисли какви поражения може да ти докара Хламидията / и не само на теб/ Simple Smile

# 59
  • София
Резултатът от кръвния тест за двата вида хламидия ми е отрицателен. аз поисках въпреки това гинеколожката да ми даде и аз да пия антибиотици успоредно с мъжа ми. Тя каза, че първо ще ми направи ново изследване с цервикален секрет. Резулататите от този тест ще са готови до дни, но ако и те са отрицателни, може ли все пак в мен да има хламидия? И момичета, кога се мереше (молекулометрия ли беше), за да се види на кой ден ти е овулацията? На кой ден след края на цикъла да ида, искам да го съчетая със следващия преглед. Благодаря и успех!

Общи условия

Активация на акаунт