За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 16

• 28 692
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Вентолина не е сироп за ларингит, а се ползва при белодробни спазми, бронхиални астми, силен задух, хронични бронхити и т.н. Ито се ползва при по-тежки състояния...
Проспанът...и той е предимно за бронхиаллни заболявания....

просто ми е странно лечението, ако няма хрипове в гърдите ест...

# 601
Пропуснала съм да изтрия първи ред от поста ти. Става дума за падналия глас. А това вече не е за подценяване. При ларингит със задушаване (субхордален май беше) не се ли правят инхалации с Вентолин? Не че в случая за това става дума.

# 602
  • София
Капките за нос са Олинт,вече не ги слагам,защото хремата почти изчезна.От Проспана не видях никакво подобрение и също не давам вече.Диагнозата ни не е ларингит,защото не кашля,нито има ларингеални нощни пристъпи.Просто спаднал глас с хриптене  Rolling Eyes и то най-вече сутрин,през деня се оправя.През нощта хърка доста,но не кашля...Вентолин сироп давах по 2 мл само две вечери като превенция да не направи пристъп,че имам страх от миналия път,когато стигнахме до болница.В момента не давам нищо,само хладък чай.Подбел от къде мога да намеря?

# 603
Подбел от къде мога да намеря?

В някоя билкова аптека. Бързо оздравяване ви желая.

# 604
  • София
Във всяка аптека има. Един и  осемдесет май беше или нещо такова , отзад си пише как томчно се приготвя и пие.

"Листата на подбела са отдавна известно средство против кашлица и задух. Притежават омекчаващо, противовъзпалително и отхранващо действие.
Използват се за лечение на ларингит с пресипнал глас, остри катари на горните дихателни пътища, бронхити, бронхиална астма, възпалителни процеси на белия дроб." и т.н.
http://www.pharmacy-bg.com/search_herb.php?cmd=herb&id=109

На мен при всякаква кашлица много ми помага. С малко мед го подслаждам.

Все пак питай в аптеката или педито ви дали става за дете на възръстта на твоето...аз съм го давала на сина ми за първи път на три и половина...давах по половин доза от това което пишеше. и го киснех по 20-тина мин.
За по-рано не съм се интересувала просто дали става, но мисля, че няма да има проблем.

Чай от подбел при суха и дразнеща кашлица
1-2 ч.л. листа от подбел се заливат с 1/4 л. вряща вода, оставя се 10 мин да престои покрита и се прецежда. На кърмачета и малки деца се дава по 3-5 пъти на ден по 1 с.л., а на по-големи деца пият половин до 1 чаша

http://www.zadecata.com/sb/index.php?page=0_5_3_1&search=%EF%EE%E4%E1%E5%EB това намерих тук...щом чак и на кърмачета се дава...няма проблем явно и ти да даваш.

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 20:06 от Angel_Dust

# 605
  • София
Давах чай от лайка,мащерка,мента и шипка,защо да не дам и от подбел  Simple Smile
Мерси много и на двете ви за включването и помощта Hug

# 606
Здравейте мами,ние сме на 12 дена от 2 дни ни тече секретче жълто от очичките,док изпица капки тобрадекс,едното оче мина,но другото се влоши сега даже е леко подуто,случвало ли ви се е?

# 607
  • София
не ми се е случвало и би ме притеснило, със сигурност веднага бих се обадила на педиатъра му.

# 608
Малката е настинала-запушено й е нослето и малко кашляше.Въпроса ми е-Колко време трябва да изчакаме след като оздравее за да сложим ваксина-трябва да слагаме Хепатита? Питам защото нашата лекарка отсъства и може да се наложи заместващата да направи ваксината,а й нямам много доверие.

# 609
  • София
 това което аз знам - 2 седчици преди ваксината напълно здраво дете.

# 610
Angel_Dust  бърз отговор както винаги  bouquetмерси много

# 611
Каква е нормалната температура на бебетата по точно на моето бебе?Благодаря!

# 612
  • София
хахах, еми точнона твоето - ти си знаеш Simple Smile
стандартно - като при възръстните...но все пак има хора, които по принцип са с молко по-ниска или малко по-висока Т Wink за 6 месеца...все трябва да знаеш на твоето бебе каква е.

# 613
Нормално Т е до 37,но може и 37.2; 37.3 но не постоянно де!

# 614
Това, което аз знам е, че за нормална се приема температура до 37,2.  При бебетата тя не е постоянна заради несъвършенната терморегулация. Това мисле до около 6-я месец. Зависи обаче и кога и при какви условия се мери. След сън, баня, игра. За твоето бебе няма как да знам каква е нормалната температура. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт