За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 16

• 28 687
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
vassi79,сигурна ли си,че е дал тобрадекс,а не тобрекс?Извинявай,че питам,но ми струва странно.Тобрадекса е кортикостероидна-противовъзпалителна комбинация и се чудя не е ли можело нещо по-леко да се даде.Все пак става въпрос за много мъничко бебче.Но аз не съм лекар.

# 616
  • София
е той тобрекса пък е АБ...пак не е по-леко...

# 617
Здравейте мами,ние сме на 12 дена от 2 дни ни тече секретче жълто от очичките,док изпица капки тобрадекс,едното оче мина,но другото се влоши сега даже е леко подуто,случвало ли ви се е?

В случай, че окото се е подуло трябва да спрете препарата и да посетите офталмолога си. Възможно е да се касае за запушено слъзно каналче (тогава също се подува ), но при всички случаи посетете лекар, възможно е да смени тераапията.

murffin, едното е АБ другото АБ-стероид. Нито едното не е леко или безобидно.

# 618
Здравейте, стигнехме и ние до крем за лице
Бузите ни станаха червени и вече няма какво да мисля
Само искам съвет - ако някой е ползвал тези на които съм се спряла
Виши 50+; Ла рош 50+ А-дерма 50+; Себа мед 50+
Чудя се кой да избера...нямаме АД  Peace

# 619
  • София
От тези само А-дерма ползвах, 2 години подред и сега мисля пак такъв да купя.
За Ла рош само съм чела много положителни мнения тук...
Трябва обаче да видиш всичките ли стават за деца под година.

# 620
  • София
Миналото лято използвах Себамед и Мустела 50. Алекс е бил около годинката или малко по-голям.
Единственото, което не ми харесваше на Себамед е, че се размазваше по-трудно.
Ако използваш крем като слънцезащитен може би е по-удачно пролетните месеци да използваш крем с по-нисък ф-р.

# 621
Аз само една мостра на Ла Рош съм ползвала от  изброените, така че няма да съм полезна, но кремовете трябва да са за бебе. Проверявай дали са с физически или химически филтри. За Виши имам съмнения, че е с химически, а не е добра идея да мажеш детето с такъв.

Последна редакция: нд, 21 мар 2010, 22:58 от Raffaella Sanzio

# 622
  • София
а-дермата със сигурност става за бебета и  не е с химични филтри.

# 623
  • София
Себамед и А-Дерма съм използвала за сина ми. За Виши и Ла Рош нямам информация.

# 624
До сега не ми е вдигала Т за това не съм и е мерила но преди 2дни вдигна 37,8 доста се уплаших питах една майка каза че до 38.2 Т било нормално не ми се стори нормално и за това и дадох малко Панадол бебе на другия ден и премерих  беше 36.6 Т

# 625
Мами, да ви питам, възможно ли е морбили или скарлатина без пъпки по тялото? Само по крайниците. Питам за едно съседско дете. Освен това бузите му са целите червени и с дребен обрив от преди това още. В събота е вдигнало Т, вчера пак, гърлото е зачервено, но не го лекуват. Не могат да уточнят диагноза още ooooh!.

# 626
  • София
pepe27 - 37,8 - къде и как измерена...
иначе, повишена е, но до 38-38,5 не се дават лекарства за понижаване, може би това е имала предвид познатата ти.

polin_a - морбилито първо излиза по челото и зад ушите, после по тялото и крайниците. http://www.puls.bg/illnes/issue_251/part_6.html тук е описано съвсем точно.

За скарлатината - До 24 часа след това се появява обрив,като обикновено започва зад ушите,a по лицето се появява дифузно зачервяване по бузите и бледост около устата под формата на триъгълник (триъгълник на Филатов) .След това се появява дребно-петнист обрив по гърдите,гърба и особено по свивките на лактите,мишниците и слабините където се появяват червени линии в сгъвните повърхности.

Пише и че може без обрив при нетипична скарлатина...
За нея не се ли пускаха просто изследвания, гърлен секрет май, но то при нея и гной има...

http://www.evropea.com/scarlatina.html още за нея.

http://www.evropea.com/rubeola.html - Рубеола...също е вариант...

серологични тестове защо не пуснат?

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 09:49 от Angel_Dust

# 627
Ейнджълче, пуснах всичко, което си ми написала на майката да го прочете. Благодаря ти  bouquet!

Следобед са на преглед и дано вече установят какво е точно Rolling Eyes.

# 628
Здравейте!Днес бяхме на лекар,защото на малката й излезнаха едни кафеникави петънца по главичката,но не са като корички.Лекарката каза,че започвало образуването на крусти,но е в началото.Попитах я как да го оправим преди да е станало по-зле,а тя каза-''Вземете си качествена бебешка козметика'',не спомена за марка.Та затова питам вас има ли марка която да предлага бебешки шампоан за крусти?И още нещо-каза ми да й мажа главичката със затоплен зехтин и сода,обаче тя по принцип от зехтина се обрива.А от една мама разбрах,че можело да се маже с кисело мляко и сода, има ли някой който да е пробвал нещо подобно?

# 629
  • София
на моят син така му изглеждаха крустите точно Simple Smile хем с качествена медицинска козметика е гледан Simple Smile))
Специален крем има на мустела...и не помня още на каква фирма - като питаш в аптеката ще ти предложат(в аптека, защото мед. козметики правят такива, а те не се продават в магазините).
Аз лично си му ги махнах с няколко намазвания с бебешко олио(бяха ми подарили мостра на хип), намазвах да поседи 20-тина мин  разресвах с бебешко гребенче леко и къпех, минаха и заминаха.
По съвет на лекаря на детето не се занимавах с тях докато не стана на годинка...

Общи условия

Активация на акаунт