Какво беше менюто Ви за днес за бебета и деца над 1 година? 2

• 40 885
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Тази тема е силно образователна.
За няколко страници научих сума нови думички Wink
Имам и неясни, какво е например Уитабикс? newsm78
И може ли някой да ме "светне" защо всички давате авокадо Rolling Eyes Това дори аз не го ям, някак прекалено ексзотично ми е било винаги, но пък явно е полезно или? newsm78
Уитабикс са блокчета от финна, пълнозърнеста пшеница, които омекват много бързо в мляко или др. течност. Може да си поръчаш от Сайнсбърис. Има и органик Wink
Авокадото има много полезни мазнини.

# 661
Винаги съм се чудила дали е удачно да се дават леща, зелен боб и стар боб за вечеря? Затрудняват ли стомаха?

Ами веднъж само е яла леща на вечеря и честно казано, не й беше добър сънят после, всъщност не помня добре това ли беше причината, но вече давам леща и зелен фасул само на обяд. Боб по принцип не готвя, въпреки че има полезни неща в него. Thinking

# 662
пробвахме тортията, но нещо много дебела я направихме и не стана както трябва (т.е. както си мисля, че трябва)
Точица е предимно на сурови плодове и зеленчуци. Гризе и пълнозърнести хрупкави хлебчета.

# 663
Цитат
Винаги съм се чудила дали е удачно да се дават леща, зелен боб и стар боб за вечеря? Затрудняват ли стомаха?
Мога само да споделя че в Съюза в  книгата с рецептите за детска градина, отстстваха такива храни по принцип.

# 664
Таня, благодаря   bouquet

НБМ
, бобовите не му пречат , ако ги хапва за вечеря. Преди следях да са до обяд, но вече не  Laughing Подсети ме, че скоро не е хапвал авокадо  Wink Преди да захраня Бобо с него и ние не ядяхме, но сега го обожаваме! Признавам си , че не знаех как да го приготвям, но благодарение на съфорумки се образовах  Mr. Green

закуска - пълнозърнест хляб с масло и сирене; компот от сини сливи
обяд - лещата от онзи ден; геврек
сл. закуска - овесени ядки с ябълка, пшен. зародиш, орехи и мед
вечеря - овчарска салата; кашкавалена питка; пилешко с гъби, сирене, домати.... другите съставки ги забравих - бяхме на ресторант  Laughing

# 665
  • Sofia
Признавам си , че не знаех как да го приготвям, но благодарение на съфорумки се образовах  Mr. Green

Ха така, значи и приготвяне трябвало. Хайде образовайте ме и мен, че днес съм решила да купя Praynig

# 666
Здравейте! Честит празник на празнуващите  Hug
Давате ли на децата си ягоди? Аз не съм давала,нали са алергени и малко ме е страх. Аз много обичам,но още кърмя и за това се съобразявам с малкия
А какво ви е мнението за какао?
Ние принципно сме на кухня,но отбирам нещата,които дават от там

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 16:33 от VesitoAJ

# 667
VesitoAJ - аз давах ягоди след годинката и сега ги хапва почти през ден !

: NBM -има по-надолу рецепти с авокадо на сос ,с паста , салата, и като пастет!Успех в хапването!
Днес:
овесени ядки с прясно мляко
пилешки скара ;салата от домати и краставици;айрян;ягоди
зелена супа от киселец,коприва и лапад,филия ръжен хляб;кисело мляко с ябълка
АМ

# 668
kupa, tanyatais, как правите точно кремчетата с кисело мляко и плод? Пасирате плода отделно и го добавяте към млякото?

Днешното меню:
закуска мляко с бисквити
втора закуска - филийки с масло и сладко, варено яйце, плодов чай
плод круша
обяд - зеленчуци с киноа
следобедна - кисело мляко с плод и надробен кекс
вечеря - пилешки бутчета печени, картофена салата

# 669
И аз давам ягоди от след годинката. Аз също си хапвам. Не е имало проблеми  Peace

НБМ, аз авокадото го давам на малката с кисело мляко или някакъв плод. Веднъж пробвах на сос за паста, но не й хареса.
Леща давам за обяд почти винаги, но зелен боб съм давала и вечер, не съм забелязала да е проблем  Simple Smile

Киноа с пуканки от амарант и сушени смокини
Телешко варено, хляб, краставица
Портокал и кисело мляко, овесена бисквита със стафиди
Крем супа от карфиол с моркови, магданоз, копър и прясно мляко, пшеничен хляб с трици; домат със сирене

Лурдес, зависи от плода. Ако е с авокадо го пасирам направо с мляко, иначе ягодите някой път заедно, някой път отделно ги пасирам и ги добавям към млякото.

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 18:02 от kupa

# 670
kupa, tanyatais, как правите точно кремчетата с кисело мляко и плод? Пасирате плода отделно и го добавяте към млякото?

Днешното меню:
закуска мляко с бисквити
втора закуска - филийки с масло и сладко, варено яйце, плодов чай
плод круша
обяд - зеленчуци с киноа
следобедна - кисело мляко с плод и надробен кекс
вечеря - пилешки бутчета печени, картофена салата

Или пасирам9за малко бебе),а в нашият случай леко с вилица намачквам или режа на малки парченца и слагам отгоре на киселото мляко като пудингов крем с топинг!

# 671
  • Sofia
И аз давам ягоди вече, но все пак е добре да се внимава с тях, познавам хора с алергия и реакцията е много неприятна.
Пробвах на няколко пъти с много малко парче преди да давам повече.

# 672
  • Гърция
Закуска- гофрета с мед и сок
Обяд- зрял фасул, салата- краставици
Следобедна закуска- плодово мляко и бисквити
Вечеря- пържена риба, задушени моркови и тиквички, салата домати

# 673
# 674
Ягоди и аз давам, но по малко. От бобовите - правя грах и червена леща.
Закуска - палачинка с кашкавал, айрян
Телешко с грах, домашен хляб
Кисело мляко с банан
Кус-кус с масло и сирене, ягоди

За утре:
Кисело мляко с овесени ядки и киви
Пуешко с ориз, сок от малина
Печени ябълки с мед и канела
Спаначена супа, дом. хляб

Общи условия

Активация на акаунт