Детски храни на борда?

• 2 089
  • 16
  •   1
Отговори
  • Най-сетне у дома
Здравейте, родители в чужбина! И по-конкретно тези, чиито деца още пият мляко и ядат пюрета Simple Smile
(Предполагам, че пътуванията в този подфорум се случват често, затова и поставям въпроса си тук. Ако пък модераторът прецени, че не е за тук темата, нека я премести!)

Съвсем скоро ми предстои и на мен да стана родител в чужбина. Другиден пътувам със сина си - на година и малко, да огледаме обстановката. Това ще е самолетният му дебют и имам притеснения за нещо много просто - храната на борда. Това са си 3 часа път, ще му е нужно и адаптирано мляко, и пюре. На сайта на летателната компания разясняват, че е позволено те да се внасят на борда, но не казват как. Вие как внасяте вода, адаптирано мляко и пюрета? Може ли млякото да се внесе в кутия и да се приготви по време на полета? Къде ги запечатват в пликове? Запечатват ли ги изобщо? Благодаря ви за помощта!

# 1
  • в сърцето на един мъж...
Няма никакъв проблем да си ги вземеш в самолета. Аз си носех термос с топла вода за адаптираното мляко, а самото мляко вътре в шишето или пък ако е по-малко количество в дозичка. Пюрето също не е проблем. Изобщо нещата на децата са ми в една раница само за тях. Можеш по принцип за топла вода да помолиш в самолета, но може и да си я носиш. Аз имам един половинлитров термос за тази цел - стига ми точно за две шишета.
Обикновено на бг митница правеха проблеми и се караха, но като им се опънеш - минаваш. На немската само ме питаха това вода ли е и дали може да отворя термоса и толкова.

# 2
Аз пътувах последно миналото лято юли месец на английска територия не ме пуснаха със водата и затова трябваше да купувам шише с минерална вода след като минах митница.Млякото си го бях приготвила предварително и само ме накараха да пия по глътка от шишетата.Като се връщахме обратно в БГ не ми правиха никакви проверки.Предложих им сама да пробвам млякото пред тях но те ми отказаха.Явно зависи и до къде летиш навсякъде е различно  Peace

# 3
  • Германия
Пюрета, бисквитки- не са проблем. Софийските митничари обаче се нацупиха на бебешко шише с вода, но ме пуснаха.

# 4
Никога не съм имала проблем с млекото водата и храната за детето.Доста пъти ми се е налагало да пътувам,(Италия,,Палма де Майорка,Франция)по4ти винаги съм носила по няколко пюрета вода и мляко.Мисля ,4е няма да има6 проблем даже и на лети6те София. Peace

# 5
Адаптарино мляко си носихме кутията първия път, празни шишета, термос с вода, отделно по 1-2 пюрета плодови и зеленчукови, макар че от тях не яде. Бях ги сложила в отделна чанта за тази цел, и нямаше никакъв проблем. Не са ме карали да отпивам от вода, млека и т.н. Simple Smile

Вторият път носих детско мляко директно, че вече бяхме по-големи, директно бях сипала в едно шише, и отделно 1 цяло шише да имаме. Пак пюрета, бисквити.

Никъде не са правили проблеми, само единия път в Мюнхен ме накараха да извадя всичко от чантата де що бях помъкнала, явно да го видят по-добре.. newsm78

# 6
Ограниченията са само за течности (разрешават до литър за детето, вода в термос или бебешко сокче). При нас провериха течностите. На борда винаги може да получиш преварена вода от стюардесите, така че не си струва да носиш.
Пюретата се спадат към течностите.

# 7

На борда винаги може да получиш преварена вода от стюардесите, така че не си струва да носиш.

Да права си , но аз не бих разчитала на това.Зависи от усложливоста на стюардесите. Peace.Вземам вода с мен, ако правят проблеми, я изливам.Аз носех цяла кутия с АМ+ термос с гореща вода.Нямахме проблеми летяхме: Алжир- Рим- София.
 Надявам се сега по обратният маршрут да е също безпроблемно Praynig

Saule, лек път   bouquet

# 8
Носила съм без притеснения  всичко за него. Плодови кисели млекца като малко по-голям, заедно с бутличица вода - питали са ме на колко е и ако е бил под 2 казват, че няма проблем - просто прехвърлят нещата в тяхно пликче, което е с "ципче" отгоре. Кремчета, сухо мляко за АМ и най-вече ние ползвахме готови течни каши сме внасяли също без проблем.
Разбира се, винаги има заядливци  Tired случвало ми се е да отпивам от млякото му (а аз ненавиждам прясно мляко  Sick), да се мажа с крем си за ръце пред тях и да искат да ни вземат килограми меки сирена, защото били меки, т.е. потенциално възможни за слагане на експлозиви в тях. Тогава много се ядосхаме и се запънахме да изхвърлим толкова кг сирене заради ината им, викнахме представител на бг-еър да разреши качаването им на борда и си прибрахме всичко, с цената на ужасно кръвно и изпотяване на вбесения шеф на митницата - фламандец  Mr. Green

# 9
Блонди, аз тъкмо се чудех как мога да пренеса малко кисело мляко  newsm78.Даже се чудех дали да го сипя в бутилка, уж пригодено като за пиене за бебко. Ние така или иначе вечеряме кисело мляко с бисквитки  Wink, тъкмо ако сме с нощни полети трябва, да го взема.  Thinking

# 10
Няма проблем, до 2г са ми казали, че може да им носиш мляко (сок, вода). Освен това имаш право на каквато и да била течност до 100мл, така че си вземи спокойно  Hug

# 11
  • София - Рим и обратно
По време на полет нося отделна раница само с нейните неща за из път, която виси на количката. В нея има половинлитров термос с гореща вода, 2 кутийки с дози АМ, 2 пЮрета, шише със сок, памперси и т.н. Никога не са ми правили проблем и не са ме карали да отварям чантата. Надявам се и в бъдеще да е така, защото ще се препотя ужасно от зор и напрежение, не ми стига влаченето на чанти, палта и деца, ами и да ми изсипват нещата ooooh! Praynig

# 12
  • Ispania
Виждам ,4е темата е пусната на 12 ,което озна4ава,4е може би ве4е авторката е проверила от само себе си ,какво може и какво не.
Според мен вси4ко си е според зависи Rolling Eyes,нали така се казваше.

Моето дете ве4е не е толкова малко ,когато пьтувахме като беше бебе вси4ко беше доста разли4но.
Лятото майка ми си замина с двете деца на 5 и 6 годинки от Испания за БГ и в рь4ният багаж носеха едно шишенце от половин литьр вода,не им направиха никакьв проблем.Когато се врьщахме септември месец на бьлгарското летище ми оставиха шишенцето с вода пак от половин литьр(само с моето дете пьтувах тогава).
Октомви месец на Мадритското летище ми взеха малко сок4е от 200мл ,на врьщане в Прага ме караха да пия от водата която носех.
Декември в Мадрид пак не ми дадоха да внеса сок4е от 200мл,но за това пьк на врьщане от БГ ,си минахме с половин литьр вода и според мен даже не я и забелязаха newsm78.
Само да допьлня ,4е декември имаше едно малко бебе в самолета и тях ги бяха пуснали с шише с мляко,пюре,вода и сок4ета(мисля,4е бяха две).Бяха ги карали да пият от млякото и от водата.

# 13
  • Boston, MA
Зависи къде ще пътувате, моите впечатления са, че щатските власти са малко по-консервативни от европейските, и вода например не са ми давали да нося, а да си купя бутилирана след проверката, така че носех адаптирано мляко на прах директно в дози в бебешките бутилки. Но аз никога не съм затопляла или преварявала вода, така че не ми е било проблем да ползвам друга. Прясно мляко също съм купувала от летище, вече като по-голям.

За пюрета, бисквитки не са ми правили проблем. Дори готвена храна (спанак с ориз) съм носила на един полет до Бермуда, проверяващите погледнаха сина ми с такова съчувствие, че ще яде тази манджа.  Laughing 

# 14
Много сте прави че е според зависи  Peace
Когато минавам проверките на Алжирското летище минавам без да свалям колани, бебето си е в количката и без да ми ровят в чантат с бебешките работи.
На Рим, като междинно летище пак минахме без проблеми с вода в термос и кутия АМ, но определено сега се притеснявам т нашите българи да не ми разпердушинят багажа март месец, че сбебе на ръце няма да ми е хубаво и да ровим из торбата  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт