(Предполагам, че пътуванията в този подфорум се случват често, затова и поставям въпроса си тук. Ако пък модераторът прецени, че не е за тук темата, нека я премести!)
Съвсем скоро ми предстои и на мен да стана родител в чужбина. Другиден пътувам със сина си - на година и малко, да огледаме обстановката. Това ще е самолетният му дебют и имам притеснения за нещо много просто - храната на борда. Това са си 3 часа път, ще му е нужно и адаптирано мляко, и пюре. На сайта на летателната компания разясняват, че е позволено те да се внасят на борда, но не казват как. Вие как внасяте вода, адаптирано мляко и пюрета? Може ли млякото да се внесе в кутия и да се приготви по време на полета? Къде ги запечатват в пликове? Запечатват ли ги изобщо? Благодаря ви за помощта!

случвало ми се е да отпивам от млякото му (а аз ненавиждам прясно мляко
), да се мажа с крем си за ръце пред тях и да искат да ни вземат килограми меки сирена, защото били меки, т.е. потенциално възможни за слагане на експлозиви в тях. Тогава много се ядосхаме и се запънахме да изхвърлим толкова кг сирене заради ината им, викнахме представител на бг-еър да разреши качаването им на борда и си прибрахме всичко, с цената на ужасно кръвно и изпотяване на вбесения шеф на митницата - фламандец
, тъкмо ако сме с нощни полети трябва, да го взема.