Помощ в търсенето на работа - 4

• 50 845
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
reme аз бих го вписала където му е мястото и бих обяснила ситуацията защо го няма нанесено в трудовата книжка, ако попитат на интервюто.Ако нещо се усъмнят кажи че можеш да им предоставиш телефони на който да се свържат с работодателите.99% няма да ги искат, така че смело.А това че искат предишен стаж е сигурно заради касовите апарати(да може кандидата да работи на такъв).

# 556
Tristania, това в Мола ли?
Преди време и аз възмутено отказах там подобно предложение...

ДОРОМ, като махнеш 100 -на лева за транспорт + храна /все пак си там толкова време/ и си почти на загуба, че работиш.  Mr. Green

Да в Мола  Simple Smile Интересно,че дори това предложение стана чрез познати.Скоро го отварят,а няма ни една обява поместена някъде  Thinking
Момичета, като чета за какви пари говорите, направо се чудя,  работодателя не го ли е срам да изговаря тези цифри... Tired

Ама как ще го е срам,той си гледа интереса и се уповава на "КРИЗАТА",тая дума като я чуя вече и ме втриса,добре,че не се обривам,че лекарствата са много скъпи.
Изобщо не ги е срам,всичко е "ако ти оттърва,ако не- има много кандидати "  Flutter
ДОРОМ миналата година бях в твоето положение,половин година си работих, като всеки ден очаквах,че ще сключвам уж договор, ама нъц.Накрая ми писна,метнах му ключовете на шефа и с това приключиха взаимоотношенията ни. Иначе си плащаше човека - има,няма работа - 500-600 лв. всеки месец, живея в малък град и тази заплата за жена си е направо блян. Но разбрах,че има някакви нечисти сделки покрай бизнеса му и предпочетох да се махна навреме.
Аз също работих 3 месеца на уговорки,че ще подпиша договор,който уж го чакахме от шефовете в София,през това време ми даваха по 200 лв на месец  Grinning Накрая не го дочаках  ooooh!

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 14:39 от Tristania

# 557
Сега пристигам и аз от интервю-офис асистент,раб.време от 8.30 до 17.30,събота и неделя почивка,заплата първите 3 месеца 350лв.Като я чуя тая цифра вече ииии... #2gunfireЕдинствения плюс е,че е на 3мин.от нас,но дори и това не може да промени мнението ми май.И какво ще ме обучават 3 месеца,като имам 10 годишен трудов стаж в тази сфера. newsm78
За Пловдив става въпрос.

# 558
reme аз бих го вписала където му е мястото и бих обяснила ситуацията защо го няма нанесено в трудовата книжка, ако попитат на интервюто.Ако нещо се усъмнят кажи че можеш да им предоставиш телефони на който да се свържат с работодателите.99% няма да ги искат, така че смело.А това че искат предишен стаж е сигурно заради касовите апарати(да може кандидата да работи на такъв).
Reme, и аз мисля така. Не мисля,че ще направят проблем,че няма трудовият ти стаж в трудовата книжка.
666, заплатите са масово такива. Ти в момента без работа ли си? И кое те спира да започнеш?
Уф,аз си мечтая за такава работа,но тук /Ловеч/ няма никаква.

# 559
Сега пристигам и аз от интервю-офис асистент,раб.време от 8.30 до 17.30,събота и неделя почивка,заплата първите 3 месеца 350лв.Като я чуя тая цифра вече ииии... #2gunfireЕдинствения плюс е,че е на 3мин.от нас,но дори и това не може да промени мнението ми май.И какво ще ме обучават 3 месеца,като имам 10 годишен трудов стаж в тази сфера. newsm78
За Пловдив става въпрос.
Тази сума чисто ли е?  Thinking Наистина е много зле положението в Пловдив  Confused

# 560
Аз бих се хванала за 350лв с такова работно време.Още повече че тази заплата ще е първите три месеца.Поне ще си на 8 часов работен ден, на мен вчера ми предлагаха за 10 часов работен ден+ събота 240лв + %  Mr. GreenА и щом нямаш разходи за транспорт които са ти примерно 50-60лв на месец си е супер направо newsm78

# 561
  • София
Лелеее,какви са тези пари бе момичета,май положението наистина е станало повече от трагично.Че с 350лв. живее ли се-не знам обаче на мен и 500 ми се виждат малко-такива пари взимах преди 5г.  и сега като знам,че ще работя за същите направо ми се плаче.Ама няма как.То човек като му опре ножа до кокъла и за 300 май ще работи....Тази държава ще ни умори! Sad
Мая06 за къде става въпрос-кой град?За 240лв. не почвам,освен ако не е 2 пъти седмично за по 2 часа.Майка ми сега започна работа т.к. е пенсионерка,като хигиенистка в 3 офиса-пада и се 13 часа седмично,като няма да цепи минутите на две т.е. ако свърши по рано си тръгва и ще и плащат 400лв. + карта за градския транспорт!Ще работи 2 часа на ден...На къде отива света

Аз по едно време си мислех за длъжността промоутър-плащат по 4лв. на час и не езле.Но търсят предимно млади момичета.Това са си към 30лв. на ден-за петък,събота и неделя 4 пъти месечно са 360лв. доход....
Като ми потрябат пари обаче започвам да се записвам по маркетингови проучвания-за 2 часа ти дават 20лв. и не правиш нищо освен да дискутираш в приятна обстановка с още няколко дани конкретна тема-последната беше какви памперси предпочитате и на какво трябва да отговаря един такъв.
Втория ми доход е към рекламните агенции-записвам се и там,не веднъж съм участвала в тв предавания,реклами,клипове и т.н.Там също плащат добре за статист на участие 30-50лв.зависи от продукцията.На скоро отчаяна бях решила да се подложа на един от онези тестове които правят на кожата чрез лепенки - от там щях да изкатам 180лв.Обаче ме достраша и се отказах.Въпреки,че риска е минимален!

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 16:37 от ronkis

# 562
Шумен  Mr. Green Благодарих за вниманието и си излязох 2 секунди след обявяването на тези условия.В повечето фирми заплатата се обсъжда на второ интервю, ама тия почнаха с това................... познайте защо  Mr. Green
Чистачка бих се хванала веднага за тия пари, ама в Шумен плащат 2-3лв на час за чистене  #2gunfire http://www.jobs.bg/f847236

# 563
  • София
Ей, запалихте ме вие!
Аз тихо и кротко си бачкам продавачка за 395 кинта на месец /500 бруто/.
Шефчето обещаваше проценти и бонуси, ама нищо не дава.
А ние се утрепваме от работа - продажби има, а ако няма клиенти лъскаме магазина и подреждаме склада.
Е, верно са 5 дни по 8 часа и е близко до нас, ама...

Абе тая "криза" ни срази!
Като си помисля, че 2008 началото какво работех и взимах почти 1000 ми иде да си изям трудовата книжка от яд!

# 564
  • София
Чистачка бих се хванала веднага за тия пари, ама в Шумен плащат 2-3лв на час за чистене  #2gunfire http://www.jobs.bg/f847236
Да не говориме в фирми като Овергаз и Булгаргаз,че чистачките там взимат над 1000лв.Макар,че при първите това се промени в последната една година.Между другото почистваща фирма намери работата на майка!

# 565
  • Тука, под липите стари...
Винаги съм си мислела, че в Сф. и Пловдив като цяло заплатите са по-високи от тези в другите градове, но от това което пишете, явно съм се заблуждавала, или пък кризата яко ни е налегнала. Първоначално се зачетох в темичката, защото се опитвам да си сменя работата. Тази, на която трябва да се върна е много добре платена, но се работи много, всеки ден по 10-12 часа. Свикнала съм, защото винаги съм била много натоварена, но ми се искаше поне докато дъщеря ми е малка, да имам повече време за децата.  Оглеждам се за нещо не толкова натоварено, макар и за по-малка заплата. От скоро съм и от обратната страна на процеса - опитвам се да си намеря жена, която да гледа децата. Предлагам 350-400 лв., но като че ли на хората, с които се срещнах досега не им се работи сериозно. Tired

# 566
  • София
Цитат
Тази, на която трябва да се върна е много добре платена, но се работи много, всеки ден по 10-12 часа.
всеки ден Shocked, то за това е добре платена, заради часовете.

# 567
Samuel ,"опитвам се да си намеря жена, която да гледа децата. Предлагам 350-400 лв." И двете ли деца едновременно? По колко часа на ден? Имам позната, която си търси работа. Виждам, че си от Стара Загора - затова проявявам интерес. Но тя няма интернет, и аз често вместо нея пускам или чета обявите. Ако искаш пиши на лични, да не спамим.

# 568
За Пловдив става въпрос.
Тази сума чисто ли е?  Thinking Наистина е много зле положението в Пловдив  Confused

Да,нетна е сумата и осигуровката ще е на нея.
Но като изключим заплатата работата може да я върши и неквалифициран човек т.е за мен не е предизвикателство и удоволствие.
А аз имайки в предвид годините си вече не мога да започвам временно докато си намеря нещо по-добро.Иска ми се да е някъде,където има развитие а в тази сфера,в която е не виждам,какво повече мога да науча.
Не съм отказала,казах им,че ще помисля а те да си провеждат интервюта и с други кандидати през това време.
Не зле,трагично е според мен положението.Изчаквам и търся нещо подходящо от август месец.Няколко подобни предложения съм отказала не само заради заплащането.Ако ме грабне "работата"без проблем бих започнала и за подобна сума ако ще и в другия край на града.

# 569
Като се заговорихте за чистачки.. на последната ми работа взимат по 350лв...а аз без проблем мога да се върна там дори и като такава. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт