ЯНУАРЧЕ малко се смее сладко-сладко - тема 2

• 31 839
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • на село
Искам да попитам мамите които дават Еспумизан Л-по колко капки давате...пише по 25 преди хранене...но някъде четох че тези 25 били за 24-часа-знаете ли дали е така или си е по 25 пред всяко хранене?
Аз давам по 20 преди хранене. Но не всеки път - само ако има колики.

# 586
споко-ние преди давахме по 25 капки преди всяко хранене-нищо няма да му стане на бебока.Сега сме на Инфакол-с него се оригва и пръцка-иначе това беше трудна работа за нас.Още сме на памперси на Памперс-от 3-6-и май  този месец ще сме с този номер-купуваме винаги от големите пакети-по 94 бр.Доволна съм от Памперс.

# 587
Здравейте и от нас с Вики Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Бебчетата са страхотни, големи сладури Heart Eyes аз също сложих няколко снимки на Вики http://january2010.snimka.bg/baby/viktoriya-na-tanchelina.460481.17643455 Heart Eyes
Относно памперсите, също ползваме на Памперс, доволни сме, но ще трябва да минаваме на 3- ката, защото забелязаах, че вече й прежилват крачетата, имам един неразпечатван пакет 2-ка, дано ни го сменят
Аз ще ходя да гладя, че ме чака купа с дрехи, пък и да използвам докато Вики спи, а Дани е на училище, по- късно отново ще ви погледна Peace

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 16:27 от tanchelina

# 588
Искам да попитам мамите които дават Еспумизан Л-по колко капки давате...пише по 25 преди хранене...но някъде четох че тези 25 били за 24-часа-знаете ли дали е така или си е по 25 пред всяко хранене?
25 за всяко хранене,ако не се лъжа това беше равно на 1мл. И аз давах от тях,но от Инфакола съм по-доволна  Peace

# 589
ами на нас Инфакол и Колийф не ни помогнаха-та сега това взех да пробвам...  ooooh!

# 590
  • Варна
Здравейте и от мен! Черпя ви по случай рожденния ден на мъжа ми, да ми е жив и здрав още дъъълги години  Heart Eyes

Сега да напиша това което запомних, че разисквате  Grinning На моята Лора не знам как и мина запека, изведнъж стана, а не съм си променяла храната, ям си същите неща като преди. От няколко дни ака след всяко ядене, че и по време на яденето  Laughing Тъкмо ще ни свършат по-бързо памперсите, че и на нея двойката вече и е малка. Аз все още сменям марките памперси, да видя кое ще ни допадне най-много. Засега съм доволна от Памперс, Пуфис също. Либеро ми харесваха като ползвах за сина ми, а сега хич не ми допаднаха, едни дебели, абе няма да се ползват. Мисля следващия път да взема на Молфикс, спомням си че преди бях доволна от тях, пък и не са скъпи.
Аз въобще не се притеснявам да кърмя навън, това да бързам да се прибирам го правех със сина ми, но само в началото като се роди. После като започнах да го храня навън, ми стана супер лесно - храната с мен, винаги топла, аз по цял ден по улиците, абе кеф  Grinning Какво притеснително има, това си е съвсем естествено нещо. Аз завивам бебето и себе си с одеалце, количката пред мен и нищо не се вижда.
За Инфакола, на мен в една аптека ми казаха да се обадя няколко дни предварително в аптеката, за да е налична когато отида да я купя. Сега на 18.03.  ще я слагат на бебка, само да ми е здрава. Че баткото все носи вируси у нас, ето сега пак е болен и тази седмица го оставих у нас да се оправи. Другата седмица е рожденник и трябва да е здрав, че сме заформили голямо празнуване, милия брои дните до 11.03.
Да питам мамите, които дават биберон залъгалка на бебчетата си - кога трябваше да се подменят бибероните, на два месеца ли? Аз давам биберон, предпочитам него да смуче от пръстите си. Тъкмо днес една приятелка ми показа как палеца на едната и ръка е по-къс от другия палец. Заради смучене.
Танче, тъкмо видях Викторийка на снимките, голяма сладурка е Simple Smile Дано скоро я видя на живо  Simple Smile
Wicky, Zuzu_82, и вашите бебки са чудни  Grinning
Аз ставам, че след час и половина чакаме гости, пък нищо не съм приготвила. Да не говоря, че съм сама с двете деца  Crazy

# 591
Роси, да ти е жив и здрав рожденника, много да помага и да слуша, късмет, щастие и любов ви желая   bouquet  bouquet  bouquet
 Само да се оправи времето и ще се виждаме, нямам търпение Hug

# 592
Привет! Тъкмо си написах отговора и тока спря  #Cussing out
Някой беше питал дали при чиста молитва детето седи в предверието защото не е кръстено.Глупости.И двете бяха в ръцете ми. Даже за Тони питах дали трябва да идвам с нея защото времето беше ужасно.Попът каза Да. Даже я спомена в молитвата.
За кърменето навън не знам дали ще се престраша.Срам ме е някак , а знам че не е срамно.На-много да се скатая в колата.Че да качвам количка и бебе 4 етажа и после пак да ги свалям ,а не Crossing Arms
Памперс ползвах с каката и сега пак ползвам.Не са пропускали освен когато поради недоспиване и недоглеждане съм ги слагала некадърно.Сега е на 2-ката ,имам запас ,но ако останат ще са за братовчедите.При нас празно няма Mr. Green
Rosi79 да е жив и здрав мъжа ти и много да се обичате! Това за палеца е глупост според мен .Аз до училищна възраст съм си смукала два пръста ,но са си еднакво дълги спрямо другите два такива.Само имат едно като мазол отстарни.Не искам да кажа да си смуче палеца де LaughingНо се дразня на такива компетентни доброжелатели.Щях да пиша още нещо ,но ...

# 593
  • Варна
Благодаря ви много за пожеланията  Hug
renxy, не знам, тя така ми каза, че единия и палец е по-къс заради смучене до късно. А дали е това причината, не мога да съм сигурна.
Ох, вижда се колко съм дейна, ще дойдат гостите вече, а аз стоя на компютъра  Mr. Green Че и подарък не съм му купила на милото, ама то в това време, с бебето и болен батко как да стане.

# 594
# 595
ужас  #2gunfire ,като си представя,че раждах там и аз се возих в тези асансьори косата ми настръхва..горките жени...
Току що даваха репортаж и по централните новини...

# 596
Честита Баба Марта! Много здраве и късмет на всички ни!  Hug

Таттит, Марина е същинска кукла с тази рокличка Heart Eyes А какви мигли има, малеееее - чаровница и половина Flutter
еола, честита ти именичка! Да е много здрава и щастлива!

И аз исках днес да използвам и да отидем на разходка, но докато сколасам с всички други неща, времето се намръщи...

Майчета,
да ви попитам нещо... Днес, докато сменях памперса на Дара, тя отново се изака. Дотук нищо необичайно, прави го редовно този номер. Но забелязах, че в новите изпражнения има 2-3 кървави жилки.  Shocked А в самия памперс нямаше такива (във вече изходеното). Звъннах веднага на педиатъра, той каза, че можело да се получи, ако акала прекалено често. В смисъл самото дупенце някъде да се е разранило. Аз лично не видях да има такова нещо, или поне външно.. Каза ми да й направя оризова вода (което аз не съм направила и не смятам да правя).
 Отивам да се ровя в Гугъл, но да питам дали някоя от вас се е сблъсквала с такова нещо? В последния й памперс пък всичко си беше ОК - нямаше кръв... ще я наблюдавам, но ако знаете нещо по въпроса, споделете  Praynig

п.с. (На АМ е, а не на кърма).
Здравейте всички Копнеж ако това се повтори обърни се към алерголог или неонатолог  и ние бяхме така и се оказа алергия към белтъка и сега ядем хипоалергенно мляко имай го в предвид ,защото и нашия педиатър ни даде прахчета за р-тво и оризова вода ,но аз на своя глава я заведох в Токуда и от там веднага ни казаха каква е причината сега вече с новото мляко нямаме никакви проблеми.
Иначе сме много добре растем с пълна сила вече сме 5кг и 59см. ще пробвам да  кача малко снимки ,но когато ми остане време .Пожелавам здраве на всички и гооооооолеми да пораснат сладурите

# 597
ужас  #2gunfire ,като си представя,че раждах там и аз се возих в тези асансьори косата ми настръхва..горките жени...
Току що даваха репортаж и по централните новини...

Aми не съм съгласна пак да обвиняваме държавата, болницата, управителите и т.н. Многократно повториха че в асансьор за 6 човека, са се качили 12 че и повече... е проблема си е в хората в случая  Naughty

# 598
Rosi79 ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ РОЖДЕНИКА    bouquet Весело изкарване на празника довечера  Simple Smile
Стефанийка благодаря за разяснението  Hug
Да по новините казаха, че това е асансьор, който е предназначен за носилки или болнични легла, а иначе могат да ве возят 6 човека вътре . Хората са били 12- това е 2 пъти повече от допустимото значи няма какво да обвиняваме управата или болницата. Те самите са постъпили безотговорно като са се качили в него. Искрено съжалявам за случилото се, защото казваха, че бременните жени са с тежки травми и дано да се възстановят бързо  и напълно Praynig
За Пентаксима - ние я поръчахме в аптеката на болницата където водя Анди на прегледи още предния месец, така че очаквам като отида на 10 да си я взема.

# 599
  • София
Ужасна история е случилото се в МД! Но да питам защо в асансьор за 6 души е имало 13?! Пак българска работа! Искрено съчувствам на жените и семействата им, представям си какъв шок е било!  Praynig

Филип от около седмица е с памперси 3ка. Преди ползвахме Памперс, но мъжО ме убеди да пробвам с Пуфис и съм очарована от тях! Не са ми пропуснали нито веднъж! Мисля, че и дечко ги харесва. На Филип му е голям кеф да ритка с голо дупе и всяка смяна на памперса е съпроводена с много смях.  Heart Eyes

В четвъртък ходихме за нови дрешки и бодита, взехме размер 62 и ако щете вярвайте,  но в понеделник вече му бяха малки! На някой случвало ли се е подобно нещо?  #Crazy

Днес бяхме на гости в Благоевград. Много ми харесва там! Филчо се държа страхотно и сега е много изморен, та май ще се разминем с къпането, че заспа.

Мамо Це, следващия път като идваме ще се обадя за по кафе, че сега тръгнахме много спонтанно.

Роси, да ти е жив и здрав рожденника и много да те обича и слуша!  Hug

Това е от мен! Лека от нас!

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 20:55 от Red tree

Общи условия

Активация на акаунт