ЯНУАРЧЕ малко се смее сладко-сладко - тема 2

• 31 806
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
  • Mediterraneo
Като ви чета как се впрягате за тези масажи и гимнастики  Laughing С каката и аз така се впрягах, все търсех кога и как да ги правя на всяка цена. С Дара сега изобщо не се престаравам- ако успея след банята, успея. И като се има предвид, че не я къпем всяка вечер, правете сметка колко често правим процедурите  Mr. Green

Ние все още не сме сложили ваксината НВ, на навършен един месец. отложихме я заради сополивото носле. Вземахме секрет, чист е, няма бактерии. На 18- ти сме на ДК, тогава сигурно вече ще сложим ваксината. Пентаксим се пада да слагаме през април. Ако все още не е влязла по ЗК, ще слагам ДТК- пари за ваксини няма да давам!

# 721
Като грейне слънчице навън и тук става по-пустичко.

Изведохте ли мъниците днес? Аз откривам щастието на това някой друг да изведе детето. Днес ми се случи това за втори път и аз щастливо успях спокойно да се изцедя и да подремна. На малкия явно много му е харесала разходката, защото още спи в коша на количката, а аз от половин час го чакам да се събуди за папкане.

Понеже на някои от вас им предстои Пентаксим да ви кажа при нас как беше. Пригответе си някаква хипоалергична лепенка, защото педиатърката залепя памук със спирт на мястото. Дани плака докато му я слагаха общо взето. Поплака и след това малко, но го отдавам на това, че беше гладен. След това беше необичайно кротък и спокоен. Доста поспа. Сложиха му ваксината към 1, и той общо взето малко хапна и заспа. Целия следобед беше много тих - спинкаше или си гледкаше тихо. През нощта също спа доста спокойно. Беше му първата нощ сам в стаята си да спи, но идвах да го наглеждам на всеки час и беше спокоен. През деня му правих на два пъти компрес на мястото с реванол и вода - втория път беше преди да го сложа да спи и си седя с него през нощта. Та ние нямахме грижи покрай ваксината, въпреки че си купихме Калпол за всеки случай ако вдигне температура. Дано и при вас няма драми.

Благодаря на всички за отговорите за спането на бебето отделно. Вече две нощи Дани спи така. Аз го чувам доста добре и за момента мисля, че е по-добре така.

Аз нещо се опитвам да се разболявам и борех гърлото най-вече с чайове, но почвам и да кашлям и се чудя какво да пия, че още си го кърмя, въпреки че кърмата ми не е достатъчно. Някой да може да посъветва?

# 722
  • София
Не ви ли е страх да оставяте толкова малко дете да спи само?Ако се задави? 

Много ме е яд,че днес не изведох малчо,от балкона ми се стори много студено и излязох само с баткото,обаче после установих,че беше подходящо и за него,ама а де,акъл...да се надяваме,че тази седмица ще е последна с това лошо време!

# 723
Ето ни и нас  Simple Smile
И днес не успяхме да излезем,имахме гости и пропуснахме пак разходката. И снощи нашето момче направи 5-часова пауза,та мама се понаспа малко   newsm44 newsm46
Масажчета и ние правим,но Ицко много много не трае след баня да го мачкам,та ако докараме 10-15 минути е добре. Ползвам олио на Джонсън,въпреки че педиатърката ме посъветва да не го ползвам,можел да направи алергия.Досега обаче не съм забелязала да не му понася  newsm78
Гимнастика още не правим,но трябва да почваме май...Red tree ,клипчетата наистина са много полезни  Hug
Момичета искам да ви питам случвало ли ви се е да излизате за повече от около 5 часа и да не се изцеждате?На мен ми се налага да излизам 1-2 пъти седмично следобед и няма да имам условия,където да се изцедя  Sad,та се чудя дали няма да ми се отрази на количеството кърма  Thinking ...с две думи страх ме е да не намалее,че и без това не е кой знае колко много,едвам ни стига и сега  Tired

# 724
Здравейте! Тук съм не съм ви забравила, но виждате как е с бебоците,  а ако има и по-големи ставаш разноглед! Всички вкъщи сме настинали, нещо заразно е естествено от детската ни го домъкна голямата, дори и беба накашля, направо ще се гръмна  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Натиснало ме е и онова гадното безсъние, притеснение и ...А и от петък съм пак с кървене, след като преди 12 дни уж бях с менструация, от стреса ли е, от простудата ли, от хормонален дисбаланс ли незнам...преди 10 дена бях на док уж матката се прибрала, уж лигавицата тънка, няма събран секрет, не се вижда нищо нетипично... Опеределено се чувствам ужасно и безпомощна.. Ако някои има съвети приемам  Hug Извинете ме за отрицателната енергия която внесох.
Цунки на всички бебоци и един ако може по-хубав снежен 8 март   bouquet

# 725
Little Miss след хранене поне час съм при него. До сега не ми се е давил, а два месеца спях до него. Освен това го чувам като пъшка, като мрънка и за секунди мога да съм при него. Притеснявам се и аз малко и затова първата нощ ставах 100 пъти да го нагледам. Но вярвам, че така и той спи по-спокойно, че и ние. Мислех си, че преди бях на доста по-малко сън, но от мен се искаше само да храня малкия. Сега иска да го забавлявам и спинка по около половин час между храненията (освен ако не сме навън), а недоспалата мама никак не е забавна.

sugar_lady много ти съчувствам за ситуацията. Аз миналата неделя само, че не ревях, че преди чаках уикенда да си почина, а сега и уикенда е същия и няма никаква почивка. Гушни си малките кукли и ако можеш поне за половин-един ден да получиш помощ от някой ще е супер, та да можеш да презаредиш батериите. Страшно е неприятно и като си болен, и с допълнителните притеснения. Ако имаш и някой, на когото да помрънкаш и това помага - сестра ми е в твоята ситуация - с две, болни и много изморена, но казва, че й олеква като си поприказваме. Много гуш и дано утрешния ден е по-светъл.

# 726
sugar lady  Hug Hug Извикай ако можеш някого при теб да постои и да ти помогне- и ти имаш нужда от малко почивка и облекчение. Дори само може да си поприказваш с някоя приятелка, за да ти олекне. Дано куклите оздравеят бързо бързо, та да си успокоиш сърчицето  Hug Аз като знам каква паника бях и какъв рев ревах само като си мислех, че Анди е болен- си представям как се чувстваш ти  Hug Hug Дано скоро всичко отмине и се почувстваш по-добре  Hug
tedddy   аз не се цедя, но вечер като си легне малкия и първия му сън е от около 5ч. през които пропуска едно хранене, а засега не съм забелязала да ми е намаляла кърмата. Та в този ред на мисли, не мисля, че за 1-2 пъти в седмицата ще ти намалее кърмата ако не се цедиш. Излизай си спокойно  Peace

# 727
  • София
Здравейте и от нас имам една молба и нужда от съвет .Бебока много малко хапва и се видях в чудо вече ни знам какво да правя. Яде по 50 мл само и не мога по никакъв начин да я накарам да яде повече. Пробвах и с АМ и с цедена кърма в шише не и не. И така е доста време вече. На всеки час я каня с ядене иначе няма и да се сети ама това с на час по лъжичка много ми писна. На какво може да се дължи? Пробвах да я оставя да огладнее не действа пак толкова хапва.Пробвах да прескочим ядене пак същото.Приемам съвети всякакви  Praynig

# 728
Здравейте, имам нужда спешно от съвет. Много ме боли гърдата, опитах да цедя докрай, детето да суче, ходих да се къпя с гореща вода. Болката обаче не минава и много ме е страх. Дайте съвет!

# 729
Ето ме пак ....Бреййй днес много свободно време ми остана. Да се похваля ходихме на кино и за пъви път оставих дечицата на баба и дядо за повече време, и за първи път не присъствах на папаето им. Ама таки ми се беше свило сърчицето Tired През цялото време само си мислех кога ще свърши този филм, хич не ми беше интересен - Алиса в страната на чудесата....
За очичките -   и на двамата са им сивкави, но немога точно да ги определя, но си личи че Иван ще е със светли очи- зелени или пъстри, а Димана ще е с тъмни.
И двамата спят в отделна стая още от самото начало. Аз спя много дълбоко и дори когато плачат и са до мен не ги чувам EmbarassedМъжа ми понякога ги слага до нас с надеждата да се събудя и да му помогна, а и на него му е по лесно да ги успокоява така..... Иван много обича да спи върху мен  и когато има силни колики така спим от хранене до хранене през ноща. Но общо взето през повечето време си спят самички.
Минана чувала съм, че компреси от кисели зелеви листа много помагат в този случай.
Евка незная какво да те посъветвам за яденето Thinking Димана когато се кисели и бута шишето почиваме по малко и пак продължаваме с молитвите.Дали не са и силни коликите на принцеската и затова да не иска да папа? Зная, че в началото с първите глътки коликите са много силни и тогава Димана започва да пищи та затова почиваме ..... Само не я насилвай ,за да не получи отвръщение от храната
За ваксините - педиатърката миналата седмица ме подкани за пентаксима  Shocked На мен ми се стори ама твърде рано и се разрових в епикризите . В тази на Димана пише да се започне ваксинация на 6 коригирани месеца, а пък в тази на Иван нищо не пише по този въпрос. И аз реших да изчакаме .
Лионита как сте ?
Мамо Це къде се изгуби ти , а и голяма част от съфорумките- Петето, Тео и още куп други newsm78

# 730
  • София
obi4anka и аз не насилвам оставям след 10 мин пак проба и пак и пак и така все се храним и все ненахранени  Grinning Първият месец уж добре се справихме  пу пу дано и сега да е така. Няма да насилвам и няма да вкарвам шишета,че ме е страх съвсем да не се отбие.Пробвах с АМ видях,че и това не помага. Записах теглото и и ще следя една седмица как се движим.

Сега и аз да кажа и нашите очи са сивкави. Свекърва ми има страхотни сини очи много се надявам да ги наследи. Синът ни успя, надявам се сега да останат сини. Аз пък съм уж с пъстри,но повечето са зелени, мъжът ми е с кафяви,но лешниково кафяво светли са. Ще видим кое ще надделее.

Кажете вие ще слагате ли Пентаксима аз още не мога да взема решение, а идва времето и. Питах и докторката тя каза,че не се ангажира да препоръча коя програма от двете аз да реша.

Гимнастики и масажи не правя освен след баня за малко докато мажа с олиото.

ООО забравих да се оплача откриха ни атопичен дерматит  Sad Тези обриви груби по бузките се засилиха и почервеняха и хоп показаха се какво са. Изписаха ни лечение и пу пу след 2 дни положението е коренно различно. За сега бягаме от кортикостероидите,но да видим до кога.Даже Доки се опасяваше,че от това лекарство по- трудно ще и мине и по-бавно. Ако някой се  е сблъскал с това чудо да дава съвети.  Praynig

# 731
Минана, намокри еди памперс с гореща вода, колкото можеш да понесеш и увий гърдата, след това цеди или беб да суче. След това направи студен компрес. Гърдата има нужда и от почивка. Ако много те боли можеш да изпиеш един ефералган. Вземи си лецитин. Имаш ли бучки, зчервявания, температура?
Зелевите листа трябва а са сурови. Взима се едно листо и леко се начуква, но доколкото знам лактацията доста намалява!

# 732
Нямам бучки, нито зачервявания. Т незнам, малко съм настинала и сега незнам от кое точно ми е лошо. Сега ще отида да си взема лецитин и пак ще се цедя, че Жори само се лигави и не суче.

# 733
ЗДРАВЕЙТЕ!!! нямам особенно много време за писане,сигурно ме разбирате.
първо искам да коментирам ДАВАНЕТО  НА СОКЧЕТА. според мен в никакъв случей не по-рано ор 4 навършени месеца (поне аз така ще процедирам).все пак детето  цял живот ще пие сокове,няма защо да се затормозява коремчето още от рано.а дори и после да не иска да го пие по-нататък все ще заиска.
от ПЕНТАКСИМА много ме е страх да нямаме странични ефекти.на края на този месец ще го слагаме,дано да го понесе малката.но със сигурност ще и сложим ПЕНТАКСИМ,защото от тази обикновенната много много ме е страх.
ЗА ГИМНАСТИКАТА,не точно гимнастика а по-скоро хубаво масажче правим ние (за сега).най-много обича на крачетата и на гръбчето.
ЗА СПАНЕТО.малката спи в нашата стя и за нищо на света не бих я сложила в друга стая (докато е бебе).просто много ме е страх да не се задави примерно.аз едвам заспивам и тя само да мигне дето се вика и аз отварям очи.пък ако е в другата стая трябва да спя на вратата.
ЗА ПАМПЕРСИТЕ - за 1 месец сме изхабили 190 памперса (ако има такива,които щ се запитат да не и ги броя ще отбележа,че просто като навърши 1 месец ходихме да и купим и направих една проста сметка) незнам дали е малко или много.на мен ми се струва,че наистина доста ги хабим но незнам може и да е нормално,като имам второ дете ще разбере.

еми това е за сега от мен ЦЕЛУВКИ на всички бебоци

# 734
Привет и от нас.Днес правихме погача.Бях решила да купя всичко готово от един магазин наблизо,но за късмет той се оказа в ремонт.И минахме на домашно производство.Тонката спа като по поръчка и приготвих всичко само с едно прекъсване.Брей колко съм експедитивна-опекох няколко тави локумки ,три тави кифлички с мармалад,че даже и един сладкиш  Mr. Green
Майка също приготви няколко неща,а питата поръчахме на един познат.Абе мисля ,че добре се представихме.Събрахме женската част от родата и си изкарахме хубаво.Ние иначе все не можем да се видим.Приятелки не съм канила защото е доста тясничко у дома.Тях ще ги черпя друг път.А пък и две от тях така или иначе не са в страната.Качих малко снимки да ни видите. http://january2010.snimka.bg/baby/antoniya-na-renxy.465999.17713036 То не сме правили много защото когато дойдоха гостите Тони вече се канеше да спи и съкратихме максимално ритуала.Мина цял слетобяд вилня с племеницата ,двете много се обичат,но за жалост рядко се виждат.От мен лека и спокойна нощ!

Общи условия

Активация на акаунт