ЯНУАРЧЕ малко се смее сладко-сладко - тема 2

• 31 809
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря ти, Копнежче! Blush
Радче,
доста добре е наддал, браво! Hug
Ема е качила 800гр за месец. Не съм давала Панадол, след ваксината, понесе и добре, нямаше никакви странични ефекти. Peace

Момичета, да попитам - кога правите гимнастиката  и масажа - преди или след баня? За масажа - ако се направи след баня, няма ли опасност да настине бебето? Rolling Eyes
Какво използвате при масажа - мляко или олио? Колко трае масажа и гимнастиката?

Ще се радвам да споделите повече за тези две процедури!   bouquet

# 706
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Eeeeeeee, Red-че! Безкрайни благодарности!

Много хубави клипчета! Много полезни!
Доволна съм, че правилно съм се справяла, че ми беше дерт това и днес мислех да търся нещо и аз.

Копнежче, видя ли я Ема каква е "миникенка"  Heart Eyes

Хоупче, аз и правя масажа и гимнастиката предиобяд или в ранния следобяд, защото тогава не спи и си уплътняваме времето.
Къпането ни е късно вечер (22-23), защото после спи "като къпана"  Mr. Green
Използвам преварен зехтин засега. По-натам мисля да и взема олио на Веледа. Около половин час трае всичко при нас. Гимнастиката ни е ограничена още, много са и стегнати ръчичките и правим само по малко. Крачетата повече.

Надявам се и ние да преживеем леко следващата ваксина.  Praynig

# 707
Хоупче и аз също правя гимнастиката и масажа през деня, когато се е нахранила, оригнала, в настроение и няма изгледи да заспи. След банята обикновено е доста гладна и едвам изтрайва да я облека. Горе-долу 15-20 минути ни е гимнастиката, полвам едно олио на Джонсън.

# 708
Здравейте момичета  Simple Smile  Сега с малкия юнак, рядко имам време да влизам и чета, но се радвам на всички за щастието което преживяваме с малките ни дечица Simple Smile Искам да ви питам, като ходихте на профилактичен преглед след раждането, кога ви казаха че можете най-рано да си направите профилактична цитонамазка?

# 709
Добър вечер  Laughing
Благодаря момичета за подкрепата относно кърменето  bouquetНа майка и се скарах и и казах,че няма да и говоря ако още веднъж спомене ,че нямам кърма или АМ.Нещата взеха малко да се нормализират.Даже сега като ви четях  и се цедях.По едно време гледам-изцедено точно колкото трябва.Като не се съсредоточвам в това и мисля за друго,нещата се оправят неусетно .
Сега обаче майка взе да ми опява за соковете.Гледам и това обсъждате.И аз съм против Naughty Както и ранното захранване.Една позната твърди ,че колкото по-рано захраня детето ,толкова по-добре.После нямало да иска да яде човешка  (Whistling) храна, а само мляко щяло да иска  Outta Joint  ooooh!

Масажа  и гимнастиката са сутрин преди 9 часа,преди храненето и след смяната на памперса Grinning .Олио не слагам  Embarassed

# 710
Тани,
няма ли начин да разкараш майка си от полезрението?  Confused Поне и дай да разбере, че тя своите деца си е отгледала, сега е твой ред и няма да позволиш да се бърка.
Аз съм твърде безкомпромисна, когато става дума за детето ми и никога не бих позволила такава намеса.

След банята обикновено е доста гладна и едвам изтрайва да я облека.
Аха. Установих го тази вечер. Реших, че преди баня мога да и направя масаж и гимнастика. Хрумна ми, че така ще я изморя достатъчно и ще заспи по-бързо. Единственото, което постигнах беше, че я изнервих и се разплака от глад. Няма да повтарям грешката.  Stop

Tatitt,
"миникенката" хич не обича гимнастиката. Laughing Може би, защото беше гладна и изнервена. Ръчичките и са много стегнати, не мога да ги помръдна, но и тя упорстваше всячески.
Иначе и ние я къпем около 22 - 23ч с надеждата да я приспим, но не би. Дремва набързо за 15 - 20 мин. и се буди по-свежа, от всякога. И се започва едно кокорене и хилене - така до 1 - 2ч.

Благодаря на всички за включването! Hug

# 711
  • на село
Една позната твърди ,че колкото по-рано захраня детето ,толкова по-добре.После нямало да иска да яде човешка  (Whistling) храна, а само мляко щяло да иска  Outta Joint  ooooh!

Да бе! По същата логика една моя позната захрани толкова екстремно детето си, че на 6 месеца в парка моето плюеше картофеното пюре, а пък нейното си хапваше пържен картоф от дюнера и  Sick. И все ми се подсмихваше колко е в час. Точно на една година, детето и направи толкова лоша хранителна алергия, че се наложи да го захранва наново, за да установят точно от каква храна е. Та до там с бързото захранване...

# 712
Здравейте и от нас Hug Абе и аз хи4 не се справям с тая гимнастика. Стегнала ръцете и нема мърдане. А, като я пусна и по4ва да ги мята newsm78

# 713
Здравейте и от нас Hug Абе и аз хи4 не се справям с тая гимнастика. Стегнала ръцете и нема мърдане. А, като я пусна и по4ва да ги мята newsm78

Точно! Joy Не е само моето гардже значи. Laughing

# 714
За захранването - мисля около 4.5 - 5 месеца. Ако не беше толкова често запечена, мисля че щях да изчакам да стане на 6 месеца. Знам, че за бебетата е нормално да акат веднъж на няколко дни, но тя определено се мъчи на няколко поредни хранения без резултат и не може и да се наяде и наспи като хората. Най-много и помага чайчето на Хип с копър, но тя не е голяма фенка на водата, та когато има нужда се принуждавам преди хранене да й го давам. Иначе сме на смесено хранене, но за мен това не е причина за по-ранно захранване, адаптираните млека са обогатени със всички необходими витамини. Хубавото е че нашата педиатърка е привърженичка на късното захранване и ще мога да се съветвам с нея с какво да започна.

# 715
  • София
Добро утро и от мен!  Hug

Пак пратих малчо с баща му при свеки и аз се захващам със сериозно чистене, че довечера ще имаме гости.

Захранване мисля да започна от 6ти месец. Тогава мисля и да го отбивам. Искам да започна диета, че не мога да се понасям и нищо не ми става, а не ми се купуват големи дрехи. За второто дете няма да се освинвам така! От сега съм си го обещала!  Rolling Eyes  Grinning

Гимнастиката я правим след баня. Но повече от 15 мин. не успявам да го мачкам и премятам. Винаги хапва малко преди къпане, че иначе не става. И аз като Хоуп веднъж се излъгах да го масажирам преди къпането и беше ужас! Детето хлъзгаво, едва го измих, а после и коритцето трябваше да се мие с препарат за съдове, че ние се масажираме с преварен зехтин. Като цяло ползвам само преварен зехтин, шампоанче на Бюбхен и Судокрем. С друго не го мажа и нямаме проблеми с кожата.

Радвам се, че клипчетата са ви помогнали!  Wink Hug

Това е от мен засега! Хайде, яхвам прахосмукачката!  Joy

# 716
Моят мъник пък ака доста често, не само след хранене, но и между храненията, явно преяжда, защото и повръща доста, ама като е лакомия, пък и явно пак ми е доста кърмата, макар какво ли не правих да я понамаля.  Crazy Не можем да му насмогнем на памперси, наака ли се и веднага надава страшен вой, докато не го сменя. Иначе си спи все така хубаво - вечер от 23ч. до 5 сутринта. Снощи малко по-късно заспа - в 1.30, но пък спа до 6.20. Като се събуди суче и пак заспива до 9ч.-9.30, дори и сега пак спи! Като прави по-големи паузи, после през деня суче по начесто.
Аз му давам да суче малко преди банята, за да не ми реве от глад и няма проблеми, в коритцето не е повръщал.  Peace
За масажите, хич не се впрягам, на баткото въобще не съм му ги правила, той постоянно ревеше и не му харесваше. Бебето сега го оставям по памперс да си поритка, много му харесва, само си прави гимнастиката.  Simple Smile Засега правя само упражненията против луксация - с разтварянето на краченцата и нищо друго. Хубав ден от мен!

# 717
Здравейте мамчета Hug
Едвам смогвам напоследък и сега ми остана малко време за да се рапиша и аз  Tired
Беше дълга седмица за мен - ходихме пак на очен, пак до Токуда, пак за кръв, пак на ортопед  ooooh!
За сега всичко ни е наред и най - важното Димана няма дисплазия и не се налага да слагаме стремената Grinning. Съжалявам, че не Grinning ги заведохме децата направо на преглед в ортопедията, ами се разправях с направления и т.н. че даже ми излезе доста скъпо Money
Аз гимнастика все още не правя, лекарката ми каза, че трябвало да станат поне 4 кг, но съм се подготвила с една книжка в която има доста снимков материал и е обяснено разбрираемо  http://family-bg.com/prX_4614.htm ето това е книжката.
Масаж  newsm78 незнам дали е много масаж, но след като ги изкъпя ги масажирам по малко и на тях много им харесва.Ползвам чиста мас и кожата им  става много мека , а забелязах че и подсеченото дупе много бързо се оправя с нея Peace
Иван си ака на всяко хранене, но Димана нещо се е позапекла ми се струва. От Петък и давам и АМ, защото кърмата много ми намаля вече може би от това е запечена. Ама много скъпи тези млека  ooooh! На Димана й давам Аптамил без лактоза, защото има още жълтеница и докато отидем на гастроентеролог във вторник с това ще е, а на Иван му давам Аптамил антирефлукс. Двете кутии са ми  лв  и ми стигат за три дни- на право безбожни цени.....
Другите обсъждани теми ги забравих вече, ще се врна назад и пак ще се включа .....

# 718
Редче, има доста диети за кърмачки и в бг.мама като пуснеш търсачката ще намериш. Аз за съжаление не мога да мина на диета точно сега, понеже от както родих няколко пъти боледувах и на антибиотик бях. Явно ми е паднал имунитета с това лежане цялата  бременност без разходки на открито. Стремя се поне да ям предимно полезни неща, но не винаги успявам. Иначе и на мен нищо не ми става, ходя само с анцузи и утре май ще си взема някакъв панталон, че вечерта ще ходим на заведение.
Да ви се оплача - от няколко дни водата ни е супер слаба, нито пералня мога да пусна, поливаме се с канче като се къпем. Има теч точно до блока, но кога ще го оправят не е ясно.

# 719
Да се разпиша и аз, че само ви чета напоследък  Blush
Редче честито обръщане- вашият момък много шавлив браво  Hug Нашият вечер като му правя масажа и го поставя по корем и вдига високо главата и на няколко пъти за малко да се обърне, но аз го спирам, че ще си удари главата в ръба на повивалника. Иначе като го опъна на масата му постилам одеяло и чаршафче отгоре и го оставям да си вдига главата и както е със свити крачета му ги подпирам отзад, да се изтласква от единия до другия край. Там обаче не прави опити за обръщане- само на повивалника и това е  ooooh! А за отслабването- ще стане и това. Особено като се започнат дългите разходки на хубавото време и като излязат вкусните зеленчуци и плодове  Peace Браво на вас за хубавите мерки  Hug
Hope аз правя масажа винаги след баня. Мажем го с олиото и кремчето за дупе, слагаме памперса и мама започва масажа. Няма как да изстине- все пак стаята е доста затоплена и той целият е топличък. За гимнастика не са ми казвали- предполагам, че като отидем сега в сряда на доктор ще ни покажат. И на Анди ръчичките са едни стегнати- едвам успявам да ги погладя като правя масажа  Flutter Иначе той доста активно си рита и маха с ръце като си лежи  Whistling
Копнежче много се радвам, че нещата при вас върят добре  Hug
Обичанка страхотни новини- само така да са ти здравички дечицата  Hug
За захранването - живот и здраве и аз мисля някъде към 5-я месец да започнем, но да видим- има време все пак.
За очичките- на Анди му бяха тъмно сини, сега ми приличат на сиво- сини, но понякога на светлината имам чувството, че виждам и кафяв оттенък. Все пак аз и баща му сме с кафяви очи- едва ли той ще е синеок  Crazy Майка ми е с зелено- кафеви очи, на мъжо майка му е със сини, та няма  почти никакъв шанс на малчо очичките да са нещо различно от кафеви  Flutter
Тани`  поговори с майка си и и обясни, че нещата отпреди 25-30г. много са се променили и ти ще гледаш детето си както намериш за добре  Peace Има достатъчно информация в интернет- ако трябва и разпечатай някоя статия и и дай да прочете та да разбере, че нещата сега са по- различни отпреди. При мен интересното е, че баща ми ми дава акъли- не някой друг ами той  ooooh! Но аз му казах, че си гледам детето както аз намеря за добре и е хубаво той да попрочете малко съвременна литература, преди да ми казва кое е правилно и кое не.
И на Анди трябва да му бият Пентаксим в Сряда, та ми е малко притеснено да не направи някаква реакция, но няма как.
Още щях  да пиша, но забравих  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт