Звездни компромати - 58 част

• 71 823
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
# 706
  • София
Я, и двамата много ги харесвам, дори не знаех, че са си гъсти, та и бебенце ще имат  Grinning Радвам се за тях! Тя мацката май не е първа младост...

# 707
# 708
  • O.A.E./ Пазарджик
Sessilly , не съм казала, че не съм "крадла". За музиката и филмите си права. Не съм от големите "ползватели". Дискове си купувам като ги харесам, филми свалям повече ТВ, не ми се чакат месеци за да дойдат до тук. Цените на киното и нета( да не говоря за скорост на сваляне)  тук са такива, че единствения облагодетелстван от моето "сваляне" е само местната теле-компания  Simple Smile Но 3000 и дори 300$ за софтуер не давам за домашно пс. Ако съм фирма -да. Това са оправдания, знам. Не писах , толкова да ги критикувам за не плащане, колкото за дословно копиране и имитация  Peace

# 709
А тогава защо, по дяволите, има магазини за дискове?
Защо са толкова нахални от Autodesk, че продават AutoCAD за 3000+ $, а не го пуснат свободно из нета да си го теглим "за лично ползване".

Съжалявам, Sessilly, че ще ти опонирам, но магазини за дискове си има щото всеки се пробва да спечели някой лев. Па на AutoCad-а, знаеш, тоже отдавна са му намерили цаката. Пък те нека си го продават и за 5000+  Wink

Не мога да търпя фолка, но в интерес на истината... действително от къде сте сигурни, че не са си пък платили?  Thinking

# 710
Не знам в чалгата как се краде, но ако Лили Иванова е плащала права на литъл Тони примерно или др. италиански изпълнители за ремикс на песните им на български ще си отрежа главата:)
Да не говорим за ФСБ и песента им "високо, високо",  отвсякъде крадена... но то зависи и в кое време се разива действието, де.
Лили Иванова е почнала с кавъри на Рита Павоне, само това е пяла в първите си години , но не е само тя
масово са се преправяли итал. и испански песни - Клоунът на Васил Найденов също е ит.песен , въобще имало е много ''заемки''- изцяло, или оттук-оттам
после Кукла на Атлас , или Цвят Лилав - тук се ''взима'' от английска музика , пак масово , както и Каризма , примерно ...
а сега - сръбското и гръцкото са новото италианско  Simple Smile

# 711
  • Велико Търново
Е сега само нашите крали.. А колко песни на Емил Димитров има изпяти от други? Не са толкова черни нещата, колкото ги гледате Simple Smile И ние все пак сме дали нещичко Simple Smile

Би било интересно да споделиш за такава песен с обратен знак, да т.е кой е взимал песни на Емил Димитров?
Примера с Арлекино, която прави Алла Пугачова звезда, не е грешен. Моя страна, под друго име също е пята от други изпълнители  Peace

# 712
има разлика - Алла Пугачова я прави тази песен, защото такъв е регламентът на конкурса - ВСИЧКИ чужди изпълнители пеят по една бг и по една чужда песен ,
тя вечно благодари на Е.Димитров и казва колко му е задължена , малко внимание, учтивост и признателност не вредят
не съм чула някой да благодари на итал.композитори, например или на сръбското и гръцкото  Wink

# 713
  • O.A.E./ Пазарджик
А тогава защо, по дяволите, има магазини за дискове?
Защо са толкова нахални от Autodesk, че продават AutoCAD за 3000+ $, а не го пуснат свободно из нета да си го теглим "за лично ползване".

Съжалявам, Sessilly, че ще ти опонирам, но магазини за дискове си има щото всеки се пробва да спечели някой лев. Па на AutoCad-а, знаеш, тоже отдавна са му намерили цаката. Пък те нека си го продават и за 5000+  Wink

Не мога да търпя фолка, но в интерес на истината... действително от къде сте сигурни, че не са си пък платили?  Thinking

Пак ще се повторя! Не съм казала, че съм сигурна, че не плащат. Ако го правят доста са се изръсили, защото на повечето 80-90 процента от песните са им с чужди мелодии и дори аранжименти и съвсем пресни като хитове- значи скъпи. Не ми се връзва цялата картинка с приходи- разходи  Joy
Не е чудно, че всички са и кръчмарски изпълнители.

# 714
На някои от поп-фолк изпълнителите хонорара за участие е 5000, има и 6000. Тези с по 2000 лв. хонорар, по-рядко плащат за чужди хитове, поради липсата на "спонсори". Laughing
Но си плащат, защото вече се следи стриктно от сърбите, гърци и турци. Peace Планета е на сателит, и се гледа навсякъде, не забравяйте това.

# 715
  • гр. Шумен
Sessilly , не съм казала, че не съм "крадла". За музиката и филмите си права. Не съм от големите "ползватели". Дискове си купувам като ги харесам, филми свалям повече ТВ, не ми се чакат месеци за да дойдат до тук. Цените на киното и нета( да не говоря за скорост на сваляне)  тук са такива, че единствения облагодетелстван от моето "сваляне" е само местната теле-компания  Simple Smile Но 3000 и дори 300$ за софтуер не давам за домашно пс. Ако съм фирма -да. Това са оправдания, знам. Не писах , толкова да ги критикувам за не плащане, колкото за дословно копиране и имитация  Peace
Ти какво мислиш - че аз не точа ли? Предимно софтуер - не само на аутокада, на всичко са му намерили цаката, само с антивирусните не се получава винаги (ама то на краставичар краставици не се продават). И като знам, че съм "крива" не връзвам кусури никому и не му надзъртам "под нощницата".
И да, правя разлика между това дали някой пее кавър (както писах това се прави навсякъде по света) или копира музиката на някой певец или група и го представя за свое. Помня, че за Миро се пишеше, че копирал Колдплей в песните си, а те се водят авторски.
Между другото "Клоунът" е песен на ТОнчо РУсев, но истината е, че страшно много прилича на "Tango nel fango" на Matia Bazar (поне на мен ми прилича, особено в интрото).
В кавърите няма нищо лошо - именно така песните стават евъргрийни. Но да копираш и да го представиш за свое - хммм.

# 716
  • O.A.E./ Пазарджик
На някои от поп-фолк изпълнителите хонорара за участие е 5000, има и 6000. Тези с по 2000 лв. хонорар, по-рядко плащат за чужди хитове, поради липсата на "спонсори". Laughing
Но си плащат, защото вече се следи стриктно от сърбите, гърци и турци. Peace Планета е на сателит, и се гледа навсякъде, не забравяйте това.
От тия 5000 колко са за тях и колко за Пайнер ?  Simple Smile И колко от тях имат всяка седмица участия?...
Sessilly, коментираме си... Peace

# 717
Ми, от тия 5000, я остават 1500, я не. Но "звездите" им, имат поне по три участия на седмица. Това са 4500 на седмица. Сложи отделно частните партита, на които тарифата хвръква двойно..
И пак, без спонсор е трудничко Mr. Green

# 718
  • гр. Шумен
Sessilly, коментираме си... Peace
Няма лошо! НАли са "звездни компромати".
А ето нещо по темата
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=389485

# 719
  • София

С риск да отприщя страсти... Лили Иванова, ако ще и вселенска прима да е, не я уважавам като човек. Нейните интервюта и изказът й всеки път ме карат да сменям канала, защото се изнервям от хора, чиято мисъл тече бавно и трудно.

Общи условия

Активация на акаунт