Още мами АВГУСТинки се нареждат в бременлийските дружинки!

• 27 230
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Тиги, ще говоря с госпожата, пък тя ако е още навита да говори с директорката  ще е добре. Само, че идея нямам, ако я вземат, какво ще стане със системата newsm78. И най - вече дали всичко ще е регламентирано, защото не ми се иска да е приета по "втория начин" и това да ми бъде натяквано по един или друг начин няколко години. Ще видим в четвъртък какви ще ги мислим.
Ади, в началото като се появи бебето ще бъде трудно и за 3 - ма ви, най - вече за Ивон, но постепенно всичко ще се нормализира. Просто тя ще свикне, че мама и тати трябва освен за нея те трябва да се грижат и за бебето. В началото сигурно ще прави разни сцени - ще се тръшка, ще се лигави, ще се прави на бебе, но ако й се обръща достатъчно внимание и й се обяснява кое е хубаво и правилно и кое не, то вярвай ми много скоро нещата ще се променят.
Гита, дано да не е нещо сериозно и Емма бързо да се оправи Praynig.

Честит рожден ден на Ира и j'adore!
Да сте здрави и щастливи! bdbaloni

# 481
Марти, знам, че не ти се иска да се натяква. Но аз не разбирам с какво надписаните бройки деца точно за група набор 2006 ще пречат на някого. Тя няма да измести някого от системата, а ще заеме още едно легло. Ще е проблем за хората, които кандидатстват за втора група, но те - 2006 децата - ми се струва, че влизат без проблем и не през системата, а по старите критерии. Или греша за 2006. Мисля, че 2006 няма да ти се сърдят. Изобщо, каквото и да направиш - няма да ти размахваме пръст  bouquet
Аз не бях се сещала за такъв вариант (в горната група), а и да бях, не познавам никого в София (по градините).

# 482
  • В светлината на слънцето
Марти, Тиги, със сигурност никой няма да ви размахва пръст. В повечето случаи това са освободени бройки по една или друга причина. Някои така си остават незаети. Миналата година имаше дори специално пусната тема в Нашите деца точно за тези бройки. Стана ми любопитно и четох там. Ами много малко родители се възползваха от тази възможност. Става дума за възможност да прехвърлят детето си в по-желана градина или пък да го пуснат на градина за първи път (защото досега не е успявало да се класира). Не знам защо интересът беше така слаб. Например в групата на Теди по план трябва да са 33 деца (или може би 31 newsm78). В момента са 28 и то с детенцето, което ще повтаря догодина. Това значи, че при тях тази година е имало доста свободни бройки. А говорим за градина със сериозен наплив и чакащи за записване. И мисля, че не е нужно да имате познати, за да се възползвате от този вариант. Просто отивате при директорката и говорите директно с нея. Все пак си измисляте някаква основателна причина, за да държите детето непременно да тръгне на градина - например, невъзможност да го гледате, защото тръгвате на работа, а нямате баби или пък финанси за детегледачка. Или нещо друго. Мисля си, че ако директорката е свястна и разполага с такива свободни бройки, ще приеме децата. При всички случаи опитайте.
Гита, айде стига болести де. Хайде, повече да не се повтарят. Hug

# 483
  • София
Лу, Тиги, от вашите уста много хубаво звучи Grinning. Ще видим дали ще успеем нещо да направим, макар че ми се иска Ани да си е с набора и всичко да е наред, но... Ако има развитие ще пиша, за да споделя опит.

# 484
Лулу,  Теди е голяма. Проблемни са наборите 2006 и така надолу. Особено за яслите. Марти ще провери и с право се тревожи за системата в интернет. Свободните бройки са вече вътрешна работа според мен. Повечето майки ще са на нож по тази тема, та да вземем да не я коментираме. Аз има надежда за приема тази година - 24 места са повече от 12-те минала година. Иначе няма как да се възползвам от тези празни места. Чудя се защо ги допускат първоначално newsm78

# 485
Тони, Ира, честит празник, момичета! Здраве и обич ви желая! babydust7

Лу, Тиги, от вашите уста много хубаво звучи Grinning. Ще видим дали ще успеем нещо да направим, макар че ми се иска Ани да си е с набора и всичко да е наред, но... Ако има развитие ще пиша, за да споделя опит.

Марти, и аз смятам, че това би могло да се нареди. При нас ще има няколко деца, родени през януари, които пък ще повторят първата група, за да завършат с набора си, което автоматично намалява броя на децата във втора група. Т.е. съвсем не е нужно да ощетите някого. С тази задължителна предучилищна група, много родители, които не възнамеряват въобще да пращат децата си на градина, ги записват, запазвайки им място за нея и така "помпат" фиктивно бройката във всички предшестващи я групи... Rolling Eyes

# 486
  • Ланкър, планините Овнерог
Пу - пу, да се махат всички болести!  Grinning Аз не мога много да се оплача, де. От вече 1г. Емма ходи на ясла, до сега АБ не е пила( да не чуе тоя, дето не трябва). Сега последните два пъти са малко на често, но то май е, защото не беше доизлекувана. Пожелавам на всички ясленчета най-много колкото Емма да боледуват, повече -  Naughty

Хора, чухте ли това  Shocked
?

# 487
Лелееее,Гита,ужасно.Горките хора.Ама така е,като парите за болниците отиват в нечий джоб.
Това като даренията за ДГ,само дето на Дг не им личи,че са ги "дарили" със стабилни суми #2gunfire

Повръща ми се от сега с тея ДГ. ooooh!Аз няма да дам нито лев,нито ще търся връзки,да видим дали има и минимален шанс Ивон да влезе по регламент Crossing Arms

# 488
  • В светлината на слънцето
Ох, горките хора, какво ли са преживели. ooooh! Добре, че няма опасност за живота на никой. Счупванията се оправят, важното е, че са живи. ooooh!
Аз по принцип за "Майчин дом" нямам добро мнение. Но не познавам и условията там, за да ги виня веднага. Ама и тези хора с кой акъл са влезли 12 души (от които девет бременни в силно напреднала бременност) в асансьор, предназначен за 6 души.  Shocked Нямам думи направо. Хайде, да не ти пука за твоя собствен живот, ама като знаеш, че носиш друг живот в себе си, как може изобщо да си помисляш да поемаш подобен риск. Не го разбирам. Thinking   

# 489
  • София
Тони, Ира, честит рожден ден и на двете ви!   bouquet
Да сте живи и здрави и много ама много щастливи! Hug  bouquet Heart Eyes

Гита, ргаси случката  Confused
Добре,че няма сериозно пострадали!  Praynig
Аз също за майчин дом нямам особенно добро мнение от познати  и разказите им! Rolling Eyes

# 490
  • Germany
Това вече беше върха, за Майчин дом  Confused то бива бива простотия....

Ади, "допълнително" пари ли ти искат?

# 491
Айде, Ади, да видим дали имат късмет нашите лъвове, без да даваме левове:) Аз честно казано дори се срамувам в магазина, когато давам пари или пък бакшиш.
Ако не съм умряла от мъка, когато го пусна в Шумен, ще пиша... Според майка ми сега се правят повечко горни групи заради промяната в Закона (децата задължително да са на градина на 5 или предучилищна)
Гита, това ми е надеждата - да е като Емма и тя да е трижде здрава, де

Въпрос - утре къде мога да заведа Явор за празника. Някъде духовият оркестър свири ли.

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 20:02 от Тиги-Мигъл

# 492
Дезитка,за ДГ ми искат 2000 лв "дарение",за ясла-600-800 от две места различни суми.Е,няма да им дам Crossing Arms

Тиги,радвам се,че и ти си кат мен,имам в предвид,че не съм сама по съдба. PeaceЩе дерзаем заедно Tired

За Майчин дом-кумичката ми ражда там.Нямате си на идея за каква мизерия иде реч.Шейново във старият му вариянт си беше лукс Shocked

# 493
  • Germany
2000 лв.????  Shocked Shocked Shocked Shocked  ooooh! ooooh! ooooh!

# 494
Поздрав с този руски репартаж. Да ви разкажа - една дама с десет десетзначета. Тя -весела, децата -големи, бащата - "с ума сошел".  #Crazy Чудни деца, Фетица, десет Sunglasses

http://www.yapfiles.ru/show/74380/fd83cc08cbecb288b2f0522bde6ec876.flv.html

Общи условия

Активация на акаунт