Машина за хляб-27 част

  • 47 671
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: X
PURE ELIXIR, царевичния хляб на коя програм го пече?
На програмата за пълнозърнест хляб.
Аз сложих 250 мл. течност,2 с.л. царевичен грис,около 4 с.л. с връх царевично брашно,а останалото до хубава топка-пшенично.Сложих само една лъжица сл.семки+ким+розмарин.Хлебчето стана с много фина структура,може би от гриса,не знам,за първи път слагам грис в хляба. Thinking

# 106
  • Мнения: 9 785
Еликсирче, моного ти е хубаво хлебчето Peace.
И благодаря, че ме подсети за гриса. Отдавна не съм слагала като правя хляб.
мах-мама, чудесни питки Peace! Оздравявай Hug!
Аз да ви се оплача от експресните си програми. Не ми изпичат хляба отгоре, а преди съм правила много сполучливи хлябове там. Съмнява ме, че нещо машинката ми прави номера. Или точно тези програми само. Две са по 1 час долу-горе - за малък и за голям хляб. Вчера и днес ги пробвах, но не съм доволна. Имам още една бърза час и 20. Мисля да пробвам и нея и ако и там не се опече добре хляба, завинаги ги зарязвам.

Видях много хубави козунаци назад Heart Eyes.
Петушке, усилено тренираш, браво Hug! Айде усъвършенствай се, че да помагаш по Великден Wink.

# 107
  • Мнения: X
Полинка,    bouquet
Мислиш ли,че от гриса става по-фин хляба?Ти с какво впечатление си?

# 108
  • Мнения: 9 785
Да, от гриса хляба определено ми става по-фин и мек.

# 109
  • Мнения: X
В такъв случай и аз ще го използвам по-често. Simple Smile

# 110
  • Мнения: 678
И моя мъж,предпочита хляба с грис,пред другите  Peace

# 111
  • Мнения: 52
Големи красоти видях 100% са и толкова вкусни
Ето и моя излизащ хляб от ваничката

# 112
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 23 749

такава машина за хляб TCM да ползва някой? Интересуват ме техническите й подробности  Grinning

Енибади? Никой ли няма такава, сума народ списва тук  Grinning

# 113
  • Мнения: 293
Момичета и момчета Simple Smile реших да правя пица, но нещо не намирам обсъждане на рецептите за тестата (самите рецепти ги намирам) нещо усетът ми липсва и имам нужда да знам, че дадена рецепта е изпробвана. Моля дайте ми линк към някоя рецепта, която ви е била вкусна. Мерси Simple Smile

Търси тестото на пицария Верди , съжалявам , че не мога да ти дам линк в момента, но с търсачката ще ти излезе  Peace

Denito , грахама е на същата фирма ТИТ , явно ще е добро , мерси   bouquet Не зная до кое Болеро си , но ако си близо до това на Билковата аптека ,  на ул. Калоян , преди пресечката със Самуил има склад за диетични храни , мацката е малко дръпната , но продава и на дребно.Има страхотно разнообразие  от диетични брашна и добавки.От там си взех брашното днес.

Момичета , благодаря за инфото за брашната , злато сте  newsm10 Айде сега ми кажете какво пък е това царевичен грис , къде да го намеря и как го ползвате  Crossing Arms Само да ви изтърва от поглед и нещо ново се появява  ooooh!

# 114
  • Мнения: 622
Бу, мисля, че има момичета с машинки от ТСМ, но сигурно не са видяли поста ти.  newsm78
Цветче, аз правя тесто за пица по рецептата от книжката. С Мулинекс 2000 съм и съм доволна от резултата. Тестото на Верди не съм го пробвала.

# 115
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 23 749
Аз имах от по-стария модел (бяла), но тази е друга, по-нова и нищо не пише за техническите й подробности.

# 116
  • София
  • Мнения: 2 649
Бу, аз тази я гледах, когато за Коледа купувахме от там машинки за майка ми и сестра ми. С вертикален контейнер е и повече не и обърнах внимание, защото аз исках да са с две бъркалки, а и разликата беше 10лв. Иначе техните им вършат абсолютно същата работа като моя Мулинекс 5000 и са със сто лева по-малко пари.

Аз редовно правя тестото на пица Верди, става много тънко и не втасва.  Peace

А иначе аз откакто направих веднъж хляб с две лъжици грис, само така го правя, става много мек и пухкав.  Peace

# 117
  • Мнения: 293

VesitoAJ , по коя рецепта го прави ? И какъв грамаж е?

# 118
  • Мнения: 52

VesitoAJ , по коя рецепта го прави ? И какъв грамаж е?
Ето по тази с единствената разлика,че смесих жива със суха мая,че не ми достигна. Тази рецепта беше първият ми опит,но не беше много сполучлив,но коригирах грешките,за който ми сподели Дядо Хаджия и мисля ,че днешния хляб е супер Simple Smile
Хляб с айрян на  Полин (за машинки до 1 кг)

айрян   мл   260
яйца (по-малки)   2 бр   
захар (непълни)   1.5 с.л.   
сол      0.7с.л.
краве масло   56 гр   
бяло брашно   500 гр
суха мая                   5гр
Програма 1(основна)
Много хубав и голям хляб

# 119
  • София
  • Мнения: 8 502
...но коригирах грешките,за който ми сподели Дядо Хаджия и мисля ,че днешния хляб е супер Simple Smile

Хляб с айрян на  Полин (за машинки до 1 кг) ...
...

Аз вече нямам спомени с кой и какво сме коментирали (защото докато не пишех в тази тема получавах по десетина писма с въпроси, пък нямам навик да пазя отговорите и писмата), ама явно съм изпуснал да ви препоръчам да намалите количеството на тестото. Мисля си, че една редуцирана рецепта, която Ви давам по-долу, ще е по практична за вашата машина, като имам в предвид, че голяма част от изделието е излязло извън контейнера. Затова бих си позволил да предложа да пробвате следната редуцирана рецепта:

айрян              -     180 ml;
яйца                -        1 бр;
захар               -       2 ч.л.;
сол                  -       1 ч.л.;
краве масло     -      40 гр.; 
бяло брашно    -     350 гр.;
суха мая          -       3.5 гр (или една чаена лъжица с връх) или 10 гр. жива мая.


Бих посъветвал тези, които ще използват този вариант на рецептата да имат в предвид, че е възможна вариация на количеството на брашното. Затова не прибавяйте всичкото брашно в самото начало.

Маслото ако може да е максимално разтопено, за да се омеси добре в тестото. По възможност бих ви препоръчал да го разбиете предварително с яйцата и захарта. Моля не прекалявайте с разбиването, защото при продължително разбиване яйцата стават на пяна и после създават трудности при поемане на брашното. Просто целта е леко разбиване до получаване на хомогенна течна смес.

Бих препоръчал и да намалите и маята на 3 гр. (а живата на 8 гр) защото ми се струва, че в програмата има доста втасване.

По този начин ще получите по малко количество хляб, но пък няма да ви излиза извън контейнера.

Общи условия

Активация на акаунт