Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 17

• 93 957
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте!Бих искала да ми препоръчате към кой детски уролог да се обърна от клиниката по урология в Пирогов.Налага се да ни се направи операция.Ще се радвам, ако изкажете мнения за д-р Момчилов и д-р Атанасов.
Благодаря!

# 121
Хайде преди утрешният преглед да се похвалиме - днес имаше състезание по плАване. Мария е с два златни медала, баткото с две грамоти. 
И мен   bouquet и да е всичко 6++ и на прегледа!

# 122
Здравейте, майчета! Имам няколко въпроса към Вас, но като начало ще започна с цялата ни история. Имам дъщеря, в момента е на 2г.6м. Лутахме се доста време преди да разберем каква е причината за температурата, която вдигаше периодично. Според личната дори e-coli -те, които показваше урината винаги беше от вирус, докато в един момент (02.06.2008г) детето не можа да свали 39,4 - 39,7 четири дни. Тогава отидохме в Токуда. Прие ни доц. Лилова. Имаше уголемено легенче на левия бъбрек. Стабилизираха ни и направихме микционно изследване: резултата - няма рефлукс. Ние доволни и щастливи се прибираме. Пускаме си периодично урина и всичко е наред. Септември 2008г. пак се появиха e-coli 10/3. Отидохме при доц. и тя каза че може да е зацапване. По важно беше да гоним другия ни проблем. Открихме на детето някакво образувание под лявата челюст. Минахме през много диагнози, предположения и хипотези (все ужасяващи). Направихме скенер и се оказа, че има още две такива образувания - на лявата бузака и под лявото ухо около скулата. Оперираха я фев. 2009г. в Пирогов.Махнаха само образуванието под челюстта. Другите две са около лицевия нерв и решихме да видим първо резултата и тогава да мислим. Резултата Слава Богу беше добър - доброкачествено тумурно образувание - хамартом. След като се поуспокоихме направихме венозната урография и се откри лявостранна хидронефроза. Оперираха ни юни 2009г. в Пирогов, др. Момчилов. За радост и това мина. Вече сме добре, ходим на ясла, пускаме урина и резултатите са добри. Скоро разбрах че сме могли да минем на ТЕЛК ( за съжаление никой не ни беше казал). На 21.05. ни викат на комисия. Според Вас след като се е минало повече от година от едната операция и около година след втората, детето ми е доста живо и будно дали ще имаме право на някакви помощи? Какви въпроси задават на тези тези комисий. Забравих да спомена че и двтата проблема са вродени. Съжелявам за романа който изписах и Ви благодаря предварително!

# 123
MERYCHERY браво честито на баткото и на Мария тя е невероятно борбена
Sega наистина ще опитам с мечото грозде но си мисля евентуално след още малко време да спра царевичната коса и кората от бреза и тогава да давам мечо грозде или коприва не ми се иска да ги давам едновременно да не е много силно. А морковки си хапва не на сок но мисля че и това би помогнало , а с тиквата сме много скарани не я харесва в никакви варианти.
Nelita през толкова много проблеми сте преминали слава Богу че сега сте добре  За ТЕЛК  майчетата от форума навярно ще ти пишат  но си спомням, че в архива на тази тема мисля че 14 или 15 писаха доста това

# 124
мили момичета писах писах и без да искам всичко изтрих. Та първо да ви благодаря за милите пожелания, наистина се много горди а и Мария положи много усилия не замина с класа си на зелено училище, цяла седмица тренира наистина усилено. Нооо, след днешният преглед отново сме с остатъчна урина над нормата и пак малко количество урина в десният бъбрек. При предишният преглед остатъка беше 16мл, доктора беше мног обнадежден, сега е 30мл, каза да продължаваме с режима, пиенето на течности, пишкането и да следи да се изпишква докрай, и продължаваме баклофена. На преглед сме пак към септември ако всичко е наред. Живи и здрави тогава ще заведеме и бебето да го погледне, че очакваме мъж..
nellita за ТЕЛК-а, нямам представа дали година след операциите ще ви дадат. Но след като сте подали документи и имате писмо,, идете. Събери всички амбулаторни листове от прегледите, всички епикризи и консултации, вземете си етапни епикризи от следящите ви лекари и успех. Желая много здраве на детенцето ти, и да нямате проблеми повече.

# 125
 marychery , Hug
защо така?има ли връзка с понижената доза баклофен?на старата ли оставате?правите ли преса при уриниране?
септември без капка остатъчна вече!

# 126
 Nature Sunny Добро  утро!   Nature Sunny

Мarychery  Hug
Нещата с тези заболявания са на приливи и отливи. Не се притеснявай много.
Временно ще е. Може да има и връзка с вълненията дето сте изживявали покрай състезанията - тези проблеми често са нервнозависими, а и може и да сте понастинали.

Нелита, трябва да се потърсиш в нета указанията за ТЕЛК и имаше списък на заболяванията -  колко и какви проценти се дават за съответните заболявания и за колко години след операцията се дава. В Гугъл напиши "Наредба за медицинската експертиза на работоспособността" и си го свали във вид на HTML. Сега не ми е под ръка - но го имаше в нета. Това е важно - за да знаеш кое заболяване да ти напишат за водещо - това което има най-голям процент. Защото и много болести да са - останалите почти не носят %. За точен отговор най-добре прочети темата за ТЕЛК в бг-мама както те съветват другите и ако няма отговора, си повтори въпросите там - в тази тема тук може само да гадаем, като не сме се сблъсквали точно с това. Например тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=163527.0

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 10:30 от Sega

# 127
Нелита, и аз не съм много компететна с ТЕЛК-а.Но ние отидохме 5 години след операциите.И ни изплатиха пари и за минал период/но го правят до 3 години назад/.Така че на вас трябва да ви дадат за тази година, която е минала/защото заболяването е вродено/.А иначе всичко зависи от % и от комисията.При нас лекарят искаше да види белезите от операциите.Успех на ТЕЛК-а!И да сте здрави и все така бодри и весели!

# 128
  • shumen
Момичета,как сте?Аз да не казвам голяма дума за сега съм по-добре.Скоро не ме е боляло и съм нямала кризи.Към средата на май,най- вероятно ще се ходи за преглед до София отново.Дано се задържа така,че ако има нещо пак вече ще лудна. Hug Hug Hug
Ина,ти ходи ли на преглед?Как си ти?Меричери как е Марийчето?

# 129
danaeka, Hug
да,бях на преглед.не можаха да ми сложат за временно катетър.като приключа със спешните и неотложни ангажименти-на операция след 2 мес.
браво за теб и дано това състояние те придружава непрекъснато! Peace

# 130
ina15 успех с операцията, ще стискаме палци да се оправяш бързо. А защо има остатъчна урина пак честно незнам. Остава си на старата доза баклофен, но не го спираме, включва и Минирин  - адиуретик, докато не е много топло още, но след консултация с педиатър. Иначе да правиме всичко което трябва за да няма остатък, ама си има. Пие вода, пишка на често, не стиска, изпикава се докрая....и т.н.
Sega благодаря, аз уж съм наясно че нещата се оправят с времето, но все бързам може би. Поне нямаме бактерии, и спря да се напикава нощем, а и това си е нещо.
danaeka успех и на теб и все така да ни се хвалиш че си добре.

# 131
Здравей Аби. Уродинамика може да направите и в Токуда. Става бързо , ехографа и апарата са в кабинета, няма чакане и размотаване. Ние сме пациенти на д-р Мирчов, но  д-р Такова е детски уролог и може и при нея да запишете час. Дори и да има хора, в момента в който на детето му се пишка, сестрата е предупредена и ви чака, или чукваш и доктора пуска детето с предимство. Така че, вместо да си късаш нервите с Кънчев иди в Токуда. Другият вариант е да отидете в Зелената къща, където пак при доц. Кънчев ще направите уродинамиката, прегледа беше 40лв. Това е частен център, но поне не се чака както в Пирогов, и също има ехограф в кабинета.

marychery, здравей отново!
Започнах да организирам идването в София, но за д-р Такова никъде не виждам нищо, нито в сайта на Токуда, нито из нета. Та се замислих дали д-р Мирчов би прегледал моя син т.е. преглежда ли и по принцип деца, защото доколкото разбрах вие сте познати с него. При него прави ли се уродинамика?

# 132
 Abi (abigale),от регистратура може да научиш повече и да запазиш час за д-р такова.

# 133
Merychery дано и времето да помогне Мария да израсте проблема а и сега идва лято което е хубаво че тази зима бе дълга и с тези грипове на всички ни се разбута имунитета Дано на есен имате подобрение
Abi телефеон на урология в токуда 02/ 403 49 10 д-р Такова зная че преглежда вторник  с здравна каса и петък свободно но провери за по-сигурно

# 134
Abi, не, не сме познати,  на д- р Мирчов. Просто имах нужда да сменя лекарят който я следи, за да поискам различно мнение и попаднах на него. Иначе познатият ни доктор е в детската урология на Пирогов, и ми се струва че може би именно затова загубихме и толкова време. Той все я щадеше, а Мария нямаше типичните симптоми за дете с уропроблеми. И така времето си минаваше. Един от нефролозите който я гледа миналата година, д-р Андреев, който не е детски нефролог и принципно каза, че не работи с деца, каза, това дете е с хроничен атипичен цистит и просто не е лекувано както трябва. И се оказа прав. Както и да е, д-р Такова  е детки уролог.Когато ни приеха в Токуда, сестрите ми казаха че тя е добър специалист, да не се тревожа. Аз тогава не я бях и чувала, нямах и идея че ще се стигне до операция, но д-р Мирчов се е консултирал с нея . Ако искаш д-р Мирчов да ти прегледа детето, просто когато си запазваш час, не казвай че е за дете, ти ще ппродиктуваш ЕГН, но мисля че няма да имаш проблем.
dgidgo вие как сте, детето по добре ли е или все същото? Пожелавам и  на вас скорошно оправяне, че тези уропроблеми са много неприятни.

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 13:54 от marychery

Общи условия

Активация на акаунт