Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 17

• 93 960
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Минавам много набързо да ви кажа.

Аз съм един от активистите, които искат препоръчителен, а не задължителен характер на ваксините.

Днес по БТВ сутринта един лекар ОТНОВО каза, че не се препоръчват ваксинации на деца с бъбречна недостатъчност и проблеми.
Писах ви преди, но никой не го взе под внимание. Е, вече и лекар го каза.

# 136
  • София
Мечка Малинарка, кой лекар е изказал това мнение? Аз живо се интересувам от темата, т.к. още отлагам MMR ваксината, която трябваше на бием на 1 год и 1 месец, но при последната реимунизация с пентаксим детето направи според мен силна реакция, според педиатърката - нищо невиждано... Както и да е - да не излизам извън темата тук. Но, до момента всички нефролози казват, че няма причина да не се слагат ваксини при хидронефроза и рефлукс. Ще съм благодарна на обратното становище, стига да е подкрепено с аргументи. Поздрави!

# 137
Нефролозите не са имунолози
Виж вчерашното предаване по бтв , бившето Часът на мама.
и още ще ти потърся
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=139
Мислете, момичета...внимателно.

# 138
marychery, благодаря ти отново за отговора.
Наистина не ми се рискува да лъжа д-ра, че не е за дете - все пак ще пътуваме 300км до София, да не се обърка нещо. Утре ще звъня в Токуда да питам за Такова и направо при нея се насочвам. На нас не ни трябва нефролог вече. Нямаме аномалии в пикочните пътища, бъбреците са добре. Според Лилова, ще го израстял проблема. Но аз се тревожа, че наесен тръгва предучилищна и кой ще му напомня да отиде то тоалетна. Ами ако го видят децата намокрен  Confused, представям си какви подигравки. За капак, сина ми е много чувствително дете. Не ми се мисли колко би могло да се задълбочи всичко. Децата са много жестоки понякога...

dgidgo, ina15, благодаря и на вас. Утре звъня и запазвам час. Дано не и е претоварен графика. Мисля след празниците по Гергьовден да сме там.

# 139
Аби, децата винаги са жестоки, защото нямат изградено чувство за такт и са прями.
Успех  bouquet

# 140
Вижте сега, нека правим разлика между хидронефроза и бъбречна недостатъчност. Моята дъщеря също е с хидронефроза и то 2 степен, което си е за операция, но няма бъбречна недостатъчност, функцията на бъбреците е запазена и е повече от добра. Аз все си мисля, че за мен е по-важно да я предпазя от морбили например, което може да доведе и до детски паралич, от колкото да й спестя ваксината, която по никакъв начин не й увеличава хидронефрозата.

# 141
Морбили няма да й докара детски паралич. Полиомиелит и шарка са различни неща. Виждам колко си наясно  ooooh!

http://epediatrics.eu/pages/rastej_imuncontr.htm  ето ви официалната наредба с противопоказания.

На мен за хроничните сливици на дъщеря ми ми предложиха да спра да ваксинирам, само полиото да оставим, та за бъбреци.
Умея да чета между редовете.

# 142
виж сега, аз не споря и не искам да убеждавам никой в нищо, именно защото не съм компетентна, въпроса е обаче дали ти си, за да приканваш родителите към такова нещо. това е избор на всеки родител, който не е никак лесен и не бива с лека ръка да се отричат неща които са доказани през годините и благодарение на ваксините в световен мащаб са изтребени достатъчно опасни болести.

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 23:27 от StefiZ

# 143
  • София
Здравейте и от нас,

ние повторихме изследванията на калций, фосфор, креатинин, пикочна киселина и урея и този път слава богу, всичко е в норма. Само калция и фосфора са на горна граница, но в норма.

незнам какви са тези разлики в лабораториите и всъщност на коя да вярвам....

предния път никой не ми писа, но пак ще попитам
с огромната надежда някой да ми пише за тези показатели калций и фосфор и завишените им нива.
моля.моля!

-----

За ваксините, и аз се интересувам от аргументи и доказателствата в подкрепа на това да НЕ слагаме задължителните ваксини.
И преди писах и питах, но не намерих категорични и конкретни такива , за вродената хидронефроза и оперативно излекувана такава.
Всички нефролози, уролози и педиатри, които попитах ми дадоха разрешение да ваксинираме (след операцията)

Имунолози...незнам къде да се консултирам с такива специалисти и необходимо ли е,

а в този списък, к. даде Мечка не намерих противопоказания за вродени аномалии, а само за бъбречна недостатъчност, за пациенти на хемодиализа и остри нефрити...
но ако има нещо по-конкретно....и аз бих искала да знам. На нас ни предстои реимунизацията на пентаксим.

# 144
marychery, за Такова има часове чак за края на май. Знаеш ли колко е уродинамика+преглед при Кънче на частно? Чак не ми се мисли, че трябва да чакаме в Пирогов.  ooooh! Ма то дали ще е при него или при Такова платено каква ли разлика има....
Редактирам се, записах за Такова платено. Прегледа е 35лв , уродинамиката - 50. Поне да се чувствам като бял човек....

Малинарке, как си? Поня те аз  Simple Smile и следих какво се случва.  Hug

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 10:34 от Abi (abigale)

# 145
мале,браво за новите резултати.чудесна е новината! Hug
Са и Р имат отношение към бъбреците,но говорят за нарушена обмяна в паращитовидната жлеза,от там нефролитиаза и при хбн.

# 146
Със сигурност знам повече. Не агитирам против, не се заблуждавай. Децата ми имат някои ваксини, някои няма да имат!
Просто четете и между редовете. В някои листовки на ваксини пише, че ДАЖЕ се препоръчват за хронично болни, хемофилици и т.н. , а в същото време в Наредбата е друго. Къде е истината? Точно това ме накара едно време аз да се замисля.
Аз на всички лекари не вярвам.
Относно имунолозите, самите те не познават напълно имунната система, така, както не е опознат и човешкия мозък. Колкото хора, толкова имунни системи... И те работят с догадки. Но на мен ако не ми върши работа!
Просто искам да мислите. На болни бъбреци, или пък на 1 такъв, аз не бих набучила половината менделеева таблица.
Простете ми спама.
Няма да се повтори.

Някой ако има интерес, може винаги да ми пише на лични. (вече има и официални статии в мрежата и от лекари в подкрепа на неваксинирането на болни дечица)

Желая здраве на всички вас. Наистина за децата най-боли...  bouquet

# 147
Abi (abigale) аз нямах в предвид да лъжеш на регистратурата. Идеята ми беше че аз никога не уточнявам прегледа за дете ли е или не. Аз просто си бях наумила че искам точно д-р Мирчов да я гледа Мария, и така и не съм питала предварително дали се занимава с деца или не. На място го питах и така. Но ти добре си се насочила, не се тревожи. За това че децата са жестоки - говори си с детето, вече не е толкова малко, разбира какво казваш. Постоянно обяснявай, че няма нищо срамно, че хората са различни, че само глупавите се подиграват. Вие трябва да му изградите самочувствие, за да се чувства спокоен. Аз съм казвала как преди няколко месеца, Мария се напика в училище защото госпожата не я пуснала да отиде до тоалетната а тя не може да стиска.  Обади ми се притеснено, аз и казах само 2-3 думи, и това беше, тя е много общителна и жизнерадостна, и не се пристесни особено от това кой какво е казал. Преди 2 седмици пък се върна от лагер на Златни пясъци. Понеже пак беше в "мокър" период, си носеши памперси за през ноща. Говорих с трениорката и миналата седмица, никакъв проблем не е имала, тя се е оправила със слагането сама, така и децата не са разбрали. Т.е подготви си психически детето и го подкрепяй много, ще престане да се напишква и с времето ще го изратсне, но вие трябва да сте му опора и да е спокоен, че няма от какво да се притеснява и на всеки може да се случи.
За Ваксините ами аз съм си ваксинирала децата доверявайки се на нашата педиатърка. Няма да крия, Мария според мен отключи алергиите и астмата именно след ДТК  -  още на второто боцкане започна да кашля, на третият прием, кашлицата си продължи месец, от там нататък към какво ли не беше алергична, за да ни поставят диагноза астма на 1,5г. На 6, след реимунизацията с тетраксим пък я удари в коляното, имаше огромен оток и вода, отключи реактивният артрит коийто беше в ремисия повече от година. Сега с бебето не съм убедена какво ще предпочета да правя, притеснява ме че и двете ми деца са алергични и асматици, то едва ли ще е изключение.
MaLe поздравления за добрите резултатаи. Това с грешките в лабораториите лично съм се убедила - на Мария преди време в една лаборатория и изкараха АСТ 1600 при норма 200, аз бях полудяла от притеснения, а в друга се оказа че е под 200 и всичко си е ок.

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 14:14 от marychery

# 148
Здравейте! Опитах да изчета темите но не успях, не видях и подобен на нашия проблем. дъщеря ми е на 10 месеца и на 6 месеца открихме еритроцити в урината...10-15 до масаво. от тогава я мъкна по лаборатории и професори във Варна, но никои незнае на какжо се дължат. не вдига температура, урината е бистра, урокултурите се за отрицателни, на ехограф са  я гледали  Балев и Буева невиждат аномалии. при Близнакова не сме ходили, Буева идва 1път месечно във Варна, според нея беше калциурия, кара ни да правим отношение калций-креатинин на сутрешна урина и да изчакаме като спряхме вит.Д. само че днес пак сме с 10-15 еритроцита и вече незнам, правихме морфология не са изменени, не били от бъбреците. обаче вече много взех да се притеснявам, дали не е проблема в пикучния мехур и незнам какво да правя. Моля ако някои има идея да сподели. Буева предложи да отидем в София да я изследва, но предния месец отлоьихме че бяха само 3-4 еритроцита уж. какво ще ме посъветвате , да отидем обаче сме много малки, какви изследвания могат да ни направят? А буева къде ще ни изследва. Аз много се притеснявам от тия вътреболнични инфекции, а си мислех че тя е в пирогов? дали да се консултираме и с уролог или да се доверя на Буева. Много ще съм благодарна ако някой може да се включи със съвет. Притеснявам се и защото сме с предполагаема АБКМ и след годинка ще правим тест са алергии, а тя е неспокоина и пищи понякога вечер, та незнам от зъби ли е , от коремчето или от това, въпреки че като пишка не виждам да я боли. АБКМ ни се изразява в слузесто ако с малко кървави нишки преди  да я захраня, още се кърмим и не съм пробвала с млечни, но имаме болезнено коремче.

# 149
marychery, явно наистина не съм разбрала. Нищо. Дано Такова да направи уродинамиката сега, а не да ни връща за по-нататък. Много хубави съвети си дала, ще ги използвам със сигурност.  Hug

Ние обаче се сдобихме с направление за уролог и си мисля да го използвам за Момчилов. Две мнения са по-добре от едно... Та исках да питам той да не би вече да работи с часове и да трябва записване? Предния път беше голяма тълпа от чакащи и доста изнервящо. Да не говорим, че нямаше къде да се седне, освен една пейка.

the_kitten, не мога да отговоря на въпросите ти за съжаление...

Общи условия

Активация на акаунт