Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 17

• 94 010
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
успех!в русе или в друг град ще ходите?

# 496
От Русе сме. На обикновената урина белтък-положителен, а на следващите пише-опал. Какво означава това?
В урината има видимо утайка като власинки, но песъчинки не. Днес пи доста вода и чайове и последните 2 пъти урината изглежда като вода.

И при мен редовно плуват едни бели власинки, но това са епителни клетки....И обикновено плуват из цялата урина Thinking

# 497
Ходихме на лекар. Видя предните изследвания, гледа го на видеозон и каза че е станало хидронефроза 2-ра степен . Бъбрека бил запушен от камъче, което все така не се вижда. Каза го като добра новина и изписа обезболяващи инжекции и други обезболяващи,Роватинекс ( за разширение на пикочните канали), Неоренал и каза, че до 3-4 дена трябва да изхвърли камъчето. Никак не ми е ясно как ще стане това! И за тази диагноза като ета косата ми настръхва. Каза също, че движението и скачането са препоръчителни.

# 498
Хидронефроза е задържане на урина вследствие препятствие по хода на пикочните пътища.

Сега ще си позволя да ти дам съвет, като патил човек с един бъбрек.
Това камъче, което все така не се вижда, може да е и вродено стеснение на уретера, като моето, а да не е камъче.
При разширяване на каналите с роватинекса, възможно е да изхвърли камъчето и така задържаната урина ще се освободи.
Ако тя е в повече, детето ще изпишка наведнъж доста голямо количество урина и ще усети облекчение.

Моят съвет е следният - След определения ви срок отидете пак на консултация, за да се види положението със задръжката.
2 степен не е от вчера!!! Следете бъбрека ежемесечно. Стеснение ако е, може да се установи единствено със снимка с контрастно вещество, но си е травмиращо за детето, защото се прави под упойка. Не вярвам да стигнете до там, но като затихне положението, не оставяйте нещата така.

Добре  е детето да пишка в съд, за да следите дали ще изхвърли камъчето.

И моля те, не се вкарвай в излишни филми, но пък е добре да си наясно.

# 499
  • София, "Младост 3"
аз само да добавя пиене на бира като начин да се предизвика изхвърлянето на камъка - не знам колко е медицинско, но съм го чувала - а и бирата предизвиква по-често пишкане
успех и се следете непременно и аз бих направила преглед и в София - страх лозе пази

# 500
Не, в никакъв случай, еле пък на дете.

В интерес на истината бирата не е полезна, а бирената май. Газираното е вредно за бъбреците, полезността на бирата е мит.
Просто предизвиква по-често уриниране. Само че с много по-голям успех може да се замести с чай от лайка или липа - хем е диуретик, хем няма алкохол, хем не е газирано.

# 501
  • софия
Аз изкарах песачинки с ударно пиене на топла бира- на екс . Зимата като не ми се пие се насилвам поне 1-2 седмично. Много добре се чувствам, но според мен си е въпрос на организъм.

# 502
Аз като се прибрах в къщи от прегледа и веднага се хванах да чета за хидронефроза и ми стана лошо. Веднага се върнах при доктора да го разпитам, понеже той с радост постави тази диагноза. Казах му, че четох, че много страшна, а той ми вика"много е хубава диагнозата- разбра се, че е камъче и ще се изпишка- това се получава при бъбречна криза"  Аз пак му казвам какво съм чела, а той каза да спра да чета, че се вкарвам излишно във филми.

# 503
Няма страшно. Задръжката на урина трябва да е с години, за да увреди невъзвратимо бъбрека, както при мен. Лошото е, че понякога е безсимптомно.
И пак повтарям, не забравяй да ходите на ехограф, докато кажат, че хидронефрозата е изчезнала.

# 504
М.М., благодаря ти за отделеното време. Преди седмица правихме изследване със събиране на урина 24 часа, проба от нея и да се види какво колкичество е.Беше 1400мл., но всъщност за по-малко от 24 4аса и като гледам всеки път количеството ми се струва напълно нормално и не ми е ясно как задържа урина. Освен това беше голяма жега и сина ми беше навън и доста се поти. Пикочния мехур(гледаха го с пълен с празен) се изпразва нормално.... Как точно се разбира дали задържа урина?

# 505
задръжката на урина в бъбрек се вижда на ехограф,а в пикочния пак на ехограф и след уриниране сеследи за наличие на остатъчна урина.камъчето може и най-вероятно е в уретера ,и то не се вижда на ехо..на рентген може или венозна урография..
а как сте вече след илачите?

# 506
Има и камъни, които не са рентгенопозитивни.

Но задръжка на урина наистина може да се види само на ехограф, не се мери по изхвърлената урина.
Спокойно, просто се дръжте под око. Ехографът ви е важен, когато кризата мине, защото ако е камък и излезе, хидронефрозата постепенно ще изчезне. Ако не е камък, кризата ще отмина, но задръжката ще остане....до следващата криза и т.н.

# 507
sasi6  със съвети не мога да ти помогна но ти пожелавам бързо изпишкване на камъчето и бързо възстановяване на разшерението. Стискам палци и чакам положителни новини!

# 508
Благодаря ви за подкрепата и съветите. Тази задръжка се надявам се или от вчера или предните 2 дни, защото на предходните ехографи( този може би беше пети) нямаше такова нещо.
Болките обаче си продължават въпреки изписаните вчера инжекции Дексофен. През деня държи инжекцията, но нощем пак го боли. Снощи бихме инжекцията в 8.30. След 2 часа започна да го боли-дадох му спазмалгон и нош па. В 5.40 също. Тази сутрин я бихме в 8 и още не се е оплакал. Гласи се да ходи на училище.

# 509
милият той!
саси,бързо възстановяване ви желая! Peace Praynig

Общи условия

Активация на акаунт