Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 17

• 94 018
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Не е съвсем без нищо, защото имаше бактрия.
Лошото е, че след вчерашната стерилна урина се оказа, че вече е устойчив на ампицилина, а се е появила друга бактерия и трябва да се смени антибиотика  Tired

# 481
  • София, "Младост 3"
catnadeen, извиняй, може би си писала, но искам да те попитам колко беше като размер хидронефрозата и кога я израстна дъщеря ти, т.е. на каква възраст. Питам защото и ние сме аналогичен случай, само че с едностранна хидронефроза, без абсолютно никакви проблеми, никога не е правила инфекции, размера на легенчето не нараства, но пък и към момента 1.6г. не намалява, все си е 17-18 мм. Sad
И нас ни следи доц. Буева от която съм изключително доволна и според нея за сега няма нужда от никаква интервенция, при положение че детето е стабилно и няма проблеми. Правили сме всички излседвания, бъбрека работи на 40% а здравия компенсира т.е. на 60%
Надяваме се и чакаме да я израсте, но до сега не е мръднала, та затова те питам, дали имаме шанс, защото виждам от лентичката че детенцето ти е по-голямо.

сега ще говоря на изуст - съ ссигурност спряхме на 3г, но към 2г имаше известно подобрение.
все пак мисля, че основно го надраснахме между 2 и 3 г
но признавам, че до тогава бях направила цветна снимка и всичко бе ок
в къщи пазя изследванията и в неделя вечер ще ти напиша подробно - довечера пътувам и няма да имам време, а там където ще бъда нямам никакъв интернет!
  bouquet дано успеете и вие да надраснете

# 482
  • София, "Младост 3"
Не е съвсем без нищо, защото имаше бактрия.
Лошото е, че след вчерашната стерилна урина се оказа, че вече е устойчив на ампицилина, а се е появила друга бактерия и трябва да се смени антибиотика  Tired

първите месеци имахме нонстоп бактерии - но ако степента е ПОД 10 на ПЕТА - не предприемахме нищо, при положение, че детето няма Т и не се оплаква /до колкото новородено може да се оплаче/ от нещо...
Аз на твое място бих видяла и друг специалист - извини ме, но ако се родя с крив крак - трябва ли да ходя с гипс превантивно защото може да е счупен??? не е ли логично да направите изследвания и после да тровите детето?
извини ме ако съм настоятелна, но сина направи алергия към лекарства защото пи много и аз не приемам тъпченето с лекарства с лека ръка - и преди не съм, но сега вече съвсем отказвам!

# 483
Много ти благодаря, значи имаме още време. Ние също имаме венозна урография правена, 2 сцинтиграфии (на 3м. и 12м.), няма рефлукс, на 3м. ходим на ехограф, всеки месец пускам обикновена и стерилна урина.

# 484
red shoe страшно много съжалявам за неприятните новини! Дано новия антибиотик ги избие всички гадини. Стискам палци и ви желая успех!!!

# 485
Момичета, за микционната и венозната, аз знам по принцип какво би трябвало да покажат, но в нашия случай, при микционната се видя рефлукса и всичко по пикочните пътища ''светна'', включително и бъбрека с хидронефрозата. А при венозната не се видя нищо повече, но това беше при нас, при всеки е индивидуално.

Red shoe,  не че съм специалист по антибиотиците, но ми се струва че ампицилина е старо поколение антибиотик, доста силен и като че ли не е за ежедневна употреба. За всеки ден май се изписва нещо на бисептолена основа или нитрофурантоин, ако бактериите са е-коли. А и когато се приема ежедневно, е малко количество. Това 4 мл. ми се струва множко, но то зависи и от концентрацията, т.е. колко милиграма са в милилитър. Какви са вашите бактерии? Едни и същи ли се изолират? И аз бих те посъветвала да се консултираш и с друг лекар от Педиатрията - Буева или Маринова и ако може, под тяхно наблюдение да пробвате какво ще е и без антибиотик, щом при catnadeen бактериите не са се качвали до 10 на пета. При нас беше обратното, появят ли се гадините,винаги стигаха до над 10 на пета и вдигаше Т. Но мисля,че преди това трябва да установите  дали има рефлукс, защото ако има, е опасно да се спира антибиотика, просто трябва да се смени с нещо по-щадящо.

Лошото е, че когато се вдигне Т, то бактериите са стигнали до бъбрека и тогава вече в болницата се действа с тежката артилерия - ние бяхме с амикацин венозно. Аз тогава, не бях много на себе си, но като прочетох след това, че от него, при объркана доза, се оглушавало .... направо откачих.

# 486
Момичета, мъчно ми е, че сте постигнали мъдростта София чрез страдание....Но все пак се надявам, че в сърцата ви има винаги място и за дъщерите й, които ни е оставила като наследство - Вяра, Надежда и Любов.
Честитя ви от сърце днешния ден и нека ви носи мноооооого здраве! Heart Eyes

# 487
Здравейте! Копирам и тук това, което писах в друга тема и ще следя за съвет!

Здравейте! Сега виждам тази тема. Тъкмо мислех да отварям подобна. От 1 месец и 10 дена сина ми е с проблеми все още няма диагноза след прегледи от трима доктори. На 11 август ми каза, че има кръв в урината. Беше червена. На другия ден отидохме на личната лекарка, която ни прати на изседявания и после на педиатър. Педиаторката го гледа на видеозон и каза, че не вижда нищо нередно. Изпрати ни на уролог. И той го гледа на видеозон и не видя нищо. Изписа му антибиотик и каза, че това е лекарството(без диагноза). Изпихме го. След няколко дни пак кръв, пак при него Изследвания, видеозон, рентген и пак до никъде. Изписа обезболяващи, макар че тогава нямаше болка каза, че вероятно се касае за камъче в пикочните пътища, което не се вижда. После отидохме на нефролог. И той изседвания, видеозон-не видя нищо-няма диагноза. В събота получи Ужасна криза през нощта. Бърза помощ не дойде. Отидохме в спешното. Накараха ни да си купим лекарството и сина ми чака с адски болики. Правиха изследвания да не би да е апендицит-не бъбречна колкика. Сега пак го боли. Сложихме свещичка профенид. И се чудя как ще изкараме нощта. На 16 е. Лекаря ни е на работа чак в четвъртък. Сигурно трябва някакъв антибиотик да взема, но няма кой да го изпише.
 И колко максимум обезболяващи може да взема? Сега като го заболя му дадох нож па и бусколизин. След час профенид свещичка100. Не му мина особено, но си легна. И ако болката продължи какво да дам?Ще бъда благодарна на коментар от urologi!Допълвам, че през нощта го заболя много, нагласихме се да ходи в спешното, но преди това му бях дала едно нош-па и 2 бусколизина и го отпусна и не отидохме. Спа си до 11 и като стана пак го боли и пак тези лекарства. Действат 3 часа и пак се почва.

# 488
Не може да карате на обезболяващи, трябва да се открие причината за проблема!
Ако бях аз, щях да ги вдигна във въздуха в болницата, че не са открили проблема и детето ми се мъчи.

# 489
а кръв,урина не направиха ли изследвания?има ли възпалителен процес?
бъди настойчева и дерзай!успешно разрешаване на проблема!

# 490
Когато ходихме на лекари изследванията на кръв са в норма, а на урината не. Първия път беше хематурия, после пак масово еритроцити. После правихме друго изследване само на еритроцитите в урината-дисморфни- в норма и седимент- 10 пъти над нормата. В спешното урина не можа да даде, че се беше обезводнил от повръщане. На кръвта бяха леко завишени левкоцитите. Утре сме на лекар(как ще отикаме до утре), но се страхувам, че пак няма да има диагноза и не знам како да правим вече!

# 491
sasi6, от кой град сте? Според мен трябва да влезете в нефрологично отделение на болница, за да се изследват по-подробно бъбреците. И да ви се предпишат адекватни лекарства за лечение, а не само обезболяващи. А щом е обезводнен, още по-лошо. Трябва задължително да пие много вода, за да може да прочисти пикочните пътища, ако има камъче, да излезе. А в обикновената урина има ли полошителни резултати за белтък, нитрити ? И не се ли виждат песачинки в утайката?

# 492
От Русе сме. На обикновената урина белтък-положителен, а на следващите пише-опал. Какво означава това?
В урината има видимо утайка като власинки, но песъчинки не. Днес пи доста вода и чайове и последните 2 пъти урината изглежда като вода.

# 493
Опалесценция - наличие на малко количество белтък(албумин) в урината. Един плюс би трябвало да е повече.

Но сте категорично за повече изследвания!!! Детето се мъчи.
Не знам откъде сте, но тук момичетата се борят с тези проблеми с години и могат да препоръчат добри детски специалисти.

# 494
Утре сме на лекар. Ще му поискам повече изследвания, но не знам какви. Ало може, кажете какви изследваниа смятате, че е необходимо да се направят?

Общи условия

Активация на акаунт