Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 17

• 94 009
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
мила pape6,в сф има великолепни специалисти.аз след множество грешки,също провеждам лечението си в сф.
пожелавам ви бързо откриване на причината и ликвидирането й! Hug Praynig Hug

# 586
Момичета, подарявам нитрофурантоин сироп с годност юли 2011г. Английски е  - името на лекарството е Nitrofurantoin oral suspension.

# 587
Ани, браво и от мен!Успех и на другите в борбата с бактерии и т. н.!

# 588
  • Благоевград
Към тези, които са правили операция на бъбреците:

Освен ехографски прегледи на 6 м. и урина периодично, правите ли някакви други изследвания? И до колко време трябва да се продължава с тези  наблюдения /ехограф и изследвания/, защото чувам различни мнения: от -вече няма нужда, до - до към 7 годинки, поне.

Ани27, много се радвам за вас. Всъщност и тук има тенденция да изчакват децата докъм 1 годинка и тогава ги оперират. Останах с такова впетчатление, защото преди операцията аз много се ядосвах, че сме се забавили доста във времето от първи симптоми /бактерии, Т. и т.н./  до поставяне на диагнозата. Една самозвана нефроложка от нашия град лекува детето 3 месеца с разни прахчета, заради бактерии в урината и дори не ни прати на ехограф. Аз тогава нищо не разбирах и й се доверявах. Така на 1 г. стигнахме до операция с едва отлепващо бъбрече. Та тогава доктор Тасева - на ехографа в Пирогов ми казва, не се ядосвай, не сте се забавили във времето, то и без това ги изчакват докъм годинка и тогава ги оперират. А гледам, че вие на 1 г. вече сте израснали проблема. Явно всеки случай си е индивидуален. Ето ние без да искаме сме изчакали за операция до 1 г., но проблема си е останал и може би, даже се е задълбочавал след раждането.

Последна редакция: чт, 07 окт 2010, 16:10 от Bory_V

# 589
Бори, знам, че въпросът ти е ориентиран към мамите с оперирани дечица, но ще споделя мнение. Всички знаем, че проблемите с бъбреците в по-голямата си част се появяват, когато вече е....късно или в "най-добрия" случай заболяването е силно развито.
За 6 месеца не знам, макар че и моят доктор ме съветва за този период, но всяка година задължително. Израства или не, някой проблем винаги може да се върне и после....жалко за мъките от детството.
Дават се направления, не е никакъв проблем да се ходи ежегодно.
Поне аз така правя, а и тази година и децата ще минат през ехографа. Тях съм решила да ги водя веднъж на 2 години.

# 590
Аз и днес ударих на камък...доц.Сираков отсъства до понеделник...май е време малко да се кротна...колкото повече напирам за разни прегледи,толкова по-малко те се случват...

# 591
pape6 спокойно. Изпийте си АБ, пуснете си нова стерилна урина, и в понеделник се класирайте при доц. Сираков.
Аз също водих Мария на ехограф досега н а6м, ако след слдващият ни преглед всичко е наред, ще го оставя веднъж годишно

# 592
Вие всъщност открихте ли рпоблема при нея?Аз четох назад,но.....много дълга е темата и не успях да стигна до развръзката.Между другото дъщеричките ни са адашки Peace

# 593
  • София, "Младост 3"
Вие всъщност открихте ли рпоблема при нея?Аз четох назад,но.....много дълга е темата и не успях да стигна до развръзката.Между другото дъщеричките ни са адашки Peace
стават три адашки  Laughing

# 594
стават три адашки  Laughing
Peace да са ни живи и здрави.
Да оказа се че е със стеноза на уретрата, и с една лека операция нещата се решиха. Но докато го открият мина много време което е довело до хронично възпаление на пикочият мехур и леки дренажни изменения в бъбреците, по точно в десният.

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 12:11 от marychery

# 595
  • Благоевград
Моля,  кажете според вас ехографа ще покаже ли възпаление в бъбрека? И въобще какви изследвания показват възпаление? Вчера през деня вдигна Т. 37,5 без други симптоми освен дежурното "боли ме коремчето". Вечерта стигна до над 38,5 и през нощта се мята като риба на сухо. Тази сутрин отново е с 37,5. Тук в града нямаме детски нефролог., личната и тя толкова разбира от такива проблеми...та според вас какви изследвания да й търся?

# 596
да ще се види - пусни обикновена и срилна урина, кръв и ехограф.

# 597
Меричери,как стигнахте до проблема?Кой ви насочи какво да търсите и изследвате?

# 598
pape6 повечето момичета знаят вече наизуст нашите проблеми, аз съм тук от първата тема, няма да се повтарям. Съвсем скоро описах накратко как откриха проблема ни, на стр 30 , последният пост е мой, ако искаш прочето го.

# 599
  • софия
Момичета,  днес излезе поредната контролна урина на дъщеря ми - стерилна е !!!!!!   
Това чакане е нещото , коета най-много ми влияе на нервите. Ходя като по сто пъти за нещо и забравям къде съм тръгнала. Мъжо почна да ми вика Варвара Склеротикова.  Laughing.А като излезе резултата ми се върна разсъдъка.  261uu

Общи условия

Активация на акаунт