Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 17

• 94 000
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Браво!  bouquet

# 601
Дай Боже всички следващи да са такива Peace
Меричери,значи д-р Мирчов е открил проблема ви и ви е спестил доста неприятности...как мислиш,дали да не пробвам и аз при него?Или да отидем първо при Анадолийска?

Последна редакция: сб, 09 окт 2010, 19:48 от pape6

# 602
  • Благоевград
Някой може ли да ми разтълкува следните кръвни изследвания и дали са нормални за дете на 5 г. Опитах се да намеря публикувани преди време резултати, знам че някой качва в постовете си преди време, но не успях, за да ги сравня.

Левкоцити 16,2
Еритроцити 4,84
Хемоглобин 131
Хематокрит 0,39
MCV 27.2
MCH 339
MCHC 338
Тромбоцити 20,4
Лимфоцити 13,0 (Lym)
mid 66.6
Гранулоцити 3,3
Лимфоцити# 2.1
Моноцити# 10.8

# 603
# 604
Някой може ли да ми разтълкува следните кръвни изследвания и дали са нормални за дете на 5 г.
...
MCV 27.2
MCH 339
MCHC 338
....
Добър въпрос Simple Smile И аз се чудех за тези разчитания на кръвните изследвания.
Благодарности на Мечка Малинарка за дадения линк    bouquet
Там доста подробно е разяснено.
Само че пак не всичко ми стана ясно. В дадения линк http://tuci.lovelyforum.net/forum-f92/topic-t2610.htm   все пак не са указани всички букви ...   newsm78
Например за  това MCV, MCH ...?
И с кои  букви е  "Урея и остатъчен азот"?   

# 605
Това са изследвания на урина, при вас е само кръв. Сега ще проверя за другите, но ще си редактирам поста, да не пиша в нов.

И уговорка, че не знам дали за 5-годишно дете кръвните изследвания са с различни показатели от на възрастен. Според мен трябва да са еднакви.

ето - Важно значение за потвърждаването на желязодефицитния характер на анемията има определянето на такива параметри като средния обем на еритроцитите (MCV) и средното съдържание на хемоглобин в един еритроцит (MCH). MCV се изчислява чрез хематокрита и броя еритроцити, а МСН на базата на хемоглобина и съответното количество еритроцити. Нормалните стойности за деца 6-24 месеца на MCV и MCH се колебаят съответно от 72-100 фл и 25-35 пг, а при ЖДА са понижени

от тук е извадката http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=472

http://bgpsychiatry.org/bg_BG/refvalues ето референтните на трите показателя, но все пак пишат, че са ориентировъчни.

# 606
Мечка Малинарка  много ти благодаря Hug
Точно такава информация във връзка с характера на анемията търсехме, като на линковете дето си дала  Grinning

# 607
Моля, за нищо. Ти като свериш, кажи дали всичко е наред, да не ровя.  bouquet

# 608
Това което си намерила ми е предостатъчно засега.
При нас хемоглобина е под 100 и като гледам  
   MCV =63 ни е понижено при референтните стойности  дадени и от единия /82-98 fl/ или от другия ти линк  /72-100 фл./
а MCH =25  ни е на границата според единия линк  /25-35 пг/ и малко под при другия  /28-33 pg/   newsm78  (Има малко разминаване в двата линка, но нали и всяка лаборатория си има разлики)
А пише че от това MCV и MCH се определял и характера на анемията, тоест случаят май е в категорията на ЖДА - както и предполагаше докторката,  но пусна втори път изследване, че само единия показател бил отклонен Sad  и каза че сигурно ще сме за прием на желязо. Но изчакваше втория резултат... Ще видим другата седмица какво ще ни изпише.

А тази урея за която питах какво е означението  е заради бъбречните ни проблеми, но сега видях че са си го написали в изследването с думи. Сигурно така си се пише.

# 609
Да, с думи е в повечето случаи. Поне само така съм го виждала.

# 610
pape6 д-р Мирчов не е детски уролог, и затова не мога да дам препоръка. Аз лично съм доволна и от отношението му, и от вниманието което ни обръща, и от начина по който работи, отне години наред за да стигнеме до причина и отстраняване - нещо което се оказа че е вродено в 99% и е можело отдавна да се отстрани като проблем. Сега когато се наложи бебето да се води на уролог, пак при него отидохме. На регистратурата изришно ни попитаха неискаме ли д-р Такова да го прегледа, тя е детски уролог, ние отказахме. Какво да ти кажа, аз съм обиколила всички светила, на всеки бих препоръчала първо през тях да мине, но да търси няколко мнения.

# 611
Добре,по план отиваме при доц.Сираков.После ще звънна в педиатрията,за да видя как приемат.От цялата информация,която изчетох ми е една огромна каша...При Анадолийска в частния кабинет ли да отидем или?То,като гледам инфото от пъравата страница,май само за там са дадени кординати newsm78

# 612
Някой може ли да ми разтълкува следните кръвни изследвания и дали са нормални за дете на 5 г.
...
Хемоглобин 131  Хематокрит 0,39
MCV 27.2   MCH 339  MCHC 338
...
Bory_V на теб разчетоха ли ти някой резултатите за които питаш?
Защото гледам и при вас има по-ниско MCV от нормите дето ги има в линковете от Мечка Малинарка, но пък хемоглобина си ви е наред за разлика от нашия?  MCH пък май е височко?

# 613
Сега си погледнах и две-три кръвни изследвания назад, нали пускам на 6 месеца. И на мен на две тези МCV и МСН са ми малко извън нормите, на третото изследване са във. И отзад съм си записала( Embarassedщото много забравям), че докторът ми е казал, че това е малко "несигурно" като изследване, не всеки го правел както трябва и не било чак от такова значение, щом....нещо си (не съм записала Embarassed) е в норма.

# 614
Bory_V,левкоцитите са високи и говорят за възпаление,а тромб.-ниски.но може би вече са ти разчетени ..

Общи условия

Активация на акаунт