Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 17

• 93 932
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
pape6 виж мила,и аз мисля че няма защо да отлагаш снимката. Доколкото разбрах ще правите микционна, няма страшно. Неприятна е , но е важно да се разбере има или не проблем, и защо има бактерии детето. Няма причина да се тревожиш излишно, снимката минава и заминава, важен е резултата и по - нататъшното лечение.

# 661
Ра, ти имаш причина, но това девойче няма. Не че омаловажавам риска от нежелана бременност на нейната възраст.... Sad

( виждам последствията от противозачатъчните, пити от най-близката ми дружка, раждахме заедно - Две години ги е пила заради хормонални проблеми. При майка ми също имаше големи проблеми, но за нея да не говоря, защото е пила от първите възможни едно време) Статиите ги дадох най-общо, защото 1. Човек ако иска да се порови, ще разбере къде е истината (не съм особено наясно) и 2. Защото няма лекарство, каквото и да било то, което да не оказва влияние на бъбреците.
Ето, ти имаш причина, ще пиеш. Но тези хормонални таблетки при теб ще нормализират временно нивата на естроген и прогестерон...После пак ли ще ги приемаш? Докога?... Sad Всички тук пишем, че трябва да се търси първопричината. Когато е спешно, разбира се, че ще лекуваме симптома, но иначе?...
За съжаление съвременната медицина разглежда човека по отделно, а не като съвкупност и нерушимо единство от органи и системи.... (съвсем се отплеснах Crazy)

Ето, аз например реших проблем с липса на изпотяване и адски суха кожа с друго, вместо доживот да се мацам с разни овлажняващи продукти (с техните му парабени, консерванти и прочие).

Цитат
течение по средата на цикъла, раздразнителност, отпадналост, сънливост, честа смяна на настроенията, гадене, повръщане, напълняване или отслабване, главоболие.
Ето това например ме плаши, защото си е бъркане и в здравето, и в мозъка. И съвсем не е толкова рядко срещано като страничен ефект.
А всеки един ред от този втори линк е  намеса в природата на човека, в неговото собствено здраве, имунитет и т.н. Пак казвам изключвам основателните причини, но много жени омаловажават противозачатъчните като риск.

Има и още - веднъж свикнал да приема хормон, конкретният орган или жлеза става своего рода "мързелив". И ако преди не е произвеждал достатъчно, не виждам как после ще го приучим да го прави. Като с диабетиците - минат ли веднъж на инсулин, край, няма връщане назад. Докато при неинсулиновия диабет все още има шанс да се спасиш от допълнителен инсулин....както беше свекър ми десет години.

# 662
тази тема едва ли е за противозачатъчните..,но в тази връзка-най-новото изследване с участието на 3,5 млн.представителки показва,че подобряват паметта.
едва ли има нещо,което може да има само +-ве.даже и водата...

# 663
Наистина пооспамихме, но няма нищо, такива дискусии винаги са полезни за всички според мен.
Разбира се, че всяко нещо има две страни. Моите по-горни постове може би ме показаха като абсолютен нихилист относно съвременната традиционна медицина, но не е така Crazy
(и все пак честно казано предпочитам моята си памет, каквато и да е тя, отколкото изкуствено стимулираната. Ядките вършат същата работа за памет Joy)

# 664
Не вярвам да са от течности, напротив.
При калциевите например трябва да се ограничат млечните продукти.
При уратните, уратно-фосфатните  - друго и т.н. Crazy
Не от течности, а от съставките на соковете имам пред вид. По-точно подсладители, оцветители, консерванти.

# 665
sasi6,по отношение на камъните и диетичния режим,свързан с тях,мога да ти дам линк към един наръчник.

# 666
  • София
Добро утро,
Признавам си, че не съм чела цялата тема/ теми, ама с малко бебе ми е малко трудно. Embarassed
 Търся лични впечатления от д-р Русинов (работи в педиатрията и в МЦ Детско здраве). Интересува ме мнението ви за него и като лекар, и като човек.
Ще водя там едната от близначките, че нещо прави от лятото едни бактериални коктейли в урината ( първо Е.коли при контролната урина Протеус мирабилис, после пак ама все некатегорични резултати) и педиатърката се съмнява за срастване на срамните устни (според мен си е нормална, ама за не съм доФтор пак и трябва да видим къде е причината).
Предварително благодаря на всички, отговорили ми !   bouquet

# 667
биби, не мога да ти отговоря на конкретния въпрос, но се чудя срастването не се ли вижда с просто око? В смисъл още не е прегледала половите органи на детето ли? Защото ако не е, добре е първо да го направи, не да се гадае.

# 668
  • София
Ми тя детето го е гледала, когато е била малка и тогова всичко беше нормално (сега не го е гледала, защото в момента са на лагер, а пък и аз не съм говорила лично с нея, а пратих таткото за последните резултати), но така или иначе трябва да посетим нефролог след 4 стерилни урини и всичките с някакъв проблем. Rolling Eyes Иначе освен честото уриниране в края на лятото, което ме накара да пусна първата стерилна урина , детето няма никакъв проблем или дискомфорт.

# 669
Дано всичко бъде наред.
Седя и си мисля ако се случи на някое от децата ми, предпочитам срастнали устни, който проблем се отстранява все пак по-лесно, отколкото нещо с бъбреците. Макар че го пиша на прима виста де..... Все си е кофти
Пожелавам ви успех и пак да пишеш Hug

# 670
Аз също се присъединявам към молбата за инфо за д-р Русинов Peace
Който има впечатления,нека сподели Peace

# 671
Той е един от лекарите при които съм водила Мария - като човек е симпатичен и отзивчив, като специлаист, един от лекарите които казаха че не виждат проблем и ще го израстне.

# 672
marychery,как сте вие?
миналата седмица бях в токуда за няколко дена.най-после видях д-р такова.но май д-р мирчев е най-обяснителен,внимателен..и за това е ясно предпочитанието на мъничката..

# 673
.......... честото уриниране ......

едва ли причината е срастване. от друга страна- коктейли от бактерии - звучи като замърсяване? Колко стерилно е взета стерилната урина?

Колкото до детето и противозачатъчните, лекар ли ги е изписал? Само за противозачатъчен ефект, или и лечение на някакви проблеми?
 На тази възраст за контрацепция все пак за предпочитане е презервативът. /по мое време на тая възраст никой не правеше секс- малко съм дъртичка, понеже, ама си наваксвахме по-късно Heart Eyes/

И в крайна сметка- или - или. Всичко е накуп- ползата +рисковете, или липсата на ефект+ липсата на риск  при отказ от прием на препарата. Това е обобщено. Няма как да се вземат само ползите и да търсим пълна гаранция за липса на риск, странични ефекти и пр.  Всеки си преценява са себе си Hug
Примерът с диабета не е подходящ.

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 12:37 от ra2

# 674
  • София
.......... честото уриниране ......
едва ли причината е срастване. от друга страна- коктейли от бактерии - звучи като замърсяване? Колко стерилно е взета стерилната урина?

смея да кажа - доста стерилно. будя я, мия си ръцете, мия я на душа обилно и хубаво, мия си ръцете пак, слагам ракавици (еднократни, стерилни), отварям контейнера, като не бъркам вътре само отвън. карам я да пишка, после да спре за да изпишка средна струя в контейнера и го затварям. бъркам ли някъде?  Rolling Eyes
като казах коктейл - не по едно и съще време много и различни бактерии, а първо беше еширихия 10 на 4-та, която излекувахме със зинат (пробвах първо с хомеопатия, ама не стана само от 10 на 5 стана 10 на 4, после при контролната стерилна урина имаше протеус в малка концентрация. д-рката реши, че сме зацапали пробата, но препоръча миене с розов разтвор на калиев перманганат и след 3 дни нова урина. в нея също имаше протеус, ама чувствителн на всички антибиотици, което и се видя странно + някакви неясни бележки от лабораторията, и мнение, че резултатат не е категоричен. говоря описателно, защото последното изследване не съм го виждала - довечера ще ми го донесе мъжа ми.) всичко започна след като се прибраха от свеки лятото, а там 3 седмици почти всеки ден са били на басейн. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт