Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 17

• 93 950
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
pape6,ретроградната цистография(снимката на мехура),която ви предлага д-ра,може като контраст да използват метиленово синьо(което няма нищо общо с йодконтрастите и се използва също и в стоматологията при деца за визуализиране на кариеса),а от друга страна контраста въведен по този начин,не е венозно и няма такива директни странични ефекти и ....за това не го мисли това.пак повтарям-ти си на място,където даденият препарат(който и да е) им е в ежедневната практика.
аз също съм с ужасна алергия и венозна урография до този момент,не успяха да ми направят.единственият начин,по който успяха да получат информация е с изследването,което ви предлагат.
спокойна вечер!

# 646
Да, на мен ми правиха ретроградна пиелография после, с катетър до запушването в уретера. Всичко си изтече самичко, даже докторът, като му споменах притесненията си, каза, че тук в кръвта нямало да влизаме, пих кларитин (едно от по-леките противоалергични) три дни предварително. Между другото нямам алергия към йод. С йодсъдържащо вещество ми обработваха раната после. При мен е било просто от задържането в бъбрека.
Пак се извинявам, ако съм те уплашила Embarassed, но няма причина да се плашиш. И с обикновен контраст да направите изследването, това не значи, че нещо ще стане, просто колкото по-малко гадости влизат в тялото, толкова по-добре. (и това ти го пише пушач Crazy)

# 647
Сега,ново 20!Урината,която дадохме вчера е чиста.Друг док.,завеждащ отделение по микробиология към института по заразни и инфекциозни болести ме посъветва да не правя това изследване.Каза ми,4в 70% от децата на тази възраст са с уголемено легенче...и това се израствало.Реших да се консултирам и с Анадолийска,като последна инстанция.Ако каже,че имаме нужда от това изследване,ще го направим.

# 648
Включвам се в тази тема Simple Smile Не мога да дам по-конкретна информация, тъй като докторите не ми обеняват точно какво се случва! Правила съм си около 5-6 изследвания на урината и 4-5 прегледа на ехограф, който уж бил най-точния уред за сега! Урината всеки път ми излиза чиста веднъж не излизна нещо нередно newsm78 , което адси много ме очудва! Казаха ми, че може би съм в някаква възраст , в която органите ми се променяли и ще го израстна този период. иначе за противозачатъчните, обърнах се към тях след като направих необходимите изследвания и питах дали влияят на бъбреците. Пия ги от 4 месеца, не съм се тровела много, но съм доволна като цяло от тях- от презервативите имах някакво много гадно парене и ми казаха, че може да е нещо като алергия и след дълго мислене какво да правя реших да пия протозачатъчни, тъй като за спирали и повечето неща съм млада още! Но ако ми влияят и спомагат за образуването на камъни в бъбреците ги спирам! Просто вече не знам на какво да вярвам Cry Всеки лекар различно ми казва!

# 649
Включвам се в тази тема Simple Smile Не мога да дам по-конкретна информация, тъй като докторите не ми обеняват точно какво се случва! Правила съм си около 5-6 изследвания на урината и 4-5 прегледа на ехограф, който уж бил най-точния уред за сега! Урината всеки път ми излиза чиста веднъж не излизна нещо нередно newsm78 , което адси много ме очудва! Казаха ми, че може би съм в някаква възраст , в която органите ми се променяли и ще го израстна този период. иначе за противозачатъчните, обърнах се към тях след като направих необходимите изследвания и питах дали влияят на бъбреците. Пия ги от 4 месеца, не съм се тровела много, но съм доволна като цяло от тях- от презервативите имах някакво много гадно парене и ми казаха, че може да е нещо като алергия и след дълго мислене какво да правя реших да пия протозачатъчни, тъй като за спирали и повечето неща съм млада още! Но ако ми влияят и спомагат за образуването на камъни в бъбреците ги спирам! Просто вече не знам на какво да вярвам Cry Всеки лекар различно ми казва!
Ти дори не казваш от какво се оплакваш? newsm78 Парене? Кога, къде? Презервативи споменаваш, ако не ги ползваш - нямаш?! Много е неясно и несистематизирано.  ooooh!

# 650
Сега,ново 20!Урината,която дадохме вчера е чиста.Друг док.,завеждащ отделение по микробиология към института по заразни и инфекциозни болести ме посъветва да не правя това изследване.
Той не е специалист уролог или нефролог и не работи клинична работа. Не бих се водила по това мнение.

# 651

[/quote]
Ти дори не казваш от какво се оплакваш? newsm78 Парене? Кога, къде? Презервативи споменаваш, ако не ги ползваш - нямаш?! Много е неясно и несистематизирано.  ooooh!
[/quote]

Не е систематизирано, защото писах в друга тема и от там ми казаха, че е по-добре да пиша в тази. Иначе се оплаквам от болки в бъбреците, ходих по лекари никой с нищо особенно не ми помага! Просто питах дали противозачатъчните имат нещо общо със бъбреците! Лекарите ми казват, че нямало от какво да се безпокоя и да продължавам да си ги пия противозачатъчните! Ако някой знае дали влияят или е имал проблеми с бъбреците и е пил паралелно с това ОК ще се радвам да ми даде информация! Благодаря!

# 652
Лично аз не знам да има връзка  противозачатъчни- бъбречни проблеми. Защо реши, че е болка в бъбреците? Болка в областта на гърба? Бъбречни кризи с болка по хода на уретерите? /режещи, вертикално надолу - към мехура?/ , парене при уриниране, често пишкане?...........

# 653
Аз го посъветвах момичето да пише тук. Има камъни, нали така?
И е само на 17.
http://segabg.com/online/article.asp?issueid=1201&sectionid=8&id=00001 за бъбреци и хапчетата Tired

а това лично мен ме плаши - http://www.zdravnitza.com/a/nav/rubrics/raz/3/cat/1/sub/1/rub/8 чети внимателно и между редовете Confused

# 654
Сега,ново 20!Урината,която дадохме вчера е чиста.Друг док.,завеждащ отделение по микробиология към института по заразни и инфекциозни болести ме посъветва да не правя това изследване.
Той не е специалист уролог или нефролог и не работи клинична работа. Не бих се водила по това мнение.

Именно,затова ще се срещнем с Анадолийска.Часът ни е за вторник,дотогава няма да мисля,защото направо ще полудея Cry

# 655
Облаче, много ти съчувствам. Дано е само механично нараняване и детенцето се оправи. Щом няма други болки.

Ние пак бяхме в спешното. От 4.40 почнаха болките и не им подейства нищо. Първо взе 1 спазмалгон и нош па.  След час бусколизин, след 2 часа 2 бусколизина и 1 нош па без ефект. В 7 отидохме в спешното и след като чакахме 40 мин. да ни поканят вътре му биха профенид,който си носех .Отпусна го и сега не го боли, но като започне вече не знам какво да давам. Там лекарката ни изписа Би профенид. Някой знае ли каква е разликата между профенид и би профенид, че имаме първото изписано от нефролога. Колкото лекари, толкова лекарства.
Здравейте! няколко дни след това болката му слези надолу и лекаря каза, че скоро ще изпикае камъчето. След една седмица започна да изпитва болка при уриниране, която нямаше до тогава. На следващия ден ми каза, че пикае трудно и на другия ден, като се върна от училище каза, че е изпикал камъчето. За съжаление не можахме да го видим какъв беше този камък да причинява такава болка! Ходихме на лекар- той го гледа на видеозон( и преди не виждаше камък и сега също). Каза, че бъбрека е нормален и се надява, че това е било всичко. И аз се надявам! Но все се притеснявам да не би да има още. Не ни каза нищо за режим на хранене. Само да пие много течности. А на сина ми му писна от течности и сега като не го боли почти не пие. Между другото преди си пиеше много течности-разни сокове и сиропчета, и газирани напитки.. Дали може именно те да са причина за камъните?

# 656
Не вярвам да са от течности, напротив.
При калциевите например трябва да се ограничат млечните продукти.
При уратните, уратно-фосфатните  - друго и т.н. Crazy

# 657
Аз казах,че няма да му мисля повече,ама на!
Говорих с док.Момчилов дали да правим тази снимка на пик. мехур и т.н. и той каза да не отлагам щом толкова често имаме бактериите.Каза или Лилова или Желязков,нямало значение.Дали в Токуда са по-добри от детската клиника?

# 658
Мечка, четох, но не разбрах какво те притеснява. това за тромбите е единственото, дето си остава като смутено признание за повишен риск.
Първата статия е прекалено популярно написана, там е казано "проблеми с бъбреците", ама може да е всичко, толкова общо натряскано. Обикновено се имат предвид прояви на бъбречна недостатъчност, мисля си.
Предполагам, ще ми се наложи да гълтам разни хормони в скоро време и доста се позачетох, намерих и на друго място /специализирана литература на английски/, че високия естроген при нисък прогестерон води до риск от карцином на ендометриума, т.е по-добре човек да си пие прогестерона, отколкото да  не го прави.

# 659
pape6,много се радвам,че урината ви е чиста.браво!  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт