Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 17

• 93 984
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
Измъчили сте се  Sad...

Колко е голям?

Да ви разведря с едно стихче за мъжки майки ( аз нали съм с двоен розов щъркел Joy)

Утре, като дойде някоя напета —
с две глави над мене, два пъти по-млада...
Като ми открадне със очи момчето
и като запукат двамата на кладата...
Няма да го бъде! С чай ще я полея,
ще оскубя всички руси перушини.
Аз съм го родила, ще отива с нея!
Няма да го бъде! Да ме чуеш, сине.
Нали знам, жените сме невярно племе.
Тайните си мисли надълбоко крием.
Ти ще й напишеш някоя поема —
тя ще се засмее. И ще те затрие.
Тъй ще му говоря, само да порасне.
Само да започне сутрин да се бръсне.

А сега играят с Лидия във яслите —
и им се усмихвам.
    Вместо да се пръсна.

# 511
Simple Smile Хубаво стихотворние!  На 16 е.

# 512
Божеее... толкова ми е трудно да чета написаното назад за да потърся отговор на проблема си...
Първо искам да пожелая здраве и късмет на дечицата. А сега да споделя проблема си: Тази сутрин момченцето ми , което е на 3 годинки, изпишка оцветена в ръждиво урина. Притесних се, но сметнах за ненужно да звъня на лекар и го отдадох на това, че вечерта не се е будил да пишка. Към обяд ми се обадиха от градината- детето ми пишка кръв  #Crazy Унемях... Педиатърката каза да попитам дали не е ударен или да е паднал. По думите на госпожите не е , но малечко сподели че едно дете го е ритнало вчера. Педиатърката ни му пусна урина и се установи че има завишен белтък. Прати ни в Пирогов. Там , не се и сетих да питам кой е доктора насреща ни , ни накараха да се изпишка отново, след което ехограф и сега е на неоринал и чай от мечо грозде. Но детето не спира да пишка кръв. Вярно че към момента е пил само едно хапче и една чаша от чая, но... толкова съм притеснена че не си намирам място. Така ми се реве... Каза още ако вдигне температура да му дадем панадол и че ако продължава така в понеделник ще е на антибиотик. Какво да правя до тогава. А дефакто оплакването на малкия е само болка в пишлето. Не го боли коремче или гръбче ( по негов изказ )
Моля ви кажете дали мога да разчитам на качесвен преглед в почивни дни. Нямам търпение да дойде утрото и да го консултирам някъде.

# 513
oblak11,на 1-та страница има координати на уролози,нефролози..
стискам палци за бързо разрешаване на проблема! Hug Hug Hug

# 514
  • софия
Какви дози се пият от мечото грозде , стана ми интересно. Аз съм го пила , не ме очарова. Как го приема детенцето,  аз мисля да го давам профилактично на моята дъщеря. Скоро беше на Зинат ,заради е.коли.

# 515
Не е казал как и колко да пие от чая  newsm78( мъжът ми влезна с детето в кабинета а азотвън с бебето ) Сега изпи една чаша. На пакета също не пише нищо. Уф, да не съм го предозирала сега  Praynig

# 516
Системното предозиране с мечо грозде може и да е отровно. Освен това ако при едни бъбречни проблеми е добро(както при вас), при други е абсолютно противопоказно! Дава се точна доза и то само след консултация с лекар.
Аз ти предлагам седяща (топяща във вашия случай, предвид, че е момченце) баня със Тетра (смрадлика) на пишлето, пише си как се прави отварата, трябва да е и с приятна температура, не гореща.

Билките може да са много полезни, но в никакъв случай не трябва самолечение. Дори прекаляването с чай от лайка може да доведе проблеми.....

Ето ти един примерен линк за мечото грозде http://www.bb-team.org/articles/3230/#axzz10TvUnwOk макар че нещата ги знам от другаде ( моят специалист едно време каза, че в моя случай мечото грозде ми е абсолютно противопоказно)

# 517
Облаче, много ти съчуствам. Дано е само механично нараняване и детенцето се оправи. Щом няма други болки.

Ние пак бяхме в спешното. От 4.40 почнаха болките и не им подейства нищо. Първо взе 1 спазмалгон и нош па.  След час бусколизин, след 2 часа 2 бусколизина и 1 нош па без ефект. В 7 отидохме в спешното и след като чакахме 40 мин. да ни поканят вътре му биха профенид,който си носех .Отпусна го и сега не го боли, но като започне вече не знам какво да давам. Там лекарката ни изписа Би профенид. Някой знае ли каква е разликата между профенид и би профенид, че имаме първото изписано от нефролога. Колкото лекари, толкова лекарства.

# 518
Облак 11, отидете на друг лекар!
Нас в Пирогов, след едно пишкане с кръв, урина с белтък и левкоцити, ни объркаха, оставиха ни да чакаме един уикенд и след това детето направи от цистит - пиелонефрит. Там като че ли, ако не си на умиране, не ти обръщат внимание ...
Съвсем никаква Т ли нямате? Ние бяхме с 37,5 и след 2 дни - 40 градуса. Не искам да те плаша, но вземете мерки навреме. Пуснете и една стгерилна урина, защото при нас се оказа, че има бактерии.

Иначе, за през почивните дни - ако продължава кръвта и вдигне Т - препоръчвам ти да идете в Педиатрията към Медицинска академия. Там приемният кабинет е денонощен. Нефрологичното отделение е хубаво, в случай, че се наложи, де ..
Иначе мисля, че е добре да започнете антибиотик, защото не знам дали единн неоренал ще успее да предотврати възпалението да тръгне към бъбреците ....

# 519
Леле, момичета, че вие сте повече от лекари !!!
Много благодаря на всички ви за бързите отговори и съвети.
Мечка Малинарка, много, ама много благодаря за инфото относно мечото грозде. Откъде да знам че е опасно  предозирането му. То и аз съм си за бой, защо не прочетох нещичко за него. Уф, поне доктора да беше казал по колко чаши да пие. Днес е изпил една от 250 мл. Може и да не му давам повече.
sasi6, от твоите уста в Божиите уши  Praynig И на вас, сърдечни пожелания за бързо оздравяване. Като те чета и се чудя в каква държава живеем. Какво е това 40-минутно чакане пред спешен кабинет и всичките други подробности които споменаваш  #Crazy
Флай, снощи цяла вечер съм го следяла затемпература... че дори ми се стори твърде студен към сутринта. Слава Богу, урината му се поизбистря, но наистина ще отидем и на друга консултация. Толкова ме е страх, че не ми се мисли, удря ме на рев по всяко време.

# 520
Облак11, хубаво е, че нямате Т. Дано не съм те уплашила прекалено много, просто повечето от нас тук са препатили и затова ... И аз много се плаша когато усетя някакви "бъбречни" симптоми, веднага се подготвям за най-лошото ... Дано наистина да е нещо в следствие от удара.  Какво е това ритане и биене в тези детски градини ...

Саси6, много лошо, че продължават още болките, измъчи се детето ... Мисля, че би трябвало да няма разлика м/у Профенид и Би-профенид, мисля, че е едно и също активното вещество - кетопрофен, просто едните май са свещички, а другите хапчета / с различни милиграми /.

# 521
зДравейте и от нас, леле колко сте изписали...
Облаче спокойно. Но си следи детето - температура, болки, променя ли се цвета на урината. Казали са ти вече и киснене в тетра и смрадлика. Не ти пречи да си направите и още една консултация няма да ви навреди. Бързо да се оправя малчо. Флай какво да ти кажа за градините и училищата, на моят син преди няколко месеца му спуктъпанчето с удар. Аз все обяснявах да не се бие, да не нарани някой, и в резултат той пострада. Сега съм го оставила, набил е половината клас и вече не го закачат. Sunglasses
Саси, на вас пожелавам бързо оправяне, но и бих те посъветвала да дойдете ако трябва до София, да потърсите второ и трето мнение, колко дни със силни болки се събират вече при вас

# 522
Някой да знае нещо за Д-р чаначев от Пирогов / клиника малинов

# 523
marychery,как е марийчето?на баклофен ли сте?а бебчо?ти? Hug Hug Hug

# 524
Момичета, много сте мили   bouquet
Ние сякаш сме добре ( да не чуе дявола) Ще направя още една консултация с уролог, а утре ще пуснем урина да видим след като цвета се нормализира дали белтъка е още висок  newsm78. Ще пиша отново, а до тогава , малките дечица да се оправят  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт