Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 17

• 93 958
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
вече съм пред нервна криза-след 7 дни зинат сега в урината имаме не само еколи,но и клебсиела #Cussing out #2gunfire и познайте -най-вероятно ще ни вкарат в болница според мен

# 631
По-добре я направете. Все пак има уринен ток, който ще избута навън, ако вкарате нещо. Така си мисля, де.

Сега с тия Е коли и клебсиела сте бетер мен....Само че при мен се появиха след изваждането на бъбрека, явно са били вътре. После с течение на времето съм се отървала от тях, след като вече е нямало причина - другият ми бъбрек е съвсем здрав (пу-пу)
Просто не знам какво да кажа. Но ви трябва антибиограма.

При всички случаи АБ така ще "довършат" чревната флора, оттам и останалото, че....чак яд ме хваща, честно.
Сещам се за още един вариант. Аз много приемах - по време на чистенето - Ентеросан - лактобацили и техните ензими. с тези полезни бактерии, когато се насити организма, неутрализира преимуществото на останалите. Но доколкото знам не е добре да се приемат заедно с АБ, защото АБ се бори и с тях, тоест един вид неутрализация се получава. Пият се след АБ лечение, в продължение поне на месец-два. Може да питате доктора за тях - Ентеросан - основен.

Преди време бях дала линк за Ентеросаните - има много видове, включително и при бъбречни проблеми, ако не се лъжа.
С чичо Гугъл можеш да потърсиш.

Оф, горките....... Sad Twisted Evil

# 632
pape6,а бактериите повече ли от 10на 5 са?
оф,мила,много е трудно решението дали да се довериш на някой д-р или не..лично аз бих опитала.трябва да се открие проблема или да се останови,че няма проблем и да престанеш да живееш в страх и съмнение.под суровият вид,може да се крие невероятен специалист.а тези много слънчевите и омагьосващите с приказка,не винаги вършат работа.
имате ли остатъчна урина?
стискам ви палци!

# 633
По-добре я направете. Все пак има уринен ток, който ще избута навън, ако вкарате нещо. Така си мисля, де.

Сега с тия Е коли и клебсиела сте бетер мен....Само че при мен се появиха след изваждането на бъбрека, явно са били вътре. После с течение на времето съм се отървала от тях, след като вече е нямало причина - другият ми бъбрек е съвсем здрав (пу-пу)
Просто не знам какво да кажа. Но ви трябва антибиограма.

При всички случаи АБ така ще "довършат" чревната флора, оттам и останалото, че....чак яд ме хваща, честно.
Сещам се за още един вариант. Аз много приемах - по време на чистенето - Ентеросан - лактобацили и техните ензими. с тези полезни бактерии, когато се насити организма, неутрализира преимуществото на останалите. Но доколкото знам не е добре да се приемат заедно с АБ, защото АБ се бори и с тях, тоест един вид неутрализация се получава. Пият се след АБ лечение, в продължение поне на месец-два. Може да питате доктора за тях - Ентеросан - основен.

Преди време бях дала линк за Ентеросаните - има много видове, включително и при бъбречни проблеми, ако не се лъжа.
С чичо Гугъл можеш да потърсиш.

Оф, горките....... Sad Twisted Evil

Ами,започнах да давам етеросан веднага след като спрях АБ.Сега ако започнем с нов ще трябва да го спра...
За микробното число все още не го знам,утре ще ми го кажат...днес дадохме още една урина,лаборантката смята,че клебсиелата е от замърсяване.Утре ще занесем урина и в микробиологията на инфекциозна болница,пък ще видим.
Много се притеснявам да не вдигне пак Т...

# 634
Пъпеш, питай за екскреторна урография, дато контрастът се вкарва венозно и се изпишква. микционна - контрастът се вкарва с катетър в мехура, обаче пък от друга страна, при всяко пикаене ако има рефлукс, микробите си отиват нагоре по уретера към бъбрека. С контраста това ще се види. Щом някой ти предлага изследване, не отказвай. После ще обикаляш и ще питаш, но те няма да искат. Всички сме миналши оттука. Ние първо правихме екскреторна и после микционна.

# 635
И ако можеш да си позволиш, не купувай контраст с йод, свястните почват от 140-150 лв нагоре. Sad

# 636
И ако можеш да си позволиш, не купувай контраст с йод, свястните почват от 140-150 лв нагоре. Sad

Други контрастни вещества за рентген не съществуват, доколкото знам. Само йодни. За контрастиране на стомах и черва се ползва бариева каша, но не и за друго.

# 637
Снимката ще ни струва 40лв,контрастът 10.Така ми каза док,но не ми каза от какъв тип точно ще бъде Rolling Eyes Контрастът,вкаран през вената не се ли прави с упойка?
Лошото при нас са тези бактерии,с тях,знаете,няма как да стане каквото и да било изследване...ужасявам се при мисълта,че ще трябва да пием още един АБ #Cussing out Всички ми казват,че Зината не е най-доброто лечение в случая.....а следващият дали ще бъде???Ужас...

# 638

Други контрастни вещества за рентген не съществуват, доколкото знам. Само йодни. За контрастиране на стомах и черва се ползва бариева каша, но не и за друго.

уууу, правилно. Те са йонни е нейонни йод контрастни. Имат разлика голяма. Забравила съм коя беше причината едните да са по-добри от другите Embarassed

# 639

уууу, правилно. Те са йонни е нейонни йод контрастни. Имат разлика голяма. Забравила съм коя беше причината едните да са по-добри от другите Embarassed

Ами,аз едвали ще имам избор...но ще попитам

# 640
Винаги имаш, но ще трябва да плащаш, а и не се знае дали го има в болницата. Те марки бол. На всичкото отгоре е добре специалист да ти даде съвет.

На мен лично ми сложиха такъв за 80 лв, казаха, че никога не давал реакции, което си беше чиста лъжа. Хем по време на самото изследване започнах да треперя от странен студ - хайде ,от мен да мине, отдавам го на стреса, защото вероятно си беше от страх.
Но пък никога няма да простя, че не отчетоха, че имам хидронефроза 4-та степен със запушен уретер, тоест няма уринен ток там. И четири дни след изследването, поради навлезлия контраст в болния бъбрек, който няма как да се оттече, освен аааааадски бавно чрез кръвта, започнах с обриви, изтръпване на ръцете и т.н. Траях два дни, накрая ми боднаха в дупето един урбазон или алергозан, пих още три дни и....мина. Ама добре, че тровенето стана бавно.

Не се плаши, при вас няма запушен бъбрек -  пиша го само защото трябва да се знае. В листовките добре е обяснено, че задължително преди това изследване трябва да се направи проба за чувствителност към препарата. Лошото е, че изследването го приемат за рутинно и май никой не тестват. Но пък и ти можеш да си го направиш вкъщи. Мацаш малко йод на свивката на ръката и наблюдаваш едно денонощие - като при боите за коса.

# 641
 pape6,по-новите препарати,освен,че са по-скъпи ,са по-пречистени и с намалени странични ефекти.а за деца алергичното тестване е задължително.така,че не се притеснявай и за това.
кога ви е изследването?

# 642
Винаги имаш, но ще трябва да плащаш, а и не се знае дали го има в болницата. Те марки бол. На всичкото отгоре е добре специалист да ти даде съвет.

На мен лично ми сложиха такъв за 80 лв, казаха, че никога не давал реакции, което си беше чиста лъжа. Хем по време на самото изследване започнах да треперя от странен студ - хайде ,от мен да мине, отдавам го на стреса, защото вероятно си беше от страх.
Но пък никога няма да простя, че не отчетоха, че имам хидронефроза 4-та степен със запушен уретер, тоест няма уринен ток там. И четири дни след изследването, поради навлезлия контраст в болния бъбрек, който няма как да се оттече, освен аааааадски бавно чрез кръвта, започнах с обриви, изтръпване на ръцете и т.н. Траях два дни, накрая ми боднаха в дупето един урбазон или алергозан, пих още три дни и....мина. Ама добре, че тровенето стана бавно.

Не се плаши, при вас няма запушен бъбрек -  пиша го само защото трябва да се знае. В листовките добре е обяснено, че задължително преди това изследване трябва да се направи проба за чувствителност към препарата. Лошото е, че изследването го приемат за рутинно и май никой не тестват. Но пък и ти можеш да си го направиш вкъщи. Мацаш малко йод на свивката на ръката и наблюдаваш едно денонощие - като при боите за коса.

Ох,момичета!
Аз си мислех,че това са достатъчно познати болести на докторите,а вие в какви филми ме вкарвате...освен,че за една седмица се "образовах за разни изследвания,диагнози,бактерии,лечения и т.н. Сега трябва да чета и за контрастни вещества...кого да питам?За този док. това изследване е супер обикновенно,не изисква никаква подготовка,никакви странични реакции и т.н.Сега освен да го питам за по-скъпо в-во и евентуално ще ми каже да си го набавя сама.В болницата едва ли го имат (по-скъпо имам предвид).

Изследването е...когато изчистим тъпите бактерии.Т.е не се знае кога #Cussing out

# 643
pape6,не се притеснявай.та ти си в педиатрия,където го правят рутинно.
ще се опитам да ти намеря някакво инфо.сещам се,че такъв нов,пречистен препарат е омнипон.ще помисля и пак ще пиша.

# 644
Стига се плаши. То вярно постът ми беше малко кофти, но го написах, защото знам, че при вас няма причина да остане контраста в тялото, ще го изпишкате за нула време.
А и силно се надявам и ще се радвам наистина поне на дечицата да им правят тест!
За препаратите съм чела миналата година, след изследването Mr. Green, но наистина нищо не помня вече newsm78

Общи условия

Активация на акаунт