Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 17

• 93 933
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
.......... честото уриниране ......
едва ли причината е срастване. от друга страна- коктейли от бактерии - звучи като замърсяване? Колко стерилно е взета стерилната урина?

смея да кажа - доста стерилно. будя я, мия си ръцете, мия я на душа обилно и хубаво, мия си ръцете пак, слагам ракавици (еднократни, стерилни), отварям контейнера, като не бъркам вътре само отвън. карам я да пишка, после да спре за да изпишка средна струя в контейнера и го затварям. бъркам ли някъде?  Rolling Eyes
като казах коктейл - не по едно и съще време много и различни бактерии, а първо беше еширихия 10 на 4-та, която излекувахме със зинат (пробвах първо с хомеопатия, ама не стана само от 10 на 5 стана 10 на 4, после при контролната стерилна урина имаше протеус в малка концентрация. д-рката реши, че сме зацапали пробата, но препоръча миене с розов разтвор на калиев перманганат и след 3 дни нова урина. в нея също имаше протеус, ама чувствителн на всички антибиотици, което и се видя странно + някакви неясни бележки от лабораторията, и мнение, че резултатат не е категоричен. говоря описателно, защото последното изследване не съм го виждала - довечера ще ми го донесе мъжа ми.) всичко започна след като се прибраха от свеки лятото, а там 3 седмици почти всеки ден са били на басейн. Rolling Eyes

За срастването,защо не се обърнете към доц.Сираков от МД?

Добре,момичета,препоръчайте ми някой сигурен лекар,който на вас е ппомогнал да разбере причината за проблемите.Виждам сте доволни от лекарите в Токуда...

# 676
 pape6,уролозите ,които споменах в "токуда"са за възрастни.д-р такова е детски уролог,а доц.лилова-нефролог,но аз нямам впечатления и от двете..

# 677
  • София
За срастването,защо не се обърнете към доц.Сираков от МД?
Сега като каза доц. Среков се сещам, че сме я водили на преглед при него, когато беше на около 1.5 г. и  й се бяха подули гърдичките, та ендокриноложката ни прати при него. Тогава я огледа и външно и на ехо и нямаше никакъв проблем. То това срастване е по рождение нали ? Не може да се "придобие"  Mr. Green
Ina15, нашата педиатърка препоръча или Токуда (най-вече Лилова, но там с талон се чакало около 3 месеца за преглед по нейните думи) или някой от педиатрията.

# 678
Напротив, подходящ е примерът с диабета. Липсата на Бета клетките или тяхната малфункция.
Лягаш три дни и лежиш. Като станеш си като....парцал. Защото нямаш тонус. При липса на физическа активност и при най-малкото движение сърцето ти започва да бие лудо - защо, защото не е тренирано. Всичко е на един принцип - всеки орган или мускул в тялото иска възпитание.

Момичето на 17 не приема противозачатъчните заради болест, доколкото знам. Не е това проблемът, а камъните. Но май се отказа да пише.

# 679
bibi,платено при лилова и при уролозите-става веднага или почти веднага.

# 680
  • София
bibi,платено при лилова и при уролозите-става веднага или почти веднага.

да, затова уточних, че с талон е по-бавно. мен не ми е проблем за си платя един преглед, ама страшното идва, ако се наложи последващо лечение и изследвания, затова предпочитам да ползвам направлението.

# 681
Биби, идеално описание на взимане на стерилна урина Hug. Чак до ръкавици не съм стигала, да си призная честно. В педиатрията давахме  по време на стационарния престой на няколко пъти. В ония условия няма как всичко да е перфектно, но нямаше растеж. В такъв случай може би наистина не е замърсяване. Ешерихия и протеус са едни от най-често изолираните микроби при уроинфекции. Tired. Имали сме ги и двете, първо протеуса, после ешерихия.

# 682
  • София
Ешерихия и протеус са едни от най-често изолираните микроби при уроинфекции. Tired. Имали сме ги и двете, първо протеуса, после ешерихия.
Вие пък в обратен ред.  Rolling Eyes Аз много ги оглеждам и нали са 2 еднакви все ги сравнявам. Тя чат-пат се зачервява леко, още я мажа с бебешки крем понякога  Rolling Eyes, докато сестра й е перфектна (да не чуе дявола). и зачервяването все съм го отдавала на това че е по-дебеличка, ама може и да не е било така. като се замисля то урина и е вземано преди година може би . не зная кога са профилактичните прегледи, вече им изгубих дирите.

# 683
  • София
Здравейте, мами, имам нужда от съвет и помощ. Дъщеря ми е на 3 години, е с ВУР - везикоуретерален рефлукс. Откриха й го , когато беше на 10 месеца и направи пиелонефрит с еширихия коли над 10 на 5та степен. Лекуваха ни в Токуда, оттогава е на 3 или 6 месечно проследяване при доц Лилова. Рефлуксът беше 4та степен, година след това на цветната снимка беше намалялна 2ра степен. Успокоих се, че ще се справим , беше изцяло на хоемопатично лечение, но, ето че при последното вирусно заболяване не се справихме, поддържа висока температура повече от 4 дни и отново ни приеха. Д-р Такова, детски уролог от Токуда, е категорична, че няма смисъл повече да се чака и ни посъветва да опитаме с дефлукс- неоперативнаманипулация. Въпросът ми е някои от вас правил ли е такава, доколко е успешна (по нейните думи успеваемостта е 50-60%) и къде бихте ни посъветвали да го направим. Четох в старите теми ужасни неща за Пирогов и възможността за инфекции, от друга страна, ако тама операторите са добри. Какви са негативните страни на тази намеса? Какъв е вашият опит с лекарите? Благодаря ви сърдечно.

# 684
  • shumen
Момичета при мене май ще се окаже,че са бъбреците пак.Женската работа свърши,а тази вечер имам ужасни болки.Само да не вдигна и Т,че тогава незнам какво ще правя.Сама съм тази вечер(мъжо го няма) и ме е страх.Сама в Спешното няма да отида, каквото и да става.

# 685
Дани, не се плаши, миличка. Ако се наложи, ще ходиш в спешното, не стой така да стискаш....самичка Sad

Енита, другите мами ще ти пишат, не съм наясно, но ви пожелавам успех и в най-скоро време всичко да остане зад гърба ви.

# 686
danaeka,споко.не мисли така!понякога и от песъчинка ,може да има болка.аз вече си мисля,че ако съм без болка,не е сигурно дали съм жива..
позатопли се,пийни повече течности,чай от мащерка и мента-те имат спазмолитично действие.
безпроблемна вечер и сладки сънища ти желая! Hug Hug Hug

# 687
Момичета вижте на какво попаднах в една тема тук във форума
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=282833.msg7125066#msg7125066 - по конкретно последният пост, това е към всички които питаха за операция и прегледи в Токуда - доц Кюркчиева работеше дълго време в Детска урология пирогов, мисля че е с доказано име в детската урология
Аз не искам да препоръчвам, защото колкото пъти съм го правила, толкова и съм съжалявала - винаги има за и против, започва едно оплюване и спорове кой на кого е помогнал, на кого не, следват лични нападки. На нас следл лутане в Пирогов, Педиатрията, Детско здраве и тем подобни, ни помогнаха в Токуда. Доволна съм,както виждам, вече има и двама детски уролози с доказано име д-р Такова, и като оператор доц. Кюркчиева. Аз съм много доволна от нашият доктор, д-р Мирчов, който обаче не е детски уролог. Добър спциалист там е и завеждащият на отделнието д-р Давидков. Само да добавя че когато аз се насочих към Токуда, все още нямаше детски уролози и аз все пак взех за себе си решение къде ще следя детето си.

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 11:05 от marychery

# 688
Момичета вижте на какво попаднах в една тема тук във форулма
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=282833.msg7125066#msg7125066 - о конкретно последният пост, това е към всички които питаха за операция и прегледи в Токуда - доц Кюркчиева работеше дълго време в Детска урология пирогов, мисля че е с доказано име в детската урология

Като ходихме при д-р Такова и я разпитах за операциите, дали само в Пирогов се правят, тя каза, че вече и в Токуда правят операции, оперира тя, а и щяла и някаква доцентка да започва в Токуда, явно за доц. Кюркчиева е ставало дума.

# 689
  • shumen
Момичета за сега съм малко по-добре.Но снощи направо си направих криза.Утре,ако спре да вали ще отскоча до личната.Да видим да ми даде направление за кръв и урина,ако може.

Общи условия

Активация на акаунт