За любовта

• 46 778
  • 666
  •   1
Отговори
# 105
A m b e r, ти ми припомни нещо, колко години ми отне да разбера, че в основата на всички взаимоотношения и начинания е безусловната любов към себе си. Не нарцистичната и егоистична самовлюбеност, а топлата, прощаваща, всеотдайна любов, която ако не присъства, търсиш у другите и все не ти достига и все не е точно, каквато си си представяла.... Онази, която те прави завършен, спокоен, уверен и цялостен Simple Smile

Та, откакто я изпитвам, нямам никакви притеснения относно "претопяването" и "загубването", които преди това ми бяха специалност и доведоха до много нездравословни последици ooooh!

Тя води и до откриването на любовта навсякъде, във всичките й измерения и изместване на фокуса от т.н. Единствена любов, без която никак не можем и на която така разчитаме и упорито търсим, за да се осмислим...

Просто няма нужда, всичко, колко нас е Любов  newsm51

П.П. Направо се чудя защо Пролетта не са я кръстили направо Любов Simple Smile Този сезон е магичен  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 16:25 от Green dream

# 106
  • Русе
  Green dream ,   bouquet

# 107
Любовта е живота...
Когато човек изгуби способността си да обича той е мъртва душа...

# 108
http://toltecs-today.hit.bg/Love.htm

Моето днешно споразумение:Любовта не задължава и не очаква. Когато обичаш, правиш всичко, защото искаш да го направиш. Всичко се превръща в удоволствие, в игра, която ти носи радост. Когато обичаш, не очакваш да се случи нещо, затова каквото и да се случи, то е добро и няма място за разочарование. 

# 109
Любовта е велико чувство, двигател на живота!
Добре е, когато е чиста , искрена, взаимна и споделена.  bouquet

# 110
Толкова много пишем и четем за любовта, толкова необходима и желана е... А защо понякога носи и толкова болка?  newsm78 Колко всъщност трае любовта, колко дълго може да ни радва? Ние ли определяме силата и продължителността й или сме само нейни "консуматори"... Защо често аз се влюбвам в някой, който не ме забелязва, а този който ме иска- аз не оценявам... Все въпроси, въпроси... на които блондинка като мен не може да намери отговорите... Mr. Green

# 111
Такива люляци са разцъфтели, такива аромати и цветове, че наистина си е магична любов пролетта!

Лунна пътека, може би сме консуматори, когато не е истинската, всепоглъщаща любов? А тя май може да се случи само веднъж в живота (че и това дори си е късмет  Grinning)
Не си срещнала все още човека за теб. Дано ти се случи скоро!

Онази, която те прави завършен, спокоен, уверен и цялостен Simple Smile

# 112
Тони,
Позволи ми да не съм съгласен с теб. Корените на любовта за мен са в това на първо място да обичаш себе си. Едва тогава идва цветът на любовта да се обичате взаимно с друг човек, а плодовете са когато създадете децата на любовта - за мен тогава се проявява безусловната любов... Тези плодове също хващат коренчета в земята и всичко се завърта отново Simple Smile
Така усещам аз любовта...

Обичам ви!

bouquet

# 113
Лунна пътека, за мен когато има болка... Тя е сигнал, че любовта не е любов... Няма любов с болка. Болката е в това как избираш ти да изживееш ситуацията. Имаш правото да избереш да страдаш като се затвориш или да се разшириш като порасне любовта ти. Енергията около теб е като вятър, но само ти решаваш кога да опънеш платната. Болката може да си остане болка завинаги, но ти можеш да избереш и тази същата болка да бъде родилна. Да сътвори нещо прекрасно. Ние творим изживяванията си...

Цитат
Моето днешно споразумение:Почувствай красотата, която живее в теб. Можеш да възприемаш красотата наоколо, само когато чувстваш красотата, която е в теб. Почитай тялото си и го приемай такова, каквото е. Твое право е да се чувстваш красив и да се наслаждаваш на себе си. 

http://6turcite-old.hit.bg/akordi/navecherie.txt
Цитат
G  Em  C  D
      G           
1.Светът не вярва в стари богове!
    Em
Светът не чака нова Богородица!
    C
Светът си знае както две и две
    D
какво е безизходица.

2.Върти се нощем в тясното легло
в безсъние хроническо
и нявгашното пещерно тегло
изглежда му епическо.

Припев:
G  Em7    Cadd9           D
      И сто годишните войни,
G  Em7   Cadd9         D
      и бутафорните нашествия,
G  Em7   Cadd9           D
      и тези реформаторски войни
           Cadd9            D
      без никакви последствия
           Cadd9            D
      без никакви последствия

3.И онзи доктонерски патос,
залял трибуните и пресата
Светът забрави всичко свято
и всичко сменя в интересите

4.Светът не иска и да знае
какво ще му се случи скоро.
Начало ли е, или краят -
светът е схванат от умора!

Препев:
А ти на себе си се помоли!
И вярата ти нека е всесилна!
Моли се, докато те заболи!
Защото всяка болка е
Защото всяка болка е
родилна!
Ааа...

\соло на бас\ A G /2

Защото всяка болка е
Защото всяка болка е
родилна!  Ааа...  нана нана...

# 114
А моето днешно споразумение е целта, която съм си поставила:
"Играй като дете. Най-щастливите моменти в живота са, когато играеш като дете, когато пееш и танцуваш, изследваш и твориш просто за удоволствие. Да се държиш като дете е прекрасно, защото това е естествената същност на човека."
Когато се чувствам като дете, съм най-щастлива и безгрижна...

# 115
 Stop Човек, Лунна пътека си знае дали обича себе си или не. Ти по какво отсъди едното?  newsm78 И в двата случая - тя все още не е открила човека, с който да сподели любовта.
(надявам се се прави разлика между обич към себе си и егоцентризъм  Grinning)

Лунна пътека, за мен когато има болка... Тя е сигнал, че любовта не е любов... Няма любов с болка. Болката е в това как избираш ти да изживееш ситуацията. Имаш правото да избереш да страдаш като се затвориш или да се разшириш като порасне любовта ти. Енергията около теб е като вятър, но само ти решаваш кога да опънеш платната. Болката може да си остане болка завинаги, но ти можеш да избереш и тази същата болка да бъде родилна. Да сътвори нещо прекрасно. Ние творим изживяванията си...

В любовта има двама души. Наличието на болка може да означава, че съществува любов само от едната страна, не и от двете, което само по себе си не изключва наличието на любов  Wink

"Ние творим изживяванията си", ама взе много като от книжка да пишеш бе, Човек!  Laughing Точно при любовта, особено несподелената любов е най-трудно да вземеш избора да не те боли! Защото боли до смърт, колкото и да не искаш да те боли! И е нужно време за отшумяване на болката. Нужно е време, за да се вземе избора да продължим живота и без човека, към който сме изпитвали чувства! А това може да стане само, когато болката поутихне.  Човешки същества сме, не сме машини с програмиране  Whistling

# 116
За мен, Тони, само за мен. Аз говоря само за себе си и споделям само своето мнение. Според мен несподелената любов, платоническата любов и други подобни просто не са любов. Може да са желание, намерение и т.н. но за мен не са любов.
Не мисля, че съм съдил Лунна пътека. Поне не съм искал. Моля за извинение и прошка. Сгреших, че писанката ми не беше само в първо лице единствено число.
Поддържам мнението си, че в любовта няма болка. За мен е така. Много ме е боляло, но ме болеше моето его, моите очаквания,  моите предрасъдъци и т.н.

# 117
Тони,
Позволи ми да не съм съгласен с теб. Корените на любовта за мен са в това на първо място да обичаш себе си. Едва тогава идва цветът на любовта да се обичате взаимно с друг човек

Laughing Значи сме си поиграли малко на развален телефон...

Хайде да опитаме да уточним нещо: Доколко човек трябва да обича себе си, за да е способен да обича другите?  newsm78 Трябва на сто процента да обича себе си, на 70-80%... до колко?

И какво означава да обичаш себе си? Това, че аз искам да променя свои черти на характера си - означава ли, че не се обичам напълно?
И ако не се обичам напълно, следва ли, че не мога да обичам други?

Моето мнение е, че когато човек осъзнава свои недостатъци, това не му отнема способността да обича. Става въпрос за тази - всепоглъщащата, истинска любов, която ни променя, която ни оформя като цялост. А дали знанието за своите недостатъци влияе върху себеобичането - може би всеки мисли и усеща различно...

# 118
Ако можеше всичко в любовта да е като на филм - силна, вечна, всеотдайна, изпепеляваща.... Но уви ние сме човешки същества и понякога освен любов и хубави емоции предизвикваме в човека до нас и тъга и разочарование...
ЧОВЕК, много бих искала и аз да мога като теб когато ме боли да обвиня себе си, а не другия /самия причинител/. Разбира се когато човек дава всичко от себе си и очаква от другия същото, нали? Но ако не го получи, пак ли себе си да обвини, че е прекалено егоистичен???? Това не мога да го разбера... Любов насила не става, но такава и не я искам... Нея или я има безрезервно или НЕ...

# 119
Може, да, може всичко в любовта да е като на филм. Дори може да е много повече, защото ще е истинска, а не изиграна. Защото аз я усещам така. "Искайте и ще ви се даде". Аз не искам любов, от която да ме боли. Аз искам любов която не може да се опише, но може да се почувства, усети....
Изборът е мой!
Цитат
Моето днешно споразумение:За да овладееш Любовта, трябва да я прилагаш на практика. За да можеш да обичаш, трябва да се научиш да го правиш. Единственият начин да го постигнеш е чрез практика. Затова добрите взаимоотношения са резултат от практически действия, а не от натрупани знания.

ПП
Цитат
очаква от другия същото
Лунна пътека, та ти си го написала и сама си си отговорила. Не бъркай очакванията си с любовта. Любовта за мен е радост и щастие. За мен любовта е сега и нищо не очаквам! Защо ми е да очаквам? За да се разочаровам? Когато грее слънце се радвам на топлината му, вобще не очаквам да се скрие. Но когато се скрие мога да се радвам на луната или да тъгувам за слънцето. Изборът е мой!

Цитат
Хайде да опитаме да уточним нещо: Доколко човек трябва да обича себе си, за да е способен да обича другите?   Трябва на сто процента да обича себе си, на 70-80%... до колко?
Тони за мен човек или обича или не обича. Т.е. за мен няма проценти, няма условия, няма очаквания. Аз обичам, защото обичам, а не защото очаквам да бъда обичан...

Simple Smile
Благодаря ви много, защото тук се уча да се изразявам правилно и много си помагам, като формулирам чувствата си. Обличам ги с думи и така се изяснявам със себе си. Играта на развален телефон е необходима, тя ме учи.

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 10:55 от ЧОВЕК

Общи условия

Активация на акаунт