ОБЩ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗЕС И ЗАКОНА ЗА ГМО - 17ти (сряда) от 9.00 ч.

• 48 250
  • 1 037
  •   1
Отговори
# 540
Пак питам: КОГА ще се гласува в пленарна зала?
И още: кога ще имаме пълния текст на законопроекта, така както го приеха вчера?
Грейс, мерси за пояснението.

А, сетих се нещо. Зелените от "За да остане природа" бяха вътре с камера и статив. Преди заседанието ме бяха помолили да им осигуря достъп, за да запишат. Казаха, че ще качат пълен, необработен запис на цялото заседание.

Тъкмо ще видим кой как гласува... Затова - следете им сайта, аз също надничам през час - http://forthenature.org/

А дано имат пълен запис наистина!

# 541
Много ви моля майчетата коита са в София да направят още едно посещение при ББ и отделнота всяка да му напишем лични  писма и да му припомник какво обяви и какво правеят зад гърба му (или такъв е сценария им може би,че све едно той не знае) да му се посочат точно членовете които променят ,а не трябва
протест трябваше да има тази неделя,а не следващата
питайте ББ как може думата на 20 000 българи от петицията и думата на Мин-предс. да не може да надвие две квачки като Манева и Караджова
това е абсурдна държава,ако ЕС няма законодателство,което да ни осугурява безопасност за децата тогава да си смени законите,ще пишем до там предложения заедно с другите организации в Европа,защитници на нашата кауза

# 542
...Направено е, за да не се "набива на очи" на ЕС и все пак по някакъв начин да си оправдаят тезите, че не можело да има забрана.
Аз само да уточня, че единствената цел на този закон е да осигури защита на човешкото здраве и околната среда при осъществяване на дейностите по ал. 1 при спазване на принципа на предпазливостта, което означава приоритетна защита на човешкото здраве и околната среда при наличието на опасност от потенциални неблагоприятни въздействия, независимо от съществуващите икономически интереси или от липсата на достатъчно научни данни (чл.1, ал.2 на ЗГМО)

Повече от естествено е да има забрани.

Закон за генетично модифицираните организми

# 543
Сега говорих с Магданела от "За да остане природа". Имат пълен запис, ще го качат, предполага довечера в сайта. В момента се рендва, а и самото качване отнема време. Но ще е пълен запис на сайта!!! Пак ще е по-бързо от стенограмите им...

Още нещо спомена - чакат адвокатите им да разтълкуват всичко прието вчера член по член. Така че ще имаме по-късно новини от там.

# 544
Вижте нещо интересно. Опитвали са се да съборят страницата на фермер.бг - нашите, хора - Ивелин Желязков и т.н.

18.02.2010 Кой атакува Фермер.БГ? Кой и защо иска да заглуши гласа на българския фермер? !!!
http://fermer.bg/news/1285/1/koj-atakuva-fermerbg-koj-i-zashto-i … skiia-fermer.html

# 545
# 546
  • София
Забелязали ли сте каква е специалността на ИВАН АТАНАСОВ АЛЕКСИЕВ 
   -зам председател на КОСВ

"Професия: инженер
Специалност: Технология на микроб. и фарм. продукти
Избирателен район: 2-БУРГАС
Избран(а) с политическа сила: ГЕРБ (39,70%) "

# 547
-Евдокия Манева няма да скача ако не е важно да се застъпва да отпадне "стратегически" и да се промени с "традиционни." За  тях царевицата и рапицата не са традиционни , но са стратегически.
      Затова аз съм за внимателно оглеждане на заложените капани.
     Независимо от всичко искането за оставките на Манева , Караджова ,Алексиев да остане.Най -малкото задето ни изхабиха толкова време и нерви.

# 548
моля споделете клипчето във фейсбук групите и навсякъде където може да е интересно:)
http://www.youtube.com/watch?v=6-CHPbCMzec

# 549
моля споделете клипчето във фейсбук групите и навсякъде където може да е интересно:)
http://www.youtube.com/watch?v=6-CHPbCMzec
да се запише на телефон и да се показва на депутатите от Герб при полеви условия  Mr. Green

# 550
Ох, в една от групите веднага ме клъвнаха за SMS-ите какви били, ама какъв е този номер, сигурен ли е бил, къде отиват парите?...
Може ли да се пращат смс-и от чужбина? И колко пари отиват за кампанията от тези символични 30ст.?

Моля, някой да ми отговори!

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 11:52 от smurfette

# 551
     Не забравяйте Мирослав Найденов. Защо в понеделник ще гласува въздържал се за ГМ фуражи , а не против?
       1. Може ли да се провери дали САЩ не оказват неправомерна държавна помощ за ГМ културите и да се атакуват чрез ЕП пред СТО?

# 552
  • София
По листовката предлагам:

"Какво можеш да направиш:
-    Да подпишеш двете ни петиции- Петиция за забрана на царевичния хибрид MON810 в България и Гражданска петиция срещу промените в Закона за генетично модифицираните организми ( Лесно могат да бъдат открити в интернет)"

да стане:

"Какво можеш да направиш:
-    Да подпишеш електронната  ПЕТИЦИЯ срещу промените в Закона за генетично модифицираните организми на адрес: http://grazhdani.eu
-    Да организираш събирането на подписи на хартия под същата петиция или под "свой" текст "

А относно подписа - да не се пипа това с "инициативния комитет"

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 11:59 от ОП

# 553
Ох, в една от групите веднага ме клъвнаха за SMS-ите какви били, ама какъв е този номер, сигурен ли е бил, къде отиват парите?...
Може ли да се прщат смс-и от чужбина? И колко пари отиват за кампанията от тези символични 30ст.?

Моля, някой да ми отговори! Малко съм разочарована от въпросите на някои, но хора всякакви...

договорена е по-изгодна тарифа - като за над 3000 броя,
http://yesspay.com/index.php?option=com_content&view=article … d=48&Itemid=2
до момента 748   получени, сметнете сами.
За сега се е работило с  индивидуално събрани средства, който иска да помогне, да пише на ОП, понеже ще трябва средства срочно за отпечатване на брошурите.
Моля да не се притеснява никой за злоупотреби!
За този номер разбрах от фирмата, че само от България може да се пращат sms.
За желаещи да помогнат извън България, може да се помисли за PayPal акаунт или банкова сметка. Който се интересува и има желание, да пише на ОП.

# 554
   Вчера срещата на Борисов с кметовете как е преминала?

Общи условия

Активация на акаунт