ОБЩ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗЕС И ЗАКОНА ЗА ГМО - 17ти (сряда) от 9.00 ч.

• 48 265
  • 1 037
  •   1
Отговори
# 105
Я, нюз.бг са отразили събитието, без истерии.  Mr. Green http://news.ibox.bg/news/id_258416200

Цитат
Няма депутат от ГЕРБ, който да има желание или да допусне замърсяване на нашата природа с подобни организми, застрашаващи здравето на хората", увери Цачева.[/

Едно говорим, друго вършим, циганията продължава.

# 106
Приеха отстояния от ГМО до зона с биологично земеделие от 7 километра и 10 км отстояния до пчелините.
Добре де,нали пчели има по цялата територия на страната,те ще насилят собствениците да ги местят ли какво?????

# 107
Нона Караджова напусна залата - трепереше от гняв, много е ядосана. Опита се да измести въпроса към закона, който 2008 пусна ГМО памука, гласуван от БСП.

И ние треперим от гняв, да не го забравя Нона. Но не можем да напуснем "залата" България. И не искаме!

# 108
Ако се организира протест сега и в събота, моля пуснете информация и на стената във фейсбук. Благодаря.

# 109
  • Бургас
В залата съм, влезе и Цецка, говорят сега за отстояния за пчели. Тук е и нашият човек - Илия Цонев. - предлага десет километра, заради майкопроизводство. Това е радиус от пчелин при стационарните пчелини.

Защо продължават да се занимават с глупости? 30 км от НАТУРА и толкова. Има ли някакво развитие по отношение на "само на промените изисквани от ЕС"?

Ако четете внимателно, щяхте да знаете. Законът се гласува член по член. Още не сме стигнали до членовете, касаещи 30 км от Натура, затова сега се занимаваме с пчелини

Бойчо, много добре знам, че член по член се гласува. Въпросът е, че при наличието на Цачева и уж дадените обещания от премиера, защо се занимават с това изобщо...

п.с. ако си работил във WB, значи даже се познаваме от котилото там, но това е друга тема.

# 110
Приеха отстояния от ГМО до зона с биологично земеделие от 7 километра и 10 км отстояния до пчелините.

Аз си искам или 30 км или без ГМО. Това е ! Peace

# 111
Здравейте на всички - и които са били сутринта, и които не са били. За  жалост пропуснах последните 2 дни. Както разбирам, имало е протест със слабо участие от наша страна, в което няма нищо чудно предвид късното обявяване.
Случайно чух по bnr думите на въпросната майка, цитирана от агенция Фокус. Още в момента, докато говореше, ме подразни с глупавата си грешка - надявам се да е точно грешка. Но тя наистина каза, че се борим против "масовото разпространение" на ГМО в България. Думите й не бяха точно такива, каквито си ги измислят от агенцията, но прозвучаха именно така, и това е много зле.
Другото нещо, което слушах, беше едно безкрайно нагло, манипулативно и дезинформиращо интервю с Алексиев. Като го слуша, непредубеденият човек като нищо ще реши, че протестите най-малкото са без основание, а правителството прави всичко за благото на народа. Не каза нито една лъжа. Просто спести половината от истината. Водещата също правеше не до там коректни констатации, като например - в Мексико и Индия хората никак не се противопоставяли на прогреса и приемали новата наука без никакви проблеми.
Та докато слушах, ми хрумна мисълта, че трябва да си имаме говорител - или група от говорители, които да са точно подготвени, да не правят грешки, да не говорят истерично и превъзбудено, а напротив - спокойно и убедително. Емоциите не ни помагат. Всичко, което ни трябва, са фактите.
И на всяко такова лъжовно предаване веднага да се обажда някой в редакцията и да изисква право на мнение в ефир.. Не трябва да допускаме нито една манипулативно поднесена информация по медиите, защото много от хората се колебаят в мнението си.

Първата и най-естествена за мене кандидатура като говорител е Бойо. Той има опит с медиите и знае как да поднася информацията в компактен и убедителен вид.
Казвайте, дали сте съгласни и кой още да участва в такава група за "връзки с обществеността"

# 112
В залата съм, влезе и Цецка, говорят сега за отстояния за пчели. Тук е и нашият човек - Илия Цонев. - предлага десет километра, заради майкопроизводство. Това е радиус от пчелин при стационарните пчелини.

Защо продължават да се занимават с глупости? 30 км от НАТУРА и толкова. Има ли някакво развитие по отношение на "само на промените изисквани от ЕС"?

Ако четете внимателно, щяхте да знаете. Законът се гласува член по член. Още не сме стигнали до членовете, касаещи 30 км от Натура, затова сега се занимаваме с пчелини

Бойчо, много добре знам, че член по член се гласува. Въпросът е, че при наличието на Цачева и уж дадените обещания от премиера, защо се занимават с това изобщо...

п.с. ако си работил във WB, значи даже се познаваме от котилото там, но това е друга тема.

Защото не може да не се занимават. просто такъв е законът за нормативните актове. Мисля, че и днес няма да се стигне до чл. 79 и чл. 80

# 113

Та докато слушах, ми хрумна мисълта, че трябва да си имаме говорител - или група от говорители, които да са точно подготвени, да не правят грешки, да не говорят истерично и превъзбудено, а напротив - спокойно и убедително. Емоциите не ни помагат. Всичко, което ни трябва, са фактите.
И на всяко такова лъжовно предаване веднага да се обажда някой в редакцията и да изисква право на мнение в ефир.. Не трябва да допускаме нито една манипулативно поднесена информация по медиите, защото много от хората се колебаят в мнението си.

Първата и най-естествена за мене кандидатура като говорител е Бойо. Той има опит с медиите и знае как да поднася информацията в компактен и убедителен вид.
Казвайте, дали сте съгласни и кой още да участва в такава група за "връзки с обществеността"

мн. яко Simple Smile  Peace

# 114
Та докато слушах, ми хрумна мисълта, че трябва да си имаме говорител - или група от говорители, които да са точно подготвени, да не правят грешки, да не говорят истерично и превъзбудено, а напротив - спокойно и убедително."
Точно същото си мисля цял ден. И освен това да се престане със скандиранията " Искаме си шопската салата", което звучи като "Не щем акциз за домашната ракия". Излиза , че сме някакви изтрещели гурмани. Crazy
Трябва да се наблегне на заробването от корпорациите, на трайните вреди за здравето, на съсипването на природата!

# 115
Поздравления ! 7 км от био поле и 10 км от пчелин е страхотно постижение. Не пеларите и биофермерите ще си местят пчелите и стопанствата, а ГМО кандидатите ще трябва да спазват тези отстояния. На фона на досегашните отстояния това е голяма победа. Сега остава само и 30-килоетровия буфер от НАТУРА !

Поздравления за Албена и Милен, които внесоха нови документи с аргументи за отстояния от био и пчели тази сутрин от нашата Асоциация "Биопродукти"

Поздравления за Мариана, която успя да вкара пчелите изобщо в дневния ред на комисията миналия път и която изучи световния челен пчеларски опит.

Подравления за Илия Цонев от Пчеларската научна асоциация, който също помогна.

Дано така да ни върви днес до края !

# 116
  • Бургас
Защото не може да не се занимават. просто такъв е законът за нормативните актове. Мисля, че и днес няма да се стигне до чл. 79 и чл. 80

Да се надяваме, че поне някаква ясна позиция от Цачева ще излезне днес.

# 117

Иес! Grinning Браво на Илия Цонев, браво на Албена. А от семеразвъдниците?!

Моля ви спрете за малко да пишете, моля ви, много е важно всичко, което предава Боуо!

Стискайте палци, стискайте палци за по-нататък, за 30 км. буфер и за чл. 79, за традиционните култури и породи. Оп е с много стабилна подготовка за тази част, анализ на директивите.

# 118
Стискаме палци и визуализираме УСПЕХ! Peace  bouquet

# 119
Засега няма нищо важно, гласуват неважни неща.

преместиха общественото обсъждане от един член в друг. Не е съществена загуба, текстовете са почти същите. Засега върви гладко, да видим до кога. Нона излезе и не се и върна. Ще дебна Цецка за интервю после.

имаме сериозно присъствие в залата днес - 3 дами от форума, Мариана Христова, Илия Цонев, Веско Дробенов, адв. Овчаров, Албена Симеонова, още един биоземеделец, Митко Кацов. Сега сме на чл. 71, напредваме бавно.

Още една победа - текстовете за отстоянията от пчелините и бионивите влязоха не в проложение 2, а като член в самия закон.

Предложенията за отстояния важат не само за растения от същия вид като вида на ГМО растението, а за всички растения!

Предложението за този член се прие със 16 гласа.

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 15:48 от Boyo

Общи условия

Активация на акаунт