Пухкав сняг навън вали, ДЕКЕМВРИйче през прозореца следи

• 31 677
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте!!!! Имам бебе на 2 месеца и има ужасни колики - направо посинява от рев...........  От една седмица започна да плаче на петата минута от храненето и игоркия не може да се нахрани. По принцип се кърмим, но понякога му давам и АМ, един път на ден, но и при двата типа хранене го прави!!!!! Възможно ли е да са толкова силни коликите, че да започват още по време на храненето и да са придружени с ужасен писък. ако някой има опит в това да сподели, защото много се притеснявам да не е нещо друго!!!!!!! 

# 151
Здравейте!!!! Имам бебе на 2 месеца и има ужасни колики - направо посинява от рев...........  От една седмица започна да плаче на петата минута от храненето и игоркия не може да се нахрани. По принцип се кърмим, но понякога му давам и АМ, един път на ден, но и при двата типа хранене го прави!!!!! Възможно ли е да са толкова силни коликите, че да започват още по време на храненето и да са придружени с ужасен писък. ако някой има опит в това да сподели, защото много се притеснявам да не е нещо друго!!!!!!! 
Не мисля, че още по време на хранене е нормално да пищи. Моят съвет - бързо на преглед при педиатъра  Peace

# 152
С риск да стана мноооого досадна ще помоля ако някоя мама има по подробна информация за тия пусти кризи на растежа  За да не тормозим всички с инфото , може да ми пишете и на лични . Знам че трябва да престискам да отмине този труден период , но вече нямям никакви сили . Онази нощ заспах на стола до креватчето и съм задрямала, та така си ударих главата от ръба на стола че сега спокойно някой може да каже че някъде са ме набили .   Mr. Green 
Пробвах съветите ви да затъмнявам максимално за да знае малчо кога е нощ и да си спи , дори когато го храня или му давам залъгалката се ориентирам с напипване, но и това не помага--той си се разсънва и не иска да спи, а заспи ли за 15 мин. пъшка ,мрънка , проплаква . В крайна сметка ми е най болно от това че и детенцето ми се мъчи ,а не се разбира от какво. Според педиатърката са само газове и няма нишо сериозно ,но на мен ми е притеснено.   Cry

# 153
Катрин, бъди силна! Прегръдки Hug

Биби, Честит Рожден Ден!! Бъди Щастлива!   bouquet

удис, на първо време се успокой, защото нервността няма да ти помогне.
Щом е едро бебчето, може би не се дохранва, аз бих му давала по 150мл, а той ако иска да ги изяжда . ти му ги предлагай. Може да реве и заради това, че недояжда. После хубаво оригване. И денем навън. Въздухът много им помага да спят добре. Ако може някой да ти помага в тези моменти, докато е малък бебчо, е най-добре, за да не рухнеш психически. Ти също трябва да почиваш.
Като гледам сте на месец и малко - точно тогава е най-коликовия период. И при нас така беше. Ако мога да те успокоя, само че ще отмине и да дочакаш тези времена.

Днес също най-накрая заведох Дамян на ортопед - добре е, нищо му няма.  Simple Smile

# 154
Катрин, моите съболезнования за твоята баба  Sad На дядо желая да се стабилизира бързо и да си идва вкъщи! Много ми е мъчно, че са те сполетели толкова беди и си сама, което ги прави още по- трудни за преживяване. Дано запазиш сила в името на детето, но пък и не бъди твърде строга със себе си и намери време и начин да поскърбиш..... Hug
Ако искаш да с поговориш с някой- ние сме на среща дори и само да те изслушаме!

удис, на първо четене Колибри ти е дала много добри съвети. На второ- не забравяй, че то е просто малко бебе- работата му е  да не спи и да реве. И ако педи ти е казала, че всичко е наред, и ако детето е нахранено и тн,  просто приеми, че му е такъв темперамента и се съобрази с това. Моята първа дъщеря беше точно такова винаги ревящо и неспящо бебе до първата си годинка и малко. Сама съм се справяла с нея, но се оцелява- жив пример съм  Wink Успокой се, приеми живота такъв какъвто е и след като си сигурна в доброто здраве на детето си, просто чакай времето да мине  Peace

Добре дошли на новите майки в темата- май все още не бях проявила добро възпитание да ги приветствам  Blush   bouquet

# 155
определено чисият въздух си оказва влияние и на нас и на бебо,и ние днес си направихме разходчицата сега се ахранихме и пак заспинкахме, а сега мисля и аз да си почина малко

удис наистиха се опитай да се успокоиш,аз се уверих че бебетата усештат твоето състояние и ако ти си нервна и притеснена и те така повярвайми  успокоисе и наистина това са периоди които ще идват и ще си отиват.Няма как такащее .Пожелавам ти в най-скоро време всичко да се оправи Praynig

# 156
Здравейте драги ми дами!
Първо искам силно да  Hug Катрин, не искам и да си представям какво ти е. Искрени съболезнования за баба ти, и дано дядо ти се оправи бързо (а относно мъжа много добре те разбирам, аз съм в същата ситуация)

Честит рожден ден на Биби, бъди много щастлива и безкрайно обичана и майка и съпруга!

Добре дошли на всички нави попълнения в темичката ни   bouquet
Ето и нашия отчет откъм мерки и теглилки: 6.720 кг, на 61 см и то седмица и половина назад(вече 100 % е минал 7 кг). На мама дундурника... по този повод въпреки че чаках заветния 3-ти месец за кенгуру, няма да ме огрее, понеже носенето на тоя шишо бая ме озорва, освен ако не е нещо за носене на гръб. Явно е не прилича на мен, аз съм със скромни размери  Wink
Почерпете се виртуално днес става на 3 месеца! По този повод честито и на Милейди и неелчини!

Отдавна не бях влизала във форума и и последните 2-3 дни ми се посъбра доста маТриал за четене, това което ми направи силно впечатление са постовете на udis555. Миличка разбирам те напълно и аз вкъщи имам едно вече 3 месечно бебе и се сблъсквам с абсолютно същите неща! Може би бях една от първите още самото начало на декември, която се изуми от неспящо дете. Ще се постарая да систематизирам нещата които правя и при нас помагат, ще ги напиша тук а не на лични, за прочете и някоя друга мама при нужда, така ще спрем да спамим темата само със този проблем със съня, а който има нещо нека добави  Naughty

Първо спокойствие! Всичкото напрежение което трупаш вурху себе си детето го усеща и то бива нервно. Няма по добра майка от щастливата майка!(това го откраднах от някъде, но ми хареса много..) Знам че е трудно, но с упорство и търпение се получава!
 Не се старай да създаваш строг режим на детето, а следвай неговия като го храниш когато пожелае независимо на колко време, количеството ако му е малко го увеличи, всяко дете е индивидуално и си иска своето, не спазвай строги гранци, гледай то да е добре и да е доволно!
 Та относно неспането как процедирам-старая се всячески да му източа силичките- всяка сутрин задължителна гимнастика и масаж към 15-20 мин процедура и се лигавим до спукване, пеем и каквото се сетя за да привличам вниманието му, при всяка смяна на памперса също кратки гимнастики по 5 мин някъде, също така при всяка смяна на памперса го оставям голичък да си поритка по 10-15-мин, преди баня и повечко, оставям го да пери глава по корем, докато му клюмне, свеж въздух-всеки подходящ ден спи на терасата, ако ли не отварям за хубаво проветряване и той така се унася, въздуха им действа страшно много, лягай си с него независимо денем или ношем, прилепям малчо към мен и от дишането ми той се отпуска и заспива, не дръж много топло в помещението което стои детето, моето дете лично много се дразни да му е топло, също така пускам музика и танцуваме заедно, а когато искам да го приспя пускам тиха класическа музика, след къпане пак масажче и така... За сега това се сещам.  Гледам си детето абсолютно сама  и мисля че се справям не зле (е и свеки и майка ми идват от време на време), нищо не пречи да опиташ дано има ефект и при вас! И да не забравяме че и децата ни имат характер, да не го пречупваме на тази крехка възраст, аз лично съм от хората които мразят да спят от дете съм така  Naughty
Нека се оплача и аз, на майка ми и откриха карцином на ново место и пак операции (изтървах и варненската среща) сега чакаме резултати от биопсия моля стиснете по някое палче, че вече ми писна с тия раци...  Sad
Джени страхотни подаръци, чакам снимки, а нашите-нали знаеш в БГ какви сме тесногръди, всичките ни са типични- дрешки, някоя друга играчка!
Относно темата за индигови и кристални деца силно ме заинтригувахте, гледала съм филми на такава тематика им и е интересно.
То верно не съм писала отдавна ма аз взех че се олях.... егати поста стана  Mr. Green айде спирам че току виж съм ви станала досадна!

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 17:10 от evita83

# 157
Катрин, ужасно съжалявам за баба ти, много кофти и че мъжът ти не е наблизо, но няма как това е живота, дано дядо ти по-бързо се възстанови!Гушкай си съкровището, то ще ти е утеха в този труден период. Hug

Аз да се оплача че си имаме подсечено дупе.Снощи я преобух в 11,а като се събуди в 5 беше напикана,наакана и омазана до гърдите.Свалям аз памперса и какво да видя- кръв червени петна с много ситни пъпчици. Започнах да я мажа с кортикостероиден крем-Адвантан. На вашите бебеоци случвало ли се е да се подсекът и как се справяте с това?

А и да ви питам - гледам, че повечето от вас вече са водили дребосъците на ортопед, а нашата педиатърка каза на 3-тия месец. На вас кога ви казаха, че най- рано може да се отиде, че в нашето семейство сестра ми и братовчедка ми са имали проблеми със ставите, което ни прави по-предразположени ?

# 158
Привет мацки,
Катрин стискам палци и аз да се пребориш с трудния период. Съжалявам за баба ти и дано дядо ти бързо да оздравее, мъж ти да се върне и всички да сте добре заедно.
Мис Дениз, Моника не се е подсичала досега, но при често миене на чешмата под струя вода и някое кремче против подсичане(аз ползвам себа мед) би трябвало да се справиш със ситуацията. За ортопеда, мисля, че на повечето майки педиатрите препоръчаха ортопед през 2ри месец, а на на мен  др Алексиев за следващо посещение спомена 6ти месец.
Аз и Моника сме добре, Моника реве и е на цицата през повечето време, е .. за мен е ясно къде съм Simple Smile
Желая ви късмет.

# 159
Благодаря ви момичета за подкрепата. Знаех си аз че ако потърся подкрепа и съвети тук със сигурност ще ги намеря.
Аз днес се взех в ръце , оставих малчо на вещите грижи на мама и хоп малко по улиците. Ободрих се , надишах се със въздух та ми се проясни главата. То от почти два месеца не бях виждала" бели хора"  Joy та затова хептен се бях кукнала. Като се върнах Бобчето ме погледна и така ми се усмихна , че ми стана едно хубаво на душичката.....
Колибри сега му дадох 150 и той си ги изпапка , а на обяд му останаха около20-30 . Ще видим колко време ще е спокоен и ще издържи ли до 9
Милейди , ти очевидно си пример за оцеляла майка след 2 годишен маратон , така че по всичко личи че и аз ще съм такава    Hug
Евита , започвам "тормоза" с гимностичките. Не че не правехме преди но по около 5-10 минути. Слушам и изпълнявам. Иначе се старая всеки ден да излиза на въздух и изглежда че е по спокоен тогава
Гъбка ,благодаря и на теб за личното съобщение. Вдъхна ми кураж.
Знам че ще си изгледам детенцето  , естествено че ще направя всичко което е по силите ми за да бъда добра майка , той ще порасне и сигурно ще забравя тия неволи, но просто има моменти които вярвам всички вие сте преглъщали и затова така добре ме разбирате. Прегръщам ви          Hug

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 19:03 от udis555

# 160
здравейте момичета, днеска пролетно време Simple Smile цял ден бяхме по улиците, да ви питам аз едно въпросче, почнахте ли да се захранвате, знам, че малко от вас са на тая вълна, щото сте по-малки от нас, но все пак и мамите с по-големи деца може да си кажат компетентното мнение  Peace

# 161
  • Велико Търново
Здравейте, не съм писала доста отдавна, но иначе чета редовно темата.

Биби честит рожден ден на патерица и честит рожден дена Кристиян - желая му едно щастливо и прекрасно детство.

Катрин моите съболезнования за баба ти, дано дядо ти се подобри. Само мога да предполагам колко ти е тежко в момента. От мен  Hug

Удис много момичета ти казаха до сега важните неща, аз няма да се повтарям, само искам да ти кажа, че според мен просто трябва да приемеш, че твоето дете е такова - не спи много, по-чувствително е явно и т.н. Не се поддавай на паниката, още повече си само с едно дете, представи си как се справя другите майки с по 2, 3 или повече. Не мисля, че техните деца спят по цял ден. Всички ставаме нощно време, всички бебета имат неспокойни дни и нощи, но това е нормално. Това всичкото го казвам с най-добри чувства, просто мисля, че трябва да ти се вдъхне малко повече кураж.

elly_ доколкото виждам твоето бебче е на 3 месеца и няколко дни. Според мен е рано за захранване (поне по мое скромно мнение). Ани например е на почти 4 месеца, но и през ум не ми минава за захранване още. Като гледам млякота я засища достатъчно. Не съм кой знае колко компетентна, но се постарах и прочетох доста статии относно захранването и мисля, че едно дете си показва само кога е готово да приема друга храна, освен мляко (било то кърма или АМ). Какво казва педиатъра ти относно захранването?

Евита стискам палци за твоето майче, дано всичко е наред.  И ние се борим с тая коварна болест - свекърва ми по-точно се бори вече няколко години.

Иначе ние сме добре, по цял ден сме навън при хубаво време - хем Ани спинка на въздух, пък и аз си почивам и разпускам в парка. Днес така хубаво се разходих, после почетох книга на една пейка, идилия... Не помня дали съм писала, но след последната консултация сменихме млякото (сега е на Нутрилон) и съм доста по-спокойна. Надявам се да наддаде малко повече от предния път, че като гледам бая изоставаме, ама здраве да е.

п.с. Поулях се, ама ще ме простите и без това рядко се разписвам.

# 162
Катрин първо искам да ти изкажа най-искрените си съболезнования за баба ти,знам колко е трудно да си сама в такива моменти.Дано всички неволи около теб скоро свършат с щастлив край  Hug.
Биби Честит рожден ден на патерици и за теб и за Кристиян.Да сте живи и здрави и двамата. Heart Eyes

Сега имам аз конкретно питане-Удис-бе не ти ли омръзна бе момиче по сто пъти на ден да ти се обяснява едно и също нещо????
Всеки ден влизам тук и искам нещо да напиша както си пишехме преди,но ти ме разбиваш бе мацка,през два поста и айде пак си ти Stopа запри се малко де.То хубаво да питаш,ма вземи и изпълнявай или ни тегли по една барем да знаем че си прочела нещо!И защо всички говорите в множествено число бе хора колко народ сте се събрали???
Айде сега ме нападнете дружно и да си казваме кои каквото има да казва и да си лафим за нещо по-смислено от колко пъти на ден СТЕ с...ли или СТЕ яли или СТЕ ....
Коте пък на теб все пропускам да ти кажа колко съм влюбена в щерка ти,много сладка бе пу-пу-храч да не я урчасам  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 00:53 от Пепинчето

# 163
  • в огледалото на живота
Цитат
    Удис-бе не ти ли омръзна бе момиче по сто пъти на ден да ти се обяснява едно и също нещо????                       
Ей,луда главо,недей така, Mr. Greenхептен ще я попариш майчето. Laughing...ми явно и е трудно на жената,спор няма има ревливи бебета,мойта мома до 2мес .почти не спеше,бях се побъркала,ходех като призрак,с дупки вместо очи,рошава,недоспала,недояла....супер картинка,на туй отгоре и съм ученичка-задочничка,представи си картинката с батко пуберитет и мъж дето излиза сутрин в 7 и се връща вечер 20-е,хептен не ми е лесно,понякога и аз изкуквам, #Crazyама като ги видя двамцата да се гушкат забравям и мръсни тенджери и неогладено пране,любовта ми към децата е на първо място. HugУдис,нищо лично,разбирам те мн.добре,просто стискай зъби,децата надрастват всичко,не са тирани и манипулатори,всичко ще си дойде на мястото,повярвай. PeaceДа се поФаля от една седмица Мария гука кат разгонена котка едно сладко агърррррррррррр,направо се разтапям. Crazy..Айде,отивам да спя,че окъснях.

# 164
Джени страхотни подаръци, чакам снимки, а нашите-нали знаеш в БГ какви сме тесногръди, всичките ни са типични- дрешки, някоя друга играчка!

evita83, непременно ще покажа, но след събота след като си ги подарим. Ще ги качвам във фейсбука, а преди това приятелите, които ще ги получават, могат да ги видят. А да кажа, че и двете бебета се родиха вече живи и здрави.  Казват се Александър и двамата.  Wink

Малко нови снимки от нас. Една приятелка ни нащрака набързо. Тя с това се занимава като допълнителен бизнес, не й е основната работа. Ще ни снима пак повече другия път, че сега беше за 10 мин. сесията!
www.facebook.com/album.php?aid=152949&id=821399766&saved#

Катрин  Hug

Общи условия

Активация на акаунт