Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 11

• 61 578
  • 723
  •   1
Отговори
# 90
не оправдавам лейля,едно е да спиш с някой друго е да избягаш с мъжа на сестра си.едното няма нищо общо с другото.лейля също направи грешка и плати за нея,семейството й насила я накара да се ожени,но неджля никой не я е карал да бяга Naughty
Означава ли, че оправдаваш изневярата? newsm78
коя изневяра,не видях лейля да е изневерила на някой
На Неджля.
малеее,объркала съм първото име,имах предвид не оправдавам неджля ooooh!вместо неджля съм писала лейля,сори
Изневярата си е изневяра, т.е.разврат и предателство, без значение с кого. Naughty

# 91
  • София
Ферхунде беше най-адекватна. И много ми стана мило като се връщаше Али Ръза от гарата и Хайрие като го съзря и вика "Идва си!". А Ферхунде: "Води ли Фикрет?"
Само тя я изпрати на вратата. Вярно най-свястна и здраво стъпила на земята ще се окаже.

А Неджля, вече си сърба попарата. Оуз я оправи на бързо "Ами да не беше идвала!" или там нещо от сорта, че никой не я карал насила да избяга с него.

Много плаках на сцената на гарата. Направо ми се скъса сърцето. И как може да са такива тапири, не разбирам. Фикрет им казва, че за да се махне се е омъжила. Демек нещо са направили за да я провокират. А те пък сърдити и пак тя виновна за всичко. И на репликата  "Отивам си като прислужница" много ми стана мъчно. И в новия дом ще е такава за съжаление, както по всичко личи.  Cry

# 92
Аз продължавам да смятам, че трябваше да оставят Неджля да изживее любовта си, когато беше в началото на връзката с Оуз. Не го пиша, за да дразня, когото и да било. Виждам, че предният пост, в който бях написала това, предизвика интереса на някои от съфорумките, откъм негативната страна естествено, но...това не е важно. Поне за мен! Смятам, че всяко мнение има стойност тогава, когато е аргументирано, а моето беше, както е и сега.

Сериите тази вечер бяха доста натоварващи...Особено случващото се с Фикрет. Майка Хайрие я обвинява, хока, обижда и пренебрегва, а след като си тръгна- седна да плаче. За какво- за дъщерята или за прислужницата, в която се  беше превърнала? Склонна съм да мисля, че е второто. Не адмирирам това, че всеки път, когато Лейля започваше да обвинява Фикрет за това, което й се случи и за което сама си е виновна, никой не я опроверга, никой не застана зад Фикрет. Дори Али Ръза не го направи, въпреки че осъзна грешката си. Като цяло филмът е много истински и поучителен, изпълнен с мъка, но все пак има и усмивки- къде тъжни, къде не чак толкова... Може би, точно в това е очарованието- в близостта на сюжета до реалния аспект на човешкото битие...

# 93
  • на пистата
snezhinka да се повторя
отговарям на анкетата
не оправдавам неджля.едно е да спиш с някой друго е да избягаш с мъжа на сестра си.едното няма нищо общо с другото.лейля също направи грешка и плати за нея,семейството й насила я накара да се ожени,но неджля никой не я е карал да бяга.
сега по-добре ли е.
или може би аз съм те разбрала погрешно.имаш предвид,че лейла е иневерила на сестра си ли,нещо не схванах newsm78

# 94
Мисля, че е на Горан Брегович от Аризонска мечта.
и аз смятам така
http://www.youtube.com/watch?v=A5VKVfpPp3Y  ето го парчето
Определено в сериала имат афинитет към музиката на Горан Брегович - май негово беше и парчето, което слушаше Джем, след като се раздели с Неджля...
да  Peace
я съм мало питбул териер Grinning

# 95
А Ферхундето направо ме разби! Май тя единствена говори с Фикрет!?! Другите само се пулят и съскат! А нашта Ферхунде даже каза, че и е мъчно newsm78 Това поза ли беше или истинско?

Искрена е. Тя е прекалено директна и пряма, изразява каквото й е на сърцето. Щом признава "знаеш, че не те обичам", значи и другото е вярно.

Не съм много сигурна. Струва ми се, че Ферхунде разбра, че съпругът на Фикрет е доста заможен и веднага смени позицията си! Може и да греша, но наистина изглеждаше много истинска! Времето ще покаже.

# 96
Много интересни серии в последно време.
За анкетата "Донякъде я оправдавам ,но не напълно."
Всеки като се влюби прави глупости, за това баш народът е казал "Сляпата неделя"
Та представете си за младо бедно момиче, което се впечатлява от пари и сваляне на звезди Simple Smile

# 97
  • София
Пък тя не само сляпа, ами и глуха бре.

# 98
  • на пистата
има "сляпа неделя" аз добре я познавам Laughing

# 99
  • Пловдив
Въобще не оправдавам Неджля. Кой каквото търси си го намира. И любовта даже не е оправдание защото такава няма, а:
1. завист - започна в момента когато Оуз беше подарил някакво колиенце на Лейля и Неджля и го скъса, а в този момент уж беше преустановила отношенията си с него;
2. отмъщение - силно засегната с подхвърленото и палто от сестра си. Заветното още се размята във филма;
3. сравнение - коя е по -...красива, обичана, глезена. Не зная защо непрекъснато се успокояват с репликата "той те обича", но го повтарят непрекъснато - всяка на всяка. Луда работа.
4. осъзнаване - сега е момента ревлата да бие шута на Оузчо, въпреки че аз не го намирам за лош персонаж.
Мога да изброявам и още, но няма смисъл.

И още нещо - подозирам, че свекървата на Фикрет ще се окаже положителна личност, нищо че са я избрали по-стряскаща актриса и в начален етап се опитва да строява опърничавата.

П.п: Понеже ми се проми мозъка та взех, че драснах два реда на възлюбената на брат ми и решихме да избягаме заедно...само за уикенда...засега  Joy Joy

# 100
Да,живота разпределя картите си не според нашите желания....Прислужница си беше Фикрет в бащиния си дом,не я забелязваха ,не ги интересуваше нейното щастите/с проваления годеж мисля в началото/,а накрая естествено пак тя  виновна за техните проблеми.като гръмоотвод.
Ами,че Фикрет не бяга,тя просто взе правилната посока в живота си.Взе своя живот най-после да оправи.Е,няма лесно.Но поне знае накъде върви.Относно майка и-пълна егоистка,тя ни домакинството сама оправя,ни децата си сама отглежда.Фикрет беше за това.Ама Фикрет като по-строга не я обичаха,явно  все пак от бащата много зависи.Все му съчувстват тук на АлиРъза,аз  не,ако той като мъж не може да сложи ред,от жена му ли да го чакаме,от Фикрет ли?В този ред на мисли-двете сестри са ми  мнооого познати с проблемите си и борбата за съперничество.И двете не са стока,ама Неджля  е и долна и високомерна,като я очука живота ще си седне на д-то.
Ферхундето ми е най- симпатична като образ,дали защото  живота я е направил такава,или  защото независимо от всичко продължава да се бори за щаститето си,вярвайки в мъжа си....

Ама с такива мъже незнам...На ни един нямам вяра,може би с времето Оуз ще се окаже по-добър,незнам.За сега ни Али Ръза,ни Шефкет,ни Оуз стават за нещо..Баща,син,зет-един от друг по-големи мухльовци,ама с претеции..Горко на жените с такива мъже до себе си,мое мнение.
За анкетата-не не я оправдавам

# 101
Аз продължавам да смятам, че трябваше да оставят Неджля да изживее любовта си, когато беше в началото на връзката с Оуз. Не го пиша, за да дразня, когото и да било. Виждам, че предният пост, в който бях написала това, предизвика интереса на някои от съфорумките, откъм негативната страна естествено, но...това не е важно. Поне за мен! Смятам, че всяко мнение има стойност тогава, когато е аргументирано, а моето беше, както е и сега.

mishel4ee, аз също смятам, че всяко мнение е стойностно и това му е хубавото на форума, че има различни мнения, ако всички сме еднакви ще е пълна скука  Hug
Права си ,че неизживяната любов се иска още по-силно, защото двамата винаги си мислят какво биха могли да имат, но са изпуснали, като си го представят само в положителна светлина.
Но като гледам какво е семейството на Али Раза и как той още на сватбата на Шефкет изгони Оуз от дома си, изобщо не си го представям Неджля да му сподели и той да и позволи да изживее любовта си. Даже предполагам, че пак щяха да бягат и да се крият двамата с Оуз, заради неодобрението на баща й.
Казвала съм го и преди липсата на диалог и споделяне в това семейство ги доведе до състоянието в, което са в момента. Не подкрепиха нито Лейля, нито Неджля, тогава, когато им беше трудно и бяха пред много труден избор. Фикрет също си отиде наранена и неразбрана и никой не се опита да я разбере защо го прави, всички само я обвиняваха, как е могла да постъпи така  Sick

# 102
  • София
Направо ме изкефи как играе умопомрачен човек актрисата дето играе Лейля-много силно, също Фикрет и Али Ръза. Яд ме е че нашите има да се учат как се правят сериали-как само преиграват и декламират, направо ме дразнят.

# 103
Въобще не оправдавам Неджля. Кой каквото търси си го намира. И любовта даже не е оправдание защото такава няма, а:
няма по принцип за теб в живота, или според теб между Неджля и Уз няма любов?
Дано е второто, че ако е първото лошо  Praynig Peace

# 104
Направо ме изкефи как играе умопомрачен човек актрисата дето играе Лейля-много силно, също Фикрет и Али Ръза. Яд ме е че нашите има да се учат как се правят сериали-как само преиграват и декламират, направо ме хваща яд.

По този повод тази сцена много ми харесва, с кавгата  Joy
http://www.youtube.com/watch?v=KYlo2WYaYTk&feature=related

Общи условия

Активация на акаунт