Пресолена леща - съвет

  • 8 467
  • 14
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 131
Привет!
Търся съвет как да оправя пресолена леща. Снощи сготвих - яхния, обаче доста съм изтървала солта. Как точно е станало при положение, че вкусвах три пъти, нямам идея въобще.

Знае ли някой как да я оправя, че не ми се ще да я хвърлям? Хрумва ми вариант да налея вода и да стане чорба, ама не знам дали ще се получи.
Чувала съм също, че пресолена манджа се оправя с картоф, ама да сложа картоф в лещата, нещо не ми се връзва.

Ще съм благодарна на съвет Simple Smile

# 1
сложи в лещата 2-3 обелени картофи и остави пак да заври.нкато се сварят картофите ги намачкай и ги смеси с лещата!

# 2
  • Мнения: 89
Или свари още малко леща и я смеси с пресолената

# 3
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Леща и картофи нещо не ми се връзва Thinking Laughing

# 4
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
И аз щях да ти предложа картоф и съм чувала така да готвят лещата. Иначе вариянтът с добавяне на вода и повторно варене за мен е най-удачен. Винаги можеш да я сгъстиш с нишесте, ако държиш да е яхния.

# 5
vinagi ja gotvia s kartof i ne se nalaga da ja sgastiavam s brashno! opitai

# 6
  • Мнения: 154
Разбирасе че става с картоф.В Испания само така я готвят.
А в този случаи или ще добавя 2 картофа и още малко водичка,или само вода и ще я кипна пак.

# 7
  • Мнения: 211
Пресолената манджа ври на котлона, отгоре вместо капак слагаш навлажнена кърпа, така докато ври, чрез изпаренията солта отива в кърпата  Simple Smile

# 8
  • Мнения: 2 131
Много ви благодаря, момичета!
Леща с картоф моето съпружеско тяло няма да яде със сигурност.
А дали ще се получи, ако прибавя вода, сложа цял картоф /да обере солта/ и после да го извадя?
slanchoranche, този вариант не съм го чувала, звучи интересно.

Имам време до довечера да обмисля какво точно да направя.

# 9
  • Мнения: 169
 villiana, слагаш картофа( ите) след като се сварят просто ги махаш от тенджерата  Peace

# 10
  • Мнения: 2 131
В крайна сметка долях вода. Притеснявах се, че може да стане блудкаво, но си се получи нормална чорба.  Laughing
Благодаря на всички за съветите!

# 11
  • Мнения: 13 648
Можело е да и добавиш вместо вода домати или доматен сок. Картофите и доматите са най-големите "гълтачи" на сол.

# 12
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Можело е да и добавиш вместо вода домати или доматен сок. Картофите и доматите са най-големите "гълтачи" на сол.

Да но консервираните домати имат обикновено сол, така че не е много добра идея за мен. Нали се бяга от пресоляването.  Wink

# 13
  • Мнения: 2 131
Не знаех, че доматите също обират солта. Аз рядко готвя с консерви, обикновено стържа домат.  Hug

# 14
  • Мнения: 13 648
И аз ги стържа или пасирам. А за картофа- слагаш, вариш малко и ако не ви харесва с него, просто го вадиш, той си е свършил работата Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт