Юли 2006 - 93

• 26 604
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
  • somewhere over the rainbow
Ух, как ми се дояде козунаак Crossing Arms Ама вкъщи няма кой да ми уйдисва на акъла да правим такива работи. Само да се преместим smile3508 Сега ще пращам мъжо до магазина.

С ремонта сме до под кривата круша - работят, не е като да седят, ама т'ва мъжете са толкова неориентирани и неорганизирани същества hahaha ooooh! Трима работят /майсторът, Павел и брат ми/ и все тябва да има една жена при тях да им казва кое какво. После пък се сърдят, че жените само сме давали акъли, пък нищо не сме вършели ooooh! Казах им, че в хола искам 3 лампи - по средата и в двата ъгъла на тавана. Направили ги 5 - по средата и в четирите ъгъла. Защото забележете! не помнели в кои два ъгъла съм казала Laughing Поне 5 пъти казвах и писах даже Laughing Сега ще мажат, като им е толкова акълът Crossing Arms Абе само да гледаш и дебелееш. Ама това да е лошото Peace

Ронка, 4 еврака за 1 обяд ли или за седмица? Че тук е толкова за седмица Thinking

# 721
Ще пукна от яддддддд!!! #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Като знам, че не мога, къде съм тръгнала да се бутам между шамарите. ooooh! ooooh! ooooh!
Загубих цял ден, не си изведох децата, а козунак няма да стане.
Първо му беше малко брашното, месих втори път, вторият път, пак така...след второто добавяне на тесто, стана едно лепкавооо. Явно вече му е дошло много брашното. Не ставаше за сплитане, сложих го да се пече, квото стане-такова. Но повече няма да се занимавам. Не си изведох децата, да се занимавам с тази пустиня. Close Уж бързо щял да стне...друг път. Оххх, място не си намирам.

Наде, това е цената за ден! Simple Smile

Радвам се, че напредвате. Бавно, но славно ще стане.
А то кажи, че е мъж и повече няма какво да обясняваш. Mr. Green Все недоразбрали, недочули, недовидяли...забравили!

Редактирам!!!
Козунака ми стана ВЪЛШЕБЕН!!!! Тоолкова ми е кеф, че място не мога да си намеря! Рецептата по която го правя е изпитана и на всички се получава. Който има машина за хляб и иска ще давам рецепта. Peace

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 17:24 от Ронка

# 722
Ронка и моите станаха направих 4 от тестото,вече единия го изядохме такова ароматно нещо и вкусно и с масло мале мале,само нямам форми и стана разлято разплуто  ще си купя форми за другия път,та го нарязах на квадратчета тамън за едно хапване:) Утре яйцата исках да ги рисувам като при "Гала" ако гледахте ама не намирам такова нещу,ще пробвам със свещ направо да пиша  Flutter

Оф това детенце с което бяхме заедно  за ваденето на 3та сливица не било добре,още му текло кръв от носа и му се схващали двата крака,то още тогава ревеше като излизаше от упойката всичко го болеше, сега още му били схванати карачетата и кръста  ooooh! ужас тез упойки мисля си да не е алергична реакция  знам ли,дано се оправи Sad

# 723
Ронка,давай че Пламен вече ме разори с 5 поред рецепта от книжката и все нещо не му е наред ShockedАма-ха,за тези пари щяхме да купим поне 10 козунака,но човекът решил,че ще се прави на майстор пекар и това е  #Cussing out
Ели,упойките наистина не са безобидно нещо и най-неочаквано организмът може да реагира   Sad
Иска,ти да не забегна към Варна  ThinkingДа не срещна случайно из улиците някъде  ThinkingИмаме едни приятели  в Пловдив,които винаги,когато сме инкогнито в града за мало ме излавят на главната по магазините Mr. Green

# 724
Тицка, то хлапето учи в частно у-ще, затова така учи Math. Да не говоря, че е и Ливанско, та знае освен английски много добре/гледа филми без субтитри или дублаж на бг./ и арабски/той пък му е бащин/, българския му е майчин и гръцки говоримо, тъй като баща му пък работи в Гърция и лятото са там или по Египет, Дубай... Party
Ели, на свекър ми като го оперираха от пъпна херния след упойката му тръняха пръстите на краката. Явно се засяга някое нервно коренче... освен ако не е венозна упойката де. Thinking
Ронка, ще ме умориш ти с твойте козунаци.  Joy
Синеоче, браво на Лорето, щом не пипа пъпчиците! Ще й минат на сладурката! Hug

# 725
Нанни, не знам дали теб ще уморя, но аз като нищо си давах фира, ако не беше станал. Пак има какво да се желае, но нека не сме чак такива идеалисти. Mr. Green
Още ме боли главата от притеснение и нерви покрай пустинята. Още се чудя утре дали да правя. В неделя сме при едни приятели и ми се щеше да занеса. Ама само като се сетя що нерви изхабих и ми се отщява. ooooh!

Лети, ето по тази рецепта правих козунака!

Козунак
малък козунак
10 гр мая (суха)
125 мл прясно мляко (топличко)
100 гр масло (половината олио, половината разтопено краве масло)
500 гр брашно (зависи много какво ти е брашното)
щипка сол
3 яйца
125-150 гр захар
настъргана лимонова кора
стафиди
бадеми

Слагам в машината първо прясното мляко, след това олиото и разтопеното краве масло, яйцата, брашното, захарта, солта и маята.
Оставям го да се меси и втасва (ползвам програма ТЕСТО)
След като свърши програмата го изваждам, прибавам настърганата лимонова кора, оформям го и го слагам на топло още веднъж да втаса. Преди да го сложа да се пече го намазвам с жълтък, поръсвам със захар и забождам стафиди и бадеми.
Ще потърся снимка да ти го покажа в готов вид.
Ако искаш голяма доза, удвои продуктите.

Месих  и оставих да втаса на програмата за тето-1ч.30.мин..Не го извадих веднаха след това,а го оставих да си втаса хубаво.Важно е да не превтаса.Лимона го сложих в самото начало.После пекох на програмата за печена със средна коричка.Другия път ще го опека във фурмата,че да стане по-кръгъл.Иначе и в машината се изпече страхотно.

Това е рецепта на една мама от др., отчетна.
Моите забележки са:
Първо ми отиде към 800гр. брашно за малката доза! Второ, пекох го в машината на средна коричка, а то стана коричище, което след като изстина кучето ги яде. Иначе вътрешността и горната коричка станаха супер.

Ако правя пак, ще разтворя маята в малка част от млякото, а захарта ще разбия половината с яйцата а др. половина в млякото на котлона. Peace Това с цел да няма маята пряк допир до кристалите на захарта. Peace

# 726
  • някъде
Алекс ми кашля  и му е дрезгаво гласчето- може би е ларингит  Confused и за капак снощи му дадох сладолед Tired

# 727
Ронка HugХайде,идвайте на козунак,че от 3 години не сме се виждали по Великден Heart Eyes Sad
Диди,дай му да смуче Хомеожен.Помага страхотно много при ларингити Naughty

# 728
  • някъде
Мерси Тиция, ако се влоши ще ходя да купя, засега не е много зле, но нослето се запуши малко Tired

Дидито, честит рожден ден на милата ти сестричка, да е много здрава, щастлива и винаги усмихната

# 729
  • София
ДИДИ-Благодаря ти!Как разбра Simple Smile?
 newsm59И аз използвам и тук да честитя на сестра си и да и кажа,че много я обичам и ми липсва!Пожелавам и много здраве и любов и все така да е прекрасна майка и сестра! newsm67

На всички Весели Празници и хубаво изкарване със семействата! Hug Hug Hug

# 730
  • През девет земи в десета
Христос Воскресе!!!

# 731
Вуистина воскресе!
  Весели празници Simple Smile

# 732
Христос Возкресе Praynig
Деска,можеш ли да ми кажеш пак как е името на хотела в Египет,където бяхте,че мъжо нещо ми се умилква за второ и иска да ме води там Mr. GreenОт една седмица чета разни теми и съвсем се обърках ooooh!Друго си е мнение от обективен човек,а не разни,дето послъгват и се изхвърлят Grinning

# 733
ЧЕСТИТ ВЕЛИКДЕН !!!  ПОЖЕЛАВАМ ВИ НАЙ- ЗДРАВИТЕ ЯЙЦА!!!  easter easter

И много здраве, момичета за вас, дечицата и всички покрай вас, че това наистина е най- важнотоg Hug
На всички болнички бързо оздравяване  Hug Hug Hug
Свеки вчера се обади, Зоя пак е със сополи и температура, преполагам и червено гърло, вече ми писна   #Cussing out Една седмица на градина и ей пак на  ooooh! Този път поне по- дълго беше ходенето, предния за 3 дни и беше готова #2gunfire След малко се стягаме, че ни покани на празничен обяд и да си я вземем да се лекуваме.  Tired
Весело прекарване на празника  Hug

# 734
  • През девет земи в десета
Лети в Кайро бяхме в Маади хотел,а в Хургада в Алф Леила Ва Лейла(Хиляда и една нощ).Този в Кайро не беше нещо особено,но за една нощ бива.В смисъл имаше си всичко,но базата беше малко по-остаряла.Иначе беше много чисто.Аз нали като съм на хотел първо препарати за тоалетната купувам Mr. Green но беше добре. Laughing
Малко снимки от вчера http://s166.photobucket.com/albums/u89/desitakeva/?action=view&a … rent=P3250017.jpg още http://s166.photobucket.com/albums/u89/desitakeva/?action=view&a … nt=P3260044-1.jpg

Последна редакция: нд, 04 апр 2010, 13:02 от ☼ Зла Гад-Пиги® ☼

Общи условия

Активация на акаунт