Ясновидци (врачки) - втора тема

• 793 006
  • 1 279
  •   1
Отговори
# 1 050
Ивет , Селена ми изглежда знаещ човек. Пише умни и задълбочени неща. Чела съм неща от нея във вестници на тази тематика.  Не я познавам и нямам лични наблюдения  Peace
Само и се чудя на акъла, умна жена пък се разправя из форуми с разни незнаещи Laughing

И на мен ми изглежда умна жена.
Тоест освен че ако предположим че има паранормални способности+знаещ и образован човек .....е доста добра комбинация.
Като нейната образованост, тя сама си признава в сайта си че е САМОобразование/на лични начала.....а не някакви учебни заведения

Ако пише във собствения си форум, незнам аз лично НЕ виждам проблем.....но ако вече се задълбава сериозно и по други форуми....

Направи ми впечатление, че д-р Тодор Първанов я е споменал в свое мнение от преди няколко дни  в "портала за съзнателен живот".  Вероятно смята че е истинска....незнам?!

# 1 051
Четох на едно място Селена да казва за Тотка Тотева че: Тотева наистина имала паранормални способности и наистина се свързвала с Духовния свят. Обаче се свързвала с някакви души от нисшите нива които се шегували с нея, баламосвали я че била наследница на Ванга............и че има някакви дарби за лечение.  Тоест тия души от нисшите нива просто си играели.....

# 1 052
Хуманис,честно казано не схванах много от думите ти-не виждам нищо общо между откровената алчност на някоя "врачка" и характера на нейния клиент!Клиенти на врачките са отчаяни хора и да злоупотребяваш в такива мащаби като в горепосочения случай няма нищо общо с привличането,отблъскването или с тезата"на всеки му според заслугите" или ако щеш "каквото почукало такова се обадило" WinkТова е все едно да кажеш,че колкото човек е по-болен толкова е по-грешен и заслужава толкова по-некадърен лекар.
Комбинацията отчаян /глупав и с пари е рая за врачките май Twisted Evil
Цитат
Трябва да се спазват някои неща   Природата го изисква просто, кои сме ние та да се правим на по-големи от нея
В посочения пример врачката се прави именно на по-велика от природата като се наема да излекува безплодие срещу баснословна сума пари??
Макар,че ние отдавна сме надминали в известни отношения природата Simple SmileМоже да е с нейно позволение,но е факт-инвитро,бай-пас,присаждане на органи,примери много,но темата е друга  bouquet

# 1 053
Ивет, какво имаш предвид с публикуването на тази приказка?

Това имах предвид: "Не следвай никого, следвай само Себе си!"

Човека от притчата ако следваше себе си щеше да се спаси......

Ивет, предполагам сте ходили на начално училище, гимназия и университет?
и сте следвали това, което учители и професори са ви преподавали?...
В езотериката за развитие на по-високи нива също е необходим Учител.

за конспирациите:

Такива общества е имало, има и вероятно ще има още някое време. В някои от тях са се използвали и окултни сили, както и влияние  на политиката. Даже някои ... известни покойници от близкото минало даже и в България...
Но има различни общества и не трябва да бъркаме борбата на едните срещу другите с грижа за хората.
Така че, работата за енергийна безопасност и балансиране е актуална така и така.

Последна редакция: нд, 24 окт 2010, 21:02 от Vox populi

# 1 054
Не следвай никого следвай само себе си. Вяра  Надежда и Любов е Светлината която всеки иска. Това е пътя към Христа осеян с трудности но истински е той. Това то е искрата в човека за сила и успех в делата Божи. Болка е за някои а за други висша благодат. В духа се иска мирознание а не слава.

# 1 055
ето интервю със Селена Peace

http://www.blitz.bg/article/965
Valio_1958 Peace

# 1 056
Ивет, какво имаш предвид с публикуването на тази приказка?

Това имах предвид: "Не следвай никого, следвай само Себе си!"
Човека от притчата ако следваше себе си щеше да се спаси......

Ивет, предполагам сте ходили на начално училище, гимназия и университет?
и сте следвали това, което учители и професори са ви преподавали?...
В езотериката за развитие на по-високи нива също е необходим Учител.

Това в кавичките НЕ съм го казала аз!!!  А го е казал Буда!

Учителите ми от началното, гимназия и университет, вече НЕ са ми "Учители" .
А и никога не са ми биле "Учители", а са ми биле учители/преподаватели.........с днешна дата аз вече знам повече и по съвременни неща от тях в съответната област.
Не може цял живот един човек да ти е "Учител", при условие че освен мъдрите и полезни неща има и доста глупости написани от него.

Даже веднъж имах един спор в техникума с учител по математика и аз излязох права!

А това говорене на вие защо е?! Shocked

Извинявам се на стриктните да знам че темата е за ясновидство...свършвам това беше!

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 09:36 от Ивет

# 1 057

Даже веднъж имах един спор в техникума с учител по математика и аз излязох права!

Извинявам се на стриктните да знам че темата е за ясновидство...свършвам това беше!

Ивет, има разлика между учител и Учител(последните не пишат глупави неща:)

а на "вие" според мен е подходящо да се обръщаме към непознат човек, с който не сме пили кафе Stuck Out Tongue

Колкото до Буда, там също има неща, които се смятат за задължителни:
Трите убежища : Буда, дхарма (учението) и сангха, общността на всички онези, които са поели по Пътя.
Съвременната Ваджраяна даже добавя и идамите .

Така че, какво е казал Буда и какво се прави е друг въпрос:)
(аз от съвремнни будистки подходи леко съм разочарован, така че кой разбира Буда и доколко е друг въпрос:)
Но не смятам че Буда е имал предвид че няма нужда от Учител.
Негови  Ученици доста сериозно са медитирали, не е само да казват че няма нужда от учител Stuck Out Tongue

Последна редакция: пн, 25 окт 2010, 09:50 от Vox populi

# 1 058

Ивет, има разлика между учител и Учител(последните не пишат глупави неща:)

а на "вие" според мен е подходящо да се обръщаме към непознат човек, с който не сме пили кафе Stuck Out Tongue

При условие че до сега си ми говорил на ти, това вие изведнъж не е нормално.
Ами значи аз "Учител" никога не съм имала, само учители.
"Учителите" да прав си,  Не пишат само глупави неща, ..........а включително и глупави.
Примерно при Петър Дънов из всичките му умнотии, има и доста празнословие и глупави неща.

Спокойно.....довиждане на темата!

# 1 059
Ох, Иве, ако вземеш да спреш да пишеш, а само да четеш темите най-добре ще направиш. Това ти го повториха и в другата тема няколко пъти. Много повече ще трябва да четеш преди да започнеш да драскаш тук постове един след друг. Извинявай, ако не съм ти отговорила на някое въпросче, но твоите постове гледам да ги прескачам или ако ги прочета гледам бързо да ти забравя щуротиите. И много те моля, не ми отговаряй пак и недей да търсиш под вола теле... Що не вземеш да си гледаш счетоводството или друго подобно, което ти се отдава, а не само да зацапваш темите. И не съм ходила при М.А. заради депресията, това се оправи между другото. В началото на темата съм написала (но четенето не ти е от любимите неща явно!) че, съм посетила М.А. за пълна промяна на съдбата ми в трите направления – любов, пари, здраве и отваряне на късмета. В нейния сайт пише какво може и за какво да я потърси човек, ако желае. Не пише само, че това става с магически ритуали, които се правят у дома за около 1 месец с вода, захар, яйца и др....опушва се жилището с тамян и билки, казват се молитви, тя прави амулети ( от билки на прах, обвити с лекопласт) за защита от външно негативно влияние, който се носят цял живот. Т.е. те не могат да ни предпазят от собствените грешки ( автомагии), но могат да ни предпазят от злоба, завист, лоши мисли, магии на другите хора, насочени към нас. Ако човек не е доволен от резултата пак и се обажда, пита я защо не се получава и тя  пак оправя нещата, но вече безплатно. Притесненията, че може човек да си даде парите на вятъра , за мен са неоснователни. Установено, че биополето на М.А. е няколко пъти по-голямо от това на обикновен човек. Толкова за М.А.
А сега малко за Елена Вакуленко, пак някой ме беше питал. Тя провежда курсове, които учат човек как сам да се чисти от отрицателна енергия, да се зарежда с положителна и сам да прави магическите ритуали. Тя ни разказа ( група от 10-тина човека), че нейната майка е била ясновидка и че когато е била дете, майка и е знаела с подробности къде е ходила и какви щуротии е правила. Аз я попитах не и ли вредят цигарите, а тя каза, че сама си е изградила енергиен филтър в гърлото и затова не и вредят. Питах я за Бог и тя каза, че никой още не знае цялата истина за Бог.
Не познавам такъв човек, който поне веднъж в живота си не е потърсил помощ от друг човек, независимо дали е лекар, хомеопат, народен лечител, ясновидец, учител,  психотерапевт и др. Целта на посещението е една и съща - човек търси помощ, подкрепа, сродна душа.

# 1 060
Хора и аз много моля нека се придържаме към темата. А който иска да води някакви спорове за нещо нека го прави чрез ЛС.
Честно казано от тези спорове не виждам смисъл т.к. повечето от хората тук са с изградени ценности, идеали и стремежи. Вижда се от постовете на повечето от вас, че всеки до известна степен се е инересувал от езотерика, будизъм, ясновидство, психология и т.н.
НО темата все пак е както някой искаше по-горе - черен и бял списък - ами самата тема е точно за това - всеки да сподели свеото мнение за ясновидец при който е бил, подкрепено естествено с аргументи защо смята, че е добър или не.
Има хора, които наистина са убедени в това, че трябва да отидат при някоя гледачка, други не, трати - и те не знаят....и т.н. Свят голям хора всякакви....Съгласна съм, че в спора се ражда истината, но темата е друга. Ако искате направете нова тема "За и против  ясновидките", мисля, че подходящо заглавие.

# 1 061
Аз съм ходила  първо при психотерапевт, а след това и при Мария Асенова заради периодични депресии в продължение на 7 години. Психотерапевта не ми помогна изобщо, дори мисля, че е чисто губене на време да се ходи при психолози и психотерапевти. Мария Асенова ми помогна преди 8 години с едно посещение и от тогава не съм изпадала в депресия и не съм имала проблеми с нервите.
Нима не си ходила при Ясновидката Мария Асенова за депресия......както пишеш в последния си пост??!! Shocked

Жалко нямаш късмет явно амулетите ти са слаби........самолета ми е чааааак  довечара.   Аз съм човек от несъвършените от общество "Нисш материален свят",   и за това не си спазвам обещанията и сега пиша.

Приказно качество  -  когато разбра че няма да влизам тук за дълго време реши да пишеш..........що не писа преди това???.  Духовност и чудо - че аз дето съм от нисшия материален свят, нямам такъв речник с обиди като някои от вас.

Цитат
инера: " Психотерапията е осъзнаване" - тц, интересно схващане , Ивет...а сетих се, сигурно психотерапевтите са осъзнали, че нищо не знаят  това си е голям напредък за тях...
А психотерапевтите виждам си ги залюбила в последния си пост??? Радвам се че има градивна промяна!

Не аз ами ти не можеш да четеш.  
Ако можеше да четеш щеше да знаеш че аз не отричам ясновидците!!!

# 1 062
Оооо, Ивенце, здрасти ! Добре дошла отново  при нас !  Laughing

# 1 063
Хора айде стига с тоя сърказъм....Обръщам се по специално към Ивет. Ако си психолог или психотерапевт не мисля, че прави добро впечатление като отвръщаш на постове от сорта на тези на Инера с такъв сърказъм.
Явно жената е имала проблем и си го решила по своему. Живеем в свободен свят и всеки сам решава към кого да се обърне за помощ - лекар, билкар, ясновидец и т.н.
Така че много моля наистина да се прекратят тези безмислени за останалите хора във форума спорове.
Ако Инера не е била доволна от един психотерапевт или психолог, никъде не е обобщила, че всички са зле или не си разбират от работата. Тя просто явно не се обърнала към професионалист.
Може би все още няма форум за отзиви от психолози и психотерапевти. Що не вземете да си направите един и да приключим - така който се интересува от психология и психотерапия ще си влиза там, а който се интересува от ясновидки и гледачки ще влиза тук.  Thinking

# 1 064
И още нещо, за което мисля, че се повтарям, когато някой от форума реши да се заяжда с друг, много моля правете го ЛС, мисля, че личните съобщения са измислени и за това!!!

Лек ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт