Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 10-та тема

  • 100 985
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • Popovo
  • Мнения: 219
   Мале тези гевреци на Labrex станаха такъв голям хит, колкото салата от тиквички миналата година в една друга тема. Grinning Само аз не съм ги пробвала, но и това ще стане след около месец.
   Аз да се похваля с моят ароматен царевичен хляб. Пълна импровизаци, но стана много хубав и добре насища. Само дето формата му неможах да издокарам, но това не е важно толкова.
 

И нарязан вече:
   

# 196
  • Мнения: 59
Привет! Виждам, че сте на вълна "гевреци" и то какви! Невероятно пухкави, златисти, чак усещам уханието на запечен сусам!      chef  bouquet 
Тия дни и аз ще ги пробвам.
Усуканата пита на Танита от сутринта

Невероятна вкусотийка!
Тестото го направих вчера и стоя в хладилника приз нощта. Много лесно се работеше с него - беше стегнато. Та по повод на това се замислих дали не може да се направи същото и с козуначеното тесто - да втаса и после в хладилника за моделиране на другата сутрин? newsm78
mama_vesi, страхотно хлебче!     bouquet

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 10:24 от emi03

# 197
  • Мнения: 459
Ето и моите гевречета по рецептата на Labrex. Макар и не толкова красиви, колкото вашите, не мога да не споделя, че са страхотно пухкави, мекички и лесни за приготвяне. Благодаря ти, Labrex за страхотната рецепта   bouquet

# 198
  • Мнения: X
Ах,Лабрекс,здраво подскокороса форума  с тези гевречета Wink,копирам си и аз рецептата,че то може ли да остана по-назад.Мнооого ми набъбва папката с тестените рецепти и все искам да изпробвам поредната,ще набъбна и аз покрай тях,усещам ooooh!.
Обаче тези гевреци просто ми говорят вече от монитора Crazy,а и в комбинация със сусам,леле,покапах се.....
Момичета,много вкусни неща сте направили,браво на всички!   newsm10
На Венетта два пъти браво,че е дежурна по кухня цяла нощ,милата Hug!

# 199
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
PURE ELIXIRWink благодаря ти, но аз малко след това заспах.

Да ви покажа и козунака по рецептата за гевречетата. Различното е че прибавих 10 с.л. захар, останалите продукти са същите. Вчера като го замесих, беше вече доста късно, завих го дебело и заспах, тази сутрин беше се понадигнал, но явно не му е било достатъчно топло и нещо  не ми хареса съвсем. Премесих го, прибавих му парченца от сушени сини сливи и го изпекох. Дойде обаче на обяд нашия приятел - майстора и му го подарих, че той без сладкиши ако си иде, ще се чувства като риба без вода Wink. Преди малко телефонирахме и каза, че на вкус бил супер, но мъжка му работа, докато аз не го видя и опитам не знам, не гарантирам, иначе изглеждаше добре. Ето вижте го и вие.


# 200
  • Мнения: 22 867


Venetta, много се радвам на козуначето, направо ми е вкусно на снимката! Heart Eyes  bouquet Всъщност влизам да се похваля, че след години сигурно, търсене, успях да стигна и до авторската рецепта, като подтикът и амбицията ми дойдоха от Дядо Хаджия! Grinning Ще я напиша и нея, само не знам по кое време, най-вероятно довечера, и вече кой по която иска да си прави гевреци, козунаци, питки и каквото се присети. Засега ще сложа линка, за който се справя с руския, а превода по-късно.

Ето тук, момчето е дало и видео материал за оформянето им. Защо женското кулинарно присъствие е променяло рецептата, отговор нямам! Grinning

mama_vesi и тя с вкусно козуначе!  bouquet

emi03 , тая питка ми е много, много любима! Heart Eyes  bouquet

eldi , чуднички са! Heart Eyes  bouquet 

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 14:18 от labrex

# 201
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Labrex, благодаря ти и за комплимента и за линка  Heart Eyes Hug   bouquet. Отивам да разглеждам рецептата.


# 202
  • София
  • Мнения: 8 487
...
момчето е дало и видео материал за оформянето им. Защо женското кулинарно присъствие е променяло рецептата, отговор нямам! Grinning
...

А мъжкото пък присъствие е добавяло щото чете без да мисли.  Laughing
След малко ще докладвам поредната заспала рецепта. Преди време направих объркани масленки, сега явно ще имаме в къщи объркани гевреци.  Laughing

Обърнете внимание на видеото обаче, че той ги потопява в нещо тъмно, а не в яйце. Някой има ли идея какво може да е това ?

# 203
  • София
  • Мнения: 8 487
...
Защо женското кулинарно присъствие е променяло рецептата, отговор нямам! Grinning
...

А мъжкото кулинарно присъствие блее докато чете и възстановява оригинални рецепти без да мисли.
След малко ще докладвам поредната заспала рецепта. Преди време направих объркани масленки, сега явно ще имаме в къщи объркани гевреци.  Laughing

И моля 180о ама на печка с вентилатор, това ще рече че на обикновена фурна май температурата трябва да е друга. А да ... на видеото ги топи в нещо тъмно май, а не само в яйце.

# 204
  • Мнения: 335
ми по рецепта пише че се маже с жълтък слага се и малко куркума, разредено във вода, и после в сусам, но аз ми прилича на соев сос, поне цвета е мн наситен, и тъмен Simple Smile
които знае повече руски да каже, аз не отбирам особено

# 205
  • София
  • Мнения: 8 487
...
които знае повече руски да каже, аз не отбирам особено

На видеото се говори на турски.

# 206
  • Мнения: 335
нямам звук че малкат спи, прочетох само рецептата Simple Smile де да ги знам тия турци кво са намислили, този на клипа като го гледам как готви и пуши, да ме прощават пушачите, ма ми заприлича на мръсна фасова вода в първият момент... Joy

# 207
  • дълбоко,дълбоко в прованса
  • Мнения: 190
Привет! Аз съм от четящите редовно темата, но рядко месещи Mr. Green
Тези гевреци определено ме заинтригуваха - докъдето ми се простират познанията по турски език - сместа, в която се топят гевреците е от 1 чаша вода и 1 чаша нещо от грозде, но не разбирам каква е втората дума след грозде.

# 208
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Ох всичко хубаво на видеото, но цигарата и после пак гевреците....
А соса наистина изглежда като соев, но докато не преведе някой, не можем да кажем със сигурност.
Labrex, аз обаче ще ги правя по твоята рецепта, харесаха ми, а и мазнината е много по-малко. Ще опитам и хляб и питка по нея, но това като се върна, че в сряда заминавам и нямам време сега за експерименти.

Sarina е писала междувременно, но така с вода и яйце станаха супер и все пак защо  да не ги променим малко, пък и след като са вкусни и имат такъв апетитен цвят. Ако човек не експериментира, няма да има прогрес  и няма да има разнообразие никъде.

# 209
  • София
  • Мнения: 8 487
...
Labrex, аз обаче ще ги правя по твоята рецепта, харесаха ми, а и мазнината е много по-малко. ...

 smile3532 smile3532 smile3532

Аз да ти напиша ли като реших да възстановя оригиналната рецепта, колко ми беше мазнината.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт