Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 10-та тема

  • 101 097
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 22 867
Хайде и моята любима пита от 25г  да ви покажа  Hug как изглежда ...
 Понеже дозата е много голяма и си я набърках цялата та направих и пита и тутманик..
 

Ааааа, ЗИЧЕ, ти какво искаш сега, да загризкам монитора ли? Както казва Илиана, що ме дразниш сега така с тия пухкави пити и тутманици??? Ама не става така, от другата тема ме подкокоросаха да правя козунаци, сега ти пък...............Вземи поне си напиши рецептата, та да си я прибера за по-нататък и да ми стане по-спокойно! Разкошни са!  chef  bouquet

# 496
  • Мнения: 1 122
Доника чудни питки си направила. Hug
ЗИЧЕ дай рецептата на тази вкусотия. Praynig

Аз в момента правя хамбургерите на Лабрекс.  Laughing А ето ги и тях:

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 18:19 от stasi76

# 497
  • София
  • Мнения: 3 249
Я да ви питам - забелязали ли сте, когато мажете питките има ли значение дали са купешки или домашни яйцата? С домашните определено по-ми тъмнеят  newsm78

# 498
  • Мнения: 5 162
Нямам много време напоследък за публикуване и четене, но една питка от мен туко що направена. Поздрави на всички майстори и майсторки!

# 499
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Момичета благодаря ви за хубавите отценки...
labrex  особенно твоята е много важна за мен. Hug  bouquet  bouquet

ПИТА -/или тутманик/    

Подукти:
1.500кг-пресято брашно 3 пъти
1в.ч.-хладка вода ,кубче мая и щипка сода бикарбонат
6 бр.- яйца
1с.л.-сол
6с.л.- захар
1кофичка -кисело мляко

ПРИГОТВЯНЕ:
Прави се кладенче всички продукти в него и се меси да се събере тестото.Удря се в масата 100 пъти докато се получи меко тесто.Оставя се да втаса. / аз направо правя топките и оставям да  втасва преди да се пече/ Пак се меси и се разделя на 6бр.топки.Всяка се разточва на кора мажат се със маргарин,масло,даже и някои слагат мас, / ако ще правите тутманик на кората се слага и сирене и се маже обилно с разтопено масло/ навиват се на руло и се режат на парчета и се обръщат в подмазана тава с масло ,маргарин ,олио.Втасва и се пече на окуло 200- 220градуса.

 АКО НЕ ИСКАТЕ МНОГО ГОЛЯМА ДА Е ПИТАТА МОЖЕ ДА СИ РАЗДЕЛИТЕ ПРОДУКТИТЕ И ДА ЗАМЕСИТЕ САМО ПОЛОВИНАТА.

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 20:28 от ЗИЧЕ

# 500
  • Мнения: 22 867

ЗИЧЕ, ти с тия яйца направо солени козунаци правиш, затова са такива хубави. Копнах си рецептата, ще пробвам. Благодаря ти!  bouquet

stasi76 , и твоите питки за хамбургери са такива пухкавелки на снимката!Чуднички!  chef  bouquet

rossonera, хубава питка!  bouquet

# 501
  • Мнения: 1 283
Оооооо ЗИЧЕЕЕ   bouquet ти пак изтрепа рибата с твоите вкусотии. Защо бе Лабри, яйцата не са много, брашното е кило и половина   kyllmg
Това е от мен:


Питка за помен, четиридесет топчета и в средата кръст/за племенника ми/ Cry



# 502
  • Мнения: 22 867
Какво правите, момичета, абе то риба не остана! Пепика, какво е туй чудо-баница?! То всичко ти е хубаво, ама баницата е невероятна.  Crazy Това точено или дърпано е?(като че ли има значение), Лелее, фантастична е!  Heart Eyes  bouquet  chef

# 503
  • Мнения: 1 122
Малеее Пепика тез балони на баницата само като гледам и ми се прияде.

# 504
  • Мнения: 1 283
 Мяткано .......Какво да ти кажа, то беше голяма одисея за питката и за баницата. Три пъти спира тока, докато месех и накрая съвсем спря. Точно когато тръгнах да я пека в друга къща, той пък взе, че дойде ooooh! Два херпеса ме избиха от притеснение, че ще се изложа точно за помена и реших баницата да я правя на следващия ден. Цяла нощ не спах и това клипче го гледах сигурно двайсет пъти и реших да се пробвам и аз. Ами незнам как се получи, но това е резултата, може би защото племенника ми много обичаше баница и затова стана .....  Само дето повода е кофти, вместо за сватба, за помен. Изтрепаха се тия деца по пътищата  Tired

# 505
  • Мнения: 1 122
Жалко за лошия повод по който правиш тези красоти. Съчувствам ти искрено. Cry
Поздравления за мяткането. Hug

# 506
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ЛАБРИ  ТОВА Е РЕЦЕПТА ЗА МНОГО ГОЛЯМА ПИТА И МИСЛЯ ЧЕ ЯЙЦАТА НЕ СА МНОГО ЗА 1 1/2 БРАШНО. като направиш две пити все едно че по три яйца на пита. Mr. Green
ПЕПИКА  Hug що не дойде в къщи да ги изпечеш  Peace Hug  Mr. Green
Много хубави неща а баницата божествена направо .Само ако  бяха за хубав повод  Tired
Като имаш време ще научиш ли и бабка да мятка  Mr. Green Mr. Green Joy

# 507
  • Мнения: 622
Пепика, и питката и баницата са разкошни, жалко наистина, че са за лош повод...  Hug

# 508
  • Мнения: 148
Пепика ,страхотна питка и невероятна баница само жалко за повода.
Лабрекс,момичета можете ли ако не ви притеснявам и затруднявам да ми подскажете кое тесто да използвам да направя и сладки и солени кифлички?
В къщи половината от семейството яде сладко а др.половина солено.

# 509
  • Мнения: 7
пепика с какво брашно меси тестото за баницата?

Общи условия

Активация на акаунт