Юлски бебета - Тема 26

• 21 635
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря ви, момичета. Hug Деянова, давам всичко това от миналия вторник. Дано инхалациите помогнат.

# 256
Цезари ето - бързам и затова само това пиша

Аз купувам  дългозърнест ориз . Слагам го в подсолена вряща вода за 30 мин. Изцеждам го после иго слагам на хладно да изстине и после в хладилника поне за час.Изпържвам отделно 2 яйца .Нарязвам пилешкото месо и го оставям в марината от соев сос - 6с.л. за около час .Изпържвам  месото .Изваждам го. Изпържвам гъби,чушка,зелен лук заедно.Добавям после месото и ориза и яйцата.Пържа още около 5мин всичко задно .Добавям и кисели краставички. Ако искаш слагаш сол и черен пип но в соевия сос има доста сол

# 257
Джил, много съжалявам да прочета това. Дано не стигнете до АБ, но да ти кажа - при бебета нещата се развиват много бързо /май Роси беше разказвала как за 1 ден са стигнали до болница/ и ако докторката ти настоява да го включите, не се опъвай много, все пак той ще бъде по-малкото зло. На лични ще ти пиша и за още нещо, което може да й включиш за повишаване на имунната система. А за инхалациите, не знам дали знаеш, че не бива да се правят по-често от на 4 часа. Много, много  Hug от нас! Дано бързо се оправите и двечките.

Олинка, аз вчера взех на Михаил чаша на Авент. Пак е неразливаща се и той си пие без проблеми от нея. И е комплектована  Simple Smile

Квази , много се зарадвах на отчета ти. Е, има ли сте проблеми, но дано всичко лошо е вече зад гърба ви. Стискам палци за финалната права  Praynig Аз също исках да взема бейбефон с видеонаблюдение, но ме разубедиха - достатъчно ти е да чуеш, че детето плаче, мрънка и т.н., дори да виждаш на монитора, че няма проблем, пак ще отидеш да го видиш "на живо". Мониторите за дишане са много по-полезни, особено за първите месеци, според мен се ориентирайте към тях. Огняна е много хубаво име. Аз имам позната, която се казва така, галено й викаме Нана. Ама твоето Пиле не се ли казваше така?

И да се оплача - ние, нали практикуваме ЕБХ, хубаво ама сега Мишо не иска на гърне, иска да го държа. Първо помислих, че гърнето не му е удобно, купих друго - с ергономична форма, малък отвор /че в интерес на истината в предишното дупето му хлътваше навътре/ - е, пак не иска така. А като го държа над легена - няма проблем. Но вече много ми тежи  Sad

# 258
  • Силистра
И да се оплача - ние, нали практикуваме ЕБХ, хубаво ама сега Мишо не иска на гърне, иска да го държа. Първо помислих, че гърнето не му е удобно, купих друго - с ергономична форма, малък отвор /че в интерес на истината в предишното дупето му хлътваше навътре/ - е, пак не иска така. А като го държа над легена - няма проблем. Но вече много ми тежи  Sad
И ние имаме същия проблем, интересното е, че малката работа я върши, но голямата реве та се къса. Някъде бях чела, че положението за свършване на тази работа въобще при човека е клекнал, така било най добре за налягането или нещо от сорта. Та се замислих и може би така на малчовците им е по лесно, знам ли  newsm78

# 259
Джилиян-стискам палци да Ви се размине АБ;давай по-позитивно-така ще е, няма как.
Цветен прашец-скоро слушах и по-страшна история-детето беше се заключило в банята,а вътре пълно с препарати за почистване в шарени тубички-"готови сокчета" направо Shockedродителите успяли да отключат след 2 часа-вратата била с прозорец отгоре и ако тръгнели да я разбият можело да орежат детето
КВАЗИ КВАЗИ КВАЗИ- Hug Hug HugОгняна е много красиво име за огнено момиче
Емили- ooooh!вече думи нямам от тези родители
а относно тези книги,които баща ти е дал -това без съмнение е "Детският лекар Ви съветва", където има култови заключения-ето цитат "стр 140 в САЩ взаимовръзката между поколенията е ликвидирана и това дава отражение върху психиката на американските граждани ...в САЩ старите хора много по-често изпадат в тъжна самота, депресия и изоставеност"
Юлско бебе-на късмет е,а относно халките-какви искате-стандартни или нещо по-така,ще има ли надписи...ох,че много въпроси ми се появиха
Мама Диди-сподели китайската рецепта моляяяя

# 260
Здравейте момичета,  Hug
много ми е мъчно за вас - от доста време не съм писала, но се надявам скоро да имам интернет вкъщи.
Накратко ще ви напиша какво правим с бебка Ива.
Мъничето вече спинка малко през деня и през по-голямата част от деня се смее, прави муцунки и ни имитира. Падаме от смях, когато се плезим и тя ни отвръща  Joy
Много е сладка и има чувство за хумор.
Върти се като пумпал, но още не може да лази добре - не лази с колена, а се дърпа с ръчички и натиска крачетата и се отблъсква. Но мисля, че скоро ще се оправи.

Досега не сме се разболявали и това много ме радва.
За храненето нямаме голям напредък, но аз така и исках. Захраних я 2 седмици преди да навърши  6 месеца и изследванията й бяха супер. За сега яде по 180 мл пюре на ден,  като го разделям на 2 хранения, защото не може да го изяде наведнъж и я кърмя към 5 пъти.
Още сме на пюренца подходящи за първо захранване и млечно-плодова оризова каша 2 пъти на седмица.
Не се притеснямам, защото бебка си наддава супер. Единственият ми проблем е, че не иска да пие вода - аз все й бутам чашата, но тя се олива или пък прави балончета  Mr. Green
Не обича и повечето зеленчукови пюрета - нито купени, нито домашни. Даже й направих страхотно пюре от тиква - беше супер вкусна и сладка, но все се мръщи. А пък плодовите пюрета ги омита набързо. Засега се успокоявам , че лятото ще си яде пресни зеленчуци.
Имаме си едно зъбче -излеза преди месец, а сега идва и второто.
Имахме и едно произшествие преди 2 седмици - бебка падна от леглото. Аз бях на 3 метра, видях я да пада, тръгнах веднага, но не успях да я хвана. Горкото падна с главата надолу. За щастие й нямаше нищо - само леко й порозовя мястото на главичката, нямаше джонга и плака много малко -  около 30 секунди. Но на мен цял ден  ми беше гузно. Най-вече заради причината, поради която тя падна. Бяхме със свекъра в една стая и той я снима, за да я сложи на екрана на мобилния. Но нещо не може да я засмее. Аз я снимам засмяна, слагам я на екрана и отивам на 3 метра да покажа ухиленото бебе и тогава тя падна. Много тъпо - чак се чудя на акъла си  ooooh! .

Много се радвам за Квазимодо, сигурна съм , че всичко ще е наред и най-накрая ще видят малкото си мечтано и чакано съкровище.

От няколко дни ми е малко криво - миналата седмица е починала акушерката, която беше с мен при раждането на бебка, всичко е станало толкова бързо. Все се каних да й ида на гости, обадих й се по случай Бабин ден и й обещах, че като се стопли малко ще й отидем на гости. А няколко дни след това майка ми се обади, че баба ми е получила инсулт и е в много тежко състояние. Утре ще я изпишат от болницата, лекарите казват , че няма никакво подобрение.

Jillian - дано да се оправите бързо, не мога да ти дам съвет, защото нямам никакъв опит с болестите. Дано се разминете с АБ, не се сещам нищо друго да те посъветвам освен да се опиташ да повишиш имунитета на мъничето - да проветряваш по-често, да излизате навън, да я оставяш у вас на слънчице. И аз се сетих за чая от лайка за пиене и инхалации и чай от шипка - но само се запарва да не се унищожи изцяло витамин С.

Emily_ - пак бабите и дядовците на малката са оплескали работата.
Вярно е , че са възрастни вече и много от тях говорят неща, които не трябва да казват или пък започват да преувеличават нещата. Лошото е, че ти се се почувствала наранена и неразбрана. Да не говорим, че за по-старото поколение по-дебело бебе значи по-здраво бебе. За съжаление не можем да променим възгледите им.
На мен един път преди 3 месеца баща ми ме мъмреше, че  заради мен главата на бебка е малко сплескана отзад. Упрекваше ме, че не съм я оставяла да спи настрани. После философски добави - "Даже и да не се оправи, много няма да се забелязва - нали е момиченце и ще има коса и няма нищо да се вижда!"  Shocked
После се успокои като видя, че сплеснатото се махна.

Драга - много кофти разходка - все се каня да ти пиша, че стилът ти на разказване малко прилича на този на Алеко Константинов - малко иронично и дори и да е кофти, като те четем ни става весело.  И аз имах подобна разходка с птиче ако.
Беше през октомври, отиваме със свеки в един парк наблизо - пълно с хора, всички пейки са заети , има само една свободна. Отиваме и бързо установяваме защо е така - пейката е оцвъкана от птичките, които стоят на дървото. Постиламе вестник и сядаме. След 5 минути викам - " Айда да ставаме, че тези птички нещо ме съмняват"  и точно ставаме и стана белята - за щастие на дънките , а не на главата ми или на бебка. Това беше за първи път в живота ми  Crazy

svetly_ Safo - и моята бебка не иска на гърне, а да я държа над легенче. Даже едни път нервничи и иска да пишка, аз решавам пак да пробвам гърнето. Съблякох я и отидох да стопля гърнето, че беше студено. Бързам, бързам, но мъничено се напишка и се разплака жално. Отново ми стана гузно  Confused

# 261
Добро утро Hug Една почерпка от мен, за порасналото ни момиченце (според диетата всеки да си избере Wink)

Честити месечинки и на астралните ни близнаци!!

Квази, очакваме те с новината за една огнена рибка Wink
Кейт, много е пораснала малката госпижица Hug
Джил, много неприятно.....преборете го този вирус!!! На мен инхалации с лайка и сода много ми помагат.
Ем, сложни са тия отношения, но вие сте родителите и баща ти трябва да го осъзнае! Успех Hug
Прашинкова, бях затаила дъх докато те четох.....и въздъхнах успокоително на щастливата развръзка Peace
Драга, очаквай нещо приказно тия дни Wink А за гумата, не се кахъри, по важна е птичката Laughing
Мише, мъчно ми стана за акушерката...дано баба ти се възстанови. А за малечка, по-малко парашутистки опити Wink
За проблемите с гъренето и ЕБХ не мога да взема отношения, но и на вас пожелавам успех в начинанието Peace

Последна редакция: пн, 22 фев 2010, 12:15 от djidjito

# 262
Аз май трябваше да се оплача, че нещата да тръгнат. Имаме попадение - сега, като се наспа, с усмивка и бърборене за няма и 3 мин. си свърши работата в гърнето човекът  Simple Smile

Честити месечинки на бебоците, празнуващи днес   bouquet

# 263
       Здравейте момичета,
       Днес  е понеделник  и е време да се разпиша  за нещата от изминалата седмица.

Преди известно време се коментираше за това как мъжете приемат нашия форум. Моят не ми прави никога забележка, но си знам че не му е много приятно ,и затова пиша и чета или през деня или след като заспи. Преди две седмици ми казва: Виждам, че ти остава свободно време имаш ли желание да се занимаваш с една работа, и даже да изкараш пари? Казвам ОК. Темата на работата беше „Състояние и перспективи за развитието на охлюпроизводството в България”.  Изчетох много литература и един форум, където охлюпроизводителите си пишат,  но едно е на книга, друго на практика. И така в сряда аз, мъж и бебе заминахме за Кърджали, да видим на живо такава ферма. Да не се хваля, но написах страхотен материал, с много данни и снимки,  възложителя остана много доволен, че чак се превъзбуди и спешно замина с него за Италия. На моят мъж, ей така между другото  му повтарях: Колко хубаво е, че има форуми, та човек да научи нещо полезно.

За Кърджали – изкарахме си страхотно. Алесандра живееш в много хубав,красив  и чист град. Видяхме водното огледало и намерихме  един нов хотел извън града, където си взехме стая с джакузи.  Бебе Санди, направо се размаза от кеф –от  пътуването, от хората , които му се радват и му обръщат внимание, от ваната с мама и тате. Аз се заредих с много енергия, и днес ми е едно такова хубаво и спокойно.
       За захранването – до сега съм въвела: картоф, морков, тиква, червено цвекло, целина, спанак, авокадо и петле. Спазвам някакви правила, които си ги измислих:
-   Когато има месо, задължително  има  спанак или цвекло.
-   Когато има морков    -   авокадо.
-   Когато има морков, не давам тиква.
       Аз всеки ден правя пюрета, не ми е трудно. Ако си намеря днес хубави ябълки, ще започна и тях. За мамите от София – малко инфо. На спирката на 111 на Суходол посока Младост, всяка неделя има пазар на животни. От там си купих петле за 15 лева, разбрахме се с човека да ни го заколи и почисти, върнахме се след 1 час и си го взехме. Почистено  излезе  1.400 кг. Сварих гърдичките за 1 час в обикновена тенджера, направих си малки пликчета и замразих във фризера.  Санди е свикнал с домашните пюрета, пробвах го с купени сега в Кърджали, но категорично показа, че не ги иска.
       Юлско бебе, тава с птичето ако е само на хубаво. Санди беше на 2 седмици, когато го наака едно птиче, аз даже не разбрах кога. Цялото уше му беше бяло, прибрах се,  измих го и от този ден му минаха гурелчетата, и досега нямам проблеми с бебо.
       Съжалявам за болните бебета, пожелавам бързо оздравяване на всички.
       Приятна и успешна седмица от мен и Санди!
 Hug

# 264
Джил, стискам палци да се разминете с АБ, надявам се да се включиш с по- ведър пост още утре Hug.
Мише, дано имате скоро нет, загуби се верно.
А4, щеше ми се да са по- класически и изчистени и да са комбинация бяло и жълто, за предпочитане повечко бяло, че злато не нося, но май няма да ме огрее. За сега сме се спряли на половин бяло, половин жълто, класически, като бялото май ще е 2мм и 4мм жълто, на това постигнахме горе долу консенсус Laughing.
Честит месечинки на всички бебета, Джиджи, да намачкаш хубавата ни Стелличка Hug.
@ми, блазе ви за прекарването, звучи много интересно.
Да се похваля таткото е занесъл гумата и вече е оправена. Неприятно, но да ви кажа, пак не бих си сменила количката. Отелва ми се вола нагоре надолу по стълбите, но по- голямата част я бутам все пак и ми е много удобна, доста проходима, дори и в преспите, така че съм доволна от избора. За птичките незнам какво щастие да чакам, вече за трети път ме цвъка тази зима и есента и в количката един път падна щастието Laughing. Аз си мисля, че птичият Бог ме наказва,защото продължавам да мечтая за въздушна пушка, защото гугутката, която ме дразнеше докато бяхме бременни, все още ме дразни Laughing. Дори и нощем гука тази гад и май има гнездо на нивото на нашата спалня Close.
Андреа днес е във вихъра си, обикаля стаята за норматив, успя да събори неща, които не би ми минало през ума, че може, прави поразия след поразия, а само се търкаля, да видим какво ще покаже като почне да лази. Цялото й лице е на драскотинки, незнам къде се дере, но е като малко хулиганче Laughing.

# 265
Хаххаххах, Драга, Богът на птичките...... Joy Joy Joy
Еми, интересно занимание си си намерила и по-важното е, че си съчетала полезното с приятното Peace

# 266
Здравейте момичета,
Влизам много набързо, не съм ви чела.

Смятам да пусна довечера в продавалника следните неща:

http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.1293

http://www.bebence.com/index.php?main_page=product_info&cPat … 8fa9a13820e93802b

http://www.mytoys.de/Maxi-Cosi-Babyschale-Citi-SPS-Enzo/Babyscha … a05.06.01/1601773

Ако някой има познат, който се интересува -  подробности на лични. Нещата са запазени.

# 267
  • София
Здравейте момичета,
тези дни ми е невъзможно да чета. Надявам се вечерите да наваксам.
Всички болни бързо да оздравяват  baby_neutral И без антибиотици, моля!
Да ви разкажа една .... смешка......
Моето, голямото днес като се събуди за градина и незнам какво се е присетила, но започна да ми обяснява за ... пишките. Тези на децата в градината, явно ги приема за "нормален размер", на Тони му била "мъничка", а на тати .... "подута"....................
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 268
  • Кърджали
Драга, ще си имаш палавница, от сега ти показва. Аз ще говоря с Бога на птичките, да бъде милостив с теб Simple Smile
Еми, радвам се че ти е харесало в Кърджали. Каня и други да ни навестят   Sunglasses
наче от снощи само се каня да пиша, ама пусто му, снощи поникое време ме налегна  някакво тъжно настроение, Кати го допълни като се събуди поне сто пъти, и накрая за капак сутринта в 6 окори очи. Сега обикаля стаята, стига до вратата, удря се тук - таме, ама си е инатче. Обаче навън днес има вятър и нещо не ме влече да излизам. То Кати няма да усети вятъра,ама аз сутринта се събудих хремава и сега не ми се рискува, да не взема да се разболея наистина.
Я вижте моята девойка Simple Smile

Кати има книжка Simple Smile
[/b][/color]

# 269
  • Canada
Александра, малката е много добър шофьор май... Laughing
Ралче, активната гимнастика за каква сума я продаваШ? Може на лични да ми драснеш или във фейса...
@mi, много ме развесели с охлюпроизводството... hahaha Joy

Общи условия

Активация на акаунт