Юлски бебета - Тема 26

• 21 635
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
Ха ,Мише , че какво ни е на нас ниските - аз съм 156см  Mr. Green и да ти кажа искам и моите дъщерички да са джобни гаджета като маминка  Laughing... виж сега една ниска жена може да бъде и с висок и с нисък мъж ...ама ти представяш ли си висока жена как ще си търси мъж  Laughing..и ток неможе да си сложи- така,че споко  Laughing

Тани,Карелия, Катето като почне да се катери и Петя върви след нея й вика " нееее мама кала пайш бия" / мама се кара правиш беля/  :mrgreen
:

# 361
Здравейте момичета,

Бяхме сутринта на лекар, после разходка и докато се оправя с обедните процедури, та чак сега успях да ви нагледам. Докторката потвърди, че има подобрение, гърдичките са чисти и няма да има АБ. newsm44 Няма да ви казвам как подскочих до небесата от кеф. Продължаваме още малко със същото лечение и се надявам до няколко дни да обявя Калина за оздравяла. Много ви благодаря за подкрепата и съветите.

Измериха я - 8200 (+100 гр.) и 70 см. (+3). Док каза, че е наддала малко, но е разбирамо като е такова шило (дето в торба не стои) и покрай вируса. Посъветва ме след месец някъде да започвам да замествам храненията, междувременно да гледам да има картофче в менюто, а кашата да я давам с плод.

До след малко, че е време да я настаня на инхалатора и да спинка.

# 362
  • варненка от София
Честити месечинки на днешните юначета, да са здрави и послушни!

А сега привет и от нас. Чета си ви аз чат пат, ама сили нямам да се включа. Тази седмица сме трите вкъщи, че кака е сополива, аз съм болна, само Неви държи фронта, пу пу. Сътветно съм скапана от всичките си задължения по къщата и служебните ми ангажименти, ама кой ме пита. Нямам право да боледувам ,трябва да съм на тръстиката...

Иначе при нас нови неща няма кой знае какви, утре сме на консултация и ще видим какво ще правим с анемичната. За сега няма напредък в храненето - 40 грама е върхът, който достигаме и до там. Ама аз спрях да се нервя, каквото, такова. Месце предпочита сякаш, ама то има и на кой да се метне. Пълзи назад, достойна представителка на зодията си е тя. Ето я документирана http://www.youtube.com/watch?v=XgN-Zd-AJj4 и тук http://www.youtube.com/watch?v=z-Xgs8sXmIA

За количките, аз си мислех, че ще успея да изгледам две деца с две колички, ама май няма да стане. За сега няма да купувам нова, но да видим какъв акъл ще им дойде до лятото. Иначе вън си се вози вече седнала, не мога да я лъжа да ляга, като една истинска жена иска да гледа и да контролира. Аз пюретата не винаги ги затоплям, когато давам купешко и е на стайна температура, не топля. Така че нямам притеснения как ще давам пюрето вън, подгрято или не. С каката също не съм подгрявала вън, пък се отгледахме.

Мише, за мен притесненията ти са безпочвени, но щом майката е решила да се тормози за квото и да е, никаква сила на земята не може да я спре. Аз самата съм същата. Притеснявай си се тогава. А с това определено количество колко трябвало да яде детето ме хваща яд на доктори и на всички. Ми питай я твоята докторица, тя всеки път еднакво количество храна ли яде  и като не е гладна тъпче ли се? Пак се повтарям, ама Неви с тези 40 грама пюре си е за оплакване значи  ooooh!

Карелия, ай сега честита ви придобивка пък.

Ем, аз вода рядко ползвам, по-скоро й давам да пие чат пат и за това купуваме на Хип водата. Както каза мойто мъж, едон бебе имаме. Щом каката я глезим с разни изненадки, що и мънинка да не я уважим с някоя глезотийка  Mr. Green Иначе вода пропи от около месец, но не признава нищо друго освен обикновена чаша, та пие като големите от чаша и това си е.

Тани, аз ако не забравя да дам витамин Д, то го капя в устата, ама май от седмица не съм го давала, но пък и времето е хубавко и не виждам смисъл да я товаря излишно.

Джил, радвам се за добрите новини!

# 363
Здравейте любими наши юлски бебчета и мами,
Прегледах последните странички и малко снимчици. Много приятно ми беше да видя колко много са пораснали всички бебенца през последните няколко месеца. Най-приятно ми е като видя колко са различни. Това ми напомня, че бебето ми се развива нормално, просто със собствени темпове. Ние сме ужасно дебели и дълги. 10 кг 400 г, 74 см. Причината е в това, че си  сучем на корем плюс пюренцата. Като бяхме малки това ни помагаше против коликите, сега пък си чешем венците. Simple Smile Нашият поразник изкара две зъбчета на 8 декември, деня, в който го захранихме. После дълго чаках и отгоре да се окомплектова, но чакането си струваше - през ден изкара горен втори ляв, горен десен резец и горен втори десен. Сега чакам да запълни дупката на левия резец. Сигурно заради килцата не сме много пластични. Сядаме само с помощ от мама и ни мързи да пълзим. Сложи ли ни обаче мама на мястото за игра (метнали сме на пода един голям дюшек, че като пада да не дрънчи много главуната), пълзим на заден ход докато не срещнем  препятствие.
Но стига толкова за нас. Специално да изразя завист към мама Диди, видях Катето какво оформено бързоразвиващо се човече е. Нямам търпение и нашият да прави така.
Много мами пазите диети, аз ако не ям, както го разнасям нашия топуз, ще припадна някъде. Явно вашите бебчета умеят да се забавляват сами. Успех с диетите!
На болните бебчета, пожелавам скорошно оздравяване.
Миме-то, излизате ли в парк "Свв Петър и Павел"? Ще се радвам да се видим някой път там. Прати смс някой път, да се уговорим. За твоята позната и наша близка има проблеми с кърменето. Опитах да я съветвам, но нищо не излезе. Изрових телефона на Айла и й го дадох. Тя веднага се обади и ще я посетят у тях. Може и така да направиш. Дано бебенцето засуче!
На вас и на всички останали, няма да изброявам, че ще забравя някого, а всички сте ми много мили, липсвате ми!  Hug
Пиша от компютъра на моите родители. Ние с мъжа ми сме решили, че няма да ползваме интернет и не знам кога пак ще се обадя. Вкъщи се шегуваме, че откакто мама спря да чете форуми, бебето спря да боледува.  Crazy

# 364
Джил, много се радвам за Инето! Браво на момичето, голям герой е!  Heart Eyes Сподели, моля те, за това потупване по гръбчето, което улеснява отхрачването. Да знам, ако ми се наложи. /Може и на ЛС/.  Hug

Мише, съболезнования за баба ти.

Ели, за такъв уред, за какъвто питаш не знам, но аз си взех ето такова бурканче термос. Всъщност си е купичка с капак. Може да затопляш предварително храната и да я слагаш там.

Миме, и аз знам че вит. Д трябва да се дава с малко мляко. Може би имат предвид, че така ще го преглътне, а иначе може да го изплюе. Моята педиатърка съветва кърмачките да изцеждат съвсем малко кърма в лъжичка и там да слагат Вигантола.

# 365
Джил ,браво за хубавите новини. :hug:

Е не просто немога да не ви напиша на Дюканки една рецепта за страхотен кекс. Най-накрая уцелих нещо сладичко и вкусно. Сутрин може да си го пиете с кафето и това да ви е закуската.Кекса е за 6 дни - колкото повече изсъхва по-хубав става.Само,че го покривайте с кухненско фолио. Досега да консумирам задължителните трици  си правих хлебче но вече ще е кекса- определено е по-хубаво
  smile3521 smile3508

КЕКС
Половин кисело мляко
18с.л. трици
2с.л. подсладител
7 яйца
1 бакпулвер предварително разтворен в млякото
1 ванилия
Кафе смляно - 2препълнени чаени лъжици

Първо разбивате яйцата много хубаво и после слагате всичко наведнъж и разбивате отново с миксер. Печете във форма за кекс или в тавичка с хартия за печене. Аз пекох на ветилатор отгоре и отдолу на 170гр. около 20мин/ не засякох ще си го поглеждате/
Да ви е вкусно  Hug
[/color][/b]

Ей, мама Барба появи се най-накрая  Hug Ти недей много да завиждаш защото после ще ти излезе през нослето  Mr. Green - сега грам спокойствие нямам а преди и си полягвах докато Катето си играе  Laughing Но разбира се радвам се, че е подвижна като кака си [/color]

# 366
  • София
Марулка,на мен мисълта за водата ми беше,по повод,че Емили купила АМ ,за да слага в храната,вместо вода.
Браво на Инето,пребори се  Hug

# 367
Здравейтееее,
еее, най-накрая успях да се вредя. Laughing
Вече съм в Астана/ преместиха посолството от Алмата в столицата Астана/ #Crazy Crazy... не се спрях ей... Crazy
Имам да наваксвам и ще ви чета и пиша по натататък. Добре сме... тук е сибирски студ Crazyс температури от -33 като по-топло идва към -10... Mr. Green
Студа е обаче сух и се понася, за разлика от подобен влажен студ. На много студеното не излизаме и сега ще наваксвам с форума и темите.
Прегръдки и поздрави от мен Пантелей пътникът! Mr. Green Hug

# 368
А, така... малко спокойствие и тишинка настъпиха. И използвах момента, за да прочета по-подробно какво сте писали.

Мише333, знам, че трябва да е по-влажен въздуха. Мисля, че вкъщи е нормален, но за всеки случай проветрявамо повечко всички стаи. Ей, я не се притеснявай за ръста - почти еднакви мерки имате с Инето. Hug
Драга, ама вие вече можете да си играете на криеница с Анди.
Рал, права си... и аз четох същата класация за седалките. Съвсем скоро ще трябва да избера и аз някоя. Дано тази, която харесам да я има в БГ, за да мога да я разгледам наживо, но определено ще поръчам от чужбина, ако цените са много по-различни.
Здес, и на мен много ми допадна препоръката с 4-те часа навън. Whistling
Маймунче, и този номер го пробвам доста често с храненето, не винаги помага. Инето нищо не харесва - ни плодове, ни зеленчуци, само към оризовата каша май беше малко по-благосклонна. Е, днес имах доста голям успех с хапването - смесих тиква+картоф и тиквички+картоф и изяде почти 80 гр. с доста уговорки. Поне май кризата отмина и започна отново да си отваря устата, че до скоро и една хапка не искаше да преглътне.
Иличка, дано бързо оздравее дребосъчето. Не знам за Проспана - Калина пие Стодал.
Джиджи, не си ги хапнала обущетата нали?! Joy Joy
Лени, Инето само се търкаля и дотам, нищо, че е момиченце. А докторката днес ми обясняваше, как щяла другия месец да започне да се изправя по мебелите, да бе да... ooooh!
Мамо Диди, бързичко ще се излекува Петя, сигурна съм. Да ти кажа, мъжа ми сутринта не можеше да повярва как хубаво лази Катето.
Тани, и аз капя в устата. В началото се занимавах да изцеждам кърма в една лъжичка и така да давам, но много пипкаво ми се видя, а и редовно разливах лъжичката докато я доставя до устата на Калина.
Мама Барба, как без интернет бе пиле... Shocked Аз без нет ще си загина.
Мимето, наистина най-добре е да се посъветва с консултант по кърменето твоята позната. Те ще й помогнат най-добре.
Марулка, 40 грама си е екста Simple Smile
Сафо, две неща са: 1/ тупа се двете ръце едновременно по гърдичките и гърба, хич не е лекичко, да ти кажа, ама Инето се хили като репичка; 2/ слагаш бебето по гръб с наведена назад глава, аз си я слагам настрани в скута и оставям главата да виси и след това се прави масаж на гърдичките нагоре към устата, за да излизат храчките.
Форчън, олелеее... пак ли се местихте.  ooooh!

Лятна количка няма да купувам, имам си летен кош към тази.

# 369
Джил - радвам се, че се оправяте  Hug
Мама Диди - тъкмо се бях отплеснала от сладкото и ти сега пък кекс... ами ще се яде, то се е видяло. А, Петя иначе знае кое е правилно и кое не. Сладурка.  А, мама като и се кара на нея, тя чува ли...  Whistling

За Вигантола - явно не съм допуснала фатална грешка. Аз се притеснявам и от това, че крачетата са му вечно мокри, но педиатърката казва, че няма признаци на рахит.

Да ви се оплача - моята свекърва не е виждала Коси от втората седмица на януари и все повтаря колко и било домъчняло за него. Вече втори път идва до Ловеч да си оправя разни документи и бърза да си тръгне, не се отбива въобще да го види. Егати постановките. Незнам защо, не че ми е притрябвала, но ми става много мъчно за малкото  ми момченце.

# 370
Мама Диди - тъкмо се бях отплеснала от сладкото и ти сега пък кекс... ами ще се яде, то се е видяло. А, Петя иначе знае кое е правилно и кое не. Сладурка.  А, мама като и се кара на нея, тя чува ли...  Whistling

Много добре знае кое е редно и кое не.Като сгафи казва " мамо,пайх бия" и след 5сек пак отива и пак прави същата беля като ме гледа право в очите. ooooh!

Мамо Диди, бързичко ще се излекува Петя, сигурна съм. Да ти кажа, мъжа ми сутринта не можеше да повярва как хубаво лази Катето.

Джил, аз до преди две седмици си мислих,че Катето се развива доста по-бавно от кака си ,което е така де.На тези месеци Петя стоеше права на крачетата си като пиронче забита без да се държи никъде - но не мърдаше разбира се.  Mr. Green

# 371
Да ви се оплача - моята свекърва не е виждала Коси от втората седмица на януари и все повтаря колко и било домъчняло за него. Вече втори път идва до Ловеч да си оправя разни документи и бърза да си тръгне, не се отбива въобще да го види. Егати постановките. Незнам защо, не че ми е притрябвала, но ми става много мъчно за малкото  ми момченце.
Със свекър ми живеем през 1 блок-до вчера не беше идвал вкъщи от 2 месеца  ooooh!. Даниела като го видя така силно се разплака...... Cry-беше го забравила,милата Sad.

# 372
Тъкмо се пребираме от разходка, а бебка заспа.

Писах ви и веднага изчезнах навън на хвана слънцето, но след 15 минути то се скри.
Отидох в близкия парк. Да уточня, че съм на гости при бабата на мъжа ми , пък и затова имам и интернет.

Седнах на една пейка и сред малко гледам дойдоха 2 жени през една пейка и едната много ми прилича на
Stef пък и количката прилича на нейната. В крайна сметка се престраших и наистина беше тя - заедно с майка си и Ивайло. Те са добре, скоро пак ще отиват към Смолян.
Ивайло не го видях , защото спинкаше през цялото време.

Jillian
- радвам се, че вече сте добре и че не се притесняваш.
marulka_s  - и ние днес не сме ящни - освен кърма бебка е изяла около 29 г плодово пюре. И май не защото не е гладна, а защото не й хареса. Като се събуди ще пробвам нещо друго.
Мама Диди - нищо им няма на по-ниските, просто така си мечтая. Иначе нямаше да се омъжа за мъж висок 170. То като се влюбиш не пита  Mr. Green
Гледам само да не нося много високи токове, пък и сега като съм понапълняла ще се чувствам като Баба Меца до мъжо Simple Smile  Много хубаво прави Петя - аз пък като бях малка и съм направила някоя беля, казах на майка : "Бебето го направи!". Просто защото на него нямаше да се карат.  Mr. Green

# 373
  • София
Момичета, благодаря ви за отговорите  bouquet

Горе -долу харесах това дето Рал ми предлага, като цена също, само че ще търся оттук, че няма време да я чакам да дойде.Като намеря ще споделя.
Миме, вярно е , че като си бутал количка с помпащи гуми - и моята е такава, после другите ти се струват афифни и трудно маневрени, но пък като натежи бебето към годинката, и целия багаж отдолу се принудихме да вземем лятна, не помян вече каква,  но можех да свалям бебето в едната ръка, и количката в другата, и багажа в раница на гърба.Иначе , които си има нова комбинирана количка , разбира се , че няма да купува още една.Мамбс, мерси и на теб за предложенията!
Сафо, това също е идея, ама едва ли може да държи храната дълго топла, но може да взема да го пробвам.
Идеята ми е , че като решим да се качим на Витоша или някъде другаде, да мога да притопля бурканчето, дори и в парка
Марулка,  Калина ми отказва да яде пюрета със стайна температура, за разлика от кака си newsm78 Затова така съм се зачудила за нещо за притопляне.Два пъти се пробвах да й дам и двата пъти го плюеше, като го затопля го изяжда до капка.
Джил, браво на Инето, пребори се детето с гадния вирус!!
мамо Барба, не знам как живееш без нет, дано не ми се налага да го спираме някога, такова огромно количество информация би ми липсвало много, а също и виртуалното общуване с хората.Снощи открих , по-скоро мен ме откри моята най-добра приятелка от основното училище, бяхме си като сестрички,  сега е женена в Щатите и от години бяхме загубили връзка, много , много се радвам, надявам се в скоро време да се засечем да си поговорим..

# 374
Ели все едно говориш за Ния. Ние даже си претопляме млякото, защото докато го пие и то все пак захладнява. Като го притоплим леко, си го изпива до дупка. Същата работа и с пюретата.

Общи условия

Активация на акаунт