Юлски бебета - Тема 26

• 21 635
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
maimun77  - радвам се, че си харесала книжките, аз ги качих за мамите, които имат по-големи дечица, но защо не и ние да се позабавляваме, от последната книжка много ми хареса Organic food restaurant for birds  Grinning
Твоята Стейси - кючекиня, а днес моята Ива показа нов талант - на джебчийка  Laughing.
Днес тя сама се изправи да седне, придърпа ми чантата и ловко започна да рови, изкара едно албумче със снимки, разгледа го надве-натри, после го хвърли и извади един пакет носни кърпички.
Имат талант децата - може би трябва да ги заведем да се обучават при нашенските братчеди - от по-мургавите  Mr. Green

marulka_s - стискам палци да е по-малкото зло. За килограмите не се притеснявай - да не си само ти, аз мисля да почвам да сваля,м като спра да кърмя.

karelia79 - ох, все като  те чета си мисля, че аз съм късметлийка  Cry. Дано Нико се оправи скоро и в бъдеще да е по-здравичък.

А тук наистина много хунаб аквариум се е заформил. Супер.

И аз много обичам рибките, мама е рибка,  иначе съм близначе  Embarassed

Благодаря на всички , които гласуваха за Ива   Hug , ако има още  желаещи ето линка:

http://www.moetobebe.net/babies/

# 586
  • Кърджали
Марулка, стискам палци скоро да откриете причината за проблема с Неви и да вземете адекватни и успешни мерки.
Аз наминавам само да покажа кви ги върши днес Катерина

Тия дни установих, че Кати през нощта се буди май от жажда. Събуди се, размрънка се, но не ще да суче. Глътне две - три капки и заспива пак.Преди малко се събуди пак, реших да пробвам първо да и дам  от чайчето, пийна съвсем малко и заспа автоматически. Та сега държа шишенцето с чая близо до леглото и, и ако пак се събуди - първо чая.Ако не мине номера с чай, тогава ще има ядене. 

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 23:12 от Aлекcандрa

# 587
Здравейте и от мен, по загубихме   се последно време ама започнахме разходките и време все не остава.

Марулка стискам палци всичко да е наред. Защо не й изследвахте  желязото първо - става бързо и няма да се притесняваш излишно.
Дано всичко се размине. Знам че ,   железният дефицит е наследствен. Аз имам  големи  проблеми с това и винаги много се притеснявам за децата.

# 588
  • София
Хайде върнахме се да докладвам в биомага на пл. Журналист няма нито картофи нито моркови, нито тиква, но пък купих рапично олио, купих си  инякакъв био ябълков оцет и овесени трици няколко пюрета на хип и още две три неща и сметка 70лв. Shocked
Марулка не бързай да се шашкаш. Имате ли в рода болни от таласамия тя е предимно наследствена, а и не е често срещана в България, характерна е за Средиземноморието. По-вероятно е да е желязодефицитна.
Фелисити много кофти с това будене, пробвай различни неща: да промениш например часа за лягане, да се гушкате по-дълго преди лягане, нещо в креватчето виж можеш ли да промениш-местоположение или някаква играчка за гушкане, виж нещо да не му е твърдо, грапаво или неудобно, осветление в стаята (на тъмно ли спите?) ако не пробвай на тъмно, знам ли ако установиш, че не е глад или болка, пробвай разни неща. Какво правите като се събуди, гушкате ли се, говориш ли му иска приспиване ли? Аз купих една играчка казва се "лампата на мама", закача се на леглото на нея си записваш гласа и можеш да я настроиш на режим ако бебето я пипне да се включва записа на гласът ти. Аз съм си записала една приспивна песничка която си пеем, заслушва се в нея.
Карелия и вие ли се разболяхте, хайде оправяйте се бързо, стига вече болни бебчета.
Радина нали знаеш, че мине се не мине се време и ние се сещаме кой липсва, така че добре че се разписа. Wink

# 589
Марулче, дано се оправят бързо показателите на Неви и всичко да е наред!  fingerscrossed

Felicity по повод нощните ставания. Аз се бях побъркала. По едно време дребния почна да се буди буквално на един час и искаше да суче. Мислех, че са зъби но една вечер почти не беше спал, почваше да суче, пускаше цицата и почваше да плаче. Станах направихму едно шише АМ детето си го изпи и заспа като пън до сутринта. Не е било зъби а глад.  ooooh! Така започнах да му давам като стане първо чай, после му давам и да посуче малко от цица за заспиване и ако щръкне пак след 30 мин. АМ.  Joy
Може някои мами да ме упрекнат но откакто взех да давам АМ вечер и през ноща забелязвам, че дребния спи много по-спокойно и продължително.   

# 590
  • София
Не успях днес да се пласирам на компа, но бързам да честитя месечинките на порасналите бебоци, специално на Анди на Оля, с която много се харесахме взаимно Heart Eyes

Марулка, а желязо даваш ли на Невичка?

Надявам се по-късно да ви прочета,рано ми е да си лягам  Laughing

# 591
  • варненка от София
То и аз подозирам, че е желязна недостатъчност, защото желязото й е 2 и нещо си, но докторката иска да се увери, че анемията й се дължи на желязна недостатъчност и иска да изключи всички останали възможности и тогава да подпукваме желязото. Бях се успокоила, но като видях петъчните резултати на хемоглобина 82 и пак се сринах. За по малко от месец е паднал от 90 на 82, уж давам месо, жълтък, ама... Днес ми набраха прясна коприва и тези дни ще я почерпя и с такова, дали ще го яде е друг въпрос. И лаборантката като й взимаше кръв я гледа и вика, ама много бледо това дете...  Tired

Освен това ни изби потресаващ мухъл в хола, а го изолирахме април месец, но явно ще се стягаме за ремонт лятото отново  ooooh! Пролетна умора ли е, депресия ли е, хормони ли е, ядове ли са, ама не са на добре нещата  Thinking Мрън  Close

# 592
  • София
Марулка, ти си знаеш, но нашата педка изпизва желязо веднага, ако падне под 100, на едно наше приятелче, пак изключително кърмено бебенце тяхната им изписа при хемоглобин 106.Защото на тази възраст докато успее да си набави от жълтъка(тези трохи) и месото ще мине време и ще падне още.Само за инфо ти го споделям.Ще се оправите  Hug

# 593
  • Canada
Здравейте момичета,
Нико вече офииално е болен. Някаква усложнена вирусна инфекция и сме на антибиотик от днес. Горкия е доста зле - не може да спи, явно нещо го боли, но не е ясно какво и отпуснат като дробче... Sad По-късно ще ви прочета и ще пиша пак...
Стискайте палци да се оправи по-бързо мъничето.... Praynig Rolling Eyes

# 594
Честит Рожден Ден на Фортунчето !!!
Здрава, обичана, спокойна, успяваща и много щастлива да бъде !!!

Честито и на порасналите дечица !!!

Фелисити, зъбки са, нали и моя се буди така. Като му изби първия зъб спа от 19.30 до 4 -яде и пак заспа до 8...200% съм сигурна, че е от тях Hug

Карелия, стискам палци бързо да си кажете чао с болестите  Hug

МОМИЧЕТА, ХАЙДЕ НА ФОРУМСКА СРЕЩА УТРЕ (дават го топло до 20 градуса... Party) Предлагам или Борисоват или Южен парк !!!

# 595
  • София
Fortune, честит рожден ден! Много здраве, щастие, късмет и любов! Весел празник! (явих се на поправителен) Embarassed

Ели, много целувки  и на двете Ви! Hug
Марулка, дано всичко е наред и бързо да се повишат стойностите на хемоглобина! Hug
Фелисити, мила, не знам какво да те посъветвам, но и аз минавам през същото и единственото, което й помага да заспи е, ако е гушната до мен и спи на спалнята. В момента, в който я пренесем се събужда и започва да плаче. Аз също ще опитам да и дам каша около час преди да заспи и утре ще пиша какъв е резултата.  Hug
Карелия, стискам палци бързо да се оправят и Кари и Нико.  Hug
Маймунче, Стейси е прекрасна.

# 596
Честит рожден ден,Fortune!

Моля,почерпете се за здравето на Дани-днес става на 7 месеца!

Честити месечинки на днешните бебоци!

# 597
Фелисити, мила, не знам какво да те посъветвам, но и аз минавам през същото и единственото, което й помага да заспи е, ако е гушната до мен и спи на спалнята. В момента, в който я пренесем се събужда и започва да плаче.

И при нас е същото. Махнахме решетката на креватчето му и го опряхме плътно до нашето легло - така уж той си спи в леглото, а аз го гушкам. Но от няколко дни и това не помага - буди се или по-точно не се буди, а плаче със затворени очи, в съня си. Мисля, че не е от глад, защото докато го сложа при мен в леглото се успокоява и спи до сутринта без повече събуждания. Освен това сутрин се "назлъндисва" на млякото. Предполагам, че вече децата са по-емоционални и разбират повече, та си търсят истинско гуш в мама  Simple Smile

Марулче, много ми стана кофти за вас. Ще се оправи Невичка, сигурна съм. Най-вероятно е желязодефицитна анемия. Тя, нали нещо не й се похапва много-много пюрета и кара предимно на кърма, от това ще излезе, ще видиш. Само после твоите нерви къде ще ги търсим, не знам. Много, ама много силни  Hug

Миме, май само аз ще ти се скарам за диетата. Режимът Портал /Дюкан/ не е за кърмачки в пълния си вариант. Има олекотен вариант - Радина го кара. При нормалният вариант на диетата се отделят много токсини, които преминават в кърмата, това е причината да не се препоръчва на кърмещи, а не намаляването на млякото. Моят съвет е да се насочиш или към олекотения вариант, или към Системата минус 60. С най-добри чувства, надявам се разбираш това и няма да ми се разсърдиш  Hug

Фортуне, честит рожден ден! Много здраве, щастие и любов!   bouquet

Честити месечинковци!   bouquet

# 598
  • София
ФОРТУНА ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ДАНИ НА ЧОЧИИИ И ВСИЧКИ ДРУГИ БЕБЕНЦА КОИТО ДНЕС ИМАТ МЕСЕЧИНКИ!

Карелия дано Нико бързичко да се оправи!
И Кати днес сутринта нещо кашляше, но още не мога да определя дали се дави със слюнка или е нещо друго, но цяла нощ все я намирах отвита, та не знам, дано не се е разболяла!
Ние днес мислим да отидем малко до вилата да "гълтаме" чист въздух само временцето да е хубаво.
Дюканки застопорила съм се вече 7-ми ден на 4 см. от обиколката и не мърдам, дали е нормално?
Сафо
да не му е студено? newsm78 И при теб като се стопли и да спинка (аз пак с моята мания за студ).

# 599
Фортуне, честит рожден ден!!!
Честити месичинки!

Марулич, стискам палци да се оправят нещата. А кашички ядете ли, нали са обогатени с желязо и те  newsm78
Карелия, дано се оправите по-бързо.
Фелисити, и аз мисля, че са зъби, и ние тази нощ за първи път спахме гушнати, събужда се и рева и изпада в истерии и заспа като ми държеше ръката.
Да се оплача имаме бая пъпки по лицето, от едната страна е обрив, а от другата по-едра като от комар. Захранвах вчера трети ден с карфиол, но спирам днес при това положение. Вчера бяхме на гости на свекитата, там има котки. Някой запознат ли е с алергиите от животни, може ли да е от това? Редактирам се - явно може, сега прочетох.

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 10:53 от Emily_

Общи условия

Активация на акаунт