ФЕВРУАРИ месец е студен, нищо - всички ще празнуват с мен!

• 23 889
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • offshore & overseas
Мишоче, честито! Лека и безпроблемна ти желая, па и едно здраво бебче на финала (в изряден форумски стил). Много ти се зарадвах, ей! Grinning

Айдеее, надига се втората вълна, да видим кой още ще се похвали Wink

Mr. Green

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 13:40 от Мяуче

# 466
Представяте ли си ако не правехме грешки  Crazy, щяхме да сме като във филмче за щастливи мормони. Нали знаете онази картинка, майката и бащата седят на столчета, до тях  н.. брой спретнати дечица (момета с големи панделки и момченца с бритонче на страни) и пеят църковни песнички. Моя мъж винаги ми напомня това и за ефект откарва по някоя църковна, когато взема да се впрягам колко лоша майка съм и как съм му се скарала несправедливо. Тая нощ направо цветки летяха от устата ми от сорта на "заспивай гад мръсна, живота ми съкарти, ти ше ме убиеш бе дзвер проклет."  Embarassed, ама дивака се събуди в 4 през нощта и заяви аз се наспах  Shocked, и верно до сутринта не заспа. Па поне да лежеше, то скача по мене рита ме, дърпа ми ръцете, абе за бес си е. Е в такива случаи нЕма начин да си любяща, всеопрощаваща майчица, поне аз не мога.

# 467
  • София
Много ме впечатли мнението на roverandom, защото осъзнах че е напълно права и тежко ми за това, което трябва да направя.
Моите деца се бунтуват заради 2 коренно различни подхода...този на свеки, която позволява всичко и аз, която се опитвам да вкарам някакви правила и граници на поведение...така естествено съм по лоша. Май трябва да стана като нея.

Mish, леко бременеене и от мен Hug

Последна редакция: пт, 21 май 2010, 17:49 от Anim

# 468
Здравейте, bzepic   Peace
Швабско, ама има истини Simple Smile
Аз колко грешки съм правила и продължавам да правя, не ние учим децата, а те нас.
Никол сама си осъзнава грешките. Ревеше да ходи с една мръсна рокля, засечена от боички и пластелини, на градина, молих я, убеждавах я, криех я, накрая я оставих, като и се смели в градината, дойде съблече я, и повече никога не я облече. От няколк одена ходи сама в тоалетната, на мускули, на голямата дъска, молих я, пак , поне в градината да сяда на детската дъска, защото е мръсно, тя не и не, днес е паднала в тоалетната в детската и сама каза че повече в детската няма да ходи на мускули. ЗА обличането, по-късно ще ви пусна снимки, как ние ходим по улиците, хората нищо не казват ама кой знае какво си мислят  ooooh!
Но аз и се кефя, защото си има собствено мнение, защото всичко иска да прави сама, защото макар да комбинира несъвместими дрехи, си ги облича сама.
И да си я похваля, Госпожата ми се обади да ми каже че е много силно впечатлена от Никол, пише в тетрадката си букви и цифри, много по-добре отколкото някои по-големи деца, и последните дни е зарязала всички игри в името на учението. Изписала е цяла тетрадка, и днес ще купуваме две нови, за цифри и букви Simple Smile

# 469
Благодаря момичета да се надяваме , че всичко ще е наред. За сега са много различни с предната нищо сега ужас спи ми се, гади ми се и т.н. ама ще се оправя Simple Smile Само си спрях химията караха ме да пия бромокриптин ама ми разбута колита и го спрях да видим.
Мале като чета навсякъде е лудница и децата са пораснали. Сега като прочетох, че Никол пише букви и цифри разбирам колко наистина са пораснали и колко много сме изтървали с това стоене в нас, но се надявам септември да си го наваксаме на градината.
А за грешките, понякога имам чувството че грешка след грешка правя и каквото и да направя все не е правилно, но всички сме така трябва да намерим верния път към слънцата. Момичета а с лягането как се справяте? Имаме проблем там ако си легнем в 22:30 или 23 добре, но ако е в 21 започва едно въртене и едни приказки до 23-24 а сутрин си става в 9. Донякъде го отдавам на това , че си е в къщи и че като почне детската градина ще си оправи режима. Ставам че малкото зверче ме вика да четем някаква приказка за някаква златна жаба която нямаме  newsm78 нещо си е наумил, но като знам тати как си измисля приказки за да са по интересни нищо чудно да има такава Simple Smile
Целувки и прегръдки на всички.

# 470
Малко снимки от нашата екскурзия. http://fevruari.snimka.bg/children/esenno-zimni-2009-g.432574.18824329
Това беше първото ни пътуване, което протече мирно и кротко, без писъци на Ясен и номера от рода "тати, пишка ми се" на всеки 5 мин. Беше наистина приятно.

# 471
Миш, честито! Лека и красива бременност Simple Smile Стана ми интересно, за какво са ти изписали бромокриптин?

# 472
Аврора винаги много си кефя на пътешественическите ви снимки.. Ясен и Дани са прекрасни!
Миш от неходенето на ясла е такъв режима ви.. и Ники като не е на ясла влиза в такъв график..ето днес още спи.. аз не го слагам в 21 само за да не се изнервя и върти 1 час.. като е на ясла си ляга към 22,30 и заспива към 23,00.. сутрин го будя в 7,30.. верно малко ми се вижда съня, но пък ако го сложа по рано става малка лудница..у дома никого не караме на сила да яде или да спи..
Джоя браво на Никол.. ще си имаш примерна ученичка..
Ники проявява засилен интерес към английския език... и тъй като в града ни няма английски за деца под 4г.. засега си го говорим в домашни условия... любимата му игра е: "Как е на биски?".. знае доста думи и няколко изречения и една песничка.. Липи и Миси, Бейби Айнщайн и Поредица на английски на дисни за деца са предпочитани филми в момента...

# 473
и тъй като в града ни няма английски за деца под 4г..

Има, има.
Берлиц ще правят група септ. месец за деца под 4 години, Моника отсега съм я заявила като желаеща  Laughing

# 474
еха аз тях чаках да навършим 4.. прати ми на лични координати къде да заявя Никсън

# 475
Мдааа порастват вече и стават за разходки и "яздене по баирите" направо кеф и удоволствие, колкото повече, толкова повече, ходене му е майката. После спят като къпани. Онзи ден с прословутия трактор ходихме през полето, заспа за 3 минути. Аз отидох на балкона да дръпна един фас, като се върнах вече спеше блажено. Сега можем да се възползваме и да ги уморяваме колкото може, после биричка и рахатлък  Party.
През зимата започвахме приготовленията от 6 вечерта и в 8 успявахме да легнем, към 8,30 заспиваше, сега в 8 е още светло и като вземем да се приготвяме за лягане ме гледа и вика, ми то още не е тъмно защо да спя  Crazy. Така че лятото и с градина и без градина явно по-късно ще се ляга, добрата страна е, че като легне по-късно спи до сутринта без будене.
Брей ваще  много умни бре, мойто още не различава цифри от букви и на всичко вика цифрички, гледа картинка и вика прочети ми какво пише. За английски само от бейби тв, каквото хване, пее си онази песничка за спейшъл дей и за къщичката, ма не очакваме да ни проговори на английски скоро, по го ориентираме към Балкана, сръбски и хърватски вече различава и разбира отлично какво му говорят, ако е на кеф и отговаря в съответния език.
Anim, в никакъв случай не бива да разрешаваш всичко, децата се чувстват сигурно и добре само ако има граници. И не само децата, всеки човек се чувства добре, когато има правила и те се спазват от всички, елементарен пример, защо всички се оплакваме от шофирането в София, ами защото е тотална анархия, харесва ли ви? Така се чувстват и децата ако няма правила, просто се объркват и се чувстват несигурни. Бабите могат да си позволят лукса да са "добрички" за няколкото часа, в които се радват на внуците, ама ние ги имаме за постоянно и ако няма правила всички ще полудеем и децата и възрастните. Не става въпрос за идиотски забрани (каквито са при нашата баба - свеки) тя забранява скачането, дишането, говоренето, изобщо всяко движение и признак на живот. Говорим за елементарни правила на поведение, които са жизнено важни за децата.
Айде аз пак се разписах, бегам да легаме.

# 476
Мактуб, ами малко шантава история с тоя бромокриптин. Понеже когато трябвало да си спра кърмата като спрях да кърмя аз не съм пила нищо и продължаваше да има секрет от гърдите и една приятелка ме подкокороса, че не е нормално. Отидох на лекар и си пуснах пролактин който се оказа не толкова висок, при референтни 500 аз имах 550 малко над нормата и ми правиха ЯМР за всеки случай за аденом който слава богу нямам. Според гинеколожката трябваше да пия достинекс 2 месеца по 1/2 хапче на седмица. И тъй като последното хапче от достинекса е било в седмицата в която съм забременяла трябвало да пия бромокриптин по 1/2 т всеки ден за всеки случай за да не се отлепяла плацентата и да паднело бебето. Обаче тоя бромокриптин е ужасен, разбутва стомах и т.н. и аз реших да се оставя в ръцете на оня от горе ако е писано да го има бебо ще го има, ако не не и го спрях.

# 477
Добър вечер, ние дадохме децата на бабин дом, провали ни се пътуването и сега битов алкохолизъм, дет се вика, праим купон  Twisted Evil Simple Smile))
Те това не ми се е случвало от ергенските години, и всички пият, говорят, смеят се, а аз на компа, щото ми е тъпо без децата.  newsm78
По този повод, си признавам без бой, че като оставям Никол (а вече и Марина) послъгвам. Никога не се измъквам, ама казвам, че мама и тати имат работа, или ще пътуват, което си е истина. НЕ мога да и кажа, мама и тати са хора и имат нужда от почивка.
bzepic , аз съм чувала, че децата които растът в дву, или повече езична среда, по-късно узряват, ама затова пък директно на няколко езика  Mr. Green  При нас напредъка с буквите и цифрите е заради групата в занималнята, н али повечето деца са по-големи и ги занимават с писане и четене, а Никол в желанието си да е голяма, прави като тях и сега е в стихията си да пише. Не познава само ь, ъ, и щ. Другите ги чете и пише, дано този мерак продължи и нататък, а не мине.
В този ред на мисли, как решавате в коя посока да развиете детето си. Например, забелязвам че Никол много си пада да свири на пианото, в началото дрънкаше безсмислено и го зарязваше, но отскоро го извади и започна с едно пръстче да дрънка по клавишите, и да пее, и даже и се получава, докарва сносни мелодиики. Но е доста малка, не знам дали е увлечение, или нещо повече  newsm78

# 478
  • София
joya, според мен Никол директно си е показала на къде я влече....това, което я увлича и занимава най-дълго, това е което я интересува. За музикални школи или някакви курсове за тази възраст не съм чувала, но и не съм се интересувала...проучи и действай Grinning. Ако след 3 години още и е интересно и иска да го учи, ще търсиш и училища.
При нас, Криси много рисуваше на възрастта на Петя, и сега я влече все ме врънка да я науча да рисува, това, онова, експериментира с техники....докато Петя, ама хич не я впечатлява четката.... все още не съм напипала нейната жилка Thinking

bzepic, аз няма да ги остава да правят каквото си искат, толкова съм говорила и обяснявала, че все нещо е останало в главите им. Просто ми писна, нещо да постигна и после хайде пак наново, щото някой измислил как да се прескочи...ама то нищо не е станало  Tired.
Петя започна да се напишква в леглото, обикновено като се разболява, и веднага бе изнамерено решение...памперс останал от бебешкият й период....без коментар, че пак се ядосах Close

# 479
  • София
Ето ме и мен. Децата спят засега спокойно та и аз да се включа.
Мишче, честито, лека и безпроблемна бременност до края ти желая. Много се радвам  Hug Пожелавам ти едно сладко момиченце кокиченце, но живо и здраво да е най-вече.
Валето пък се оказа, че има алергия към нещо. В сряда ще я водя на алерголог, не че имам вяра, че ще се разбере от какво е, но все пак да чуя мнение. В четвъртък я взех от градината с много зачервени бузи, не беше яла нещо съмнително, а след обедния сън й бяха подути устните даже. Сега са зверски нацепени до кръв и лицето й е ужасно сухо  Sad. Взела съм разни вазелини и мазила и я мажа през половин час. По тялото й няма нищо. Давайте съвети за разни мазила за суха и нацепена кожа, милото ми момиченце, дано се оправи скоро  Praynig
Иначе и аз да си я похваля и тя пише всички буквички без У и Я (много сложни се оказаха) и ги познава. Песнички пее всякакви и на английски даже. Числата до 10 ги знае на англ. Това от детската, там ги учат уж 2 пъти седмично по половин час.
Отивам и аз да лягам при дребните, докато сме само двете на спалнята, че до час-два ще станем 4-ма  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт