ФЕВРУАРИ месец е студен, нищо - всички ще празнуват с мен!

• 23 777
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Хм, Radostche  не ми се сърди, но в случая не трябва да се бори повече, ами да спасява детето и себе си от тази ДГ...понякога нещата не се получават и туй то. Няма да споменавам моите случки, още си патя, че се усетих твърде късно... махни я от там Мяуче Sad

# 556
Ооо да - така мисля и аз - нали съм написала . Но все пак тези "овци" трябва да разберат ,че не може да си измислят правила. Двете неща не се изключват  Peace

# 557
  • София
Уффф, отвратителна ситуация  Confused Не ми го побира акъла, как е възможно .... и то жени, майки, които трябва да възпитават деца ..... Мяу, дано се отървете по-бързо от това място ..... то не е детска градина, така да тормозят детето.......  Hug
Аз нали съм изтрещяла, какви са тия фенове, има-няма и някой ги спомене?  Blush

# 558
Мяу, съчувствам ти!

# 559
  • offshore & overseas
 Twisted Evil

Последна редакция: пт, 04 юни 2010, 15:30 от Мяуче

# 560
  • София
Дано бързо се спасите и забравите тези неприятности  Hug
Те всички излиза да са специални  hahaha

# 561
Мяу  Hug
Не мога да ги разбера тези госпожи, как може, нали за това учат, уж педагози, уж безпристрастни...направо се плаша.
Дано Калина не се травмира.

# 562
  • София
Аз нещо пак пропускам Embarassed

Това е единственото, което ме тревожи, че говори само с хората, които харесва и обича. Не че е толкова ненормално, разбира се. Crossing Arms
Мяу, нормално е детето да контактува само с близките на този етап. За друго се иска време и внимание. Алекс има нужда поне от половин-един час, за да заговори с някого и то само ако и хареса. Има хора, които по никакъв начин не приема - не им говори, не ги гледа, не дава да я пипат hahaha
Ако Калинката не е свикнала, проблемът е в хората. Лошото е, че тези неща, ако не станат с добро, никак не стават Tired ПОне може да се търси отговорност, каквото и да се е случило. Успех!

# 563
Оххх де да можех и аз да говоря само с хора които обичам и харесвам, ама на налага се да говоря и с другите  Sick
Според мен е нормално едно детенце да говори само с хора които харесва, те много добре усещат, пък и са деца трябва им време да свикнат. Никол говореше с всеки и му се радваше, ама аз пък се стреснах и започнах да и обяснявам как има непознати хора, как не бива да се говори с всеки, да приема подаръци от всеки и така нататък. Всичко започна от един случай в парка, бяхме на едно кафенце да купуваме сокче, зад нас имашен двама, които откровено ми изглеждаха на съмнителни типове, нещо се хилеха на Никол и точно като си тръгвахме, единият каза, чакайте искам да купя на малката едно шоколадче, аз казах че не може, защото не яде шоколад по всяко време, а тя се обади, мамо искам шоколадче от чичкото, дръпнах я за ръката, и си отидохме, само си представих какво може да стане, разбира се може и с добро да е искал човека, ама не ми хареса. Та след това и дръонах този разговор и от тогава тя се крие малко зад мен, като я заговори непознат, може би прекалих, незнам, но си мисля че децата нямат работа да говорят с непознати хора.

# 564
Joya не си прекалила, добре си постъпила.. въпреки че, аз лично вярвам, са били добронамерени.. детето трябва да си знае..
Мяу колкото да ми се ще да ти кажа че е нормално.. не мисля че е.. в смисъл - нормално е да дели хората и да не общува с тезикоито не харесва, но не е нормално да не говори в градината.. както казах на Аврора преди време - това е признак на сериозен проблем в градината и трябва да му се търсят корените.. в твоя случай ти си ги знаеш.. не писах предния път защото исках да обмисля нещата..
но мисля че е време да прибереш бодлите и да говориш с въпросните 'госпожи'.. и аз като вас бих препочела преместването, но това би отнело време, а по някога е и невъзможно да се случи.. за това вкарай преждевременно в действие дипломацията.. колкото до случая с бележката - практикува се и в някой градини във Варна, като думата задължително и норма се ползва да се притиснат родителите, а такава в действителност на съществува.. покажеш ли, че си знаеш правата и ако отчасти им влезеш в положение (например "разбирам нуждите и подбудите ви, но проучих че няма такъв задължителен документ.. все пак бих ви влязла в положение и бих я спряла за 'месеците в които ти е удобно', но 'еди кои си месеци' нямам възмоност да я спра и тя ще посещава градината") тогава ще излезеш сух от водата... споделям всичко това за да разбереш че принципно има такава практика и на други места и че не е лично..
Колкото до случая с Каля - говори с госпожите, че неговоренето на детето продължи прекалено дълго и те тревожи.. че по принцип е живо и общително дете и трябва да има начин да я приобщят.. че тя е част от тази група и това вече е факт и е крайно време да го приемат и да приемат калина като равна на другите.. че вярваш че могат да се справят, че тя се чувства пренебрегната, че не са и дали думички и че може да се справи с такава задача(в случая е трябвало да реагираш преждевременно дори).. всичко това.. ако вдигнеш ембаргото  и подобриш отношенията си с тях и засвидетелстваш уважение - те ще омекнат.. пак казвам нека не ме разбира никой погрешно - не одобрявам поведението им и смятам че смяната в случая е най доброто решение.. давам идея за привременни мерки само..

# 565
  • София
sky*  направо се изкушавам да те "бомбардирам" с моите проблеми на лични, така съм се оплела като "пате в кълчища" Sad...съветът ти е много разумен, аз съм силно впечатлена от дипломацията ти Hug

туй беше комплимент де...ама малко нескопосан Laughing

# 566
Сега си спомням ,че когато Мяу разказваше за първи път за тези премеждия , си помислих - всяко чудо за 3 дни . Ще им мине и на госпожите и на самата нея . Обаче те са се задълбочили доста - тази изолация, на която подлагат детето е престъпление...
Не познавам тези "госпожи" , но според мен преговорите вече  няма да помогнат.
 Всичко е много хубаво и може да проработи ,само ако имаш хора срещу себе си - а тези очевидно не са , щом си позволяват такъв тормоз над дете , защото за мен това е тормоз ...  Ако има начин , Калинка да иде в друга градина, ще е най-добре. Много дълго време е минало и не виждам защо трябва някой да им се моли да си свършат работата - напротив трябва да бъдат санкционирани подобаващо, защото такива хора само от това разбират... да не говорим, че тези внезапните опити за затопляне на отношенията от страна на Мяу могат да бъдат изтълкувани грешно : " Ахаааа, ето че най-накрая клекна тази ,сега вече и се качихме на главата! "  И докато двете страни си играят на дипломация , времето ще си минава и Калинка ще продължава да страда ...

Мяу, ако все пак решиш да говориш с тях : не ги обсипвай с тиради и словоизлияния... Това ще доведе до много бърза загуба на интерес от тяхна страна и ще загубиш само време и нерви . Или пък в най-добрия случай ,ще получиш едно "Добре" накрая и всичко по старо му.  Та ,ако решиш все пак да преговаряш, се приготви с въпроси, а не с твърдения - тази тактика винаги е по-печеливша ... И то въпроси , които изискават по-дълъг отговор , а не само "да" и "не".
Така госпожите ще трябва да са активна страна в раговора , а не само пасивни слушатели на излиянията на поредната недоволна майка ... Peace 

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 12:40 от Radostche

# 567
  • offshore & overseas
 Tired

Последна редакция: пт, 04 юни 2010, 15:32 от Мяуче

# 568
  • София
Щом вече всичко е опитано, няма смисъл от нов опит, но не с рогата напред /въпреки че имаш основание/...ако можеш тихо и кротко я премести. И да изпреваря въпроса... в случая такова оттегляне не е предаване, а далновидност.

# 569
  • offshore & overseas
 Twisted Evil

Последна редакция: пт, 04 юни 2010, 15:32 от Мяуче

Общи условия

Активация на акаунт