ФЕВРУАРИ месец е студен, нищо - всички ще празнуват с мен!

• 23 776
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Мяу, браво за смелото решение. И аз бодли и рога нямам - имам само едни щипки - скорпионски  Laughing, с  които успешно успявам понякога да се самонаранявам  Mr. Green , но все пак това не пречи да се боря, защото чувството за безнаказаност в държавните институции е много страшно и не трябва да се стимулира . Пожелавам ти успех - вярвам ,че нещата скоро ще се наредят . Дръж ни НА течение , 'дет' се вика Wink

# 571
както казах:
не одобрявам поведението им и смятам че смяната в случая е най доброто решение.. давам идея за привременни мерки само..
не мисля че със съветите си откривам топлата вода.. подкрепям Мяу в идеята за смяна на детската градина и жалба и всичко това.. стратегията на Радостче е много добра... просто мисля че трябва да се мине и през това което казвам, а щом вече сте минали очевидно няма какво да се направи..

# 572
  • Варна
Мяу съчувствам ти искрено  Hug, няма нищо по-отвратително да нарочат детето ти без причина, аз бих дигнала градината във въздуха и бих си търсила правата и както чета, явно с основание, съгласна съм и със Sky*  за дипломатичността, ама на мен лично не ми се удава  Embarassed Дано скоро решите бързо проблема възможно най-безболезнено  най- вече за Калина  Praynig Hug

пп...не може детето да не говори, хайде с децата разбираемо, нямат все още подход едно към друго, но "даскалиците" да стоят безучастно и да твърдят, че липсва комуникация !!!! Shocked , е без коментар  #2gunfire

# 573
Изпуснах ви края, девойкииииииии...
Виждам хубави неща тук...много се радвам, за които...
Миме, много съвети са ти дали, аз ще ти кажа, че не трябва да оставяш нещата така. Аз честно казано имах също не много приятни емоции -яслени, та започнах доста да се замислям за реакциите ми и последствията от тях. За мен истината е- персонала в детските заведеня рядко, ама много рядко разсъждава, като майка, жена, баба и т.н. Други неща чустват те, но това е др. тема. Та, на родители, които се държат възпитано, културно и се стараят да са любезни им се качват на главите с коментари. На тези, които по-нахакано се интересуват и разпитват и не дават много, много думата не смеят нищо да им кажат. Абсолютно елементарно отношение, но след като се чуствам зле да го понасям, реших че ще бъда от по-настъпателните. Та, спорам с дипломацията, искам да кажа...Желая ти кураж! А за Каля съм убедена, че не е необщителна, просто тези са изродки ....пфууууу...
А за тези хомеопати, много се чудя, като стане напечено, как се лекувате? Лекаря е супер претоварен, или пък не си вдига телефона, как осъществавате контакт?
Ох, стана дълго, ама отдавна не бях влизала  Embarassed
Сиер, толкова е пораснала Ивка. И аз те добавих  Peace

# 574
Цвете нашия хомеопат ако не може да вдигне телефона, като му звъниш до час два ти се обажда.. тръсила съм я в 11 вечерта и ми е вдигала.. моя позната я събуди в 2.. при спешен случай.. и за да направя съпоставка ще споделя случай от тези дни.. Никс вдига температура.. хомеопатът е на семинар и не може да ни приеме - респ се лекуваме по телефона.. в състоянието на детето настъпва промяна.. тя ми казва - погледни му гърлото.. поглеждам и описвам.. но понеже си нямам доверие и казвам ще го заведа аз на един лекар да го види и ще ти кажа какво ми е казал.. и тръгвам по пътеките на здравната система.. (междувременно тя реши че моя поглед и е достатъчен и изписа лекарство, ама пусто аз вяра си нямам..)
Отивам при ДжиПи.. болна е.. оставила е една дама да изписва направления.. взимам направение за педиатър и слизам на регистратура.. ами педиатъра бил преди обяд.. тръгвам към съседната поликлиника.. съжаявам нямаме педиатър.. казвам друг не може ли да го погледне - уви не това е направление за педиатър.. слизам в трета поликлиника часът е 16.15.. ами докторката е до 16,30 проверете в кабината ли е.. нямаше я.. докато отида в друга поликлиника и там беше изтекло работното време... на другия ден детето вече е по добре.. вечерта пак вдига висока температура.. сутринта в 6 звъня на хомеопатът.. вдига ми телефонът и сгъстява приема на лекарството.. след 4 часа Никс е значително по добре...
След този опит да прегледат детето ми по зк.. мисля че хомеопатът ми е една чудесна находка...

# 575
Не, не е заплаха - а всеизвестен факт.

Например изпозлвайки правата си на потребител на форума веднага разбирам ,че сте се регистрирали през месец октомври 2009 - точно месец след приема да децата в детските градини и може би в разгара на конфликта . А поглеждайки още малко по-надалеч , виждам ,че сте писали само в 2 теми : Нашата и "Как да защитим интересите на детето,в ДГ,бk".  
Интересни съвпадения ...
Ако се зачетем малко , виждаме ,че отговаряте само на нейните публикации...

Най-малкото вече ми изглеждате доста смешна , но после като се замисля на Ваше място не бих се смяла, след като сама съм се компрометирала така  Peace

# 576
  • София
Аз пък съм възмутена, как педагози, нямат подход към едно дете и майката им е крива  Confused , къде пишела, какво обяснявала. Точно, защото учителките са толкова прекрасни, мили и разбрани детето страда и наистина ще "виси" там  цяло лято, въпреки нежеланието на своите родители...... Жалко е, че всеки от нас родителите се бори за заветното място в детска градина и няма право да избира, кой да се грижи за детето му.  Ако наистина са педагози, ще се грижат за децата, те са там и получават заплата за да обръщат внимание на всяко едно дете, независимо от неговите родители и техните занимания или липса на такива през деня. Страшното е, че децата страдат заради нечий грешен избор на професия................

# 577
бадем ,много точно казано ...

Искам само да отбележа ,че в интерес на истина не всички са такива , има учителки , които най-съвестно си гледат работата и не си губят времето  в спорове с родители, не са пристрастни и си вършат работата с любов.

Просто някои хора не са хора  Rolling Eyes

# 578
Мяуче - простак, който по цял ден си клати краката. Щеше да е смешно, ако всъщност това изказване не беше грубо, грозно, злобно и абсолютно невярно. Chelsea,  не се месете в темата ни, нямаме нужда от глупостите Ви. И ако позволите един съвет, не съдете за хората по личните си емоции, може пък Вие да сте в "грешната позиция".

Мяу, изтрила си си поста /и сега разбирам и защо Twisted Evil/, не знам каква случка визираш, но Ясен също не говореше в яслата и много - много не контактуваше с децата. Доста мислих по въпроса и мисля, че проблема беше в големия брой деца в групата, факта че Ясен беше най-големия и оттам по-малкото внимание, което е получавал от страна на учителките. Със сигурност не ги виня, 2 жени да огреят на 22 малки деца, хайде сега, да не са Барбарони с няколко ръце.  Grinning Предполагам е и въпрос на характер, когато записвах Яско в новата градина, обясних проблема на директорката и тя ми каза, че в малката им група имат такова дете и чак в края на годината е започнало да се отпуска. Явно някои мъници имат нужда от повече време, но все пак аз говоря за деца, които получават нормален прием от страна на учителките. Моето мнение е, че дечица като Яско и Каля задължително трябва да ходят на градина, за да могат в училищна възраст да контактуват нормално със съучениците си, без притеснения. Аз бях подобен случай, бях притеснителна, но не ходех на градина, отне ми години за да преодолея комплексите си в общуването.

ЦъФ, хей къде се загуби.  Hug За лечението по тел. ще кажа, че ми се е случвало да звънна сутринта и тя да ми отговори чак късния следобед, но ако проблема е спешен и звъня по-настоятелно периода е по-кратък. Това обаче не е проблем, защото тя е определила по 1о лекарство за всяко дете, което е съобразено с личния му профил и при стандартни вируси лечението винаги започва с тези лекарства. Така, че като подсмръкнат или се закашлят, направо почвам да ги давам и после й звъня.

# 579
 Mr. Green  newsm75
Avrora.. май всъщност сте при Стоименова (да не е чист спам)

# 580
Тъкмо се сетих, че може да се информира модератор и то някой друг бил по-досетлив от мен! Simple Smile

Аз преди време бях мрънкала тука, заради несамостоятелността на Пламен, която би трябвало да има на тази възраст. Т.е. той я има, но по-скоро проявява някакъв калпазанлък. Мързи го човека, пък и що да се мори, като има кой да свърши всичко вместо него. Та сега се опитвам да го мотивирам с това, че в градината всички деца се хранят, обличат и събличат сами! За сега успеха ми  е само в това, че ходи до тоалетна сам... Crazy
Обаче, аз всъщност не знам дали е така? Хранят ли ги или наистина сами ядат?

# 581
сами се хранят.. който го мързи го научават и мотивират.. ники не ядеше сам и това беше първото на което го научиха.. голям провал ми беше да го мотивирам аз..

# 582
  • Стара Загора
Изпуснала съм, чета поста на Радостче и се чудя какво става, дали пък не е объркала темата  Mr. Green Но разбрах, че сме имали "компетентни гости"  smile3515
Едно бан-че за почерпка предлагаме на такива smile3533

# 583
Мхм - имахме бързо ги насметаха барабар с някои наши постове ... За това седи моят ни в клин , ни в ръкав Wink

# 584
Мхм - имахме бързо ги насметаха барабар с някои наши постове ... За това седи моят ни в клин , ни в ръкав Wink
Видях и аз, че са ме попремели, ама то не че бях писала нещо! Wink

sky*, питам основно, защото от около година приказвам на Пламен за градината, минаваме покрай нея, показвам му я, надъхвам го, обаче те ни приеха не в тази сграда, която му показвах, а във филиала, който всъщност е по-близо до нас и по "прехвален' така да се каже. Доста се натискат за там и съм чувала какви ли не легенди за огромни рушвети и връзки. Както и да е! Та сега минаваме покрай тази сграда, в която е ходи и аз пак започвам нова лекция за това колко е хубава новата градина и как е по-хубава от другата. А то детето си знаеше за "оранжевата градина с оранжетава ограда" (която всъщност е зелена) и ми се струва, че се чувства леко излъган. Да не тръгне след ва месеца и да се окаже, че пак съм го лъготила - ще ми стане тъпо...

Общи условия

Активация на акаунт