Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 254
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
labrex,
миналата година и аз ги правих тези малките - много се харчат, особено като се разменят с комшиите сладки неща и яйца.
Добре, че ме подсети!   bouquet

# 106
  • София
Лабрекс, благодаря за отговора. Аз си помислих, че е някоя нова рецепта специално за мъфини, нали имаше една такава на Абра.
  bouquet

# 107
Хоп и тук се нагледам на любимите ни малки кексчета  Heart Eyes
От хубави по-хубави   bouquet
Ето и от мен ......

Мъфини с банан и круши                                                 Мъфини с топено сирене и сусам

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 21:28 от nordina

# 108
да си покажа и тук какаовите мъфини Blush

за козуначените мъфини да споделя Grinning: аз миналата година правих едни козуначени мъфини по рецепта от форума; нещо не ми се надуха достатъчно, но станаха много вкусни и ароматни; с мая е, но не се меси, а само втасва тестото, което улеснява значително приготвянето; ето това е, не помня чия точно беше рецептата, за което се извинявам
козуначени мъфини:
220 гр брашно
20 гр свежа мая/1п.суха
80 гр мазнина/ аз сложих масло и олио, смесено /
80 гр захар / аз сложих повече, мисля 100, но можеше да бъдат още една идея по-сладки Hug /
60 мл пр. мляко
2 яйца
1 с. л. ром
щипка сол
ванилия, лимонова кора, шепа стафиди, предварително накиснати в ром или вода;
затопляме млякото и разтваряме маята; оставяме да шупне, правим кладенче от брашното, добавяме разбитите яйца, захарта, мазнината, маята+млякото, ванилията, солта, лим. кора и рома; замесваме рядко тесто, подобно на кексово; оставяме на топло да втаса за около 30-40 мин; после добавяме стафидите и разбъркваме добре; пълним формичките за мъфини и отново оставяме да втаса тестото; преди да ги сложим във фурната поръсваме  със захар; печем на 180 градуса, в предварително загрята фурна;

# 109
mitsie ,ето на кой е рецептата.
И аз съм си я копирала и смятам да я изпробвам. Wink

# 110
  • София
хм, чудна идея. Ще има тържество в градината на сина ми и след това почерпка, та умувах...Видях рецепта за кузуначени мъфини и в едно списание само с рецепти за Великден - ще експериментирам май Simple Smile
Лабрекс, а сплитала ли си ги твоите, че така ми изглеждат  newsm78

# 111
Лабрекс, а сплитала ли си ги твоите, че така ми изглеждат  newsm78

Доника, не са сплитани, просто се слагат във всяка формичка по 3 топчета от тестото до към половината формичка да я напълнят. Като втасат, я изпълват, и при печенето стават такива.

# 112
  • София
Ахаа, мерси Simple Smile Понеже и аз правя козунак по рецептата на Танита и непременно ще пробвам.

# 113
Ахаа, мерси Simple Smile Понеже и аз правя козунак по рецептата на Танита и непременно ще пробвам.

И идеята за тези мини козуначета също е на Танита.

# 114
  • Бургас/Пз
Момичета, може ли да ми препоръчате рецпта само с белтъци или поне с по-малко жълтъци. Може и солени да бъдат!

# 115
Момичета, може ли да ми препоръчате рецпта само с белтъци или поне с по-малко жълтъци. Може и солени да бъдат!

ani_d , правила съм ето тези с белтъци, но с орехи, вместо с кашу, така че оригиналния вкус не го знам, но са  хубави мъфинки и с орехите.

# 116
  • Бургас/Пз
Лабрекс, а дали ще се получат добре с бадеми и вмест шок бонбони по едн блокче шоколад

# 117
Мога да ти препоръчам  и без яйца рецепти,аз също избягвам яйцата. Simple Smile

# 118
  • Бургас/Пз
Мога да ти препоръчам  и без яйца рецепти,аз също избягвам яйцата. Simple Smile
Ще ти бъда много благодарна!  bouquet

# 119
Лабрекс, а дали ще се получат добре с бадеми и вмест шок бонбони по едн блокче шоколад

Щом станаха с орехи, какво ще им пречат бадемите. Аз също слагах парченца шоколад. А ако искаш без яйца, пробвай лесния сладкиш без яйца на Рени, става за всичко -  на кекс, на торта, на мъфини.
Pety ще ти напише и нейните, ще си разнообразяваш.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт