Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

  • 187 336
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 786
Привет и от Филибето Stop
Докато да се похваля и сте изписали няколко страници.но службата ме беше поналегнала повечко.
Ето моите портокалови мъфини по тази рецепта на Еsy,но с глазурата на Умбра :
http://media.snimka.bg/6091/018436515.jpg
Това са ми солените от тук
http://dimitranas.blogspot.com/2009/04/blog-post_7529.html
http://media.snimka.bg/6091/018436558.jpg

Не си купувайте от тези форми.Оказаха се голям боклук.На първото миене пуснаха ръжда,а на второто "тефлоновото" покритие падна.
http://media.snimka.bg/6091/018436379.jpg

От мен чао и до нови срещи във вкусната темичка. Heart Eyes

# 331
  • Мнения: 1 122
Аня♥♥ украсата е от Готова Моделираща Маса, а изрязвах с една формичка от едното време, която майка ми е запазила. Wink

# 332
  • Мнения: X
Наистина зависи от силикона. С формите за мъфини до сега не съм имала никакъв проблем - и горещи и изстинали излизат без проблем. Дори не съм ги мазала преди първа употреба. За сметка на това имам голяма силиконова форма за кекс - тя лепи дори и като е намазана с мазнина  Confused. Но си личи, че е по-дебел самия материал, от който е направена.
Имам форма за кекс,правоъгълна,италианска,има ги и в Пикадили,нищо не ми залепва-хляб,кекс,козунак,всичко си излиза на момента и то още горещо.
Виж тефлоновата ми форма за кекс с дупка на Йоткера е отврат,залепва,въпреки,че я подмазвам.Така ме е яд,че не си я взех и нея силиконова.И тази с откопчаващото дъно на Йоткер също ми залепва кексовете.

# 333
  • Мнения: 284
Ами незнам защо залепват.Сигурно зависи от силикона. Те са отделни във формата на сърца не са една цяла с гнезда.
Благодаря ви за отговорите момичета.
Явно ще трябва да си купя нови. Mr. Green само че сигурно вече ще ме изгонят от вкъщи

# 334
  • Мнения: 1 952
Тъп въпрос, но вече 2 пъти не ми стават мъфинките, отгоре изгорели, а вътре са глетави- защо?

# 335
  • Мнения: 1 777
Тъп въпрос, но вече 2 пъти не ми стават мъфинките, отгоре изгорели, а вътре са глетави- защо?
Намали градусите на фурната ,явно е висока температурата.
Или ако правиш със сладко вътре понякога стават глетави.

# 336
  • Мнения: 1 952
Първият път наистина бяха със сладко, а вторият пекох на 220, но така пишеше в рецептата.

# 337
  • Мнения: 1 777
Всяка печка е различна,аз лично винаги пека на 180 -200 градуса.

# 338
  • Мнения: 22 867
Всяка печка е различна,аз лично винаги пека на 180 -200 градуса.

В потвърждение на горното - аз пека на 150-160 град. Просто трябва да си опознаеш фурната.  bouquet

# 339
  • Мнения: 109
Аз търся рецепта за маслен кейк,преди време си купувах такъв беше доста евтин ,но е много вкусен и ароматен.Продаваше се в форма от алуминиево фолио,приличаше на паве и не е пухкав ,даже леко твърд ,но се топи в устата.Питам в тази тема защото искам да го правя и в голяма форма ,и на мъфини.Предварително благодаря.Приятен ден.

# 340
  • Мнения: 22 867
Аз търся рецепта за маслен кейк,преди време си купувах такъв беше доста евтин ,но е много вкусен и ароматен.Продаваше се в форма от алуминиево фолио,приличаше на паве и не е пухкав ,даже леко твърд ,но се топи в устата.Питам в тази тема защото искам да го правя и в голяма форма ,и на мъфини.Предварително благодаря.Приятен ден.

abeni_83 , погледни рецептата на този ефектен кекс, той е доста маслен и много вкусен.

# 341
  • Мнения: 50
Здравейте кулинарки! Нямате стигане!Да се отчета и аз с едни солени мъфини с пушен бекон, сирене и риган, поръсени с настърган кашкавал.Сложих  1 към 1 царевично и пшенично брашно.Приятен ден на всички!



# 342
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103

Солени мъфини за закуска днес Мъфини с шунка или с пресен лук и сирене

Аз ги направих с пресен лук и понеже не можах да реша със сирене или с шунка, сложих и от двете. Получиха се много вкусни.
Рецептата е на Ети. Благодаря й!



# 343
  • Мнения: 399
Abeni 83,аз правя един подобен на това,което търсиш-дори в момента го пека.
2 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч.ч.олио
3/4ч.ч.пр.мляко
2ч.ч. брашно
1 п.бакпулвер
2 п.ванилия
Това е любимият кекс на семейството ни и на много наши приятели,а отгоре слагам вишни или сини сливи.

# 344
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
Аз в петък реших да експериментирам. Възможно е да има подобна рецепта някъде...

3/4 ч.ч. оризово брашно
3/4 ч.ч. ленено брашно
2 яйца
3/4 ч.ч. захар
бакпулвер
2 лъжици мед
канела
орехи
масло

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме разтопеното масло. Продължаваме с двата вида брашно, бакпулвера, меда и канелата. Поръсваме с натрошените орехи. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Мислех, че няма да се харесат, но свършиха за отрицателно време... Снимки - следващия път! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт