Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 258
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
  • под тепетата
 Благодаря, summer_girl78  ! Това с дърпането на цвят с клечката си е ценен номер  Mr. Green обичам такива малки хитринки !
 Много ми харесаха и двете таралежчета на другите снимки-  сладки като мъфините !
 Според мен няма никаква разлика пудинг-нишесте, все тая, но labrex най-добре ще каже.

# 481
bilqna, благодаря, и аз си ги харесвам  Mr. Green
Глазурата е (любимата ми префърцунена дума) роял айсинг, по нашенско - белтъци със захар.
За нишестето и аз така мисля, ама да видим що ще рече labrex, като намине оттук.

# 482
Момичета, някъде напред в темите го обсъждахме и мисля, че имаше и правени с нишесте мъфинки. Все са нишестета, не би трябвало да има проблем. Аз не съм правила с нишесте, просто съм свикнала с пудингите на Йоткер и винаги от тях купувам, но няма причина да не се получат.  bouquet

# 483
# 484
  • София
В не голяма купа смесваме брашното, бакпулвера, солта и захарта. В отделна купа комбинираме яйцето, олиото, млякото и ванилията. Обединяваме двете смеси. Прибавяме кокосовите старготини. Сипваме в формичките като не ги запълваме  само 2/3. Поръсваме обилно с подготвения топинг.Загряваме фурната до 200 гр. и печем 18-20мин. Изваждаме и оставяме да поизтинат около 5 мин. и вадим от формичките.

Aredhel, въпросче. Така написана рецептата излиза, че слагаш топинга върху суровото тесто и после печеш - така ли е наистина? Не ми се вижда разумно на мен на пръв поглед.

# 485
  • При елфите ...
В не голяма купа смесваме брашното, бакпулвера, солта и захарта. В отделна купа комбинираме яйцето, олиото, млякото и ванилията. Обединяваме двете смеси. Прибавяме кокосовите старготини. Сипваме в формичките като не ги запълваме  само 2/3. Поръсваме обилно с подготвения топинг.Загряваме фурната до 200 гр. и печем 18-20мин. Изваждаме и оставяме да поизтинат около 5 мин. и вадим от формичките.

Aredhel, въпросче. Така написана рецептата излиза, че слагаш топинга върху суровото тесто и после печеш - така ли е наистина? Не ми се вижда разумно на мен на пръв поглед.
Бърди , точно така е, топингът се слага върху тестото. Само, че аз пекох кексчетата на около 170-180 градуса за по-сигурно, че 200 ми се видяха много за моята фурна. Времето за печене не съм го засичала, просто проверявам до къде са стигнали, когато започне да мирише на вкусно от фурната, това е моят начин.

# 486
  • София
Ами ще опитам, макар че ми е леко притеснително с тая захар отгоре, да не се карамелизира и изгори ... ама ще пробвам де Simple Smile Мерси!

# 487
  • При елфите ...
Ами ще опитам, макар че ми е леко притеснително с тая захар отгоре, да не се карамелизира и изгори ... ама ще пробвам де Simple Smile Мерси!

След като се притесняваш, просто ги печи на по-ниски градуси. Захарта въобще не се карамелизира на моите докато ги пекох, като се има в предвид, че им сложих доста топинг. Другият вариант е да намалиш количеството на захарта в топинга.
Ще чакам да покажеш мъфинките, ако ги направиш!   bouquet

# 488
  • под тепетата
Бърди, не им се притеснявай, не прегарят и си стават супер хрупкави!
 Благодаря на Tannita за горната рецепта, ще се ходи до пазара за боровинки - няма как! Ти си подстрекателката да започна да правя мъфини.Първите ми бяха твоите с пеперудките   bouquet ,а други от любимите ми са с мед, тиква и орехи ( по тази причина имам още настъргана тиква по това време). Ще си позволя да ти напомня, че бисквитките с боровинки и кокос на Йоли бяха също много вкусни и бързи (поне за мен).И след това голямо лир. отклонение ще помоля, когато имаш време да пуснеш още рецепти от тази книга.
 Хубав ден на всички  Laughing

# 489
Как ви се готви в тези горещини? Поздравления за невероятните красоти.

Аз за сега съм си харесала едни много весели капсулки

, но трябва и рецепта към тях.
Предложете нещо леко, като за сезона, моля.

# 490
Мъфин Фън на първа страница има доста рецепти избери си от там,зависи с какво обичате.  Simple Smile

# 491
Мъфин Фън на първа страница има доста рецепти избери си от там,зависи с какво обичате.  Simple Smile

Видях, аз рецептите на първа страница, но при големия избор е много трудно.

Нещо сладко, но леко и с плодове, да става бързо и резултата да е добър, за да не се изложа.

# 492

Нещо сладко, но леко и с плодове, да става бързо и резултата да е добър, за да не се изложа.

Виж по-горе линка с рецептата, който съм дала, с плодове са и са много вкусни.

И след това голямо лир. отклонение ще помоля, когато имаш време да пуснеш още рецепти от тази книга.

Много се радвам, че си доволна от рецептите, ще напиша и други рецепти които съм правила от тази книга. Ето този сладкиш също е от там
http://tanitaang.blogspot.com/2009/10/blog-post_21.html

# 493
  • под тепетата
Благодаря, Tannita !
 Копнах си и тази рецепта   bouquet
 Още обаче не съм успяла да направя мъфините с боровинки, защото за моя изненада се наложи да ходим до поликлиниката - голямата ми щерка се оскарлатини  Sick

# 494
Ето и първият ми опит, станаха вкусни

Последна редакция: чт, 29 юли 2010, 13:27 от Muffin Fun

Общи условия

Активация на акаунт