Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 256
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
И тук да се поФаля!  Twisted Evil

А този Убавец е идеалния екземляр от партидата - моята гордост.  Mr. Green

Aredhel, само се чудя как пък го избра тоя убавец? newsm78 Като ги гледам на горната снимка, те убавец до убавеца! Добре, че не са мЪжове, че тогава ще ти гледам чудото, не мож си избра........... Joy До един са разкошни!  chef  bouquet

# 466
  • София
здравейте момичета някой може ли да ми даде рецепта за кексчета подобни на БРАВО много ми харесват а са скъпички не мога да избера от всички рецепти ако някой може да помогне ще бъда много благодарна.
Здравей
виж по напред 2-3 страници и аз съм питала за това
Ето този става много сполучливо на кексчета
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,3647.msg133294.html#msg133294

# 467
Много ви моля, дайте ми линк за мъфините с пудинг на labrex, и също говорите за едни с шоколадов чипс, мисля на milen@.
Гледах, гледах отпред на рецептите, но не видях. След малко пък ще се включа и с моите произведения дотук Simple Smile
Благодаря!

# 468
  • При елфите ...
И тук да се поФаля!  Twisted Evil

А този Убавец е идеалния екземляр от партидата - моята гордост.  Mr. Green

Aredhel, само се чудя как пък го избра тоя убавец? newsm78 Като ги гледам на горната снимка, те убавец до убавеца! Добре, че не са мЪжове, че тогава ще ти гледам чудото, не мож си избра........... Joy До един са разкошни!  chef  bouquet

labrex , благодаря! Ами само на Убавеца не му беше накривен калпака, другите юнаци всички с накривени калпаци, та за това го избрах.  Mr. Green А за мЪжовете си права ...  Twisted Evil

# 469
  • При елфите ...
Много ви моля, дайте ми линк за мъфините с пудинг на labrex, и също говорите за едни с шоколадов чипс, мисля на milen@.
Гледах, гледах отпред на рецептите, но не видях. След малко пък ще се включа и с моите произведения дотук Simple Smile
Благодаря!

summer_girl78, това са мъфинките на Лабрекс.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg12700700#msg12700700

А това е за Лабрекс, защото все ми се изплъзва от главата, за това реших да го кажа сега, като стана дума за нея: Всичките неща, които правиш и показваш са великолепни! Рецептите ти са много точни и с подробни обяснения, винаги си готова да помогнеш! Изключително коректен и точен човек си!   bouquet

# 470
Aredhel, много благодаря   bouquet Останах с впечатление, че са много вкусни, да видим Simple Smile Можете ли да ме ориентирате колко броя излизат, защото продуктите ми се виждат доста, май формата с 12 няма да стигне...
И аз подкрепям благодарностите към labrex - на доста места из кулинарните теми срещам нейни неща и винаги са много интересни и точно описани!

Аз тук пиша за първи път днес, но иначе кексчета или мъфини правя често. Чак наскоро се светнах, че има отделна тема тук - заплес, кво да правиш, но е много хубаво, че има някъде подредена информацията.
Аз се представям с едни бананови мъфини (рецептата съм я взела от joyofbaking), а украсата - гледах в една книга за cupcakes:

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 19:07 от summer_girl78

# 471
  • При елфите ...
Aredhel, много благодаря   bouquet Останах с впечатление, че са много вкусни, да видим Simple Smile
И аз подкрепям благодарностите към labrex - на доста места из кулинарните теми срещам нейни неща и винаги са много интересни и точно описани!

Аз тук пиша за първи път днес, но иначе кексчета или мъфини правя често. Чак наскоро се светнах, че има отделна тема тук - заплес, кво да правиш, но е много хубаво, че има някъде подредена информацията.
Аз се представям с едни бананови мъфини (рецептата съм я взела от joyofbaking), а украсата - гледах в една книга за cupcakes:

summer_girl78, мъфинките ти са великолепни! Я сега да видим и   bouquetрецептата, моля!

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 19:11 от Aredhel

# 472
Aredhel,  summer_girl78, благодаря ви, момичета, за добрите думи и отношение! Приятно е да го прочета! Hug Ама такива красиви мъфинки с пеперудки не съм правила. Peace Така че, и аз на опашката за рецепта!  bouquet

# 473
Ами рецептата е оттук:

http://joyofbaking.com/breakfast/BananaMuffins.html

На английски е, но ако някой се интересува ще я преведа. не съм сравнявала с рецептите, които са тук - може да я има, но стават много хубави.

А украсата е от типа transfer - рисува се с шоколад. Сега бързам, че малкия напира да излизаме, но после може да снимам страницата от книгата, за да стане по-ясно, че не знам доколко добре ще ви го обясня (скенер нямам, така че на снимки само мога да ви покажа).

Аз си редактирах по-горе, но ще питам и тук - за пудинговите мъфини - колко броя излизат горе-долу, че продуктите ми се виждат доста, тавичката с 12 гнезда май няма да стигне  newsm78

# 474
  • под тепетата
summer_girl78 , на мен почти винаги ми излизат повече кексчета, защото хартиените кошнички са ми една идея по-малки. Това да не те притеснява, останалата смес прибираш в хладилника и след това си ги изпичаш. Интересно ми е защо винаги втората партида ми стават по-хубави  newsm78
 Поздравления за красивите кексчета, моля и аз за снимки за направата на пеперудките.  bouquet

# 475
bilqna, мерси Simple Smile   bouquet Днес не успях да ги пробвам, ама все пак сутринта се отчетох с едни солени  - със салам и сирене Laughing

А пък за втората партида - може би като поседят с бакпулвера повече време и повече да набухват (ако това имаш предвид под по-хубави)  newsm78

И книгата не успях да снимам, но утре на светло Simple Smile

Но по спомени (че отдавна съм ги правила тези пеперуди) - крилото на пеперудата го има като шаблон - нарисувах го на един лист хартия. Отгоре се слага хартия за печене или паус и рисуваш с шоколада (той е предварително разтопен и сложен в пош или за по-лесно - една торбичка с цип - zipper, примерно, на която едното ъгълче е отрязано) - първо с кафевия, после с другия цвят се пълни останалото. Тогава и двата ги купих от магазина на Кадемлия, така че цветовете ми бяха готови, но може да се направят и с обикновен кафяв шоколад и бял+боя. Има и шаблонче за антенките (ама много не ми се виждат, че доста тънки ги направих и се изпочупиха повечето). След като са готови, се поръсват с тези жълтите топченца и - в хладилника за да се стегнат. След като мъфините са готови (без значение какви са) - се мажат с айсинг. След това се слагат два бонбона M&Ms - по възможност кафяви, отгоре се слага по едно крило - всъщност крилото се забучва в мъфина, и остава да се подпира на бонбончето под него. След това, от разтопения кафяв шоколад се шприцова между двете крила за да се оформи тялото на пеперудата и накрая се бодват и антенките.
Не знам доколко ясно го бясних, но утре ще видите и обясненията от книгата.
Аз всъщност така се запалих по кексчета - като си търсех разни нещица за украсяване на торти. След известно време ми дойде и мисълта, че самите мъфини са безркрайно много по вид, а не само украсата им Simple Smile  Вече и мързела обикновено надделява, та украсени по-рядко произвеждам.
Ето още едни веселяшки, за лека нощ  Party (вътре са с ванилови с боровинки)

# 476
  • под тепетата
Благодаря за обясненията, всичко разбрах лятно момиче  Grinning Аз си правя фунийка от хартия за печене и с нея рисувам. Проблемът ми е, че трудно се пренасят украсени кексчета или с глазура .
 Тия веселките са супер за детско парти!

# 477
Мда, това с пренасянето си е цяла мъка - а тези украсените, разбира се, не бяха за домочадието  hahaha , та да не ви обяснявам как съм ги пренасяла.
Намислила съм да си поръчам от щатско някакви стойки, дето като са празни се сгъват, че да не заемат място, ама да видим - че сестра ми скоро си идва, да вземе да донесе. Не че съм търсила тук много много, ама както стана ясно, ходила съм в магазина на Кадемлия - там имаше някакви, ама толкова пари няма да дам!

# 478
Голяма активност от мен от вчера, хихи  Grinning
Ето обещаното - как се прав … 80;те и шаблоните. Там има зуум, мисля, че се чете всичко спокойно. Върху шаблоните съм сложила една клечка за зъби, да добиете представа колко са големи.

И като много разпитвах за пудинговите мъфини, ето и резултата - с ягодов пудинг като за първи път:

И един малко тъп въпрос, ама - пудинг взех на д-р Йоткер. Но мога ли да ги правя и с обикновените български нишестета? Само трябва да гледам да си отсипя 40гр, че има и по 50, и по 60гр. Нали така?

Последна редакция: нд, 18 юли 2010, 16:07 от summer_girl78

# 479
Мисля, че нейде по напред в темата обсъждаха това  newsm78....ако имаш време потърси, че аз едва удържам беба ...все се кетри по компа ....и почти нищо не успявам да прочета  Crazy.
Страхотни предложения за украси си дала, благодаря   bouquet.
Каква е глазурата на пудинговите ?

Общи условия

Активация на акаунт