Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 279
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Реших и аз да направя днес солени мъфини.Ето и резултата:

# 511
....

звездичке мила, светни ме малко по-конкретно, даденият линк ми отваря страница без рецепти, рових, рових, попаднах на този солен кекс, по неговата рецепта ли правиш малките кексчета?

Разбира се! Hug Hug Hug

Ето това е рецептата:

Кексчета (мъфини) със сирене

от Н.Попова

ПРОДУКТИ

2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 1/2 ч.ч. натрошено сирене ( и кашкавал)
2/3 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко + 2 с.л.
2 яйца

По желание:
ким
настърган кашкавал
маслинки ( моя добавка)

форма за мъфини с 12 отвора
12 хартиени формички
12 броя ( Стават повече -  мое пояснение)

1. Пресейте заедно брашното и бакпулвера в голяма купа. Добавете натрошеното сирене и разбъркайте.
2. В друга купа с вилица разбийте яйцата, олиото и киселото мляко.
3. Направете кладенче в средата на сухата смес и постепенно добавете яйчната смес, като се стараете да не разбърквате прекалено много ( иначе мъфините няма да станат пухкави).
4. Поставете поставете хартиена кошничка във всеки отвор (или намажете с масло и поръсете с брашно). Разпределете тестото до 3/4 от височината на отворите. По желание отгоре може да поръсите с малко ким или настърган кашкавал.
5. Печете около 20-25 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
6. Извадете от фурната, охладете за около 5 минути и извадете кексчетата от формата.

Направила съм някои мои пояснения. И пак да повторя, че е много важно сиренето( аз настъргвам и кашкавал) да се прибавят към брашното, а не към " мокрите" съставки.

abs
 а може ли да яде мед? newsm78

Иначе аз направих веднъж пица с " черно" брашно и нещо не се получи... Та вече не смея да пробвам. Иначе имам огромножелание да правя мъфините с  различно от бялото брашно, но...

# 512
  • под тепетата
 Някои от мъфините на nordina са безглутенови, предполагам, че може и захарта да се замени с фруктоза или друг подсладител. Преди време рових в рецептите на Бордовски - "Диабетичната ми кухня " и там имаше рецепти за мъфини без захар.

# 513

bliznacite2004
колко много са се надигнали! Каква е тайната? Thinking

звездичка- ето рецептата по която приготвих кексчетата .
http://sabinaberova.wordpress.com/

Pety- много апетитни мъфинки .  Heart Eyes

# 514
  • Berlin
Ами мед може, но по малко. Аз пък не съм фен на подсладителите, та затова питах за някакви идеи. Simple Smile
А иначе аз един път правих палачинки с овесени трици - огромен провал. Simple Smile Но мисля да пробвам разни комбинации за мъфини и ако се получи нещо, ще кажа веднага. Simple Smile
Скоро гледах книга "Диабетичната ми кухня" - тя дали е като блога?  newsm78 Направи ми впечатление, че се използва Суитли подсладител и хич не ми допадна ... но това май е тема на друг разговор. Simple Smile

# 515
ДА се запиша и аз в тая хубава тема.Сега пека едни такива вкусотии ще видим ако са за снимка ще ги покажа.Имаче са съвсем обикновенни,само дето в половината тесто сложих какао,а в другата "мравки" Laughing(шоколадови пръчици) и така Laughing

# 516
Днес направих мъфини за едно парти по основната рецепта .Направих три дози.Една с боровинки,една с парчеца шоколад и една с карамелизирани лешници.Забравих да направя снимки. Embarassed

# 517
  • Torino,IT
Pety, жалко че не си снимала Cry
Да си постна снимките аз тогава, този уикенд падна голямо ползване на формичките, правох тарталетки с нектарини и шоколадови мъфини с кокос

# 518
Здравейте  Simple Smile
Вчера направих вторите мъфини в живота си  Mr. Green
Първият път не се получиха много добре (бях сложила малко какао) а сега направих солени (по рецепта за кекс, не за мъфини, ако има някакво значение)
Правя ги в купички от метално фолио (магазин за левче) и при първите не сложих и хартиени формички, но този път сложих и хартиените така се бяха залепили че дъното на мъфина се налагаше да го изрежем за да може да се яде..Та в кое е проблема имате ли идея.. Thinking

# 519
  • Berlin
Честно казано, не знам какъв е проблемът.
Аз забелязах,че като престоят 2-3 дни мъфинките с хартийките, после много лесно се махат, а не остава половината залепен за хартията. А и като вкус повече ми харесват тогава.

# 520
  • София
Аз отдавна не съм се разписвала, но не значи, че не чета...Просто не съм правила нищо - мъча се да диетувам Rolling Eyes Вчера имаше повод обаче и спретнах пандишпановите мъфини със сладко от вишниНаправих 2 извода - следващият път повече сладко...и задължително ще пробвам и със сладко от ягоди  Wink

разрез

# 521
K_
 2 пъти правих солените. Първия път като бяха топли не се отлепяха. Втория път  хартийките се махаха без проблем. Много чудна работа.

Доника

правих снощи същите мъфини, но сложих парченце шоколад. Следващият път повечко шоколад и по-нависоко. Mr. Green

# 522
Здравейте,от известно време ви следя и така се навих да си купя формички за мъфини.Досега записвах рецепти,но дойде време и аз да покажа моите творения:
това са първите ми мъфини-нежните пудингови мъфини на Лабрекс:;
а това са последните които правих тези дни-по моя рецепта за кекс,много сладки и пухкави станаха:
,

Последна редакция: пн, 09 авг 2010, 17:26 от танита 3

# 523
и от мен едни мъфинки от вчера

# 524
  • При елфите ...
пандишпановите мъфини със сладко от вишни
Доника , може ли рецептата, по която ги правиш!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт