Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 851
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Сладкишът с майонеза става чудесно на мъфинки. Само в хартиените формички няма да можеш да ги изпечеш, има опасност да се разлеят. Някой беше споделил, че става, ако се сложат няколко (не знам колко) хартиени формички една в друга. Ако нямаш метални или силиконови форми за мъфини, можеш да използваш алуминиевите формички за крем карамел, или йенски такива, чаши също стават.

Ето тук на Tari Tasartir

Ето и на Диди

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 12:08 от labrex

# 166
  • София
nadejdata, наистина сме коментирали за хартиените формички, не става само в тях, рискуваш да се разпльокат. Ако нямаш мъфинова форма, можеш в дуралексови чашки за кафе, в чашки за крем-карамел или каквито и да са топлоустойчиви съдчета, да сложиш хартиените нещица и да печеш в така  Peace.
Не съм правила сладкиша с майонеза в мъфиновата форма, а само в тава, но ми се струва, че ще се получи много добре! Тия дни и аз ще го пробвам приготвен така.

Лабрекс, правих твоите пудингови мъфини - станаха много вкусни, благодаря ти за рецептата   bouquet! Обаче ми спаднаха, след като ги извадих от фурната. Не, че не се ометоха, де, детето ги унищожи за норматив  Hug!
Има ли някакъв трик в печенето? Предварително загрях фурната и пекох на около 180 градуса. Единственото, което отчитам като грешка е, че понеже дозата дойде много, бутнах мъфиновата форма в тавата. После доразлях остатъка от сместа в няколко дуралексови чашки и отворих фурната да ги сложа и тях... май не трябваше да пипам!

# 167
  • София
nadejdata ,ще си позволя да пусна цитат на labrex,за подобен въпрос Peace
Записвам се и аз в тази темичка   bouquet
Може ли да задам едно бързо въпросче  Blush - Мъфини могат ли да се правят само в хартиени формички и ако да - не се ли разтичат?Купих си, но ме е страх да ги пробвам

Разливат се, не помня кой, но някое от момичетата писа, че става, като се сложат няколко формички една в друга. Най-добре си сложи хартиените капсулки във формички или чашки за крем карамел.
По другия въпрос-не мога да кажа,но мисля,че някое от момичетата го бешо правило Peace

# 168
Ей Златни сте  bouquet
Много ви благодаря за светкавичните отговори Hug
Отивам да търся подходящ размер формички за хартиените такива,които съм купила, но в нашият град не бяха чували дори за мъфини (само някои продавачки де Laughing)!
После ще докладвам какви съм ги свършила Crazy
Приятен и слънчев ден от мен и Честито Благовещание  bouquet

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 13:52 от nadejdata

# 169
Лабрекс, правих твоите пудингови мъфини - станаха много вкусни, благодаря ти за рецептата   bouquet! Обаче ми спаднаха, след като ги извадих от фурната. Не, че не се ометоха, де, детето ги унищожи за норматив  Hug!
Има ли някакъв трик в печенето? Предварително загрях фурната и пекох на около 180 градуса. Единственото, което отчитам като грешка е, че понеже дозата дойде много, бутнах мъфиновата форма в тавата. После доразлях остатъка от сместа в няколко дуралексови чашки и отворих фурната да ги сложа и тях... май не трябваше да пипам!

Вени, аз специално, нямам никакъв секрет, пека ги, както съм написала в рецептата. Един-единствен път, може би на третия или четвъртия, когато ги правех, ми станаха равни.И аз не знам защо, винаги ги правя по един и същ начин, но си мисля, че понеже брашната са различни, едни по-сухи, други по-влажни, яйцата понякога са по-големи, понякога по-малки, може би и това оказва влияние. Но повечето пъти ми стават на бомбички, както ги наричам, хубаво издутички, и така най-много ми харесват. Не, че и равните не се изядоха, вътре си бяха добре. Така че нямам обяснение, може и от отварянето на фурната да е, не съм го правила досега, просто не винаги стават съвсем еднакви. Важното е да са изпечени вътре, вкусът им не се променя от формата. Е, най-доброто е, като се получат и на форма.......  bouquet

# 170
  • София
Благодаря ти, Лабрекс! Просто докато бяха във фурната изглеждаха като за снимка, а после сякаш си прибраха хубавото куполче  Mr. Green. Но е факт, че бяха перфектно изпечени отвътре и вкусът беше чудесен. Май наистина е било заради отварянето на фурната, а се сещам, че и местата на двете тави въртях...
В тази връзка винаги съм се чудела, ако се получи смес повече, отколкото може да поеме формата, може ли да оставя частта от нея в хладилник или на стайна температура, докато се изпече едната доза и заредя втората?

# 171
  • София
Вени,На мен точно така ми се получи.Тавата ми е с 12 гнезда и ми остана смес.Изпекох 1 доза,другата си чакаше в купата Grinning Като ми се изпече едната доза,извадих мъфинките,поизчаках малко да се охлади тавата,сложих си хартийките и си изсипах остатъка от сместа.И вторите си станаха бомбастични Hug

# 172
  • София
ninon, ясна е значи работата  Mr. Green! Ще съм по-смела следващия път и няма да се напъвам всичко да стане от раз!
Мерси   bouquet!

# 173
Солените кексчета на snezko, много вкуснички и бързи!   bouquet

# 174
Мъфини със спанак и още нещо... smile3533 - вкусни и питателни пухчета!

# 175
  • София
Я да се покажа и тук  Mr. Green! Мъфини по рецептата за шоколадовия сладкиш с майонеза, глазура от разтопен шоколад, масло и орехи, поръсени с кокос!

# 176
  Здравейте , може ли да ме насочите към рецептата на този сладкиш шоколадовия сладкиш с майонеза! Благодаря   bouquet

# 177
  • София
Здравей, ето ти линк към рецептата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464514.0  Peace.

# 178
  • тук
добра вечер
преди два дни направих царевичните мъфини, а днес - пудинговите на Лабрекс
докато стигна до фотото и няма ... Simple Smile много са хранителни, идеални за кърмачки Wink
мерси за рецептите, станаха истински и двата вида - с хубави калпачета, пухкави и не прекалено мазни или ронливи като някои др модел

# 179
  • Ispania
Моми4ета,може ли рецептата за  козуначените мъфини на Лабрекс Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт