Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 4 тема

• 187 848
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Моми4ета,може ли рецептата за  козуначените мъфини на Лабрекс Praynig Praynig

Val, това всъщност е рецептата за козунаци на Танита, идеята за тези мини козуначета също е нейна.

# 181
  • Ispania
labrex ,много ти благодаря Hug
Искам да ви питам newsm78,как слагате пьлнежа така ,4е да не пада на дьното Thinking.Ей сега правих мьфини с мармалад вьтре и мармалада беше залепнал за дьното Confused.
Но винаги става така сьс вси4ко/шоколад,плодове,орехи....

# 182
  • Бургас/Пз
Днес направих козуначени мъфини по тази рецепта http://dimitranas.blogspot.com/2009/04/blog-post_07.html
Много ми хареса че няма месене, защото хич ме няма в него. Получиха се страхотни мъфини, само с по една лъжица тесто и се наддигнаха мнооооого

# 183
Ани, а каква е тая свежа мая, която е в рецептата? Аз имам някаква, на която пише дрожди, и още една на която си пише мая!!! Има ли разлика между двете , изобщо с мая никога нищо не съм правила, та затова сори ако са ми профански въпросите.

Готини мъфинки, Дари и Калоян уважиха ли ти ги ?

# 184
  • Бургас/Пз
Инче, свежата мая това е обикновената мая, коята е на кубчета, другата е суха мая и е в пакетчета, мисля че има на д-р Йоткер. Аз правих с обикновена и станаха страхотни, даже вече няма от тях  Mr. Green а мислех да има и за закуска сутринта, ама няма кой да остави! Mr. Green
21гр свежа мая = 7гр суха (на Dr.Oetker)

# 185
  • Ispania
Да ви покажа и моите мьфини,много сьм горда с тях Joy,станаха страчно вкусни.
Мьфини с Nesquik и шоколад.

# 186
  • Пазарджик/Лондон
Val , може ли рецептата за тези мъфинки?

# 187
Днес направих козуначени мъфини по тази рецепта http://dimitranas.blogspot.com/2009/04/blog-post_07.html
Много ми хареса че няма месене, защото хич ме няма в него. Получиха се страхотни мъфини, само с по една лъжица тесто и се наддигнаха мнооооого
http://lh5.ggpht.com/_moGJ9ih-veU/S6-HGSvgLYI/AAAAAAAADCw/EC8Ovu … s640/DSC00997.JPG[/img]

Колко време ги пече ориентировъчно Grinning

# 188
  • Ispania
Аелис,ето това е рецептата  bouquet

Продукти:

2 бр яйца
200 мл кисело мляко
50 мл олио
350 г брашно
2 ч.л бакпулвер
100г захар
щипка сол
2 льжици Нескуик
Те4ен шоколад за покритие и за пьлнеж

Приготвяне:

Пуснете фурната на 200 С да се загрява...

Яйцата се разбиват с миксер като се прибавят захарта, солта, олиото и киселото мляко.Отделно се смесват бакпулвера,Нескуика и брашното .Те4ните продукти се добавят кьм сухите и се бьрка внимателно
Форми4ките се пьлнят малко по /малко от половината,слага се малко те4ен шоколад  и отгоре се слага пак от сместа.
Пе4е се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15 минути.
Когато мьфините са готови ,се намазват отгоре с те4ен шоколад(както се вижда глазурата ми не е особено оригинална,но като за незнаещи като мен Joy).

И да питам(все питам Mr. Green),за тези козуна4ени мьфини ,колко суха мая трябва да се използва.Нямам тук жива мая Confused

# 189
Вал по принцип едно пакетче суха мая(7гр.) е за около половин  килограм брашно. Simple Smile

1/2пакетче прясна мая=1пакетче суха мая

# 190
  • Ispania
Пети, Hug Hug HugМерси много Hug Hug Hug

# 191
  • Бургас/Пз
http://lh5.ggpht.com/_moGJ9ih-veU/S6-HGSvgLYI/AAAAAAAADCw/EC8Ovu … s640/DSC00997.JPG[/img]

Колко време ги пече ориентировъчно Grinning

Първият път втасваха около 40мин и после ги сложих в студена фирна и ги пекох точно 30мин на 180градуса

# 192
Благодаря ти, не съм спец по месенето и козунаците особено, така че тези ми се струват по-леснички Hug

# 193
Ето ги и моите козуначени мъфини по тази рецепта:

Не съм доволна от резултата,не бухнаха,а тестото ми беше по-гъсто от кексово,освен това бяха втасали в легълцата на формата до самия ръб,но при печенето изобщо не мръднаха.Иначе си имаха вкус на козунак,даже са прекалено сладки за козунак,сложих им лъжица Мартини вместо ром,орехи,сушени кайсии,сливи и стафиди,есенция лимон,абе изобщо бяха много ароматни,но не и бухнали/което очаквах/.Ще ги изпробвам още веднъж,но ще замеся тестото като за козунак,както и ще намаля захарта на 60 гр.

# 194
  • Бургас/Пз
Не съм доволна от резултата,не бухнаха,а тестото ми беше по-гъсто от кексово,освен това бяха втасали в легълцата на формата до самия ръб,но при печенето изобщо не мръднаха.

Еликсир, моето тесто също беше доста по гъсто от кексовото. Сипвах с лъжица във формичките, но си помагах с пръста , защото тестото не падаше от лъжицата. Както бях писала по-горе аз ги оставих най напред 40мин да втасат, после им добавих стафидите и ги сипах във формичките - по 1 суп.лъжица. Сложих ги направо в студена фурна включена на 180градуса и се наддигнаха може би 3 пъти.

Общи условия

Активация на акаунт